FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, Kutlamalar, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, TARSUS TARİHİ, YEREL GÜNDEM 30 Ağustos 2022 181 Görüntüleme

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat KAYA 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat KAYA 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin bağımsızlık inancı ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını belirtti.

Hiç bir zaman esareti kabul etmeyen Türk milletinin, vatan toprakları için göstermiş olduğu onurlu mücadelenin zafer gününün kutlandığını ifade eden Başkan Murat Kaya, şunları kaydetti: ” Yurtta ve dünyada daima barıştan yana olan Türk milleti, bağımsızlığına ve vatanına göz dikildiğinde, gözünü hiçbir şeyden sakınmamıştır. Bizler bir ve beraber olduğumuz zaman önümüzde kimse duramaz. Aziz milletimiz tarih boyunca bayrak, vatan ve bağımsızlık gibi değerlerinden asla vazgeçmemiştir.” Dedi.

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” 

Başkan Murat Kaya sözlerine şu şekilde devam etti

“Ya istiklal ya ölüm” diyerek yola düşen bu milletin kanıyla, canıyla verdiği mücadele sonucu kazanılan zaferin adıdır 30 Ağustos.  Ağustos, Türk milletinin zafer ayıdır. Aziz milletimiz geçmişte, 1071 de Malazgirt Meydan Muharebesi, 1922 de Büyük Taarruz zaferlerini Ağustos ayında kazanmıştır. Geçmişte bu zaferlerle yeni bir başlangıç yaparak adını tarihe altın harflerle yazdıran Türk milletinin yüz yıl önce verilen Milli Mücadele’de milletçe gösterdiği azim ve kararlılık hala tazedir.

O günlerde hangi ruh ve inançla bu zaferleri elde ettiysek, bugün de aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Millet olma bilinciyle istikbalimize ve istiklalimize sahip çıkıyoruz.

“Ya istiklal ya ölüm” diyerek yola düşen,bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdeleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de atıldığı Büyük Taarruzu ve sonunda elde edilen zaferi bize hediye eden tüm şehit ve gazilerimize şükran borçluyuz.

Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

Tarsus Ticaret Borsası