FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 4 Eylül 2022 186 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 29-30-31 AĞUSTOS ile 1-2-3-4 EYLÜL 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

29-30-31 AĞUSTOS ile 1-2-3-4 EYLÜL 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

29 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TSO’DA SEÇİMLERE HAZIRLIK BAŞLADI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının yeni dönem seçimleri için hazırlıklara başlandı. 5174  sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanununun 84. maddesi gereğince organ seçimlerinin Ekim ayında başlayacağı duyuruldu. Organ seçimleri Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak. Bu kapsamda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası meslek komitelerinin seçimi de  odanın hizmet binasında önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek.

………….OOO………..

TARSUS’TA OTURARAK VOLEYBOL TAKIMI KURULUYOR

Sporda bir yenilik. Tarsus’ta yakında  Oturarak Voleybol Takımı Kuruluyor. Engelli komisyon başkanı Dursun Arslan ‘’Haydi Tarsus haydi engelli kardeşlerimiz. Haydi tüm dostlar. Hep birlikte şehrimizin ismini duyurmaya ve hiçbir şeyin bizlere engel olmadığını gösterelim OTURARAK VOLEYBOL takımında oynamak isteyen başvurabilir.’ dedi.

İletişim 05392881208- 05462761972

…………ooo…………

BOĞAZPINAR MAHALLESİ KARASU KANYONUNDA  MAHSUR KALDI

Tarsus Boğazpınar’da kanyonda mahsur kalan kişi ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, Tarsus  Boğazpınar Mahallesi Karasu Kanyonu’nda bir kişinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.Olay yerine ulaşan ekipler, yaralı olduğu belirlenen E.K’yi, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından bulunduğu yerden kurtardı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından E.K. ambulansla Çamlıyayla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Yeni eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken Tarsus’ta ücretli öğretmenlik için başvurular devam ediyor.

………….OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ OLAĞAN ÜSTÜ KONGRESİ 8 EYLÜLE KALDI

Tarsus Kent Konseyinin 25.Ağustos 2022 tarihinde yapılması gereken Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle ertelendi.

………….OOO………..

EMEKLİ SAVCI VEFAT ETTİ

Tarsuslu Bulut ve Öngeç Ailerinin  büyüğü, Akdeniz gazetesi kurucusu gazeteci  M. Can Bulut’un kayın biraderi, Akdeniz gazetesi sahibi Leyla Bulut’un abisi ,  gazeteci Hakan Bulutun dayısı emekli Cumhuriyet Savcısı Seyfi Öngeç, yaşama gözlerini yumdu.

………….OOO………..

‘’İL’LE DE TARSUS’’ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan önderliğinde ve 21 oda, 58 medya kuruluşunun da desteği ile Tarsus’un il olması için hayata geçirilen “İl’le de Tarsus” projesinin lansmanı unutulmaz bir etkinlik ile gerçekleşiyor.

………….OOO………..

İL KANPANYASINA 21 ODA 58 BASIN KURULUŞUNDAN DESTEK

Düzenlenecek il olma lansman etkinliğinde 21 odanın yanı sıra 58 medya kuruluşunun da desteğini alan ‘İl’le de Tarsus’ projesi, tüm detayları ile tanıtılacak. Reklam afişinde dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı vardı. tarsus’ta 58 gazete yoktur. Afişte aktif olmayan ve sadece logodan ibaret gazete isimleri de vardı.

5 Gazete Cemiyeti Çalışmaya Logosunu Vermedi

Tarsus’un ilk Tarsus Gazeteciler Cemiyeti, Tarsus Basın ve Yazarlar Derneği ile Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Logolarını ve Gazete Logolarını Tarsus Belediyesi basın birimine vermediler, reklamda yer almadılar. Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Beyhan BALABAN yaptığı açıklamada, “Tarsus Belediyesi Sivil Toplum Örgütleriyle barışık değildir. Tarsus Belediyesi Gazetecilerle “Tarsus’un İl Olması” ile ilgili hiçbir toplantı yapmamış ve görüş, öneri, destek almamış, istememiştir. Bu nedenle nasıl bir çalışma olduğunu bilmediğimiz, çalışmada nelerin yapılıp yapılmayacağını bilmediğimiz bir reklama logolarımızı veremeyiz. Aklımızla dalga geçiliyor. Tıpkı diğer belediye çalışmalar gibi başlangıcı reklamla var, devamı yok bir çalışma daha başladı. Tarsus Belediyesi basın birimine soruyorum; “Bizler bir çalışma başlığı hazırlayıp, içeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz çalışmaya belediyenin logosunu eklemek isteseydik, logonuzu verir miydiniz?” dedi. 

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, ERZİNCAN’DA 1-1 BERABERE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk maç için Erzincan’da sahaya çıktı. Maç 1-1 bitti. Üstün oynadığımız maçtan ne yazık ki beraberlik ile ayrılıyoruz. Maçtaki tek golümüzü atan futbolcumuz Taha BALCI (DK. 46) oldu.

30 AĞUSTOS 2022’de TARSUS 

TARSUS’TA 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle  hazırlanan kutlama proğramı bugün yapılıyor. Tarsus’taki  kutlamalar saat 09.30’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde yapılacak. Burada Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayacak etkinliklerde İstiklal marşımız söylenecek.

ZAFER BAYRAMI KONSERİ BUGÜN

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Bir konser düzenlenecek. Tarsus belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan konserde ünlü sanatçı Emre Aydın sahne alacak. Emre Aydın , Rasim Dokur bacası yanındaki meydanda sat 21.00’de bir konser verecek. 100. Yıl konserine katılım ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

………….OOO………..

VARAL:”30 AĞUSTOS BİR DESTANDIR!”

CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av.Ozan Varal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

………….OOO………..

TOPLUM DESTEKLİ POLİSTEN KADES BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

Tarsus’ta  Toplum Destekli Polis KADES Bilgilendirme Broşürü dağıtarak halkı bilgilendirdi. Ulu Cami önünde Cuma namazı çıkışında Toplum Destekli bir grup Polis, camiden çıkanlara broşür dağıttı. Ekipler Emniyet Genel Müdürlüğünün “Tak tuşta şiddetin karşısında Kadınların yanında KADES Kadın acil Destek Uygulamasını anlattılar.

………….OOO………..

TARSUS İL OLMAYA HAZIR MISIN KONULU LANSMAN BUGÜN YAPILACAK

Tarsus’u il yaptırabilmek için  yeni bir kampanya başlatılıyor. Tarsus belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan göreve geldiği günden bu yana Tarsus’un il olması için çaba harcarken kentin dört bir yanına yeni afişler astırdı. Kampanyanın startı 30 Ağustos 2022 Salı günü saat 14.00 de Tarsus Kapalı spor salonunda yapılacak.

5 Gazete Cemiyeti Çalışmaya Logosunu Vermedi

Tarsus’un ilk Tarsus Gazeteciler Cemiyeti, Tarsus Basın ve Yazarlar Derneği ile Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Logolarını ve Gazete Logolarını Tarsus Belediyesi basın birimine vermediler, reklamda yer almadılar.

………….OOO………..

EMEKLİ SAVCI SEYFİ ÖNGEÇ TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus eşrafından Bulut ve Öngeç ailelerinin büyüğü, Tarsus Akdeniz gazetesi sahibi Leyla Bulut’un abisi, kurucu Mehmet Can Bulut’un kayınbiraderi, Gazeteci Hakan Bulut’un dayısı emekli Cumhuriyet Savcısı  Seyfi Öngeç, yaşama gözlerini yumdu. Cenazesi dün Mersin Adliye Sarayında düzenlenen törenin ardından öğle namazına müteakip Mersin Muğdat Camiinde kılınan cenaze namazından sonra Tarsus’a getirildi.

………….OOO………..

TARSUS İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ ALİ GARANLI, BORSAYA İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Borsaya iade-i ziyarette bulundu. Borsaya iade-i ziyarette bulunan Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Borsa Başkanı Murat Kaya ve Başkan Yardımcısı Ali Seçer ile güncel konularda istişarede bulundular.Başkan Murat Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

………….OOO………..

BAŞKAN SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

………….OOO………..

GÖÇMEN KAÇAKÇISI YAKALANDI

Mersin Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkemize sığınmacı konumunda bulunan göçmen şahısların yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek için organizatörler ile para karşılığında anlaşma yaptıkları tespit etti.

31 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI YAPILDI

30 Ağustos Zaferinin 100. Yıldönümü Tarsus’ta da törenlerle kutlandı. Tarsus’taki  kutlamalar 09.00’da Tarsus Şehitliğinde başladı. Şehitlikte Kuran tilaveti yapılıp şehitlerimiz için dua okundu. Daha sonra saat 09.30’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde törenlere devam edildi.

………….OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU  ile birlikte hükümet konağındaki tebrikleşmede belediye başkanı Haluk Bozdoğan adına Hakan Yıldırım  ve  diğer protokol mensupları da hazır  bulundu.

………….OOO………..

ZAFERİN 100.YILI EMRE AYDIN İLE TAÇLANDI

30 Ağustos Büyük Zaferin 100. yıldönümünde Türk Rock Müziğinin efsane ismi Emre  Aydın Tarsus’ta konser verdi.Baca meydanında gerçekleşen  Emre Aydın’ın muhteşem konseriyle hemşehrilerimiz unutulmaz bir gece yaşadı. Başkan Haluk Bozdoğan sanatçıya çok güzel bir hediye verdi.

………….OOO………..

‘İL’LE TARSUS’ MUHTEŞEM BİR LANSMAN İLE TANITILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan önderliğinde ve 21 odanın 58 medya kuruluşunun da desteği ile kentin il olması için hayata geçirilen “İl’le de Tarsus” projesinin lansmanı unutulmaz bir etkinlik ile gerçekleştirildi. Davetlilerin katılımıyla Oyuncu Meltem Cumbul’un sunumu ile düzenlenen lansman etkinliğinde medeniyetler beşiği Tarsus’un il olması için hazırlanan projenin web sitesi ve mobil uygulamasının tanıtımları yapıldı. .

………….OOO………..

İMZA KAMPANYASI YER ALIYOR

 İmza kampanyasının da yer aldığı web sitesi ve uygulamada Tarsus’un il olması için imza ver alanı da yer alıyor. Kent bütünlüğünü, lobisini ve birliğini sağlamak amacıyla hazırlanan form ile vatandaşlar Tarsus’un il olması için hazırlanan kampanyaya destek olabiliyor.

………….OOO………..

 MELTEM CUMBUL, ‘’TARSUS KOSKOCA BİR ŞEHİR’’

Meltem Cumbul’’ Bugün Türkiye’de 6 ilin nüfusu, Tarsus’ta yaşayan kadın sayısından daha az… Size de tuhaf gelmiyor mu? Tarsus bir büyükşehirin merkez ilçesi değil üstelik. Tarsus’ta yaşayan kadın sayısı, 2021 verilerine göre 172 bin 218. Yalnızca kadın nüfusuyla bile 6 ilden büyük olan Tarsus, müstakil ilçeler açısından 1. sırada, nüfus açısından 26 ilden daha büyük olma özelliği taşımakta. Tarsus  180 mahalleye hitap eden koskoca bir şehir’’ dedi.

………….OOO………..

KENT KONSEYİ OLAĞAN ÜSTÜ KONGREYE HAZIR

Tarsus Kent Konseyinin  olağanüstü kongresi yakında yapılacak. Geçen hafta olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle ertelendi. Kent Konseyine STK’lar da eskisi gibi katılım ve destek sağlamıyor.

………….OOO………..

BAŞKAN SEÇER, ZAFER BAYRAMI’NIN 100. YIL KUTLAMA PROGRAMLARINA KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programlarına katıldı. Başkan Seçer tören sonrası yaptığı değerlendirmede, “30 Ağustos bir anlamda, bağımsız ve demokratik Türkiye’nin ilk kilometre taşlarının döşendiği bir gündür” dedi.

………….OOO………..

TARSUS MEZARLIĞINDA KAVGA

Şehir Mezarlığında  dün kavga meydana geldi. Tarsus’ta amca çocukları cenaze töreninde kavga etti, 6 kişi yaralandı. tarsus böyle üzücü bir olaya da ilk kez tanık oldu…

1 EYLÜL 2022’de TARSUS

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YENİCE’DE DE KUTLANIYOR…

Tarsus Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış gününde Yenice’de güzel bir etkinlik düzenliyor. Barış kenti olarak bilinen Yenice’de 18. Yenice Barış ve Kültür Festivali düzenleniyor. Etkinlikler sabah saat 10.00’da başlayacak.

………….OOO………..

TARSUS’UN İL OLMASINI KİM İSTER, KİM İSTEMEZ TARSUS NEDEN İL OLMALI?

Tarsus’un il olması için büyük hazırlıklar yapılarak bir lansman düzenlendi. Lansmanın ev sahipliğini Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yaparken, Tarsuslular  Meltem Cumbul gibi önemli bir sanatçıyı karşılarında sunucu olarak görmekten dolayı hayli  heyecanlandılar.

………….OOO………..

BORSA SEKRETERİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Ticaret Borsası genel sekreteri  Hasan  Şanlı’nın ağabeyi eski Serbest muhasebeci ve Mali Müşavirlerden Durmuş Ali Şanlı vefat etti. Merhumun cenazesi Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde dualarla toprağa verildi.

………….OOO………..

KADIN ÜRETİCİLERE YÖNELİK DÜZENLENEN “FİDAN ÜRETİMİ EĞİTİMİ” SONA ERDİ

Tarsus ‘ta  kadın üreticilere yönelik düzenlenen “Fidan Üretimi Eğitimi” sona erdi. Tarsus Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Halk Eğitim Merkezince Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen eğitime 14 kadın üretici katıldı.Eğitimde katılımcılara fidan üretimi, tohum ekimi ve fidan aşılama konularında bilgi verildi.

………….OOO………..

TARSUS ‘TA ADLİ YIL ÇELENGİ

Tarsus ‘ta   Adli yıl bugün başlıyor. Bu nedenle avukatlar anıta çelenk koyacak. Mersin Barosu Tarsus temsilcisi Av. Habip Ekmekçi bugün Adli yılın başlaması nedeniyle saat 09 da Atatürk anıtına çelenk koyacaklarını  ve basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

………….OOO………..

YİDAŞ ALACAKLILARI GÜN SAYIYOR

Tarsus’ta 22-23 yıl evvel kapanan  ve kısa adı YİDAŞ olan Yavuzlar İplik ve Dokuma Fabrikası çalışanlarından bir grup işçi  hakkını almak için Av. Ayhan Oranla görüştü. İflas ettiği için kapanan Yavuzlar ailesine ait YİDAŞ fabrikasına TMSF tarafından el konulup daha sonra malları satılmış ve borçları karşılanmıştı. Ancak 250 kadar çalışanı alacaklarını ve tazminatlarını alamayınca işvereni mahkemeye vermişti.  

………….OOO………..

ÇAMLILAYLA’DA OTOPARK İŞİNİN SONUNA GELİNDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıyayla’da başlattığı modern katlı otopark projesinde sona yaklaşılıyor.

………….OOO………..

ET YÜKLÜ KAMYONDA UYUŞTURUCU ÇIKTI

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yasal yükü karkas et olan  kamyonda uyuşturucu madde olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, BU HAFTA DÜZCE’Yİ KONUK EDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yapacak.. Teknik direktör Serdar Bozkurt,  Erzincan’da 2 puan bıraktıklarını bunu telafi edeceklerini söyledi. Düzce maçı hazırlıklarına başlandı.

2 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS ŞEHİDİNİ BUGÜN TOPRAĞA VERECEK

Suriye’de terör örgütlerinin tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan Astsubay Çavuş OKAN METEÖZ’e Allah’tan rahmet diliyoruz.. Ailesine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz.. Cenaze töreni bugün Hacıhamzalı köyünde yapılacak.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ”İL OLMAK İÇİN TÜM GÜÇLERİ BİR ARAYA GETİRİYORUZ”

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ”Tarsus’u il yapmak için, kentimizin tüm güçlerini bir araya getirmekten ötürü gururluyuz…” dedi.

………….OOO………..

Av. Mehmet HABİP EKMEKCİ ‘HERKES İÇİN ADİL BİR ADLİ YIL İSTİYORUZ!

Tarsuslu avukatlardan Av. Mehmet Habib Ekmekci ‘Herkes İçin Adil Bir Adli Yıl İstiyoruz’’ dedi.

Mersin Barosu Tarsus Temsilci Av. Mehmet Habib EKMEKCİ , avukatlarla birlikte Tarsus Cumhuriyet Meydanında çelenk sunarak Saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşının ardından Türkiye Barolar Birliğinin Basın açıklamasını okudu.

………….OOO………..

TARSUS’TA MAKARON ELE GEÇTİ

Tarsus’ta bir depoda 959 bin makaron (filtreli sigara kağıdı) bulunan şüpheli gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Öğretmenler Mahallesi’ndeki depoda kaçak ürünlerin bulundurulduğunu tespit etti.Adrese düzenlenen operasyonda 20 bini doldurulmuş 959 bin makaron ele geçirildi.Polis ekipleri, şüpheli M.B’yi gözaltına aldı.

………….OOO………..

TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI VEYİS AVCI’DAN GARANLI’YA BAŞARI DİLEĞİ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis AVCI, yeni Emniyet Müdürü Ali Garanlı’ya başarı dileğinde bulundu.  Avcı, Tarsus ilçe Emniyet Müdürlüğüne Atanan Emniyet Müdürü Ali GARANLI’ya Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu.

………….OOO………..

TARSUSLU GENÇ İŞ KAZASINDA ÖLDÜ

Gebze’de iş kazası sebebiyle genç yaşta hayatını kaybeden Yenice Mahallemizden Ayberk Şan kardeşimizin cenaze merasimine Tarsus belediyesi ekibi  katılım sağlayarak, baş sağlığı dileklerini iletti. Vefat eden genç kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

………….OOO………..

HALK KART’IN AĞUSTOS AYI TUTARLARI TARSUSLULAR DAHİL HESAPLARDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Ağustos ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

………….OOO………..

Hakan Canan CAN: “DÜZCE MAÇINI KESİN KAZANACAĞIZ”

TFF 2  Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idmanyurdu,  Pazar günü oynayacağı Düzcespor hazırlıklarına başladı.

3 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS ŞEHİDİNİ  DUALARLA TOPRAĞA VERDİ

Kuzey lrak’ta devam eden pençe kilit operasyonu kapsamında şehit olan askerimiz Tarsus Hacıhamzalı köyünde  dualarlatoprağa verildi. Hava.savunma Asb.kd.çvş. Okan Meteöz , terör örgütlerinin K. Irak’ta  tuzakladığı EYP patlaması sonucu önceki gün şehadete ermişti.

………….OOO………..

ÜNLÜ SANATÇI YILMAZ MORGÜL BUGÜN TARSUS’TA

Ünlü sanatçılardan Yılmaz Morgül bugün Tarsus’a geliyor. Takbaşta bulunan Villa Firuzan restaurant cafenin davetlisi olarak kentimize gelecek olan Yılmaz Morgül bugünakşam yemekli bir konser verecek.

………….OOO………..

TARSUS’TA EĞİTİM CAMİASINA YENİ BİR KAPI

Tarsus’ta eğitim camiasına yeni bir kapı açılıyor. Sınav kurs Tarsus şubesinin ana merkez binası 5 Eylül 2022  Pazartesi günü saat 16.00’da  törenle eğitim ve öğretime açılacak.

………….OOO………..

ORMANCILARA İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Tarsus’ta  Orman İşletme Müdürlüğü personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde verilen eğitime Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, işletme şefleri ve personel katıldı.Eğitimde katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Yalçın, yaptığı konuşmada, personele verilen bu eğitimin önemli olduğunu belirtti.

………….OOO………..

DAMLAMADA TIR YANDI

Tarsus Damlamada kömür yüklü tırın dorsesinde çıkan yangında araç kullanılmaz hale geldi. TEM Otoyolu Tarsus-Pozantı istikameti Damlama bölgesinde oldu.

………….OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ HAFTAYA KONGRE YAPACAK

Tarsus Kent Konseyinin  olağanüstü kongresi yakında yapılacak. Geçen hafta olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle ertelendi. Kongre 08 Eylül 2022 Perşembe günü saat 16:00’da salt çoğunluğa bakılmaksızın yapılacaktır. Üyelerimize, basınımıza ve Tarsus kamuoyuna duyurulur.

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN TATBİKAT

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da trafik kazası tatbikatı gerçekleştirdi. Trafiğe kapalı alanda gerçekleştirilen tatbikatta; Yol Trafik Güvenliği alındı.

………….OOO………..

TİY YÖNETİMİ “DÜZCESPOR MAÇINDA 7’DEN 70’E HERKESİ DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu, haftalık Toplantısını yaptı. Fırat Maktay’ın haberine göre, Teknik Direktör Serdar Bozkurt ile birlikte Anagold 24 Erzincanspor maçını değerlendirdiklerini kaydeden Sarı lacivertli yönetimin “Pazar günü sahamızda oynayacağımız Düzcespor maçına 7’den 7’0e, Kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yetişkiniyle herkesi destek vermeye davet ediyoruz” diyerek maça davet etti. “

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, DÜZCE MAÇINA HAZIR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yapacak olup maçın hazırlığını tamamladı.. Teknik direktör Serdar Bozkurt,  Erzincan’da 2 puan bıraktıklarını bunu telafi edeceklerini söyledi. Maç Pazar günü akşam saat 20.00’de Tarsus Şehir stadında  başlayacak.

4 EYLÜL 2022’de TARSUS 

YASAK BALIK AVLAYANLARA CEZA

Tarsus’ta  yasak sahada trolle balık avladığı tespit edilen 4 kişiye 41 bin 604 lira ceza uygulandı. Tarsus ilçesi açıklarında yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik denetim gerçekleştirdi.Ekipler, kontroller sırasında yasak sahadaki bir tekneden trol ile balık avlandığını belirledi.Teknedeki 4 balıkçıya 41 bin 604 lira ceza kesildi.

………….OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI ENERJİ VERİMLİLİĞİ ELÇİSİ OLARAK SEÇİLDİ

Eurochambres, Turkey-EU Business Dialogue  (TEBD) Projesi kapsamında TEBD tarafından gerçekleştirilen bir dizi eğitim faaliyetleri sonrasında yapılan denetimler neticesinde Tarsus Ticaret Borsası Enerji Verimliliği Elçisi olarak seçildi.

………….OOO………..

SINAV KURS YARIN AÇILIYOR

Sınav kurs Tarsus şubesinin ana merkez binası 5 Eylül 2022  Pazartesi günü saat 16.00’da  törenle eğitim ve öğretime açılacak.

………….OOO………..

ZABITA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 196. YILI VE ZABITA HAFTASI KUTLU OLSUN

1-7 Eylül Zabıta haftası.. Vatandaşlarımızın huzuru, güveni ve sağlığı için fedakarca görev yapan Zabıta Teşkilatımızın Kuruluşunun 196. yılı ve Zabıta Haftası kutlu olsun. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan da Tarsus’ta görev yapan Zabıtaları kutladı ve ‘’Zabıta Teşkilatımızın Kuruluşunun 196. yılı ve Zabıta Haftası kutlu olsun.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS İLÇE SPOR GÜVENLİĞİ KURULU TOPLANDI

Tarsus İlçe Spor Güvenliği Kurulu Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplandı. TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  -Düzce maçı için güvenlik önlemi görüşüldü.,

………….OOO………..

EMEKLİ ÖĞRETMEN MAHMUT SEZAİ KUŞ ‘UN YEDİSİ YARIN

Emekli Eğitimcilerden Mahmut Sezai Kuş’un vefatı sonrasında yedisi yarın yapılacak. Halil Ticaret sahibi İşadamı Mehmet Can Özşenoğlu’nun Kayınbabası , Emekli Eğitimcilerden Mahmut Sezai Kuş,  Hakkın Rahmetine kavuşması nedeniyle merhumun Öğretmenler mahallesindeki evinde 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 18.00’de yedisi yapılacak ve Kuranı Kerim okunacaktır.

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, DÜZCE MAÇI SAAT 20.00’DE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yapacak olup maçın hazırlığını tamamladı.. Teknik direktör Serdar Bozkurt,  Erzincan’da 2 puan bıraktıklarını bunu telafi edeceklerini söyledi. Maç Pazar günü akşam saat 20.00’de Tarsus Şehir stadında  başlayacak.

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi