FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EĞİTİM-TİYATRO-EDEBİYAT-ŞİİR-MÜZİK, ETKİNLİKLER, GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 24 Şubat 2022 208 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYESİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE TARSUSLU YAZARLAR ÇUKUROVA KİTAP FUARINDA

TARSUS BELEDİYESİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 

ARATOS FELSEFE DERGİSİ ÇUKUROVA KİTAP FUARI’NDA

 Bu yıl Adana’da Çukurova 14. Kitap Fuarı,  gerçekleştirildi. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, pandemi nedeniyle 2 yıllık aradan sonra kapılarını yayınevlerine, yazarlara ve okurlara açtı. Adını antik çağda yaşamış Tarsuslu filozoftan alan Aratos Felsefe Dergisi de yayınladığı tüm kitaplarla fuarda yer aldı.

Çukurova Kitap Fuarı, 9 gün boyunca kitapseverleri ağırladı, yazarlar ve okurlar buluştu.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 100 kadar yayınevinin bulunduğu fuarda çok sayıda yazar okurlarıyla buluştu ve kitaplarını imzaladı. Fuar süresince çeşitli salonlarda söyleşiler yapıldı.

 Tarsus Belediyesi, bu yıl ilk kez Çukurova Kitap Fuarı’nda bir stant açtı ve Tarsuslu yazarlarını ağırladı.

Aratos Dergisi 10 yıldan fazla İstanbul, İzmir ve Çukurova Kitap Fuarı’nda açtığı stantla bir yandan Tarsus kitaplarını okurlarla buluştururken diğer yandan da Tarsus’u tanıttı.

Aratos Felsefe Dergisi bu yıl Tarsus Belediyesi’nin fuarda açtığı standa yer aldı. Aratos dergisi, yayınladığı 60 kadar ayrı basım kitap dışında çeşitli kurumlarca yayınlanmış Tarsus kitaplarının da tanıtımını yaparken, Aratos yazarları da okurlara kitaplarını imzaladı.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, yaptığı açıklamada, Aratos dergisi olarak Türkiye’de üç büyük kentin fuarlarında 10 yıldan fazla stant açarak Tarsus’un tanıtımını yaptıklarını ifade ederek, “Geçmiş dönem MHP yönetimindeki Tarsus Belediyesi, kentimizin yanı başındaki Çukurova Kitap Fuarı’nda stant açıp kentimizin yazarlarını ağırlamadı ve Tarsus’un tanıtımı için bir girişimde bulunmadı. Pek çok şeyle övünen Tarsus’un yerel yöneticilerin 400 bin nüfuslu bir kentin yanı başındaki bir kültür organizasyonuna sırtını dönmesi, umursamaz davranması Tarsus’un ve Tarsusluların ayıbıydı.

Şimdi Tarsus Belediyesi’nin yeni yönetimi, önerimiz doğrultusunda bir girişimde bulunarak fuarda kitap yayın standı açması ve Tarsuslu yazarları okurlarla buluşturup kentin tarihi ve kültürüyle tanıtılmasına katkıda bulunması son derece anlamlıdır.

Aratos Felsefe Dergisi olarak, kitap fuarında dergilerimiz, kitaplarımız ve yazarlarımızla bulunarak okurlarla buluştuk. Fuarda, Aratos yazarları Cemile Cereb, Uğur Pişmanlık ve Hüseyin Sungur dışında Ahmet Doğan, Hikmet Öz kitaplarıyla imza günü yaptılar. Tarsuslu birçok yazar ve şairler katıldı. Üç kitabı olan şair Fatma ÖZGER BİLGİÇ fuarın ilk günü Tarsus’u kitaplarıyla temsil etti.

Tarsus Belediyesi’nin bu girişiminin gelecek yıllarda da devam etmesini diliyoruz. Bu anlamlı girişimden dolayı Tarsus Belediyesi’ni yönetimine teşekkür ediyoruz.

 Uğur Pişmanlık

Aratos dergisi yayın yönetmeni