FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 2 Haziran 2022 220 Görüntüleme

MERSİN Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, TARSUS Belediyesi SOYA Tohumu Dağıtımına Katıldı

MERSİN Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, TARSUS Belediyesi SOYA Tohumu Dağıtımına Katıldı 
Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan “Tarsus’ta Soyanın Gücü Projesi” Kapsamında Soya Tohumu Dağıtım Merasimine katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı himayelerinde Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında hazırlanan “Tarsus’ta Soya’nın Gücü Projesi” dolayısıyla çiftçilere 6,65 ton soya tohumu dağıtım merasimi gerçekleştirildi.
Tarsus Beyaziler Tarım’da Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımlarıyla gerçekleşen törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İl tarım Müdürü Arif Abalı, İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçe protokolü üyeleri, oda ve borsa başkanları ve üreticiler katıldı.
Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmasında, ilimizin tarımda öncü şehirlerden biri olduğunu ifade etti.
Soyanın yağ, şekercilik, antibiyotik, endüstriyel kullanım, ilaç sanayi, yem sanayi gibi çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu belirten Vali Pehlivan, soyanın dünya ticaretinde ve tarımsal ticarette de önemli bir yeri olduğunu kaydetti.
Vali Pehlivan sözlerinin sonunda; “Siz değerli üreticilerimizin emeği olmasa biz bu projeleri yapamayız, bütün bu projelerin odağındasınız, merkezindesiniz, lokomotifsiniz. Devlet olarak yanınızdayız, destek vermeye devam edeceğiz. Projenin hayırlı uğurlu olmasının temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Programda “Tarsus’ta Soyanın Gücü Projesi” kapsamında 60 çiftçimize 6,65 ton soya tohumu dağıtıldı.