FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM, YEREL GÜNDEM 12 Aralık 2021 280 Görüntüleme

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, TARSUSLU GAZİLERİ Karşıladığında DUYGULU ANLAR Yaşandı  

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, TARSUSLU GAZİLERİ Karşıladığında DUYGULU ANLAR Yaşandı  

 TARSUSLU GAZİLER, ÇANAKKALE, BURSA, ESKİŞEHİR VE ANKARA’DAN DÖNDÜ  

 Tarsus Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ile Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyelerine 4 günlük ziyaret programı organize etti. Program kapsamında, Tarsuslu Gaziler Çanakkale, Bursa, Eskişehir ve Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Gazilere Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım eşlik etti. Tarsus’a dönen kafileyi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, karşılayınca duygulu anlar yaşandı. 

 Tarsus Belediyesi’nin, 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği gezi programında Tarsus Gazileri, Çanakkale, Bursa, Eskişehir ziyaretlerinde bulundu. Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına ziyaret ile taçlandırıldı. 

 ÇANAKKALE, BURSA VE ESKİŞEHİR ZİYARET EDİLDİ 

Tarsuslu Gaziler, ilk rota olan Çanakkale’de Şehitlik Abidesi, Conk Bayırı, Seyit Onbaşı Anıtlarını ve yarımadada bulunan şehitlikleri ziyaret ederek tarihi yeniden canlandırdı. Bursa’da ise Osman ve Orhan Gazi türbeleri, Anadolu Türk mimarlığının en büyük camisi olan Ulu Camii ziyaret edildi, ardından Gaziler Eskişehir’e hareket etti. 

 GEZİ ANITKABİR ZİYARETİ İLE TAMAMLANDI 

Gezinin, son durak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına ziyaret ile taçlandırıldı. Tarsuslu Gaziler, yapılan resmî törenlerin ardından Anıtkabir’e giriş yaptı. Ziyaret programı kapsamında grup, ilk önce Atatürk’ün anıt mezarı önünde saygı duruşunda bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım mozoleye çelenk sundu. Daha sonra Anıtkabir müzesini gezen Tarsuslu Gaziler, ilk önce Atatürk’ün kullandığı özel objelerin yer aldığı bölümü inceledi. Ardından müzede yer alan Kurtuluş Savaşı’nın temsili olarak canlandırıldığı bölümleri rehber eşliğinde gezdi. Gaziler, Anıtkabir’de duygu dolu anlar yaşadı.  

Kendilerine bu imkânı tanıyan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ileten Tarsuslu Gaziler, “Tarsus Belediyesi bizlere 4 günlük çok güzel bir gezi programı organize etti.  Başkan Yardımcımız Hakan Yıldırım bizlere eşlik etti. Çanakkale, Bursa, Eskişehir ve en son Anıtkabir’i ziyaret ettik. Gezdiğimiz her yerde tarihi gözümüzde yeniden canlandırdık. En son Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ziyarete geldik. Bizler yaşadığımız sürece Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından asla yılmayacağız. Çünkü bizi doğruya götürecek tek yol onun ışığı ve fikirleridir. Gezi boyunca gördüğümüz her yer bizler için çok kıymetliydi özellikle gezimizi Atamızla taçlandırdığımız için evimize çok huzurlu dönüyoruz. Bize bu imkânı veren Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederiz’’ diye konuştu.  

 4 günlük ziyaretlerini tamamlayan gazileri Başkan Bozdoğan karşıladı. Karşılamada oldukça duygulu anlar yaşanırken, gaziler, Başkan Bozdoğan’a sarılarak teşekkürlerini iletti.