FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Eylemler, GÜNDEM, Kutlamalar, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM, YEREL GÜNDEM 27 Ekim 2021 344 Görüntüleme

TARSUS, 28 EKİM Saat 18.00’de Aznakay Parkından CUMHURİYET İçin Yürüyor

CUMHURİYETİMİZ 98 YAŞINDA
Tarsus’ta “Laik, Demokratik, Çağdaş, Özgür Cumhuriyet İçin Yürüyoruz” Programı.

CUMHURİYETİN ilanının 98. yıl dönümü dolayısıyla Tarsus’ta da coşku dolu program hazırlıkları yürütülüyor.

Tarsus’taki kutlama programı kapsamında “Laik, Demokratik, Çağdaş, Özgür Cumhuriyet İçin Yürüyoruz” etkinliği gerçekleştirilecek.

28 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Aznakay Parkı’ndan başlayacak ve kortej şeklinde sürecek yürüyüşle Cumhuriyet Meydanına kadar yürünecek. Yine Perşembe günü saat 14.00’de Atatürk anıtına çelenk bırakılacak.
Gerçekleşecek programa CHP Tarsus İlçe Örgütü, ÇYDD, ADD, Eğitim-İş, PSAKD, Eğitim-Sen, Sivaslılar Derneği, TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ile EKO-DER ve Tarsus Folklor Araştırma Derneği destek veriyor.

Akşam ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen konser ile sevilen müzik grubu Athena saat 20.00’de Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda sevenleriyle buluşacak.

Program düzenleme komitesinden yapılan çağrıda, “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 98. yılında, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında devam eden demokrasi, barış, özgürlük ve çağdaşlık yolculuğumuzu hep birlikte paylaşacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’nde sizi de görmekten mutluluk duyacağız. Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir” denildi.