FLAŞ HABER:

Beyhan BALABAN Yazdı: GAZETECİLİKTE YENİ BİR ÇIĞIR AÇAN AKKOZA 26 YAŞINDA

GAZETECİLİKTE YENİ BİR ÇIĞIR AÇAN AKKOZA 26 YAŞINDA

AKKOZA 26 YAŞINDA

Tarsus’un en liberal gazetesidir AKKOZA.

Yayın hayatına Tarsuslu Cumali ÇIKLA ile başladı. Cumali ÇIKLA ile Akkoza’nın kuruluşundan itibaren uzun yıllar birlikte çalışan ve AKKOZA’nın en önemli emekçisi, yayıncısı Hasan SELENOĞLU Basın Hayatında yayınına son yıllarda yeniliklerle başarılı bir şekilde devam ediyor.

AKKOZA’da bireysel özgürlüklerin hayat bulduğu yayın anlayışı var. Liberal olarak tanımlamam bu yüzdendir. Akkoza; sadece bireysel özgürlük değil, bireysel haklar düşüncesini her bireyde, her köşe yazarında koruyan, her haberde hiçbir kurum ve kuruluşa veya kişiye karşı yayın ahlakına uymayan yayınlar yapmayan etik bir yayın akışına sahip.

Liberal anlayışta nasıl eşitlik ilkesi de varsa, yayın ahlakında AKKOZA’nın, haberlerinde, köşe yazarlarının yazılarında, Tarsus’taki gazeteciler arası görüşmelerinde daima bir eşitlik var. AKKOZA’nın hiç kimse ile hiç bir sorunu yok. Sadece gerçekler, etik düzenle haber akışı ve yayın ahlakı var. Dedikodu yok, çekememezlik yok. Başka gazetecilerle veya köşe yazarlarıyla uğraşmak yok. Bu yüzden halkımızın görmek istediği ve güvenmek istediği gazeteciliği Akkoza, kuruluşundan bu yana başararak yapıyor.

Uzun yıllardır yayın dizisini hazırlayan Tarsuslu Gazeteci-Muhabir Yakup BONCUK tarafından mizanpajı yapılan ve Hasan SELENOĞLU tarafından dizilen AKKOZA’da yaklaşık iki yıldır gazetecilikte yeni bir ÇIĞIR açan yeni bir yenilik var.

Gazetecilikte Yeni Bir ÇIĞIR AÇAN YENİLİK

Akkoza Gazetesi, Akkoza Medya Kuruluşu oldu. Son yıllarda tüm dünyada sosyal medya üzerinden haber akışı sağlayan ve haber akışlarını takip eden, paylaşan, haberlerin sesi olan ve haberlere eleştirmen olan vatandaş kesimlerinin ağını yakalayan Akkoza, yeni bir buluşla başarıya imza attı. Facebook ve Twitter Sosyal Ağları üzerinden Akkoza Medya, Akkoza Gazetesi hesaplarıyla CANLI YAYIN yapan yeni bir yayın düzenini hayatımızla buluşturan Genç Akkoza Ekibinden herkes çok memnun. Akkoza Genç Yayın Ekibi hangi habere gitse, hangi canlı yayın çekimini yapsalar üzerlerindeki “Akkoza” yazan yelekleri, “Akkoza” ve isimlerinin yazılı olduğu kimlik aksesuarlarıyla ilkeli, ahlaklı, sevecen duruşlarıyla ilgi çekiyorlar, her kesimden ilgi görüyorlar. Tarsus’ta özlediğimiz gazetecilik ve gazeteci ekibi anlayışını bizlere yaşatıp, mutluluğunu tattırdıkları için Genç Akkoza Ekibinin saygınlığına hayranız…

Akkoza Gazetesi ve Akkoza Medya Kuruluşu Sahibi Hasan SELENOĞLU’nun sonsuz güveni ile Erdal ALAKAŞ önderliğinde Genç Akkoza Ekibinde yayın hayatına başlayan Meryem DOĞUT, Yunus KANATOĞLU … hep birlikte özveri ile çalışarak, Tarsus’ta nerede bir haber varsa canlı yayınla şehrimize hizmet ediyorlar, halkımıza haberleri aynı gün içinde ve canlı yayınla anında ulaştırıyorlar.

Akkoza Medya Kuruluşu Film ve Televizyon Stüdyosu olarak Akkoza Matbaası ve Akkoza Gazetesinin yayın yaptığı Şehit Mustafa Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi Yaramış İş Hanı binasının zeminle birlikte üst katlarında bulunuyor.  Stüdyo, Gazete, TV Programı, Canlı Yayın, Tabela, Matbaa ve PC Donanım olarak Tarsus’a hizmet veren AKKOZA Yayın Ailesi; toplumda gazetecilere olan kötü imajı silmiş durumda. Toplumsal yaşama aykırı olan hiçbir yayın yanlışlığı yapmayan Akkoza; halkın, mülki amirlerin, kurum ve kuruluşların, protokolün ve siyasilerin güvenini tam anlamda kazanmış durumda…

Benimde kuruluşunda birkaç yıl ve sonrasında arada bir köşe yazarlığı yaptığım AKKOZA bu gün 26 yaşına girdi.

Akkoza Gazetesi ve Akkoza Medya Kuruluşu Sahibi Hasan SELENOĞLU’na, Baskı-Yayın-Matbaada çalışan emekçi Akkozalılara ve Genç Akkoza Ekibine başarılarının devamını diler, nice uzun yıllar ve mümkünse ebediyen yayın hayatına devam etmelerini temenni ederim.

       26. YAŞIN KUTLU OLSUN AKKOZA’M!

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ