FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 10 Temmuz 2021 255 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 9 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

9 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZA HAVUZ KEYFİ.

Tarsus OTİZM Derneği üyesi Özel gereksinimli çocuklarımız haftada iki gün ücretsiz havuza gidebilecek. Dernek Başkanı Fatih Düzenli “Özel çocuklarımız Çarşamba ve Perşembe günleri Saat 12:00 16:00 Arası çocuklarımızı bekliyoruz. Velilerimiz özel çocuğu ile birlikte havuza girme koşulu şarttır. Tarsus belediyesine bu imkanı sunduğu için teşekkür ederiz” dedi.

…………OOO……….

BOZDOĞAN, ‘’PROJENİN KENTİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ’’ DEDİ.

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Teksin Mersin projesinin lansmanına katıldı. Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Projenin kentimize hayırlı olmasını dileriz’’ dedi.

…………OOO……….

TARSUS’TAN BİR İSTEK: AVCILIK YASAKLANMALI!

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Mersin Temsilcisi Aslı Gözen, Tarsus İYİ Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Daniyel Mercan’ı ziyaret etti. Gözen “Yeni kanun için söylemek isterim ki; evdeki hayvan sayısının sınırlaması felaket getirecektir. dedi.

…………OOO……….

ÇOCUK BİLİM AKADEMİSİ BİNASINDA İNCELEME

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yapımı devam eden ÇOCUK BİLİM AKADEMİSİ ve Sarıveli, Kaklıktaşı, Tepetaşpınarı, Meşelik ve Topaklı Mahallelerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız sosyal tesisleri yerinde inceledi.

…………OOO……….

ESNAFIMIZIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Tarsus’ta 2017 yılından beri Kemalpaşa Sanayi Sitesi esnafımızın kanayan yarası olan yapı kullanma izin belgelerini çözüme kavuşturuldu. Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, sanayi esnafımızla bir araya geldi. Bozdoğan ‘’Esnafımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

…………OOO……….

ASAYİŞ TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında  yapıldı.

…………OOO……….

YENİDOĞAN FAALİYETİ KAPSAMINDA MAHALLE ZİYARETLERİ YAPILDI

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm

Projesi Yenidoğan Faaliyeti kapsamında ziyaretler yapıldı. Dün; Fahrettin Paşa, Kemalpaşa ve Şahin Mahallelerinde yeni doğan bebekler ve aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Jandarma personeli tarafından ziyaret edildi.

…………OOO……….

KAMYON KÜLE DÖNDÜ

Tarsus’ta dün motor kısmından alev alan

kamyon, yanarak küle döndü.

Gece saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep

(TAG) Otoyolu’nda seyreden H.A.

yönetimindeki 33 DK 168x  plakalı kamyon,

Yenice gişelerine yaklaştığı sırada motor

kısmından alev aldı. Araç pert oldu.

…………OOO……….

KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta jandarma yaptığı çalışmada iki bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Tarsus Mersin istikameti D – 400 karayolu Yenice Mahallesi’nde şüphelendikleri bir aracı durduran Mersin İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler araç içinde gizlenmiş 2 bin paket kaçak sigarayı ele geçirdi. M.B. idaresindeki  kamyonda ele geçirilen kaçak sigaralara Yenice Jandarma ekipleri el koydu.

…………OOO……….

TİY’DE İSTİFA KABUL EDİLİR Mİ?

Tarsus idmanyurdu’nda hareketlilik devam ediyor. Bir süredir ‘istifası’ sıkça gündeme gelen Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, noter aracılığıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Şahin Kırbıyık, “Bundan sonra TIY Başkanı değilim” ifadesini kullandı. İstifayı yönetim kabul edecek mi?

…………OOO……….

TARSUS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇİN ESKİ ÇUKUROVA FABRİKASI BİNASI YERİ GÜZEL OLURDU

Tarsus’ta  Çukurova Fabrikasını 70 milyona Mersin’de bir firmaya kaptırdık. Orayı  Tarsus Üniversitesi Rektörlük binası yapsaydık. Yazık yüz binlerce aracın ve insanın geçtiği o güzergahta ne güzel reklam olurdu.

…………OOO………

“AŞK OLSUN” TARSUS’TA DA SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü’nün 2020-2021 yılı sanat sezonu repertuarında yer alan ‘Aşk Olsun’ isimli müzikli oyun Tarsus’ta sanatseverlerle buluşacak.

…………..ooo………….

CHP AFİŞ İNDİRMEYE TEPKİ GÖSTERDİ

(CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, haktan ve adaletten yoksun uygulama ve girişimlere tepki göstermeye ve seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.
…………..ooo……….…

TARSUS BELEDİYESİ AKADEMİ KURSLARI HALKIN YOĞUN KATILIMIYLA DEVAM EDİYOR

HALK OYUNLARI DA KURSLAR ARASINA EKLENDİ

Tarsus Belediyesi, halkın kültür ve sanata olan ilgisini arttırmak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla açtığı akademi kursları halkın yoğun katılımıyla devam ediyor. Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi’nde verilen kurslara Halk Oyunları kursu da eklendi.

………….o0o…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi