FLAŞ HABER:

1. ULUSLARARASI TARSUS KUKLA FESTİVALİ 2 ARALIK’TA BAŞLIYOR

1. ULUSLARARASI TARSUS KUKLA FESTİVALİ 2 ARALIK’TA BAŞLIYOR

TARSUS’UN ARTIK BİR TİYATRO FESTİVALİ VAR!

Tarsus Belediyesi’nin kenti kültür sanatla buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği etkinlikler devam ediyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan ve 7 yerli 2 yurt dışından birbirinden başarılı kukla gösterilerinin Tarsus’ta sahneleneceği ‘1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali’ 2-10 Aralık tarihleri arasında Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde başlıyor!

Tarsus sanat dolu bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tarsus 1.Uluslararası Kukla Festivali, Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde 2 Aralık Cuma günü kapılarını sanatseverlere açıyor. Tiyatronun temellerinden sayılan kukla tiyatrosunu 7’den 70’e tüm sanatseverlerle buluşturacak olan festivalde her yaşa hitap eden oyunlar yer alacak. Çocukların ve her yaştan vatandaşın kendinden bir şeyler bulacağı bu festivalde yer alan tüm gösteriler ücretsiz olacak. Kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasını, yaygınlaşmasını ve gelişmesine katkı sağlanmasını hedefleyen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde, kukla göstericileri tarafından çeşitli tekniklerle hazırlanan oyunları izleyiciyle buluşturacak. Türkiye’nin yanı sıra 2 ülkeden kukla göstericileri, 2-10 Aralık tarihlerinde kukla oyunlarını Tarsus’ta sanatseverler için sergileyecek.

7 yerli 2 yurt dışından kukla gösterilerinin sahneleneceği festivalde ilk gün Haycinas Tiyatrosu’nun (Mersin) Bezirgan’ın Parası oyunu ile açılış yapılacak. Ardından Gülgeç Tiyatro’nun (İstanbul) Pırt oyunu, Sahne Bazende’nin (İstanbul) At oyunu, Tiyatro Tempo’nun (Ankara) Bremen Orkestrası oyunu, Şehir Tiyatroları’nın (Antalya) Elbise Var İnsan Yok, İnsan Var Elbise Yok oyunu, Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu’nun (İstanbul ) Büyülü Ağaç oyunu, Naif Bey ve Kumpanyası’nın (İstanbul) Naif Bey ve Yaveri oyunu, yurt dışından ise İzvoraşul Vesel Kukla Tiyatrosu’nun (Moldova) Prenses Benek oyunu ve Sombras Chinas Tiyatrosu’nun (İspanya) Dont Touch My Hands oyunu Tarsuslularla buluşacak.  2 Aralık’ta başlayacak olan festival 10 Aralık’a kadar sürecek. 7’den 70’e her vatandaşın izleyebileceği oyunlar halka açık olacak ve rezervasyon yaptırmak için vatandaşlar 0535 545 36 00 numarasından ulaşabilecek.

“FESTİVALİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Başkan Bozdoğan,“10 Aralık’a kadar sürecek olan 1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

Tarsus Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü