FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, KADININ SESİ, Kutlamalar, YEREL GÜNDEM 17 Şubat 2022 255 Görüntüleme

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, “TARSUS MUTLAKA İL OLACAK” dedi.

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, “TARSUS MUTLAKA İL OLACAK” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı aylardır bazı sözde gazetecilere yazılar yazdıran, sosyal medya kendi siyasi parti çevreleriyle destek verdirerek hakaretler edilmesinin önünü açanlara ispatlı, resmi belgeleri göstererek ağır cevaplar vermeye devam etti.

Canlı Yayınla yapılan basın toplantısında Tarsus İnternet Gazetecileri Başkanı Beyhan BALABAN; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Tarsus’un il yapılmaması konusunu başkanın yeniden değerlendirmesini, Tarsus Kültür Merkezinin sadece yapım ve onarımının mı, yoksa belediyenin yeniden yıkarak yapma hakkı olup olmadığını sorarak dile getirdi. Beyhan BALABAN; Belediye Başkanına; “Bizler dünde kimseye hakaret ve kötü yazılar yazmadık, bugünde yazmadık, yarın da yazmayacağız. Hepimizi, yanlış, çirkin ve belden aşağı yazılar yazanlarla, toplumun gazeteci olarak dahi görmediği, Tarsus’a kamuoyunda zarar verenlerle kimse aynı küçük değerde görmesin. Tarsus Gazetecilerinin tamamına birkaç basit şahısların yazılarının yükünü yüklemeyelim. Bence sizin şahsi koltuğunuza bazı sözde gazeteciler özellikle beklentileri olmayınca yazılar yazıyor. Yazılan yazılar Tarsus Belediyesine karşı değil, sizin bizzat kendi şahsınızadır. Bu konuda neler söylemek istersiniz…” diyerek konuşma yaptı. Başkan BOZDOĞAN hepsine yanıt verdi. “Tarsus Kültür Merkezinin onarılıp, yanındaki boşluğa otopark yapacağız, kullanımındaki tahsisi belediyemizindir, en kısa zamanda halkımıza kazandıracağız, ben yıkılması taraftarı değilim” dedi. Kendisine atılan iftiralara rağmen önümüzdeki dönem yine CHP’den aday olacağını ve bu kez 95 BİN değil, Tarsus Halkının 150 BİNE yakın oy vereceğini, yapılan hakeretlerin şahsına yapıldığını kabul edip bastırarak söyledi. “FETÖ ARTIĞI olup, karşıt siyasetin beslemesi olan sözde gazetecilere asla taviz yok, birçoğu mahkemede cezalarını aldılar” diyerek uzun açıklamada bulundu. Geçmişteki toplantıdan da hatırlatma yapan Beyhan BALABAN’ın Tarsus’un İl Olabilme konusundaki hatırlatmasına da geniş yer verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan çeşitli açıklamalarda bulunmak üzere gerçekleştirdiği basın toplantısında, üç önemli gündem maddesi ile ilgili konuştu. Tarsus’un il olmasına yönelik ısrarcı olacaklarını bildirerek çeşitli basın yayın kuruluşlarında yanlış olarak lanse ettirilen Toplu Konut Projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Bozdoğan, halkı galeyana getiren ve gündem değiştirmeye çalışarak algı operasyonu yapan meclis üyesine de sert cevaplar verdi. Tarsus için yapılacak çok iş varken bizi eylemeye, iftiralara devam ediyorlar dedi. 

 Belediye gündeminde olan maddeler ile ilgili konuşan Başkan Bozdoğan, Tarsus’un il olmasına yönelik ısrarcı olduklarını belirtti. Basın toplantısında kentte halkı galeyana getiren ve yalan yanlış beyanlarda bulunan Belediye Meclis Üyesine sert cevap veren Başkan Bozdoğan, ayrıca çeşitli haber kuruluşlarında yer alan Toplu Konut Projelerine yönelik resmi belgelerle açıklamalar gerçekleştirdi. Başkan Bozdoğan ‘’Bizim hikâyemiz bu kente gelerek, belediye başkanı olarak başladı. Güzel bir hikâye yazılıyor ve bu hikâyenin biz daha sonuç bölümüne gelmedik. Bu hikâyenin sonu destandır, güzel bir destandır, Tarsus’un il olmasıdır, Tarsus’un ikiye bölünmemesidir. Tarsus’ta ki insanların huzur ve mutluluk içinde yaşamalarıdır. Tek beklentimiz, tek isteğimiz odur’’ dedi.

Dr. Haluk BOZDOĞAN “TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN BU KENTİN HALKI YETER’’

Tarsus’un il olması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Balzac’ın meşhur bir sözü var. Dün ile bugünü kavga ettirsek yarınları kaydederiz. Ben kavga etmeye gelmedim. Ben bu kentin yükselmesini istiyorum. Bu kentin il olmasını istiyorum. Tarsus un il olması için bu kentin halkı yeter. Tarsus’un halkı yeter ki kenetlensin ve birleşsin. Ben bütünlüğü sağlamak için kentimizde faaliyet gösteren esnaf odalarını, sivil toplum kuruluşlarını hepsini tek tek geziyorum. Ben kenetlenmiş bir halk istiyorum, Tarsus’un milletvekilini istiyorum. Ankara’ya gidildiği zaman kentimizin haklarının korunmasını istiyorum. Havalimanını bu yılın sonuna kadar teslim edilmesini istiyorum. Sahil bandı projesinin Tarsus’a karı var mı? Tarsus’un milletvekilleri nerede? Hep mersin milletvekili mi? Halkın milletvekiliyle halkın belediye başkanı beraber yürüsün doğru olan bu. O zaman bu kente çok şey katarız. Tarsus halkı öyle bir güçlenecek ve yumruğunu sıkacak ki. Bir milletvekili karşınıza geldiği zaman korkarak gelecek. Bu kent il olacak mutlaka olacak’’ diye konuştu.