FLAŞ HABER:

TARSUS CHP İlçe Örgütü DÜNYA KANSER GÜNÜ’NDE Bilgilendirme Eğitimi Verdi

TARSUS CHP’DEN DÜNYA KANSER GÜNÜ’NDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe örgütü tarafından ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ dolayısıyla “Kanser Hakkında Bilinçlenme ve Farkındalık” etkinliği düzenlendi.

CHP Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Dr. Ufuk Bakmaz, aydınlatıcı bilgiler verdi.

İlçe binası toplantı salonunda gerçekleşen programın açılışında konuşan CHP ilçe Başkanı Av. Ozan Varal, kanserin görülme hızının arttığına dikkati çekerek, “Fakat, birçok kanser türünün artık tedavisi mümkün durumda. Yaşam tarzı, alınabilecek önlemlerle birçok hastalıktan uzak durmamızda olası. Bu noktada, bilgilenmek ve öğrenmek çok önemli. Bu tip toplantılarında faydalı olacağına inanıyorum. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru, İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve özellikle kadın ağırlıklı katılımcı grubuna sunum yapan Dr. Ufuk Bakmaz ise “Kısaca kanseri tanımlayacak olursak, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalmasıyla başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir” diye konuştu.

Sunumunda kanserle ilgili alınması gereken önlemlerle ilgili bilgiler veren Dr. Bakmaz, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Program sonunda CHP Kadın Kolları tarafından Dr. Ufuk Bakmaz’a, Şahmeran işlemeli tepsi hediye edildi.