FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM 5 Mayıs 2021 270 Görüntüleme

MERSİN Büyükşehir Belediyesi; TARSUS HAL KOMPLEKSİ’ndeki ASFALT Çalışmasını TÜM HIZIYLA Sürdürüyor DEV TESİS BÜYÜKŞEHİRLE TERTEMİZ YOLLARA KAVUŞUYOR

MERSİN Büyükşehir Belediyesi; TARSUS HAL KOMPLEKSİ’ndeki ASFALT Çalışmasını TÜM HIZIYLA Sürdürüyor

 KOMİSYONCU DÜKKANLARININ ARDINDAN SEVKİYATÇILAR BÖLÜMÜNDE DE ASFALT YAPILIYOR

 DEV TESİS BÜYÜKŞEHİR’LE TERTEMİZ YOLLARA KAVUŞUYOR

Büyükşehir Belediyesi, Hal Kompleksi içerisinde başlattığı zemin iyileştirme, yağmur suyu tahliye hatlarının revize edilmesi ve asfalt faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Dev tesis içerisinde önce komisyoncu dükkanlarının bulunduğu bölgede zemin düzenleme ve binder olarak tabir edilen ilk kat asfalt serim işlemini tamamlayan ekipler, Türkiye’nin dört bir noktasına ürün sevkiyatının yapıldığı ardiyeler bölümünde de asfalta başladı. Ekipler, yaklaşık 27 bin ton asfalt serimi yapmayı planlıyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent standartlarının yükselmesi adına birçok cadde ve bulvarda başlattığı asfalt atağını, meyve-sebze sektörü açısından önem taşıyan tesislerde de sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Tarsus Hal Kompleksi içerisinde geçtiğimiz günlerde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan zemin iyileştirme, yağmur suyu tahliye hatlarının MESKİ ekiplerince revize edilmesi ve asfalt faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun mesai harcayan ekipler, yaklaşık 27 bin ton asfalt serimi yapmayı planlıyor. 

Büyükşehir’in Hal Kompleksi’ndeki yoğun mesaisi sürüyor

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezleri arasında yer alan Tarsus Hal Kompleksi içerisindeki komisyoncu dükkanları bölümünde freze ile yıpranan zeminin sökülmesi, çöken bölümlere taş basılması, zemin iyileştirme ve yağmur suyu hatlarının revize edilmesi işlemlerinin ardından “binder” olarak tabir edilen ilk kat asfalt serim çalışması tamamlandı. Ekipler, Türkiye’nin dört bir noktasına ürün sevkiyatının yapıldığı ardiyeler bölümünde de asfaltlama uygulamasına başladı.

Her gün yüzlerce ağır tonajlı aracın giriş-çıkış yaptığı Tarsus Hal Kompleksi’nde, ilk etap asfalt serim işleminin tamamen bitirilmesinin ardından çökme tespit edilen noktalarda da söküm ve yeniden asfaltlama işlemleri gerçekleştirilecek. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından aşınma olarak adlandırılan ikinci kat asfalt serim çalışması uygulanacak. Büyükşehir ekipleri tarafından titiz ve seri şekilde yürütülen çalışmalar, esnafın iş ve işlemlerinin kesintiye uğramaması için bölüm bölüm gerçekleştiriliyor.