FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM, YEREL GÜNDEM 2 Haziran 2021 280 Görüntüleme

YUNANİSTAN Atina’dan Dr. Ioannis DONTAS’ın ARATOS Gözlem Evi Projesi İçin Gönderdiği Mektup

Atina’dan Tarsus’a Aratos’tan mektup var.

ARATOS GÖZLEMEVİ PROJESİNE YUNANİSTAN’DAKİ

ARATOS UZAY TEKNOLOJİLERİ KURULUŞUNDAN MESAJ VAR

Aratos Uzay Teknolojileri Kuruluşundan Aratos Gözlemevi Projesine Yanıt

Tarsus’ta kurulması planlanan Aratos Gözlemevi’nin haberinin basında yer almasının ve kendilerine bilgi ulaştırılmasının ardından Yunanistan’ın başkenti Atina’da başta uzay teknolojileri alanında faaliyet gösteren Aratos Grup adlı şirketten Aratos dergisine yanıt geldi.

Bünyesinde Aratos Teknolojileri adlı şirketinde bulunduğu Aratos Grup adına, kuruluşun Direktörü Dr. Ioannis Dontas’ın Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’a gönderdiği mesajda, Aratos Gözlemevi projesinin Tarsus`un bilim ve aydınlanma sembolü olacağı vurgulanarak, bu girişimden duydukları memnuniyeti dile getiriliyor.

Edinilen bilgiye göre, Aratos Grup adına gönderilen mesajda Direktör Dr. Ioannis Dontas, en uygun zamanda Tarsus’a gelmek istediklerinin belirtildiği mesaj aynen şöyle, “Sayın Pişmanlık, Değerli Arkadaşım, İyi Günler!

Aratos Grup Başkanı ve CEO`su Dr. Nikos Bogonikolos (cc`de) ve Aratos Grup Başkan yardımcısı Manolis Chrysostalis (cc`de) adına size saygılarımı gönderiyor ve size antik Yunan şair-matematikçi-astronom ve filozof Aratos ile Tarsus`u onurlandırma girişiminizi selamlıyorum.

Sizlere bizi bu güzide girişimden ve Tarsus bölgesindeki Aratos Gözlemevi ile ilgili harika gelişmelerden haberdar ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.

Sizinle aynı fikirdeyiz. Gerçekten de Aratos Gözlemevi projesi Tarsus`un bilim ve aydınlanma sembolü olacaktır.

Bizim tarafımızdan, Aratos grup şirketleri Aratos’un ismini gururla taşımaktadır, zira şirketlerimizin ana çalışma ve geliştirme alanlarından biri uzay verilerinin farklı katma değerler ve uzayla ilişkili hizmetlerde kullanılmasıdır. Bu sebeple Aratos ismini küresel ölçekte 20 yıldan fazladır tanıtmaktayız.

Biz bu girişim ile ilgili sıradaki gelişmelerden sizin tarafınızdan haberdar edilmeye devam etmek isteriz.

COVID-19 pandemisi bu tarz seyahatlere izin verdiğinde ya da verirse yalnızca uzay alanı ve ilgili teknolojilere ilişkin konular için değil, aynı zamanda cağımızın felsefi ve sosyal gelişmelerini ve beklentilerini de görüşmek üzere Tarsus`u ziyaret etmek, sizlerle ve Aratos Gözlemevi Girişimi Konseyi`nin değerli üyeleri ile görüşmelerde bulunmak isteriz.

İrtibatta kalalım. Saygılarımla. Dr. Ioannis Dontas, Aratos Grup Direktörü”.

Aratos dergisi yayın yönetmeni ve gözlemevi girişimcisi gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık ise yaptığı açıklamada, Atina’daki Aratos Grup adlı kuruluş ile 2011 yılından bu yana yazıştıklarını ve son olarak Tarsus’ta kurmayı planladığımız Aratos Gözlemevi’nin haberinin kendilerine de ulaştırılması üzerine, çok sevindirici bir yanıt aldıklarını belirterek, “Uzay teknolojileri alanında çalışma yapan ve Türkiye’de temsilcilikleri bulunan Aratos Teknolojileri kuruluşuyla 10 yıl öncesinden bu yana iletişim halindeyiz. Kuruluş yöneticilerinin Tarsus’a gelmek istemesi kentimiz adına çok anlamlı. Ayrıca kurmak istediğimiz Aratos Gözlemevi için bize destek verecek önemli kuruluşlardan biridir. Umarız Tarsus ve Aratos adına yakışır bir projeyi hayata geçiririz.” diye konuştu.

Uğur PİŞMANLIK

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni

 

 İletişim:

Uğur Pişmanlık

Tel: 0 533 723 47 89

aratosdergisi@gmail.com

ugurpismanlik@gmail.com

 Adres:

Aratos Kültür Sanatevi

Gözlükule Mah. Abdi İpekçi Cad.

No: 86 Tarsus