FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 21 Kasım 2021 287 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’an  TARSUS MEKTUBU 15-16-17-18-19-20-21 KASIM 2021’de TARSUS

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’an  TARSUS MEKTUBU

15-16-17-18-19-20-21 KASIM 2021’de TARSUS

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

15 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS ESHAB-I KEHF TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÜRÜNLERİ BEĞENİLİYOR

Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden Üretici kadınlar  Mersin’de de doğal ürünleri satışa sundu Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden gelen Makbule Coşkun, satış yapmak için zeytin ve zeytinyağı getirdiklerini belirterek, ürünlerini nasıl hazırladıklarını anlattı.

…………OOO………..

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU ‘KAHVALTI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

 Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu yeni çalışma dönemi ile ilgili bilgilendirme yapmak, bir arada olmanın verdiği sinerjiyle moral depolayarak yaş almış çınarların gözlerinde ışıltı ve çözüm bekleyen gönüllerde umut olmak için ‘Kahvaltı Etkinliği’ düzenledi.

…………OOO………..

FETHİ ÇEVİKASLAN ‘I ANDIK

Tarsus’un Duayen Gazetecilerinden Fethi Çevikaslan ‘ı 7. Sene-i Devriyesinde Mezarı Başında andık. Okunan Kur’an Tilavetine Katılım Sağladık. Ruhu Şad Mekanı Cennet Olsun.

…………OOO………..

Dr. Haluk BOZDOĞAN ”TARSUS VE TÜRK TARIMINA BİR DAMLADA OLSA KATKI YAPACAĞIZ”

Belediye Başkanı Dr.  Haluk Bozdoğan iki defa düzenlediği ilkinde 1. ve 2. oturum, ikincisinde 3. ve 4. oturumlu TARSUS ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI sonrasında, ”Tarsus ve Türk Tarımına bir damlada olsa katkı yapacağız” dedi.

…………OOO………..

TÜRK EĞİTİM-SEN TARSUS ŞUBE KONGRESİ YAPILDI

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi (Mersin 2 nolu şube) 7. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Şehit İshak İlkokulu Esra ŞEMSİ Toplantı Salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurul sonunda yapılan ve tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut Başkan Yaşar Yılmaz güvenoyu aldı.
…………OOO………..

Vahap SEÇER: “BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUM SÜRECE BELEDİYEDE AYRIMCILIK DİYE BİR KAVRAMI KİMSE GÖREMEZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap Seçer, Batman İli ile İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni binasının açılışına katıldı. Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm Mersin’de eşit ve adil hizmet anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayan Seçer, “Ben Belediye Başkanı kaldığım sürece bu belediyede ayrımcılık diye bir kavramı kimse göremez. Bunu men ederiz” dedi.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU -1 ŞANLIURFASPOR -0

TFF. 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında zirve yarışı yapan iddialı takımlardan  Şanlıurfaspor ile karşılaştı. Maçı TİY kazandı. Karşılaşmada, Tarsus İdman Yurdu 99 Numaralı Futbolcu Sinan Kurumuş’un attığı gol ile Şanlıurfaspor’u mağlup etti.  Tarsus’ta galibiyet sevinç yarattı.

16 KASIM 2021’de TARSUS

RASİM YUVARLAKOĞLU , KKTC’NİN KURULUŞUNUN 38. YILINI KUTLADI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi başkanı Rasim Yuvarlakoğlu KKTC’nin kuruluşunun 38. Yılını kutladı.

…………..ooo……………

DR. HALUK BOZDOĞAN,  KKTC’NİN 38. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıldönümünü kutladı. Bozdoğan yayınladığı mesajda “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz..’’ dedi.

…………..ooo……………

VAHAP SEÇER, KKTC’NİN 38. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TEBRİK KABULÜNE KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap  Seçer, KKTC’nin 38. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tebrik kabulüne katılarak, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile bir araya geldi.

…………..ooo……………

HER BİR ÜRETİCİYE 250 KİLOGRAM ORGANİK GÜBRE

Toroslar’da 19, Tarsus’ta ise 81 üreticinin katılımıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez başlatılan “Organik Tarım Projesi” devam ediyor. Eğitim süreciyle başlayan proje, organik gübre dağıtımıyla devam etti. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Mersinden Kadın Kooperatifi ortakları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve üreticilerle gerçekleşen törende her üreticiye 250’şer kilogramlık organik gübre teslim edildi.

…………..ooo……………

 “TARSUS’UN TARIMSAL POTANSİYELİN 1.5 MİLYAR DOLARA ULAŞABİLİR”

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Tarsus Tarım Çalıştayının sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, “Tarsus’un tarımsal potansiyeli 1.5 milyar ABD dolarına ulaşabileceği ve bu seviyeye ulaşmanın tarımın tüm bileşenlerinin uyumlu ve yakın diyalog içinde olmasıyla gerçekleşebileceği ortaya konulmuştur” denildi.

…………..ooo……………

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI’NCA TARSUS ‘TA DÜZENLENEN PROGRAMDA ATATÜRK VE ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

CUMHURİYET Halk Partisi Tarsus İlçe örgütü tarafından, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz Şehitlerimiz için dualar okundu.

 …………..ooo……………

EMNİYET  ESKİ MÜDÜRLERİNDEN YAŞAR AKSOY TARSUS’TA

Tarsus eski Emniyet Müdürlerinden Yaşar Aksoy Ekspres gazetemizi ziyaret etti. Şehrimizde 6 yıl görev yapan ve daha sonra Mersin Büyükşehir belediyesine geçiş yapan, ardından geçtiğimiz yıllarda emekli olan Yaşar Aksoy, kentimize gelerek Tarsus Ekspres gazete ofisinde yazı ailesi ile bir araya geldi. Aksoy, Tarsus’ta yaptığı gezi ve ziyaretlerle özlem giderdi. Aksoy halen Mersin’de ikamet ediyor.

…………..ooo……………

TARSUSLU MUHTARLARA SOYLU’DAN TEŞEKKÜR

Yeşil bir Türkiye için açılan kampanyaya fidan bağışı yaparak destekte olan Tarsuslu muhtarlara  İçişleri bakanı Süleyman Soylu’dan teşekkür geldi.

…………..ooo……………

TARSUS’TA 44 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Tarsus ‘ta dün gerçekleştirilen asayiş uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 44 şüpheli gözaltına alındı..

…………..ooo……………

AKP İLÇE BAŞKANI HASAN PODAK, “TARSUS BÖLGENİN YILDIZI OLDU
AKP İlçe Başkanı Hasan Podak, Medya Mensupları Derneğini ziyaret etti. Basın merkezinde açıklamada bulunan İlçe Başkanı Hasan Podak , ‘Tarsus bölgede aldığı yatırım ile bölgenin en önemli konumuna sahip olan kent konumundadır” dedi.

…………..ooo……………

İŞ ADAMI ABDULKERİM BENGİ TOPRAĞA VERİLDİ

Şehrimizin tanınmış hayırsever İş Adamı Abdulkerim Bengi önceki gün 14.11.2021 tarihinde vefat etti. Merhumun cenazesi dün Tarsus Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

…………..ooo……………

BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİR TİYATROSU’NA VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda yetişkinler ve çocuklar için ücretsiz olarak sahnelediği oyunlarla tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

17 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA ETEĞİ MOTORUN TEKERİNE SIKIŞAN KADIN ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Tarsus’ta  eşinin sürdüğü motorun arkasında yolculuk yaparken eteği motorun tekerine sıkışan kadın ölümden döndü. Olay İsmetpaşa mahallesi eski Rasim Dokur Fabrikası baca mevkiinde  Muhtarlık binası önünde meydana geldi. 

 …………..ooo……………

TARSUS 1. STOA FELSEFE FESTİVALİ BAŞLIYOR.

 Aratos Dergisi ve Tarsus Kent Konseyi Dünya Felsefe Günü’nü ortaklaşa bir felsefe etkinliği ile kutlamaya hazırlanıyor.İki yıl önce Aratos Felsefe Okulu dersi sonrası, sohbet sırasında Prof. Dr. Doğan Göçmen hocamızın önerisi üzerine Stoa Felsefe Festivali hayata geçiyor.Edinilen bilgiye göre, bu yıl ilki yapılacak olan Stoa Felsefe Festivali Aratos Felsefe Dergisi Sanatevi’nin Tarsus Kent Konseyi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek.

…………OOO………..

ÇEK CUMHURİYETİ VALİSİ TARSUS’TA

Çek Cumhuriyeti Güney Moravia Bölge Valisi Jan Grolich, Tarsus TSO’yu ziyaret etti. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Çek Cumhuriyeti Güney Moravia Bölge Valisi Jan Grolich ve beraberindeki heyeti konuk etti.

…………OOO………..

ORMAN ŞEFİ KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü  Gülek orman şefliğinde görevli Orman muhafaza memuru kalp krizinden öldü. 51yaşındaki Alpaslan Özkan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Olay üzüntü yarattı.

…………OOO………..

TSO PERSONELİNİN BASASI VEFAT ETTİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası personelinden Yüksel   Oktay ile  Fatma Özgür ve Halil Oktay’ın  babaları  TSO eski personelinden  Mehmet Oktay vefat etti. Rabbim mekanını cennet eylesin. Geride kalan sevenlerine sabırlar versin.

…………ooo…………

TARSUS BELEDİYESİNDEN KÖYLÜLERE SÜT YEMİ DESTEĞİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğanın üreticiye destek olmak amacı ile yürütmüş olduğu proje kapsamında köylerde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine yem desteği sağlıyor. Tarsus Belediyesi küçük üreticinin desteklenmesi, kırsal kesimdeki nüfusun kalkındırılması ve kırsal kesimde yaşamanın özendirilmesine yönelik projelerini sürdürüyor.

…………OOO………..

12. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI’ 15-18 KASIM 2021 TARİHLERİ ARASINDA HEM YÜZ YÜZE HEM DE DİJİTAL PLATFORMDA YAPILACAK

Alzheimer hastalığı hakkında toplumun ve hekimlerin farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla Mersin Alzheimer Derneği’nin düzenlediği ‘Alzheimer Eğitim Kampı’nın 12.si hem yüz yüze, hem de dijital platformda yapılacak.

…………OOO………..

7 TON LİMON VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Tarsus Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla çiftçilerden aldığı ürünleri dağıtmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi ve hayırsever iş adamları işbirliğiyle organize edilen çalışmada ihtiyaç sahibi vatandaşlara Halk Marketler üzerinden 7 ton limon ücretsiz dağıtıldı.

…………OOO………..

TARSUSLU HAYIRSEVERLERİN DİKKATİNE

Mehmet ve Murat Meyhanlı kardeşlerin yaşanmayacak evlerine mahalle halkı tarafından el atıldı. İçi yapıldı ancak çatıdaki delikler nedeniyle yarin yagmurlar yağınca ev göle dönecek. Yardımcı olmak isteyen Şehitisak Mahallesi 3343 sokakta aileye ulaşabilir.

…………ooo…………

TARSUS YENİ YATIRIMLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan bölgemizde 2 adet fabrikası bulunan büyük sanayi kuruluşu  Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde bin dönümlük yer alarak, bin kişiye istihdam sağlayacak.

.…………ooo…………

Birol EROL; “TARSUSLU BİZİM ÇOCUKLARA GÜVENELİM…”

Şanlıurfa Spor galibiyetinde emeği geçen sihirbaz teknik ekibimizi ve aslan yürekli oyuncu kardeşlerimizi kutluyorum… 10 haftada 9 puan toplayan, 3 teknik direktör değiştiren, Kulüp başkan ve yönetiminin istifa ettiği Tarsus idmanyurdu’muzdaki birçok soruna rağmen takımın başına getirilen Tarsuslu Birol Erol ve arkadaşları 10 haftada 9 puan alan takımımıza 3 haftada 9 puan kazandırdılar..

…………OOO………..

ANIT MUHTAR  ADAYI  NURİ ÇIPLAK’IN TORUNU VEFAT ETTİ

Tarsus Belediyesi Personellerinden Nurettin Çıplak ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halka ilişkiler Tarsus Şube Müdürlüğü Personelimiz Gizem Çıplak’ın Evlatları, Tarsus Devlet Hastanesi Personeli Arkadaşımız  Yücel Ulusoy ve  Anıt mahallesi eski muhtar adayı  Nuri Çıplak’ın Torunları Elif Lina Yavrumuz Vefat Etmiştir. Sabiyye Kızımıza Cenab-ı Allah’tan Rahmet Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine Sabır ve Başsağlığı Diliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’TA ÇİM TOHUMU DESTEĞİ

Tarsus ta  yem bitkisi üreticilerine çim tohumu desteği sağlandı.

18 KASIM 2021’de TARSUS

OTCU, KKTC’NİN 38. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ TEBRİK ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’yi ziyaret ederek KKTC’nin 38. Kuruluş Yıldönümünü tebrik etti.

………OOO………..

TARSUS’TA SABAH ÇORBASI BÜYÜKŞEHİR’DEN

Geçtiğimiz yıl başlatılan sabah çorbası ikramı geleneği bugünlerde tekrar başlatıldı. Mersin’den sonra Tarsus’ta da Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri sabah işe ve okula,tarlaya giden insanlara sıcak çorba ikramında bulunuyor

………OOO………..

CEM EVİNE TOPLU ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Cemevinde, Cemevi Başkanı Erdal TURGUT’un ev sahipliğinde, bazı meslek odası başkanları, iş insanları ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek Tarsus’ta devam eden çalışmalar ve sorunlara dair istişarelerde bulundu.

………OOO………..

SATRANÇ USTALARI MERSİN’DE BULUŞTU 2021’İN İLK VE TEK AÇIK SATRANÇ TURNUVASI MERSİN’DE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası, yapılan ilk hamlelerle başladı.

………OOO………..

TARSUS KADIN MECLİSİ BAŞKANI ve YÜRÜTME KURULU SEÇİMİ YAPILDI

16 Kasım 2021 Salı günü, Tarsus Kent Konseyi Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonu’nda, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu yapılarak Kadın Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu seçimi yapıldı. Bilgehan Güçtimur ve Zeliha Tanışık aday oldular. Yapılan kapalı oy açık sayım ile Bilgehan Güçtimur yeniden Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

………OOO………..

TARSUS İLÇE TARIMIN BUDAMA KURSU SONA ERDİ

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen budama kursu sona erdi.Tarımsal Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında düzenlenen kursu başarıyla bitirenler sertifikaya hak kazandı. Sertifikalar, Tarsus Çağbaşı köyünde düzenlenen etkinlikle kursiyerlere verildi.

…………ooo…………

TARSUS FİLM PLATOSU OLDU

Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan Tarsus’un her tarafı tarihi ve turistik güzelliklerle dolu. Bu nedenle Tarsus, zaman zaman sinema ve TV dizilerinin çekimleri için film platosu özelliği taşıyor. Halen ATV de yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova dizisinin bazı sahneleri  kentimizde çekilirken, bugünlerde ise  yeni bir sinema filmi çekiliyor. Adının Şahmeran olduğu öğrenilen sinema filmi için Tarihi Evler Sokağında çekimler yapılıyor.

………OOO………..

ÜNLÜ ŞAİR VE MÜTEFEKKİR SEZAİ KARAKOÇ’UN VEFATI TARSUSLU ŞAİRLERİ DE ÜZDÜ

Türkiye bir Şair, yazar ve fikir adamı olan Sezai Karakoç’u 88 yaşında kaybetti. Ünlü şair ve mütefekkir Sezai Karakoç’un vefatı Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği üyelerini üzdü. Kısa adı TAŞYAD olan Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği başkanı Doğan Akpınar, Ünlü şair ve fikir adamı Sezai Karakoç’un vefatının Türk edebiyat ve sanat dünyası için büyük kayıp olduğunu söyledi.

………OOO………..

EMEKLİ POLİS ÖLDÜ

Tarsus Belediyesi Vefat eden Emekli Polis Memuru Ali Özaltunoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Başsağlığı dileklerini iletip, acılarına ortak oldu..

………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ATA TOHUMU EFSANESİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın önderliğinde Belediyeye ait arazilere Ata ve Yerli Buğday tohumlarının ekimine başlandı. Geçtiğimiz sezon yapılan deneme ekimlerin ürüne dönüşmesi ve beklenilenin üzerinde verim elde edilmesinin ardından, yaklaşık 30 dekar yerli ve 20 dekar ata tohumu toprakla buluşturulacak

………OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ TİYATRO

Tarsus’ta  bugün Mersin Büyükşehir belediyesi Şehir Tiyatrosunun  ücretsiz tiyatro etkinliği var. Vahşet Tanrısı adlı etkinlik saat 20 .00’de Tarsus Amerikan Koleji  salonunda başlıyor.

19 KASIM 2021’de TARSUS

EMNİYET MÜDÜRÜ EBUBEKİR FİL, MUHTARLARLA BULUŞTU

Tarsus’a yeni  atanan Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, muhtarlarla ilk toplantısını yaptı. Berdan  Barajı Gençlik Kampı içerisinde Yeni Mahalle Polis Merkezi Amirliği’ne bağlı mahalle muhtarları toplantıya İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Latif Tufan, Yeni Mahalle Polis Merkezi amiri ile birim amirleri katıldı.

………….ooo…………..

TSO’NUN ASKER ZİYARETÇİLERİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım ile Cezaevi Tabur Komutanı Binbaşı Cüneyt Yüksel’i konuk etti. Tarsus ekonomisi,  faaliyetleri, devam eden yatırım projeleri hakkında bilgi veren Başkan Koçak, projelerin tamamlanmasıyla kentin yükselişe geçeceğini belirtti.

………….ooo…………..

SİMİT TARSUS’TA 2,5 TL.OLDU

Simit satan emekçi de, simit üreten fırıncı da simit ile doymak isteyen yurttaş ta iktidara öfkeli! Tarsusta Simit 2,5 TL olmuştur. Yani iki simit bir çay 7 lira. 3 öğün 21 lira. 4 kişi 84 lira. Başka bir şey yazmaya gerek var mı?

………….ooo…………..

TARSUSLU AZMİ ERDOĞAN’IN AZMİ!

Türkiye’nin Tek Demir Adamı Azmi Erdoğan, 4. Kez Unvanı Aldı.“Rekorunu Kırdı” Türkiye’de düzenlenen, dünyanın dört bir yanından sporcuların katıldığı Ironman yarışında Tarsus Mersinli Sporcu Azmi Erdoğan, kendi rekorunu kırarak derece elde etti.

………….ooo…………..

TARSUS KENT KONSEYİ’NDEN SOKAK EKONOMİSİ KONFERANSI: “SOKAKLAR SORUN DEĞİL ÇÖZÜMDÜR!”
Tarsus Kent Konseyi bu hafta yeni bir etkinliğe daha imza atıyor. Seyyar satıcısından, işportacıya kadar çeşitli işler yaparak
geçimlerini sağlayan insanları ve doğrudan tüketici ile kent yaşamını ilgilendiren bir konuda etkinlik planlayan Tarsus Kent Konseyi, sokak ekonomisini konu alan bir konferans düzenledi.

19 Kasım 2021 Cuma günü
saat 14:00’te Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Sokaklar Sorun Değil Çözümdür!” adıyla
düzenlenen etkinliğin sloganı ise “Sokak Ekonomisinde Üretici ile Tüketici Buluşur!”.
………….ooo…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 55 İLDEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ MERSİN’DE AĞIRLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 55 ilden gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetici ve üyesi 150 kişiyi Mersin’de ağırlıyor. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2 gün boyunca gerçekleştirilecek programlar öncesinde; Derneğin Genel Başkanı Mustafa Işık ve beraberindeki heyet, Başkan Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, Mersin’in vatan sevgisiyle dolu bir kent olduğunu söyleyerek,

“Her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındayız” dedi.

………….ooo…………..

TARSUS AMERİKAN KOLEJİNDE TİYATRO

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Vahşet Tanrısı” adlı oyun 18 Kasım Perşembe günü  saat 20.00’de Tarsus Amerikan Koleji Talas Oditoryum’da sanatseverlerle buluştu.

…..…….ooo…………..

TİY GENEL KURULU HAZIRLIKLARI

Tarsus idmanyurdunda daha önce 07.12.2021 ve 14.12.2021 tarihlerinde yapılması planlanan olağanüstü genel kurul,yapılan toplantı neticesinde 29.11.2021 saat 15.00’da yapılmasına, çoğunluk sağlanamaması durumunda 07.12.2021 saat 15.00 da yapılmasına karar verildi.

………….ooo…………..

TARSUS’TA KAN BAĞIŞINA DAVET

Tarsus’ta Türk Kızılay Mersin Kan Merkezi doktorlarından Barış Kaya, halkımızı kan bağışına çağırdı.

20 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA DÜN VEFAT SAYISI 15,  COVİD’TEN ÖLEN 9 KİŞİ

2 yıla yakındır ülkemizi ve dünyayı mahveden  Covid hastalığından ölenlerin sayısı artmaya başladı. Tarsus’ta dün vefat sayısı 15,  Covitdten ölen 9 kişi olarak açıklandı.

…………ooo…………

1.STOA FELSEFE FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

Gazeteci, yazar Uğur Pişmanlık’ın uzun yıllara dayanan çabasıyla önce Aratos Kültür ve Sanat Evi’nde hayat bulan “Tarsus’ta Felsefe” 1.Stoa Felsefe Festivali bugün başlıyor. Bu nedenle felsefe yeni bir ivme kazanıyor ve milattan önce Tarsus’tan yayılan ışığı günümüze ulaştırıyor. Festival bugün (20 Kasım cumartesi günü) saat 14.00 de Asutay işhanındaki Güner Baykal toplantı salonunda başylıyor. Herkese açık.

…………..OOO…………

TİY ANTRENÖRÜ CEM GÖKAYAZ’IN BABASI VEFAT ETTİ

Tarsus İdman Yurdu antrenörlerinden Cem Gökayaz’ın  babası Ahmet  Gökayaz (18.11.21) vefat etti. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübünden yapılan açıklamada “Ahmet Gökayaz’ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.Kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz” denildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA TARİH MASAYA YATIRILIYOR

İçel Sanat Kulübü’nün Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ‘’İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-II’’etkinliği tarihçileri Tarsus’ta buluşturacak. Çok sayıda akademisyenin katılacağı etkinlik 20 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi ev sahipliğinde yapılacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA  SANAT ve KÜLTÜR ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Kent Konseyi Sanat ve Kültür Çalışma Grubu Toplantısı 17 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 17:00de, Güner Baykal Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, Tarsus Kent Konseyi Genel Sekreteri Remzi Karabulut, üyeler; Canan Bağ, Doğukan Alper, Eren Kaya, Fatma Nur Çıtak, Fatma Özger Bilgiç, Hikmet Öz, Hürriyet Aslanpençe, Hüseyin Yener Anıtoğlu, Salih Yedican, Şefika Çam ve Uğur Pişmanlık katıldılar.

…………OOO………..

TİY ,  KIRKLARELİ DEPLASMANINA GİTTİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idman yurdu ligin 14. Haftasında pazar günü deplasmanda oynayacağı Kırklarelispor karşılaşması için kentten ayrıldı.

…………OOO………..

NURULLAH’A ÜÇ MAÇ CEZA

Tarsus idmanyurdunda, geçen hafta oynanan Karacabey Belediyespor karşılaşmasında kırmızı kart gören Nurullah Kaya’ya ceza geldi. Nurullahın durumunu değerlendiren  PFDK tarafından 3 maçlık ceza verildi

…………OOO………..

TARSUS EMEKLİ EVİ ÜYELERİ SİLİFKE’YE GİDİP GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla Silifke Atayurt’ta bulunan Gazi Çiftliği’ne gitti.

…………OOO………..

ALİ BOLTAÇ’TAN TARSUS KAMUOYUNA
Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç ‘’AKP ve onun küçük ortağı MHP ülkemizi ekonomik çöküntüye uğratmış, Dolar ve Euro almış başını gitmiş ve her vatandaş iki kat borçlanmışken, yaptıkları çöküntüyü görmezden gelenler Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin halkımıza yapmış olduğu yardımları baltalama çabası içine girmişlerdir!’’ dedi.

…………OOO………..

DR. HALUK BOZDOĞAN, PROF. DR. MEHMET HABERAL’I ZİYARET ETTİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan ve Prof. Dr. Hüseyin Cem Önal ile bir araya gelerek, siyasi gündeme dair ve sağlık alanında yaşanan gelişmelere yönelik fikir alışverişinde bulundu. Başkan Bozdoğan, Haberal, Okuyan ve Önal’a Yakın ilgileri ve sıcak misafir perverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUSLU ÜRETİCİLERE ORGANİK GÜBRE DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Organik Tarım Projesi” kapsamında eğitimlerini tamamlayan üreticilere organik gübre dağıtımı sürüyor. Toroslar’da 19 üreticimiz, Tarsus’ta da 81 üreticimiz bizimle beraber bu projede yer alma nezaketi gösterdi.

21 KASIM 2021’de TARSUS

ESKİ VALİMİZ TARSUS’TAYDI

Vali/ Müfettiş ve eski Mersin Valimiz Özdemir ÇAKACAK Tarsus’a geldi. Vali Çakacak, Tarsus Kaymakamlığını ziyaret ederek Kadir Sertel Otcu ile görüştü. İZDES Projesi kapsamında beraberindeki heyetle denetlemelerde bulundu.

…………OOO………..

TARSUS’TA DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Tarsus belediyesi ve  Kent Konseyi işbirliğiyle 20-22 Kasım tarihleri arasında etkinlik yapılıyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’düzenleyeceğimiz etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir’’ dedi. Dün  ilk etkinlik saat 13 de karikatür sergisi ve konferans oldu.

…………OOO………..

TARSUS EMEKLİ EVİ ÜYELERİ GAZİ ÇİFTLİĞİNİ BEĞENDİ

Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla Silifke Atayurt’ta bulunan Gazi Çiftliği’ne ziyaret düzenlenmesi ile güzel bir geziye katıldı.

…………OOO……….

DOĞA PARKINDA TADİLAT BİTMEK ÜZERE

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı’nda yenileme çalışmaları bitiyor. Çalışmalar kapsamında Doğa Parkı 23 Kasım’a kadar kapalı kalacak.
…………OOO………..

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ̇ MERSİN ŞUBESİ SEÇİMİ BUGÜN

Tarsusluların yakından tanıdığı  Haydar Özdemir, Alevi Kültür Dernekleri̇ Mersin Şubesi-Mersin Cemevi başkanlığına aday oldu. Alevi Kültür Dernekleri̇ Mersin Şubesi-Mersin Cemevi  Başkan Adayı Haydar  Özdemir ‘’21 Kasım 2021 pazar günü yapılacak olan Mersin Cemevi seçimlerinde adayım’’ dedi. Alevilik inancına göre “DEDELİK eğitimi ve düsturu almamış üyelerin pek seçilme şansı olmadığından mevcut Mersin Cem Evi Başkan Hasan KILAVUZ’un yeniden seçileceği konuşuluyor.

…………OOO………..

OKUL MÜDÜR YARDIMCISI KORONA KURBANI

Tarsus  Namık Kemal İlkokulu’nun müdür yardımcısı Osman Kendirli (55), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
…………OOO………..

ŞAİRİMİZ VEFAT ETTİ

Tarsuslu şair Cabbar Türkyılmaz 10 gün önce kalp krizi geçirmişti. Dün vefat etti.. Cenazeyi Niğde den getirecekler. Pazartesi öğle namazından sonra Hacıbozan köyünde defnedecekler. Allah rahmet eylesin.

…………OOO………..…

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS’TA “DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta Yarenlik Alanı saat kulesi önünde ve Tarsu AVM’de etkinlik gerçekleştirildi. Aileleriyle birlikte programlara katılan çocuklar oldukça mutlu dakikalar yaşadı.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN KIRKLARELİ’NDE

TFF 2. Ligde  temsilcimiz  Tarsus idmanyurdu bugün deplasmanda Kırklarelispor ile oynuyor. Son 3 maçını kazanıp tırmanışa geçen Tarsus idmanyurdunun  bugün de rakibini  mutlaka yenmesi gerekiyor. Bugün  Tarsus’un deplasmandaki maçı saat 13.00 de başlayacak.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi