FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 8 Ağustos 2021 319 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 1-2-3-4-5-6-7-8 AĞUSTOS 2021 Günlerinde Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

1-2-3-4-5-6-7-8 AĞUSTOS 2021 Günlerinde Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

 

1 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TGF GENEL BAŞKANI TARSUS’A GELDİ

TGF Genel Başkan  Tarsus’a ve Çamlıyayla’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca beraberinde il cemiyet başkanlarından oluşan bir grup Yönetim kurulu ile  Tarsus’a geldi… Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) merkezini ziyaret eden Karaca daha sonra Çamlıyayla belediye başkanı İsmail Tepebağlı’yı ziyaret ettikten sonra bir gün Çamlıyayla ilçesinde kaldı.

…………OOO……….

TARSUS’TA ’DUVARCILAR DERNEĞİ’’ ADIYLA DERNEK KURACAKLAR

Tarsus’ta yaşayan ve geçimini duvar işçiliğiyle kazanan duvar ustaları müteahhitlerin ödediği ücretleri az bularak isyan etti. Tarsus barajında toplanan emekçiler  yaptıkları toplantıda dernek kurma kararı aldı.

…………OOO……….

KAVAKLI’DA EV YANGINI

Tarsus’ta Kavaklı mahallesinde dün bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kavaklı Mahallesi 2409. Sokaktaki müstakil evde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alarak söndürdü.

………….ooo…………

GÖÇÜK İNCİR FESTİVALİNE ERTELEME

Tarsus’ta 7 Ağustos Cumartesi günü Göçük Mahallesinde 5.sinin için hazırlıklar yapılan “Göçük İncir Festivali” ülke genelinde yaşanan orman yangınları felaketleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
…………OOO……….

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’dan KUTLAMA

Tarsus belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Ülkece zor günler geçirdiğimiz bugünlerde yaşattığınız gurur ve mutluluk için teşekkürler. Ülkemize olimpiyat tarihindeki ilk okçuluk madalyasını kazandıran Mete Gazoz’u ve çeyrek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımımızı tebrik ederim.

………….ooo………

TARSUS İdman Yurdu 1-0 YENİLDİ

Tarsus İdmanyurdu’muz Kızılcahamam Kampında Yaptığı İlk Hazırlık Maçında dün Sakaryaspor’a 1-0 Mağlup Oldu

………….ooo………

KIBRIS GAZİSİ VEFAT ETTİ

Kıbrıs Gazimiz Mehmet Ali HAS Amcamız Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazını müteakip vatan toprağına tevdi edildi. Ruhu şâd mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.

………….ooo………

KAYMAKAM OKÇULARI TEBRİK ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Satranç ve Geleneksel Okçuluk Turnuvalarında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödüllendirdi.

………….ooo………

 

2 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

ULUSLARARASI MERSİN MÜZİK FESTİVALİ EKİBİ TARSUS’TA

Yakında ekinlik yapacak olan Uluslararası Mersin Müzik Festivali Ekibi Tarsus’a geldi. Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selma Yağcı ve yürütme kurulunun değerli üyeleri, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ettiler. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; ‘’Kendilerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz’’ dedi.

…………OOO………

HAYALİ HASAN YAVAŞ ABİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

 Tarsusluların yakından tanıdığı eski gazeteci ve yazarlardan Hayali Hasan Yavaş’ı öldürülüşünün 41. yılında bugün anıyoruz. 1977-1980 yılları arasında tanıdığım ve üç yıl hemen hemen her gün gördüğüm bu değerli gazeteci abimizi 2 Ağustos 1980 tarihinde Tarsus’ta terör olaylarında kaybettik. Bugün 41. Yılında rahmetle anıyoruz.

………….ooo…………..

KAVGADA 1 YARALI

Tarsus’ta dün  oto tamircide çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Olay Tekke Mahallesi Türkistan Caddesi üzerinde bulunan oto tamircisinde meydana geldi.

…..……OOO……….

TARSUS’TA AHIR YANGINI

Tarsus Kızılçukur Mahallesi’nde, Kayhan Bayır’a ait  ahırda  yangın çıktı. Mersin BŞB İtfaiyesi  ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber veren mahalle sakinleri, iş makineleri yardımıyla alevlerin çevresinde önlem aldı. Ekiplerin de olay yerine yönlendirilmesiyle yangın, ormanlık alana sıçramadan söndürüldü

…..……OOO……….

TADER BAŞKANI SEMİH ÖZSU, TARSUS İDMAN YURDU’ NU ZİYARET ETTİ

TADER Başkanı Semih Özsu, Başkan yardımcıları M. Ali Özışık, Aykut Yıldırım ve Hakan Dülkar’ la birlikte Tarsus İdman Yurdu’ nu Kızılcahamam Kampında ziyaret etti.

…..……OOO……….

ŞEHİT ER MUSTAFA DAĞLI‘NIN SENE-İ DEVRİYESİ

Tarsuslu Şehit Er Mustafa Dağlı‘nın Sene-i Devriyesine  Tarsus Belediye Ekipleri katılım sağlayarak, okunan Kuran’ı Kerim’in ardından şehidimizin ruhuna dualar edildi. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

…..……OOO……….

TENİS KULÜBÜNDE TOPLANTI

Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus Tenis Kulübü’nü ziyaret etti. Başkan Bozdoğan, Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile kulüp hakkında fikir alışverişinde bulunarak çözüm ve öneriler sundu.

…..……OOO……….

EĞİTİM-SEN TARSUS ŞUBESİNDEN AÇIKLAMA

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, ülkenin dört bir tarafında sürmekte olan orman yangınlarında dahi iktidarın, ranta dayalı özelleştirme uygulamalarına devam ettiğini söyledi.

………….ooo………

3 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUSLULAR DOKTOR HÜSNÜ ERDEM’İ UNUTMADI

Tarsus’ta yıllarca fakir halkın doktorluğunu yapan  hayırsever insan merhum Hüsnü Erdem unutulmadı. Geçtiğimiz günlerde vefatının 24. yılı olan Erdem’i unutmayan Tarsuslular, merhumu iyi sözlerle yad ederek arkasından fatiha okudular. Yerel basında ise  “Dr. Hüsnü Erdem’i rahmetle anıyoruz” başlıklı anma yazıları yayınlandı.

…………OOO………

TARSUS’U KORKUTAN KARAİSALI YANGINI

Tarsus Sınırlarına yakın olan Adana’nın Karaisalı ilçesinde iddiaya göre anız yangını ormanlık alana sıçraması Tarsus’a bağlı  sınır köylerde korku yarattı. Ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale etti..
.…………OOO………

GAZİLER MAHALLESİNDE İNTİHAR OLAYI

Tarsus’un Gaziler mahallesinde intihar olayı meydana geldi. 1801 sokakta ikamet eden 2 çocuklu evli Mehmet  T. adlı şahıs girdiği bunalımdan sonra canına kıydı.

…………OOO………

TARSUSLU VOLEYBOLCULARIN ALTIN GECESİ

Tarsus Belediyesi Spor Kulübünde yetişen Emin Gök Ziraat Bank, Tuğba Şenoğlu Vakıfbank, Derya Cebecioğlu Sistem Yeşilyurt ta oynuyor. Voleybol Antrenörü Hasan Baykara “Tarsus sizinle gurur duyuyor . Başarılarınız daim olsun” dedi.

…………OOO………

TARDOBDER – TARSUS’TA DOĞUP BÜYÜYENLER DERNEĞİ ÜYE KAYITLARINA BAŞLIYOR!

Kuruluşundan İtibaren Yer/Bina Hazırlıklarına Girişen Dernek Bu Süreç Zarfında Hazırlıklarını Tamamlayarak 2 Ağustos 2021- Pazartesi Gününden İtibaren Dernek Binamızda Üye Kayıt İşlemlerini Gerçekleştirecektir.

…………OOO………

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN YKS ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI

Tarsus Belediyesi, üniversiteye başlayacak olan öğrenciler için ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattı.

………..OOO…….…

TARSUS’TA MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı 03.08.2021 Salı günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.
…………OOO………

TARSUS’TA AŞILAMA 250 BİNİ GEÇTİ

Tedbir açısından Tarsus’ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılan aşı sayısı 248 oldu. Alınan bilgiye göre Tarsus’ta toplam 248 bin   doz aşı yapıldı.

…………OOO………

BAZI KÖYLER VE MAHALLELERDE KESİNTİ YAPILACAK

Tarsus’ta 3 Ağustos Salı günü birçok merkez ve bağlı mahallede elektrik kesintisi uygulanıyor. 09:00 – 17:00 saat aralığında bazı köyler ve mahallelerde kesinti yapılacak.

………….ooo………

4 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ’ TOPLANDI

Tarsus Belediyesi Meclisi, 2021 Yılı Ağustos Ayı 1. Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Başkanlığında yapıldı. Mecliste Moldova’nın Valkaneş kenti ile Tunceli’nin Ovacık Belediyesi ile kardeş şehir olunmasına yönelik teklifler oy birliği ile kabul edildi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN ‘YANGINA DAYANIKLI AĞAÇ TÜRLERİ EKİLMELİ’. ‘ORMAN KÖYLERİNE SU TANKERLERİ YERLEŞTİRECEĞİZ’

Haluk Bozdoğan, “Kül olan umutlarımızı elbette yeniden yeşertmek zorundayız. Öncelikle su kapasitesi yüksek olan su tankerlerini orman köylerimize alım yaparak dağıtma kararı aldık. İtfaiye gelene kadar vatandaşlarımızın yangına müdahale etmesine olanak sağlayacağız” dedi.

………….ooo………

400 MİLYONLUK TÜRK DÜNYASI TARSUS’TA TOPLANIYOR

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir yönetim kurulunu Tarsus’ta topluyor.

………….ooo…………

TARSUS’TA YAZ OKULLARI AÇILDI “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ”

Tarsus’ta , yaz ayları ile birlikte Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” başlatıldı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında Tarsus Gençlik ve Spor Müdürlüğü portatif yüzme havuzu kurdu.

.………….ooo…………..

KARACA, İKİ GENÇ GAZETECİ İLE RÖPORTAJ YAPTI

Türkiye Gazetecimler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Tarsus’ta stajyer iki genç gazeteci ile röportaj yaptı. İBT Medya’da stajyer olarak görev yapan Hümeyra Yağcı ve Fatima Kanbal adlı iki muhabir, başkan Yılmaz Karaca ile 1 saate yakın süren bir röportaj gerçekleştirdi.

………….ooo………

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN ESAT DURAK’LA KONUŞTU

Tarsus’ta siyasetçi olmak zor mu? Bozdoğan Kamuoyunu meşgul eden sorulara cevap verdi ? Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tüm sorularımıza içtenlikle Cevap verdi. Sosyal medyadaki yayın ilgi ile izlendi.

………….ooo………

TARSUS BELEDİYESPOR’UN 1560 SPORCUSU VAR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ‘’Biz geldiğimizde Tarsus Belediyespor kadın basketbol takımı ücretsiz olarak Adana’ya verilmişti. Adı ASKİ spor olarak değiştirilmişti. Sonra bu takımı küme düşürdüler. Biz göreve gelince kadın basketbol takımını yeniden kurduk. 2. ligde başladık ve şimdi birinci lige çıktı kızlarımız. Tarsus Belediyesporun 1560 sporcusu var’’ dedi.

………….ooo………

KADINLARA EĞİTİM

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı personellerimiz, Köylüm Pazarında kadınlara ”Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu eğitim verdi.

………….OOO………

TARSUSLU  MİLLİ GÜREŞÇİ OSMAN GÖÇEN TOKYO’DA

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 12. gününde Tarsuslu  milli güreşçi Osman Göçen, Japon rakibini yenerek çeyrek finale çıktı..

………….ooo………

TİY 1923 FİDAN DİKECEK

TİY başkanı Şahin Kırbıyık ‘’Toprak külden arınıp zamanı geldiğinde Tarsus İdmanyurdu  adına 1923 adet fidan dikeceğiz. Duyarlı vatandaşlarımız bir fidanda sen dik, gelişip gövde olmaya başlayınca adın soyadını gövdeye çakalım. Plaket benden … yüzyıllar boyu anısı senin olsun’’ dedi.

…………OOO……….

KAÇAK KAZI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Belen köyü yakınlarında define aramak amacıyla kaçak kazı yapıldığını tespit eden Jandarma ekipleri yaptıkları arazi araması sonucu kaçak kazı yapanları yakaladı.

…………OOO……….

TARSUS’TA YAYA ÜST GEÇİDİ ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, bir taraftan da kent merkezlerine modern yapılar kazandırmayı sürdürüyor. Büyükşehir, Tarsus’ta araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiğinin de yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’ni yeniliyor.

…………OOO……….

MEZARLIKLARDA AL BAYRAKLAR YERİNİ ALDI

 Büyükşehir ekipleri mezarlığa giderek, şehitlerin kabirlerini temizledi ve al bayraklarını yeniledi.

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN’DAN YURTTAŞLARA ÇAĞRI;

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yangına dayanıklı ağaç türlerinin ekilmesi için çağrı yaptı. Başkan Bozdoğan, yangınlarda kolayca yanabilen kızılçamın değil, menengiç ve meşe gibi yangına dayanıklı türlerin ekilmesi konusunda önerilerde bulunarak, Tarsus genelinde gerekli çalışmalara başladıklarını bildirdi.

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTASI VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ GLUTENSİZ EKMEK DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından Çölyak hastası vatandaşlara ücretsiz glutensiz ekmek dağıtmaya devam ediyor.

…………OOO……….

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI MENDERES DEMİR BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir Tarsus Belediye Başkanı Sayın Haluk Bozdoğan ile bir araya gelerek Türk Dünyası çalışmaları ile ilgili bilgi verirken belediye başkanı ise başarılı bulduğu çalışmalar nedeniyle Federasyona her zaman destek olma ve bir programın Tarsus’ta yapılma sözünü verdi.

…………OOO……….

AKILLI ULAŞIM PARMAĞINIZIN UCUNDA!
Güzergah, yol tarifi, saat bilgisi, ücret tarifesi ve daha fazlası; ulasim.mersin.bel.tr ve TEKSİN’de.

………….ooo………

5 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

 

KAÇAK KAZI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Belen köyü yakınlarında define aramak amacıyla kaçak kazı yapıldığını tespit eden Jandarma ekipleri yaptıkları arazi araması sonucu kaçak kazı yapanları yakaladı.

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN’DAN YURTTAŞLARA ÇAĞRI;

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yangına dayanıklı ağaç türlerinin ekilmesi için çağrı yaptı. Başkan Bozdoğan, yangınlarda kolayca yanabilen kızılçamın değil, menengiç ve meşe gibi yangına dayanıklı türlerin ekilmesi konusunda önerilerde bulunarak, Tarsus genelinde gerekli çalışmalara başladıklarını bildirdi.

…………OOO……….

6 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLEN BÜLENT GÖZENER’DEN TEŞEKKÜR

Kısa adı TÜM-EMEK-DER olan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneğinin Tarsus Şubesinin genel kurul toplantısı yapıldı. Aşiyan 1 Düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Mehmet Bülent Gözener tekrar seçilerek güven tazeledi. 6300 üyesi bulunan derneğin kongresine 718 kişi katılıp oy verdi. Gözener üyelere teşekkür etti.

…………OOO………

YENİDOĞAN FAALİYETİ KAPSAMINDA ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Yenidoğan Faaliyeti kapsamında; Kavaklı, Barbaros, Fahrettinpaşa ve Gazipaşa Mahallelerinde yenidoğan bebekler ve aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi.

………….ooo………

TREN TERS MAKASA GİRİNCE

Tarsus Yenice’de, Kayseri-Adana seferini yapan yolcu treni, Mersin’in Tarsus ilçesinde ters makasa girince yolcular tahliye edildi. Hata düzeltildi.

………….ooo………

KAZADA 1 YARALI

Tarsus’ta dün meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Ersan Turan yönetimindeki 01 AGS 536x  plakalı otomobil, Dadalı Mahallesi’nde direksiyon hakimiyetini kaybederek, yola savruldu.Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü Turan, sağlık personelince Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı

………….ooo………

112 ACİL SERVİS GÖREVLİSİ KALP KRİZİNDEN VEFAT ETTİ

Tarsus’ta  112 Acil Servis Görevlisi Mesut Yıldırım Kalp Krizi Sonucu Vefat Etmiştir. Cenazesi bugün Tarsus şehir mezarlığında Cuma namazı sonrası toprağa verilecek. Merhuma Cenab-ı Allah’tan Rahmet Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine Sabır ve Başsağlığı Diliyoruz.

………….ooo………

TARSUS’TA NE TÜR AĞAÇ DİKELİM? BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN YURTTAŞLARA ÇAĞRI; ”YANGINA DAYANIKLI AĞAÇ TÜRLERİNİ EKELİM”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yangına dayanıklı ağaç türlerinin ekilmesi için çağrı yaptı. Başkan Bozdoğan, yangınlarda kolayca yanabilen kızılçamın değil, menengiç ve meşe gibi yangına dayanıklı türlerin ekilmesini istedi.  Başkan bu konularda  önerilerde bulunarak, Tarsus genelinde gerekli çalışmalara başladıklarını bildirdi.

………….ooo………

TİY, GÖZTEPE’DEN  YILMAZ BASRAVİ’Yİ ALDI

TFF 2. Lig Beyaz Grupta yer alan şehrimiz  temsilcisi Tarsus İdman Yurdu, Süper lig takımı Göztepe’den oyuncu aldı.

İzmir’in Süper Lig ekiplerinden Göztepe’nin genç oyuncusu Yılmaz Basravi Tarsus’a geldi. Yılmaz, yeni sezonda kiralık olarak TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu’nda forma giyecek. Bu transfer ile TİY kadrosunu güçlendirmiş oldu.

………….ooo………

KARASİNEK VE SİVRİSİNEKTEN ŞİKAYET VAR

Tarsus’ta Çamlıyayla’da , Gülek’de  diğer bölgelerimizde, köylerimizde , karasinek, sivrisinek volta atıyor. Bununla Tarsus belediyesi mi, Mersin Büyükşehir Belediyesi mi ilgilenecek.

………….ooo………

Vahap SEÇER:  “THK MİLLETİMİZİN VARLIĞIDIR VE YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer “THK milletimizin varlığıdır ve yeniden ayağa kaldırmak da bizim görevimizdir” dedi.

………….ooo………

BÜYÜKŞEHİRDEN ENGELLİYE HİZMET

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmetleri ile hastalara umut olmaya devam ediyor. Büyükşehir’in yüzünü güldürdüğü hastalardan biri de Mersin’in Tozkoparan Mahallesi’nde yaşayan Arif Güraltay oldu.

………….ooo………

TARSUS KAYMAKAMI YILLIK İZİNE AYRILDI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu  yıllık  izine ayrıldı. Kaymakam 23 Ağustosta görevinin başında olacak. Ancak işlerin aksamaması için yerine Mersin Vali yardımcılarından biri vekalet ediyor.

………….ooo………

7 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS TA DOĞUP BÜYÜYENLER DERNEĞİ (TARDOBDER) YARDIM KAMPANYASI SES GETİRDİ

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinin (Tardobder), orman yangınından zarar görenlere destek amacıyla başlattığı yardım Kampanyası Ses Getirdi.

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE MUHTARLARA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE  EĞİTİMİ VERİLDİ

Tarsus Belediyesi ile Mersin İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin iş birliği ile Tarsus’taki mahalle muhtarlarına bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim verildi.

…………OOO………

TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANININ MUTLU GÜNÜ 

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’nın Oğlu Furkan Avcı ile kızımız Yasemin Gökkoca’nın nikahı kıyıldı. My Lifede düzenlenen törene Tarsus ve çevre illerden seçkin davetliler katıldı.  Gençlerin Nikahını ise  Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan kıydı. Bozdoğan ‘’Gökkoca ile Avcı ailelerini tebrik eder, genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim.’’ Dedi.

………….ooo………

2  AYRI KAZADA İKİ YARALI

Tarsus’ta 6 Ağustos günü  meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. .

………….ooo………

TARSUS İTFAİYESİNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ve bir grup muhtar Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus İtfaiyesi Grup Amirliğini ziyaret etti. Grup Amir Kenan Demirpolat’a İtfaiyenin Orman Yangınları İle İlgili gösterdiği çalışmalarından dolayı teşekkür eden muhtarlar ayrıca yangın esnasında yaralanan tüm itfaiye erlerine de acil şifalar diledi.

………….ooo………

CUMHURİYET HALK PARTİSİ TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL’DAN PLANSIZ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yaz aylarında hissedilen hava sıcaklığının 40-50 dereceyi bulduğu Tarsus’ta ani elektrik kesintilerinden dolayı birçok alanda aksamalar yaşandığını belirterek, “Yaşanan kesintiler özellikle berber, terzi, tamirci,  kasap, eczane ve iletişim sektörünü olumsuz etkiledi. Pandemi nedeniyle uzun zamandır zaten iş yapamayan esnaf, bir de elektrik kesintisi nedeniyle daha büyük sıkıntı yaşamaya başladı” dedi.

………….ooo………

ŞELALEDE ÖLÜM

Şelalede kayalıklardan düşen Adnan S. hayatını kaybetti. Olay dün saat 18.00 sıralarında Tarsus Şelalesi kayalıklarında meydana geldi. .

………….ooo………

TARSUS BELEDİYESİNE 2 KARDEŞ DAHA

Tarsus Belediyesi Meclisi, 2021 Yılı Ağustos Ayı 1. Toplantısında Moldova’nın Valkaneş kenti ile Tunceli’nin Ovacık Belediyesi ile kardeş şehir olunmasına yönelik teklifler oy birliği ile kabul edildi.

………….OOO………

TARSUS ÜNİVERSİTESİ 125 DEVLET ÜNİVERSİTESİ ARASINDA 10. SIRADA YER ALDI
Tarsus’un ilk devlet üniversitesi olan Tarsus Üniversitesi’nin kazandığı başarıları, takdirle izlediğini ifade eden Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Kuruluşu 2018 yılında gerçekleşen Tarsus Üniversitesinin, Üniversitelerin Memnuniyet Sıralamasında, 125 devlet üniversitesi arasında 10. Sırada yer aldığına değindi.
’………….ooo………

TİY BOLU’YA GEÇTİ

TFF 2. lig Beyaz Grup’ta yer alan Tarsus İdmanyurdu, yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Takım  Kızılcahamam kampını bitirip dün Bolu’ya geçti.
………….ooo………

8 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS’TA YAŞAYAN 70 BİN SURİYELİ VAR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’taki Suriyeli misafirlerle ilgilide değerlendirmelerde bulundu. Bozdoğan, “Tarsus’ta son derece insanlık dışı koşullarda yaşadıklarını tespit ettiğimiz, çadırda ki insanların o Suriyelilerin yaşantısını gördüğümde bir insanlık dramıydı. Tarsus’ta yaşayan 70 bin Suriyeli var. Amacımız onları asimile etmek değil, entegre etmek, kimliklerini koruyarak yaşamalarını sağlamak. Şartlar iyileşince memleketlerine dönmelerini sağlamaktır” dedi.

…………OOO………..

TABİTTEN GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Yangınlar nedeniyle turlara ara verdi. Yapılan açıklamada ‘Ülkemizde 10 gündür devam eden orman yangınları sebebiyle ulus olarak üzüntümüzün had safhada olduğu bir dönemdeyiz maalesef. Bu olumsuz sürecin sürecin en kısa zamanda olumlu hale gelmesini temenni ediyor , yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bölgede hala yangınla mücadele eden tüm ekiplerimize de kolaylıklar diliyoruz. Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu’’ denildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA YAZ OKULLARINA BÜYÜK İLGİ VAR

Tarsus’ta , yaz ayları ile birlikte Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” başlatıldı. Tarsus’ta kurslara büyük ilgi var.

………….ooo…………..

TARSUSLU VOLEYBOLCU THY’DE

Tarsus Belediyespor Kadın Voleybol Takımından  Başak Su Bayır THY takımına transfer oldu.

………….ooo………

DİKKATSİZLİK ORMANI YAKACAKTI

 Çamlıyayla ilçesinde meydana gelen olayda fıstık çamı ormanı yanmaktan son anda kurtarıldı.

………….ooo………

OLAYLI ŞEKİLDE GÖREVİNDEN ALINAN MÜDÜRÜN YERİNE ZORLU GETİRİLDİ
Çamlıyayla ilçesinde Nutuk kitabının dağıtılmasını engellediği gerekçesi ile görevinden alınan Mustafa Bakkal’ın yerine Nurettin Zorlu atandı. Çamlıyayla Ülkü Ocakları tarafından ilçede lise öğrencilerine dağıtılmak üzere Nutuk kitabı verilmek istenmiş ancak dönemin milli eğitim müdürü tarafından uygunsuz bulunduğu gerekçesi ile Nutuk dağıtımı yasaklanmıştı.
Oldukça tepki çeken bu yasağı nedeniyle bakanlık tarafından görevinden uzaklaştırılan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal’ın yerine Bakanlık kararı ile Nurettin Zorlu atandı…

………….OOO………

AŞIRI FIRTINA TEZGAHLARI YIKTI
Çamlıyayla ilçesinde meydana gelen şiddetli rüzgarda köylü satış tezgahları yerle bir oldu. İlçeye bağlı Sarıkavak Mahallesi’nde meydana gelen şiddetli fırtına Tarsus Çamlıyayla arasında bulunan köylü satış tezgahlarını yıktı.
Yaklaşık on tezgah kullanılamaz hale geldi.

………….ooo………

TARSUS  KONAKLAR MAHALLESİNDE 2 ŞAHSA YÖNELİK OPERASYON …

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince yapılan araştırmalar sonucunda Erdemli ilçesi Akpınar Mahallesi ve Tarsus İlçesi Konaklar Mahallesinde 2 şahsa yönelik operasyon düzenlendi.

………….ooo………

CENGİZ TOPEL’E ANMA

İlk Hava Pilotumuz  Yüzbaşı Cengiz Topel’i Vefat Yıldönümünde Sayğıyla Sevgiyle Rahmetle Anıyoruz. Hava Şehitlerimizi Sayğıyla Sevgiyle Rahmetle Anıyoruz. Ruhları Şad Olsun. İnşallah Aziz  Hatıranız Önünde Saygıyla Eğiliyoruz 8 Ağustos 1964

………….ooo………

TARSUS BERDAN NEHRİNDE ERKEK CESEDİ BULUNDU

BerdanNnehrinin Vefa köprüsü bölgesinde sabah saatlerinde bir erkek cesedi gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine intikal eden yetkililer cesedi sudan  çıkardı. Yapılan incelemede cesedin E.K. ya ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

………….ooo………..

 

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi