FLAŞ HABER:

TARİGDER’in Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’a Ziyareti

TARİGDER’in Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’a Ziyareti

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği (TARİGDER) Üyelerimizle Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk BOZDOĞAN’ı Makamında ziyaret ettik. Protokol ziyaretlerimize belediye başkanımızı ziyaretle başladık.

Tarsus hakkında akla gelen ne varsa konuşmaya çalıştık. Zamanımızı, sohbetimizin güzel konusu olan “TARSUS” olduğu için aşmış olsak da, Belediye Başkanımız Dr. Haluk BOZDOĞAN sohbeti noktalamadı ve sohbet uzadığı kadar uzadı. Tüm kuruluşlara yarım saat ayrılan ziyaret zamanını, bizler Belediye Başkanımızın öğle arası zamanından çalarak tam 1,5 saati aşan sohbetle gerçekleştirdik. Bu konuda belediye başkanımıza ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

       Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN; önceki dönemlerde yapılan kişisel ihaleleri, resmi olarak onaylanan yanlış kararları düzeltmenin zorluğuyla karşı karşıya. Örneğin, eski AFRA İş Merkezini Tarsus Belediyesi MÜLKİYETİ yapmak için çok uğraş vermiş. Tam çözüyorum derken, yatırım yapan iş adamını BASIN’da birkaç kendini bilmez eleştirdiği için, iş adamı yatırımdan vaz geçmiş. Üstelik geliri belediyeye kalacak olan ve belediyeye mülk olarak alınacak olan bu yatırımın gerçekleşmemesine bizlerde çok üzüldük. Tarsus Kültür Merkezi için katledilen yol ve resmi süreci anlattı. Resmiyette neler yapılması gerektiğini bilmeden eleştirenlerin Tarsus Belediyesinin geleceğine çok zarar verdiklerine bizlerde kanaat ettik. Tarsus Kültür Merkezi artık Tarsus Belediyesinin MÜLKÜDÜR, bu konuda başkanımıza engelleri bıkmadan tek tek aşarak aldığı için çok teşekkür ettik. Kültür merkezi yenilendiğinde Tarsus için çok güzel işler başlayacak müjdesini buradan verelim. Tarsus Kubat Paşa Kültür Evine yeni kardeşler geliyor. Birçok yeni Kültür Evi restore edilerek BELEDİYE MÜLKÜ olarak belediyemize kazandırılıyor. Tarsus Halkının Kültür Evleri çoğalıyor.

       15 Şubat’ta yenilenmesi tamamlanacak olan, uzun yıllardır Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın dile getirdiği, ÇARŞI YAPILMASI için geçmişte bu konuda yazılar yazdığı SİPTİLLİ Çarşısı yakında yenileniyor. Dernek Başkanımız Beyhan BALABAN da Vakıfların yeri olan bu alanı, uzun yıllar Merkez Çarşı olarak Tarsus’ta yenilenebilir olacağını, Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın önerisinin dikkate alınması gerektiğini yazılı basında yıllarca yazan ve resmi değişimini kamuoyuna duyuran yazardır. Eski belediye yönetimi bu önerileri basında okuyarak Vakıflardan bu alanın restore hakkını ve kira akdini almıştı. Tıpkı Kent Konseyinde geliştirilen BAC Köprüsünün iki yanına yapılması gereken açık alan projelerinden Kuvayı Milliye Parkını yanlış yaptıkları gibi. Bu proje ve Tarsus Gençlik Kampı Projesi de Dernek Başkanımızın Kent Konseyi Yürütme Kurulunda karara bağlattığı iki önemli projesidir. Ama günümüzde önerildiği şekli ve işlevleri farklı kullanılıyor…

       Tramvay Projesi için son aylarda sıkı mücadele eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, Tramvay Projesini bölüm bölüm yapacağını ve hayata geçireceğini anlattı.

       Sahil Bandı Projesini, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde önceki dönem tüm ilçelerden işletmesini alan Büyükşehirin bu kararı değiştirmesine dikkat çekti. Tarsus’un zaten sahili kullanılamıyor, kullanabilmemiz için, hazırlayabilmemiz ve hizmete açmamız için yetkisinin Tarsus Belediyesine geçmesi gerekiyor. Turizmde sahillerini kullanan Akdeniz, Mezitli, Erdemli, Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da bile sahillerin tüm yetkileri ve işletmesi Mersin Büyükşehir bünyesinde, bu yanlış kararın ilçelerin gelişmesi için değişmesi lazım. Bu karar Burhanettin KOCAMAZ dönemi Büyükşehir Meclisinde alınmıştı, fakat aynı karar devam ediyor…

       Belediye bünyesinde hemen hemen her dalda spor kendi tesislerinde yapılıyor. Futbol, Basketbol, Voleybol başta olmak üzere gençlerimiz belediye tesislerinde spor yapıyor. Ayrıca şehrimizdeki tüm spor kulüplerine belediyenin maddi-manevi katkıları sürekli artarak sürüyor. Tarsus kendi adına yakışır İDMANYURDU OLMA geleneğini belediye tesislerinde başlarında öğretmenleriyle birlikte yeni sporcular yetiştirerek geleceğe güvenli bakıyor.

       Özellikle, Tiyatro, Kültür, Tarih, Sanat, Eğitim alanlarında Tarsus Belediyesinde son 3 yılda yapılanları anlatan Dr. Haluk BOZDOĞAN; kişisel menfaatleri gerçekleşmeyince yapılan güzel işleri yazmayan Tarsus Basınına sitem ediyor. Siyasi fikir ayrılığında olan birkaç gazetecinin de aynı yanlışı yaptıklarını söyledi. Oysa kendisi başkan olduğundan bu yana eski dönemden hiçbir çalışanı işten çıkarmadığını, hizmetleri siyasi fikir ayrılığına göre asla yapmadığını, herkese eşit hizmet akışı sağladığını söyledi.

       Dernek Başkanımız Beyhan BALABAN’ın; “Size ağır yazılar yazarak, iftira atan, hakaret eden gazetecilere belediyede fatura kesmeye devam ediyor mu?” sorusuna, Dr. Haluk BOZDOĞAN; “Ben kimseye ayrı davranmadım. EŞİT olarak kim ne yazarsa yazsın tüm gazeteciler faturalarıyla belediye ödeneğinden ayrım yapılmadan faydalanıyor. Onlar utansın. Ben kimsenin kızına, eşine özel iş yaratmak için bu koltuğu seçimlerde kazanmadım. KİŞİYE GÖRE İŞ DEĞİL, İŞE GÖRE KİŞİLERİ İŞE ALDIK…” dedi.

       Ziyaretimizde Tarsus’la ilgili akla gelen ne varsa belediye başkanımıza sorduk ve yanıtlarımızı başkanımızdan aldık. Sayfalara sığmayacak kadar, her biri ayrı konu başlığı olan belediye hizmetlerinin çoğunluğuna bu yazıda değinemiyoruz. Örneğin Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın önemle dile getirdiği “TARSUS’UN LOBİSİ YOK” tespitini çok uzun konuştuk. Tarsus artık Mersin’den yönetilmemeli. Haber olarak www.tarsusinternetgzetesi.com adresinden ve “T.C. Tarsus Belediyesi Facebook Sayfasından” Tarsus Belediyesinin burada anlatamadığımız tüm çalışmalarını haber olarak takip edebilirsiniz.

TARSUS Belediye Başkanımızı; Dernek Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve katılım sağlayan tüm üyelerimizle ziyaret ettik.

Ziyarete; Beyhan BALABAN, Seyhan İPEKOĞLU, Uğur UYAR, Gülbin DAL, Fırat MAKTAY, Celal TEZEL, Halil SAÇIKARA, Mehmet Uğur SANDAL, İsmet KARABULUT, Abidin TURAÇ, Mukaddes Ezgi Koç, Filiz ATAİZİ, Zülal Peri ARSLAN, Yener AKÜZEL, Musa TUHAN ve Fatma ÖZGER BİLGİÇ ile birlikte katıldık. Yönetim ve Üye ayrımı yapmadan dernek ziyaretimizi hep birlikte üyelerimizle gerçekleştirdik.

Üyelerimizden ve Yönetim Kurulu Üyemiz Bayram SAİN Covid-19 Virüsüne yakalandığı için evinde karantinada olduğundan ziyaretimize katılamadı, kendisine acil şifalar diliyoruz.

Üyelerimizden Denetim Kurulu Başkanımız Mehmet OKSAL, Yönetim Kurulumuzdan Özcan KAHRAMAN ve Üyemiz Meriç DAL şehir dışında olmaları münasebetiyle ziyaretimize katılım sağlayamadılar, bir dahaki sefere diyoruz…

Tarsus İnternet Gazetecileri derneğimizin Tarsus Kent Konseyi Temsilcisi Şairimiz Fatma ÖZGER BİLGİÇ; TARSUS Belediye Başkanımıza 3 Şiir Kitabını hediye etti. Gazeteciler Cemiyetleri bizler gibi yazanlarla kurulmalı ve iş yapmalı. İçimizde Yazarlar var, Şairlerimiz var, ekonomi, siyaset, sosyal aktivitelerin içinden gelen Yazarlarımız var. Spor Muhabirlerimiz var. Kimseyle uğraşmayıp, güzel olan her şeyi TARSUS adına yazacağız ve şehrimizin adını TARİHE NOTLAR DÜŞEREK duyuracağız. Her Şey TARSUS İÇİN…

Tüm dünyada 2020 yılında Corona-Virüs salgınından dolayı ilan edilen ve uygulanan PANDEMİ GENELGESİ nedeniyle, Protokol ziyaretlerimizi yapamamıştık. Sürekli mutasyona uğrayarak, bilimde şu an OMİCRON denilen bulaşma mikrobuna dönüşen salgın artık hayati tehlike taşımıyor. Kamuda, Kurumlarda ve İşçi olarak hayatını riske ederek çalışan milyonlarca insana özellikle sağlık diliyoruz.

Yönetim Kurulu olarak, 5. Kez mutasyon geçirip, Omicron Virüsüne dönüşen salgında, tehlike zayıfladığı için Protokol ziyaretlerimize başlama kararı aldık. İlk ziyaretimizi Tarsus Belediye Başkanımıza yaptık. Önümüzdeki günlerde Protokol ziyaretlerimiz devam edecek.

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği olarak; Mersin genelindeki ve İlçemiz Tarsus’taki tüm Protokole, Meslek Odalarına, Vakıflarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimize, Kurum ve Kuruluşlarımızdaki tüm çalışanlarımıza, Askerlerimize, Polislerimize, Öğrencilerimize ve Halkımıza sağlıklı, bereketli, huzurlu ve başarılı uzun ömür diliyoruz.

Pandemi genelgesinin kalkacağı, yeniden toplumsal işlerimizle yeşerecek çalışmalarımızı hayata geçireceğimiz yarınları hep birlikte yaşamak dileğimizle her canlıya sağlık dileriz.

Saygılarımızla

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği

TARİGDER

20 Ocak 2022