FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 3 Temmuz 2021 251 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCU’tan TARSUS MEKTUBU 1 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCU’tan TARSUS MEKTUBU

1 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

NORMALLEŞME DÖNEMİ 1 TEMMUZ İTİBARIYLA BAŞLADI

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Covid 19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının1 Temmuz itibarıyla sona ereceğini belirterek, bu tarih itibarıyla kapalı olan tüm işyerleri ve sinemaların açılacağını söyledi.

………OOO……….

ASLAN “BİZ GENEL KURULA HAZIRIZ, TÜM ORTAKLARIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı 1 Temmuz 2021 Perşembe günü bugün yapılıyor.

………OOO……….

TARSUS’TA ATEŞİN ÇOCUKLARI EKMEK PARASI PEŞİNDE

Tarsus’ta Hava sıcaklığı ile birlikte 100 derecede verilen emek önemli.. Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle mangallık kömürde talep arttı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Tarsus’ta  kömür ocaklarında 100 derecede kömür üretiyorlar.  Haberi DHA adına Medyad başkanı Okan  Çalışkan yaptı.

…………OOO……….

SARIKAVAK’TA ARAÇ YANGINI

Tarsus-Çamlıyayla yolu üzerinde araç yandı. Sarıkavak Mahallesi istikametinde seyir halindeki K.S. idaresindeki 33 PA 01xx  plakalı otomobil, motor kısmından yandı.

…………OOO……….

TARSUS’TA  EVE DÖN EYLEMİ

Tarsus’ta bir baba  5 ay önce boşanan eşinin barışması için çocukları ile eve dön eylemi yapıyor.

…………OOO……….

BÜYÜKŞEHİR’İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİNDEN FAYDALANAN EMİNE AKÇOŞKUN’A BÜYÜKŞEHİR’DEN TEKERLEKLİ SANDALYE

Tarsus’a bağlı Konaklar Mahallesinde, kızı ve damadının yanında kalan ve farklı rahatsızlıkları nedeniyle yatağa bağımlı olan 73 yaşındaki Emine Akçoşkun’un talebi olan tekerlekli sandalye Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından temin edilerek, teslim edildi.

…………OOO……….

CHP İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL: “TEM OTOYOLU TARSUS-MERSİN BÖLÜMÜNDEN PARA ALINMASI HAKSIZLIKTIR”
(CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, E982 TEM otoyolu Tarsus-Mersin arasındaki bölümünden geçiş parası alınmasının, Tarsus’un üvey evlat olarak görülmesinin bariz örneği olduğunu söyledi.
…………OOO……….

MUHTARLAR  NİLGÜN HANIM KONAĞINI HAYIRLADI

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Merkez Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek nezih bir toplantı gerçekleştirildi

…………OOO……….

TSO BAŞKANI TOROS TV DE  TARSUS’U ANLATTI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Toros ÜniTV’de moderatörlüğünü Doç Dr. Tunay Köksal’ın yaptığı “Tunay Hoca ile Uzman Görüşü” programının konuğu oldu. Koçak, Tarsus ekonomisinden kültür ve turizmine, gelecek hedeflerinden yatırımlara kadar enine boyuna Tarsus’u anlattı.

…………OOO……….

TARSUS ASAYİŞ TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında, Başsavcı Vekili Osman TEZCAN, Cezaevi Tabur Komutanı Yarbay Halil SAYLAN, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç MARIM ve İlçe Emniyet Müdürü Ercan ELBİR’in katılımı ile İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapıldı.

…………OOO……….

KOÇAK, REKTÖRÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Başkanı H. Ruhi Koçak, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz’ü ziyaret etti.

…………OOO……….

KREŞ ÇOCUKLARI GERİ DÖNÜŞÜMÜ ÖĞRENİYOR

Tarsus Belediyesi, Kreş Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Köyüm Uzakta Öğretmenim Yanımda’ projesi kapsamında bu kez Topaklı Mahallesinde  çocuklarla bir araya gelindi

…………OOO……….

EMEKLİ DERNEKLERİNE KUTLAMA ZİYARETİ

30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, kentimizdeki emekli derneklerine kutlama ziyaretinde bulundu. Kaymakam Otcu ilk önce Tüm Emek-Der ilçe binasına giderek burada başkan Bülent Gözener ile görüştü. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, daha sonra Türkiye Emekliler Derneği’ne (TÜED) ziyarette bulundu.

…………OOO……….

ÖMER KURNAZ’DAN KUTLAMA

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz yayınladığı mesajla Emekliler Gününü kutladı.

Kurnaz şunları söyledi: “Devletimizin kurucusu Ulu Ömder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü emekli oluşunun 94. yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyor, bu vesileyle bütün emeklilerimizin “Emekliler Günü”nü ve Haftasını tebrik ediyorum”

…………OOO……….

İYİ PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKANI MERCAN “EMEKLİLER GÜNÜ”NÜ KUTLADI    

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel MERCAN “Emekliler gününü kutladı. Mercan “Bir gün emekli olup kalan ömürlerini insanca yaşamanın hayalini kuran emeklilerimizin bugünkü durumu gözler önündedir. Yüzde 70’lerden yüzde 30’lara çekilen maaş bağlama oranları emeklilerimizi insanca yaşamaktan uzak tutmuş perişan etmiştir… İYİ Parti iktidarında emeklilerimizin insan onuruna yakışır bir şekilde hayatlarını idame ettirmeleri İYİ Parti’nin olmazsa olmazlarındandır. Bu vesileyle tüm emeklilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. 30 Haziran Emekliler Günü kutlu olsun” dedi.

…………OOO……….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  49.732 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 49.732 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi