FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, SPOR HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 18 Nisan 2022 401 Görüntüleme

Uğur UYAR Yazdı: TİY, Son 9 Maçta 9 Galibiyetle Gururumuz

TİY, Son 9 Maçta 9 Galibiyetle Gururumuz

Tarsus İdman Yurdu Spor ile AMED Sportif Takımı maçı TİY’nun 2-0 galibiyeti ile bitti.

Her iki takım zaman zaman çok önemli pozisyonları gole çeviremedi. 2. Yarıda TİY daha fazla mutlak gol olacak pozisyonları kaybetti.

Tarsus İdman Yurdu Spor 1. Yarıyı AMED Sportif karşısında 1-0 üstünlükle kapattı. 34. Dakikada Volkan ALTINSOY’un golü 1. Yarının tek golüydü.

2. Yarıda 67. Dakikada TİY’ndan futbolcumuz Eren KELEŞ 67. Dakikada penaltı kararını gole çevirerek 2-0 galibiyeti yakaladı.

Tarsus Şehir Stadyumunda TİY Spor Kulübünün KİRALARAK ancak oynayabildiği maçta, Tarsuslu seyirciler tribün yetersizliğinden yine sahaya giremediler ve maçı izleyemediler.

Mersin’den iki iktidar milletvekilinin izlediği maçta dilerim hükümetin milletvekili olan Mersin Milletvekilleri bu eksiklikleri meclise taşıyarak Tarsus’a hizmet gelmesini sağlarlar. Maçı izleyen Mersin’in iktidar Milletvekilleri Zeynep Gül ÖZKAN ve Hacı ÖZKAN’ın Tarsus için yeterli notlarını almış olmalarını diliyoruz. Zira bu yaz sezonunda Tarsus Şehir Stadyumuna EK TRİBÜN yapmak o kadar zor değil.

Ayrıca Mersin’in iktidar Milletvekilleri Tarsus İdman Yurdu’nun şehir stadyumuna kira ödeyerek maçlarını oynayabildiğini acilen not alıp, bu yaramızı iyileştirmeliler. Tarsusluların kendi stadyumlarında kendi futbol takımlarını kira üzerinden izlemesi haksızlıktır. İktidarın bu sorunu çözmesi gerekir.

TİY Kulüp Başkanı Ali İLK, TİY-AMED karşılaşmasını mükemmel şekilde atlattı. Tarsus Basınıyla daha öncesinde toplantı yaparak, taraftara seslendi, kötü tezahürat ve küfür yapılmamasını, maça girişlerde bilet alarak girilip, tribün boşluklarında durulmaması için uyardı. Çünkü TİY-Kırklareli maçında Federasyon Gözlemcisi tarafından 45 BİN TL ceza yazılmıştı. Kulüp Başkanı Ali İLK bu maçın eksiksiz atlatılmasını her yönüyle hazırlayarak çok iyi başardı.

AMED Sporun kadrosuna baktığımda kadrosunda birçok Diyarbakırlı futbolcuları mevcuttu. Bir süreden beri Ali İLK Başkan ve Yönetimi Alt Yapıya önem ve emek vermektedirler. Umut ediyorum ki Alt Yapıdan TİY kadrosunda yer alacak futbolcu kardeşlerimizi görebileceğiz yarınları da görürüz. 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın TİY Futbolcularının sıkıntılarını, maddi ihtiyaçlarını giderip maç başına pirim vererek bağrına basması, alamadıkları maaşlara böylelikle sonuç bulması son 9 maçta 9 maçı almalarını sağladı. İkiye ayrılan futbol takımımız yeniden kenetlendi. Bu durum Tarsuslular nezdinde mutluluk yarattı.

Tarsuslu İş Adamı Harun Şahin KIRBIYIK’ın Tarsus İdman Yurdu Tesislerini yenilemesi, takıma yeni futbolcular kazandırması TİY’na güç ve vizyon katmıştı. Şimdi ise Tarsus Belediye Başkanı ile Kulüp Başkanının birlikte hareket ederek futbolcularla iyi anlaşması başarı getirdi.

Geriye İktidarın Tarsus Şehir Stadına EK TRİBÜN yapması kalıyor. Bu sorun da çözülürse TİY’nun 1. Lige çıkmasının mutluluğunu da tadacağız.

TİY Futbolcularına, Teknik Ekibe, TİY Yönetimine emeği geçen herkese başarılarının devamını diliyoruz.

Uğur UYAR

TARİGDER Spor Koordinatörü