FLAŞ HABER:
Ana Sayfa ETKİNLİKLER, GÜNDEM, Kutlamalar, YEREL GÜNDEM 30 Ağustos 2022 258 Görüntüleme

Vahap SEÇER, ZAFER Bayramında BİNLERCE GENÇLE Birlikte 10. YIL MARŞINI Söyledi

Vahap SEÇER, ZAFER Bayramında BİNLERCE GENÇLE Birlikte 10. YIL MARŞINI Söyledi

“GENÇLER NOVA NORDA VE GAZAPİZM İLE COŞTU”

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDEREK MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE ÇIKACAĞIZ, MERSİN AYDINLIK YÜZLÜ ÇOCUKLARIN KENTİ, MERSİN’DE GENÇLER İÇİN HER ŞEY VAR”

Başkan Vahap Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen Nova Norda ve Gazapizm’in sahne aldığı konsere katıldı. Bayram coşkusunu konserdeki gençlerle birlikte yaşayan Başkan Seçer, binlerce gençle birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Mersin’in, gençlerin ve aydınlık yüzlü çocukların kenti olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Zafer Bayramınız kutlu olsun. Mersin Atatürk’ün kenti. Mersin Cumhuriyet’in kenti. Mersin siz gençlerimizin kenti. Mersin aydınlık yüzlü çocuklarımızın kenti. Sizleri babanızın sevgisiyle, annenizin şefkatiyle kanatlarımızın altında koruyacağız” sözleriyle gençlere hitap etti.

Akşam saatlerinde Forum AVM önünden yüzlerce Mersinli’nin, ellerinde bayraklarla konser alanına doğru kortej eşliğinde yürüyerek başlattığı bayram coşkusu, meydanda yankılanan şarkılarla taçlandı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, ellerinde renkli ışıklar ve Türk Bayrakları ile Özgecan Aslan Barış Meydanı’na yürüyen kalabalık, günler öncesinden heyecanla beklenen konserde Nova Norda ve Gazapizm’i dinledi. Sanatçılar, söyledikleri şarkılarla Mersinlilere unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı.

“Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Sizler de bize inanın”

Konser alanında yaptığı konuşmada, Mersin’de 30 Ağustos coşkusunu gençlerle hep birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin’de öğrenci olmak, genç olmak bir ayrıcalık. Üniversite okumak isteyen bütün gençleri Mersin’e davet ediyorum. Otobüs 1 lira, yemek 3,5 lira. Okuma salonları var, yurt var. Her şey var. Ben de genç olsam; Atatürk’ün kenti, çağdaş bir kent olan Mersin’de yaşardım” dedi.

Gençlere, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihimizde çok önemli bir gün olduğunu ve Cumhuriyetin temel taşlarının döşendiği, ulus olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız bir zafer olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, “Atatürk’ün devrimleriyle ve Cumhuriyetle beraber, çağdaş bir toplum olduk. O’nun izinden giderek, muasır medeniyet seviyesine çıkacağız. Bunu hep beraber yapacağız. Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Sizler de bize inanın. Sizleri babanızın sevgisiyle, annenizin şefkatiyle kanatlarımızın altında koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer’in konuşmasının ardından gece, Nova Norda ve Gazapizm konserleriyle devam etti. Başkan Seçer’in de ilgiyle izlediği konserde gençler, sanatçıların şarkılarına eşlik ederek, gönüllerince eğlendi. Konser sonunda Başkan Seçer, binlerce gençle birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi.

Mersinliler Zafer coşkusunda buluştu

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ilk andan beri ortak olan Mersinliler, konser öncesi gerçekleşen kortej yürüyüşünde de birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşlardan Dilber Şenol, “Keşke her günü 30 Ağustos gibi kutlasak. Herkes içine kapandı, karanlık bir ortamdayız. Ben Belediyemizin yaptığı bütün hizmetlerden memnunum. İyi ki var, iyi ki böyle bir belediyemiz var. Yaptığı bütün etkinliklere katılabildiğimiz kadar, yaşımız ve ortamımız elverdiği kadar katılıyoruz. Çok da memnunuz” dedi.

Korteje katılanlardan Dans Öğretmeni Evşen Ersöz ise, “Bugün Mersinliler olarak bu coşkuyu yaşıyor olmak, inanılmaz güzel bir mutluluk. 100. yılı yaşıyoruz. İnşallah daha nice 100. yıllara” diye konuştu.  

Ayşe Başcı, “Mustafa Kemal Atatürk, Atamız bizim her zaman aklımızda ve ruhumuzda. Bugün de Zafer Bayramı. Her zaman da kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Hanifi Albayrak, “Ömrümüzün sonuna kadar bu coşkuyu yaşayacağız. Ben bu yaştayım ve buraya geldim. Sonuna kadar da gideceğiz” dedi.  

Miniklerden Esmanur Geyik de, 30 Ağustos coşkusunu “Güzel bir his var içimde” sözleriyle anlattı. Bir başka minik Mehmet Demirel, “Çok heyecanlıyım. Hocalarımız sağ olsunlar, bizi buraya getirdi” dedi.

14 yaşındaki Yiğit Aslan, “Çok mutluyum, çok sevinçliyim. 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk tarafından bize verilen bir armağandır. Çok gururluyum” dedi.

Bisikletliler olarak kortejde yerlerini alan Hasan Öztürk, “Duygularımı söyleyemeyecek kadar heyecanlıyım. İyi ki Atatürk varmış. İyi ki bu vatanı bize armağan etmiş. Harika bir duygu” diye konuştu.

Berna Kalkan, “Gerçekten çok duyguluyum. Bütün Türkiye, bütün Atatürk’ü sevenler çok güzel şeyler yaşasın. Her şey çok güzel olacak, biliyorum” ifadelerini kullandı.

Tarsus’tan gelerek korteje katılan Fırat Kürşat Olgun, “Buradaki coşkuya, heyecana yakın olmak için geldik. Güzel bir ortam. Genciyle yaşlısıyla böyle coşkulu olmak gerçekten güzel bir his. Arkadaşlarımızla beraber yürüyüşe katılmak, onlara eşlik etmek, bando eşliğinde şarkılarımızı söylemek, gerçekten içten içe insana heyecan katan bir durum” dedi.

Ezgi Uzar, “Son yıllarda bu tür etkinlikler çoğaldı. Gayet memnunum. Kalabalığı görünce daha çok memnun oluyorum. İnşallah bu şekilde de devam eder. Hepimizin, Atatürk’ün bu vatanı nasıl kazandığını öğrendiğimiz nice yıllar diliyorum” diye konuştu.

Meryem Erdoğan ise, “Büyükşehir’in yaptığı her çalışmayı destekliyorum ve çok beğeniyorum. Bugün de böyle bir etkinlik yapıldığı için çok mutluyuz ve buradayız. Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.