FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM, Kutlamalar 17 Şubat 2022 382 Görüntüleme

BOZDOĞAN; “Cumhuriyet Konutları Yakında Sahiplerine Teslim Edilecek”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOGAN, “KONUTLAR ÇOK YAKINDA HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR’’

Tarsus’ta sosyal medyada ve bir kaç gazetede, menfaatleri gereği beklentileri karşılanmadığı için, Tarsus Belediye Başkanını bıktırma ve istediklerini elde etme yolu olarak tehdit, yalan, iftira dolu yazılara aylardır devam eden sözde gazetecilere BOZDOĞAN çok ağır cevaplar verdi.

27 Aralık 2018’de önceki MHP Belediyesi zamanında temeli atılan Cumhuriyet Konutları projesinde hiç bir değişiklik yapmadan, sağlam malzemelerle inşası devam eden konutların yakında teslim edileceğini açıkladı. Taksitlerini ödeyemeyenler 20 ayda ödeme ve yardım yapılan konut üyelerine hiçbir ek fiyat çıkartılmadı. % 30’u peşin, % 70’i 16 ve 17 ayda ödenmesi için yeniden toplantı yapılarak üyelere yine yardım edildi. kredi çekerek ödemeyi yapabilecek üyeler için kredi çekmelerine yardımcı olundu, yeni yılla uygulanan kredi zamlarını ve tefe tüfe (enflasyon artışını) ödemelere bankalarla konuşarak yansıtmadı. Eleştiri yapanlara; “Toplu Konuta gelin, bizzat mühendislerimiz sizlere anlatsın diyerek“, inşaat mühendislerine konuyu izah ettirdi. Tapuda 62 m2 yazan ama 118 m2 olan 2+1 daireler için yazılan yalan yanlış haberlerin TAPU’daki ölçümünün farklı, BELEDİYEDEKİ ölçümünün neden farklı olduğunu anlattı. “Tapuda balkonların m2’si alınmadan ölçü yazılıyor” dedi. “Son yıllarda tüm konutlar böyle, balkon projede gösteriliyor, ama gerçekte mutfakla birleştirilip odaya çevriliyor” dedi. “Sonuçta bu projeyi biz çizmedik, projeyi seçimden sonra iptal etmedik, önceki belediyenin kaldığı yerden devam ederek yapıyoruz, anahtarları çok yakında teslim edeceğiz” dedi. “Elimden gelen kolaylığı sağladığım halde 470 Konuttan, 300’ün üzerindeki konut üyesi hala ödemelerini yapmıyor. Bütün bu zor koşullara rağmen 13 MİLYON alacağımız var, ama İMAR-BETON şirketimiz borcun içinde, alacağı var ve hala çabuk şekilde konutları bitirmeye çalışıyor. Bilirkişi getirdik, bilirkişi bizim çıkardığımız rakamın 3 KATINI çıkarıp yaptığımız inşaatı 3 KAT daha değerli buldu. Hepsi resmi kayıtlarda mevcuttur. Üyelere bir katına mal ettiğimiz ve ödemelerine yardımcı olacak her yolu açtığımız halde ödeme yapmıyorlar. FETÖ ARTIĞI sözde gazetecilere siyaset yaparak yazı yazdırıp besliyorlar. Beslemeler de bunlara inanıyor, inanmak istiyor çünkü yaraları var. benden yiyemediler. Ama bundan sonra yeni bir toplantı yapacağız. Ödemeyenleri çıkartıp, yeniden konut sahibi olmak isteyenlere çağrıda bulunacağız artık yeter” dedi.

Cumhuriyet Konutları dosyasında kendilerinden önce yapılan aldatmacaları projede gördüklerini ifade eden Başkan Bozdoğan “Sözleşmeye yazılan, halka imzalatılan, teknik şartnameye eklenen gaz beton ama gerçekte yapılan bims briket. Halka dış duvarlar, ısı yalıtım projesine uygun gaz betonla, yani bununla örülecek denmiş, halka imzalatılmış. Ama gerçekte bununla örmüş, halkı aldatmışlar. Göreve geldiğimiz günden itibaren değişen ekonomik tabloların kimi zaman bizleri zor durumda bıraktığına şahit olsak da, Allah’a çok şükür ki, çok kısa süre içerisinde hanelerimizi hak sahiplerine teslim etmeye başlayacağız. Unutulmasın ki, ben Dr. Haluk Bozdoğan olarak; başkalarının hayallerini gerçekleştirme noktasında elimden geleni ardıma koymuyorum. Halkımızın yanlış politikalar ve sahtecilik yöntemleriyle aldatılmasına müsaade etmiyorum. Bu işe gecemi gündüzümü, varımı yoğumu koymasam, hak sahipleriyle hem şirkette hem belediyede defalarca görüşmesem, aldatıldıklarını fakat onları yalnız bırakmayacağımızı her defasında söylemesem, Cumhuriyet Toplu Konut Projesi Tarsus tarihinin utanç projesi olup çıkacaktı’’ dedi.