FLAŞ HABER:

TARSUS Belediyesinden 120 Mahalleye BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ

TARSUS BELEDİYESİNDEN 120 MAHALLEYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ

Tarsus Belediyesi ile Mersin İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin iş birliği ile Tarsus’ta 120 mahallede bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim verildi. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı eğitimlerde “Bağımlılıkla Mücadele” konularında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Kırsal ve merkez mahallelerde vatandaşlara bağımlılık nedir, bağımlılık türleri, bağımlılığın sebepleri, bağımlılıkla mücadele ve tedavileri gibi konu başlıkları anlatılarak farkındalık yaratıldı.

Tarsus Belediyesi’ne bağlı Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin işbirliği ile Narko-rehber Uzmanları tarafından 120 mahallede “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” verildi. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı eğitimlerde “Bağımlılıkla Mücadele” konularında bilgilendirmeler sağlandı. Eğitimde alkol, sigara, uyuşturucu madde bağımlılığının psiko-sosyal oluşum aşamaları, bedene verdiği zararlar, bağımlılığın insan hayatına getirdiği sosyal sorun ve psikolojik rahatsızlıklar vb. konularda vatandaşlara bilgiler verildi. Bağımlılıktan kurtulmanın alternatif yollarını da mahalle mahalle anlatan ekipler, sunumunu görsel ve videolarla destekledi. Eğitimler tüm kırsal ve merkez mahallelerde sürdürülecek.

 “BİZLER NE KADAR GENCİMİZİ BU BELADAN KURTARIRSAK O KADAR GÜÇLÜ, BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLURUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Bağımlılıkların artması ülkemizde önemli sorunlara yol açmaktadır. Bunun önüne geçmek ve önlem almak amacıyla Tarsus Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. İnsanlarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için emniyet teşkilatımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda mahallelerimizde bağımlılıkla daha etkin mücadele etmek için tüm mahallelerimizde eğitimler sürüyor. Bizler ne kadar gencimizi bu beladan kurtarırsak o kadar güçlü, bilinçli bir toplum oluruz. Halkımızın yararına olan bu eğitimlere devam edeceğimizi ve her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu da söylemek istiyorum. Tarsus Belediyesi olarak bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Tarsus Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü