FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ 21 Haziran 2021 261 Görüntüleme

CHP Genel Başkanı CHP’li Belediye Başkanlarıyla GAZİANTEP’te ÇALIŞTAY Düzenledi

CHP Genel Başkanı CHP’li Belediye Başkanlarıyla GAZİANTEP’te ÇALIŞTAY Düzenledi

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER: “BİR ARAYA GELMEMİZ BİZLERE MOTİVASYON ve BİLGİ BİRİKİM AÇISINDAN ÖNEMLİ DEĞERLER KATIYOR, BELEDİYELERİMİZ TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR, TÜRKİYE’NİN SÜRATLE BİR GENEL SEÇİME İHTİYACI VAR”.

Başkan Seçer, partisinin Gaziantep’te düzenlediği ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı. 18-20 Haziran’da düzenlenen Çalıştay’ın ilk gününde diğer belediye başkanları ile birlikte Nizip’te saha ziyareti yapan Vahap Seçer, vatandaşın ve esnafın sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Bir araya gelmenin yararına dikkat çeken ve hangi sorun alanı olursa olsun, onu tartışma imkânı bulabildiklerini kaydeden Seçer, “Zaman zaman bir araya gelmemizin, bizlere de motivasyon ve bilgi birikimi açısından önemli değerler kattığını düşünüyorum” dedi. Seçer, CHP’li belediyelerin iyi işler yaptıklarını da kaydederken, “Belediyeler tıkır tıkır çalışıyor. Özellikle 11 Büyükşehir Belediyesi, iyi işler yaptı. Son 2,5 yıla girerken moralimiz yüksek” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gaziantep’te düzenlenen ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’ 18-20 Haziran’da gerçekleştirildi.

Başkanlar, Çalıştay öncesinde vatandaşlarla bir araya geldi

Çalıştay’da belediyelerin geçtiğimiz 2,5 yılda gerçekleştirdikleri hizmetler değerlendirilirken, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek projeler üzerinde duruldu. İlk gün, belediye başkanları yapılan program doğrultusunda kent merkezi ve ilçelerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, sıkıntılarını dinledi. Saha gezisi kapsamında Başkan Seçer de 25 belediye başkanı ile Nizip ilçesinde esnaf ziyareti yaptı.

“Bir araya gelmenin yararı çok büyük”

Başkan Seçer, Çalıştay’ın ilk gününde özel bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu oldu. Seçer, yayında çalıştayın değerlendirmesini yaptı ve “Kesinlikle bir araya gelmenin yararı çok büyük. Hangi sorun alanı olursa olsun, en azından onu tartışma imkânı buluyorsunuz” diye konuştu.

“Yıpranmış bir siyaset kadrosu var”

Konuşmasında kendisinin milletvekilliği deneyimi olduğunu vurgulayan Seçer, “Ne konuştuğumuzu biliyoruz. Türkiye’yi de, Türkiye’nin sorunlarını da gayet iyi biliyoruz. Son derece sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Yıpranmış bir siyaset kadrosu var. Hatta başladığı günden bugüne kadar arada fersah fersah fark olan bir iktidar kadrosu var ve tamamen yıpranmış bir yapı. Türkiye’nin her alanında önemli sorunlar yaşadığını görebiliriz. Bir kere her şeyi bir tarafa bırakın; ekonomiyi, parayı, istihdamı; huzur anlamında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Dış ilişkilerde bölgesel sorunlar da yaşanıyor. Bugün Gaziantep’teyiz. İşte bölgenin son 10 yılına damgasını vuran en önemli sorun olan, Suriye sorunu ile komşu bir bölgede bu toplantıyı yapıyoruz. Mersin de Ortadoğu’da, Suriye’de yaşanan olaylardan çok etkilenmeyen bir kent değil. Türkiye’nin en fazla geçici koruma kapsamı altında Suriyeli’yi barındıran bir kent” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin süratle bir genel seçime ihtiyacı var”

Bu tip olumsuzlukların kendilerine ve ülkeye yansımalarını en iyi bilen belediye başkanlarından bir tanesi olduğunun altını çizen Seçer, “Dolayısıyla bütün bu sorun alanlarını ortadan kaldıracak yeni bir yapıya, yeni bir anlayışa, yeni bir umuda, yeni bir yola ihtiyaç var. Demokrasi ise tam da bu. Demokrasilerde çareler tükenmez. Bir sorun varsa çaresi de var demokraside. Sandığa gidilir, halk gider, tercihini ortaya koyar. Mutlaka kendi ferasetine göre bir karar verir ve yeni yönetimle toplumu ya da ülkeyi o sorun alanından çıkartır ya da normal giden bir şey varsa, daha büyük beklentiler içerisinde ise toplum daha büyük bir beklenti ortaya koyar. Bunun için de Türkiye’nin bana göre süratle bir genel seçime ihtiyacı var diye düşünüyorum. Türkiye’de sorunlar bir yumak haline dönüşmüşse, demokratik bir ülkeyseniz çözeceğiniz alan da herhalde seçim olacaktır, sandık olacaktır. Sandıkta bu sorunu çözmeniz lazım. Bu talep de gayet doğaldır. Yani muhalefet seçim istiyor diye suçlamalarla karşı karşıya kalıyor. Bunu da anlamak son derece güç diye düşünüyorum” dedi.

“Belediyeler tıkır tıkır çalışıyor”

CHP’li belediyelerin önemli ve iyi işler yaptığını belirten Başkan Seçer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi belediyeler; hani bizim mottomuzda da var; tıkır tıkır çalışıyor. Gerçekten böyle. Özellikle 11 Büyükşehir Belediyesi, ki nüfusun % 45 oranında bir yoğunluğunu yöneten, hatta ekonominin 3’te 2’lik bir hacminin döndüğü bir bölgeler bütününden bahsediyorum; iyi işler yaptı. Son 2,5 yıla girerken aslında moralimiz yüksek. Neredeyse yarıladık görev süremizi. 2,5 yılda ne yaptık, hangi konularda başarılı olduk, hangi konularda geri kaldık, örneğin sosyal politikalarda pandeminin açtığı zeminde çok büyük başarılar elde ettik. Bunları değerlendirdik. Bunları halk da böyle takdir ettiği için biz de çok rahat bu yorumu yapabiliyoruz ama kalan süremizde neleri ortaya koyacağız, belki de çok daha vizyonel projeleri artık konuşmamız lazım. Bu da toplantılarda tartışılan bir konu. Her bölgenin kendine ait özellikleri var. Örneğin Mersin’de bir metro yatırımı çok vizyonel bir proje. Çünkü Mersin böyle bir toplu taşıma sistemi ile tanışmamış bugüne kadar. Ama 257 kilometre raylı sistemi olan bir İstanbul için belki de çok vizyonel ya da yeni bir proje olmaz. Bunlar hep konuşuldu. Ne olabilir, kenti, kentliyi daha nasıl müreffeh bir hale getirebiliriz, belediye olarak buna katkılarımız ne olur, bunlar üzerinde konuşuyoruz.”

Üç gün süren çalıştayda, belediye başkanları görevde oldukları 2,5 yıl içinde yaptıkları ve bundan sonraki süreçte yapacakları projeler hakkında görüş alışverişinde bulunma olanağı yakaladı. Çalıştayda ayrıca, tematik konularda startup sunumları gerçekleşirken, değerlendirme oturumlarında başkanlar Genel Başkan ve Genel Başkan yardımcılarına sorun ve önerilerini anlatma fırsatı buldu.