FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 15 Ağustos 2021 379 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 9-10-11-12-13-14 ve 15  AĞUSTOS 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

9-10-11-12-13-14 ve 15  AĞUSTOS 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO………..

 

9 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

KIR ÇİÇEKLERİ, TARSUS GENÇLİK KAMPINDA İLGİYLE KARŞILANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurduğu ÖZEL KIR ÇİÇEKLERİ ORTAOKUL KIZ SPORCU YETİŞTİRME YURDUNUN 55 Kız Öğrencisi; Mersin Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin düzenlediği etkinlikle; Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampını ilk kez ziyaret ettiler. Doğal güzellikleri ve eğlenceli aktiviteleriyle mavi tişörtlü sporcu kızları ağırlayan Gençlik Kampı, adeta ‘Şirinler Köyü’ne dönüştü. Minikler, Gençlik Kampında bir arada keyifli vakit geçirdi.

…………OOO……….

BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK KAMPI, TARSUS OTİZM DERNEĞİ ÜYELERİNİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı, toplumun değişik kesimlerinden birçok yurttaşı ağırlamaya devam ediyor. Tarsus Otizm Derneği üyesi özel gereksinimli çocuklar ile aileleri, Tarsus Gençlik Kampı’nın konuğu oldular.

…………OOO……….

YENİ YAYA ÜST GEÇİDİ ÇİFT TARAFLI İNİŞLİ ÇIKIŞLI OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, bir taraftan da kent merkezlerine modern yapılar kazandırmayı sürdürüyor. Büyükşehir, Tarsus’ta araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiğinin de yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’ni yeniliyor.

…………OOO……….

14 ÖLÜMLÜ KAZA İÇİN TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan dün Balıkesir’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 14 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diledi. Bozdoğan hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz dedi.

…………OOO……….

TARSUSLU FİLE BEKÇİSİ EMRE KOYUNCU TUZLA SPOR’DA

Tarsuslu Emre, TFF Birinci Lig ekiplerinden Tuzlaspor ile anlaştı.

…………OOO………

AKILLI ULAŞIM PARMAĞINIZIN UCUNDA!
Mersin Büyükşehir Belediyesinin teknolojide gerçekleştirdiği, telefonlarımıza indirilerek kullanılan “TEKSİN” Programı ile toplu taşıma, ulaşım, belediye işleri, turizm gibi gerekli her şeyi telefonda yer ve saatleriyle görebilmek ve öğrenmek vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Güzergah, yol tarifi, saat bilgisi, ücret tarifesi ve daha fazlası; “ulasim.mersin.bel.tr ve TEKSİN”de. Telefonunuza TEKSİN’i indirerek kullanabilirsiniz.

………….ooo………

 

10 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS’A PORTEKİZLİ DAMAT

Tarsus hep yabancı ülkelerden gelin alacak değil ya? Bu kez gelini biz verdik, damat Portekiz’den geldi. Tarsus Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci ve eşi Serpil Deveci’nin güzel kızları Cansel Deveci hayatını Portekizli Joao Delgado ile birleştirdi.

ODA BAŞKANLARI ve SEKRETERLERİ DÜĞÜNDE BULUŞTU

Tarsus’ta oda Başkanları Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci’nin kızının düğününde buluştu. Deveci ‘’Bu Mutlu Günümüzde Bizleri Yalnız Bırakmayan Herkese Teşekkürler’’ dedi.

Tarsus Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci’nin kızı Cansel Hanımın Portekizli Joao Delgado ile yapılan düğün törenine bazı odaların sekreterleri de katıldı. Bunlar Kunduracılar Odası sekreteri Müge Turhan, Biriketçiler Odası sekreteri Burçin Turgut, Terziler Odası sekreteri Dürdane Eker, Fotoğrafçılar Odası sekreteri Naciye Kuyucu idi. Sekreterler bu mutlu güne katılıp gelin ve damadı tebrik etti.

…………OOO………..

TARSUSLU VOLEYBOLCU THY’DE

Tarsus Belediyespor Kadın Voleybol Takımından Başak Su Bayır THY takımına transfer oldu. Başkan Haluk Bozdoğan, kendisini ziyaret eden Başak Su’yu tebrik etti

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, TARSUS’UN GURURU MİLLİ VOLEYBOLCU TUĞBA ŞENOĞLU’NU TOKYO OLİMPİYATLARI DÖNÜŞÜ AĞIRLADI

Tarsus Belediyesi Spor Kulübü Voleybol Takımı alt yapısında yetişen Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı oyuncusu Tuğba Şenoğlu, Tokyo Olimpiyatları dönüşü ayağının tozuyla Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı makamında ziyaret etti. Şenoğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Bozdoğan, “Tuğba kızımızın başarısı hepimizi gururlandırdı” dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus  169 bin 400 gümrük kaçağı makaron ele geçirildi. Operasyonda, bir şüpheli gözaltına alındı.

…………OOO………..

TARSUS’TA TİYATRO AKŞAMLARI BAŞLIYOR

Tarsus Belediyesi yaz aylarının kültürel etkinliklerle geçmesi için 10 Ağustos tarihi itibariyle Tarsus’ta tiyatro akşamları başlatıyor. Yapılan açıklamada 10 Ağustos günü saat 21.00’de İsmetpaşa mahallesinde Tarihi Baca yanında Cengiz Küçükayaz ve Kumpanyası adlı tiyatro gösterisi sunulacak. Etkinlikler değişik gün ve yerlerde  başka mahallelerde de tekrarlanacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA BİR KİŞİ EVİNİN BAHÇESİNDE ÖLÜ BULUNDU 
Tarsus’a bağlı Eskişehir Mahallesinde K.L. (44) isimli şahıs evinin bahçesinde yüzüstü yatar vaziyette bulundu. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan incelemede, K.L’nin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ölümü şüpheli bulunan şahsın cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Jandarma ekipleri ise ev ve çevresinde inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU,   BOLU’DA BUGÜN DÜZCE İLE OYNUYOR

TİY ikinci hazırlik maçını ise 10 Ağustos Salı günü 3. Lig ekiplerinden Düzcespor ile yapacak. Bu arada Tarsus İdman Yurdu  Bolu Gerede kampının üçüncü gününde çift antrenmanla günü tamamladı.

 

11 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARDOB-DER’DEN ORMAN YANGININDA ZARAR GÖRENLERE ANLAMLI YARDIM

Kısa adı TARDOB-Der olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler  Derneği yine güzel ve örnek bir çalışmaya imza attı. Mersin genelinde kardeş STK’larla birlikte kampanya düzenleyen TARDOB-DER “Çorbada Sizin de Tuzunuz Olsun” adı altında düzenlenen kampanya ilgi gördü.

…………OOO………..

TARSUS-MERSİN-ADANA TREN SEFERLERİ ZAMLANDI

Halkın yolcu taşımacılığında en ucuz bulduğu trenlerin bilet ücretlerine zam yapıldı. Tarsus-Mersin-Adana arası bilet ücretleri zamlandı.

………ooo……..

MERSİN Büyükşehir Belediyesinden KÖYLÜYE HAYVAN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl Anamur’da 3, Akdeniz’de 4, Bozyazı’da 2, Çamlıyayla’da 2, Erdemli’de 7, Gülnar’da 4, Mezitli’de 3, Mut’ta 4, Silifke’de 7, Tarsus’ta 15, Toroslar’da 8 ve Yenişehir’de 1 aileye bu destekleri vereceklerini  söyledi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN “HEDEFİMİZ VATANDAŞLARIMIZI ZAHMETTEN KURTARMAK ve İŞLERİNİ Kolaylaştırmak Görevimizdir”.”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çiftçilere ve kadın üreticilere verdiği desteği sürdürüyor. Bozdoğan son olarak kadın çiftçilere üzüm sıkma ve salça makinesi dağıttı.Başkan Bozdoğan; “Köy ziyaretleri sırasında kadınların daha kaliteli ve zahmetsiz şekilde üzüm şırası elde etmek için üzüm sıkma makinesi ve salça makinesi talebiyle karşılaşmıştık, bu talepleri yerine getirdik…” dedi

…………OOO………..

TUĞBA ŞENOĞLU,  MERSİN’DE SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nda forma giyerek ülkemizi başarıyla temsil eden Tarsuslu hemşehrimiz Tuğba Şenoğlu,  Mersin Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.Seçer de Şenoğlu ve tüm takım arkadaşlarını kutlayarak başarılarının devamını diledi.

…………OOO………..

TARSUS’TA DİJİTAL SINIF PROJESİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bölgede ilk kez uygulanacak ve aynı anda binlerce öğrenciye hizmet verecek Dijital Sınıf Projesinde sona yaklaştıklarını söyledi.

…………OOO………..

KILAVUZ İLE KOCAMAZ MAHKEMELİK OLDU

Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un geçtiğimiz hafta Erdemli’de gerçekleştirilen Yörük Şenliğinde kürsüde konuşma yapan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Tarsuslu Burhanettin Kocamaz’a yönelik sarf ettiği sinkaflı sözlerin ardından başlayan provokasyon girişimi, MHP’li vekilin TBMM’de yaptığı toplantısının ardından farklı boyuta taşındı.

…………OOO………..

TARSUS YARI MARATONU İÇİN BAŞLANGIÇ ÇİVİSİ ÇAKILDI

Tarsus’ta geleneksel olarak düzenlenen, ancak 3 yıldır yapılamayan Yarı Maraton için hazırlıklar had safhaya çıktı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde 28 Kasım’da yapılacak 13. Tarsus Yarı Maratonu için geri sayım başladı. Dün Tarsus Kültür Park Sevgi Kapısı önünde başlangıç çivisi çakılarak hazırlıklara hız verildi.

…………OOO………..

BERDAN BARAJI  KURUYOR…
Her tarafından şırıl, şırıl suların aktığı Tarsus’ta  içme suyu kıtlığı sinyalleri… Küresel iklim krizinin getirdiği en büyük problem olan kuraklık sorunu Tarsus’u da ciddi şekilde etkilemeye başladı.
…………OOO………..

TARSUS’TA DÜN TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

Tarsus Belediyesi, Çiçek Taksi dizisi ve Maskeli Beşler filminden tanıdığımız oyuncu Cengiz Küçükayvaz ve Kumpanyasının sergilediği, geleneksel Türk Tiyatrosu ögelerinin yer aldığı seyirlik oyununu her gün bir mahallede Tarsus halkıyla buluşturuyor. Bugün ki etkinlik Mithat Paşa mahallesinde yapılacak..

…………ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU DÜZCE SPOR İLE OYNADIĞI HAZIRLIK MAÇINI 3-1 KAZANDI

Boluda kamp yapan Tarsus İdman Yurdu, dün  Düzcespor ile oyndığı hazırlık maçını 3-1 kazandı. 3.liğ ekibi Düzce ile yapılan maçta TİY göz doldurdu.

 

12 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS’TA KANATLI ET ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARI  İRDELENDİ

Tarsus’ta  düzenlenen bir toplantı ile kanatlı et üreticilerinin sorunları  irdelendi. Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Birlikleri genel merkezinin çağrısıyla Mersin ile Tarsus, Mut, Silifke, Çamlıyayla, Akdeniz, Erdemli, Bozyazı, Gülnar, Mezitli, Toroslar, Yenişehir ilçeleri  Kanatlı Et Üreticileri Birliğinin organize ettiği  etkinlik Ziraat Odasında yapıldı.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

PARK İÇERİSİNDE BULDUĞU CÜZDANI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler biriminde görevli kadın personel örnek bir davranışa imza attı ve temizlik yaparken bulduğu cüzdanı, sahibine ulaşarak teslim etti.

…………OOO………..

“MİLLET BİZİ ÇAĞIRIYOR, İYİ PARTİ TARSUS HALKLA KUCAKLAŞIYOR”

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel MERCAN  “12.08.2021 Perşembe  günü milletvekilimiz Behiç Çelik ile birlikte 10.30’da Tilki Durağı mevki, 11.00’de Killik mevki, 13.00’te Pirömerli Çat mevki, 16.00’da Boztepe, 17.30’da Böğrüeğri, 18.00’de Belen, 19.00’da Karadiken Mahallelerini ziyaret edeceğiz. İlçe binamızdan hareket saati 10.00’dur” dedi.

………….ooo………..

TİY  HAZIRLIK MAÇLARI

2021-2022 sezonu öncesi kamp yapan Tarsus idmanyurdu iki hazırlık maçında bir galibiyet bir yenilgi aldı. İlk maçta Ankara Kızılcahamamda Sakaryaspor ile karşılaşan TİY bu maçı 1-0 kaybetti. İkinci hazırlık maçı Bolu’da oynandı. bu maçta TİY – Düzcespor’u 3-1 yendi. İlk yarısı 3-0 TİY lehine biten maçta sarı lacivertli ekibimizin gollerini Alperen Pak, Yasin Yener, Okan Baydemir kaydetti.

………….ooo………..

TARSUS TENİS KULÜBÜ YENİ TURNUVA DÜZENLİYOR

Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş “Tenisçi dostlar,Türkiye Tenis Federasyonu Senyör hafta sonu turnuvamız 9-Eylül de,son kayıt 7-Eylül.Katılımınızı bekliyoruz. Tarsus Tenis Kulübümüz de buluşmak dileğiyle.” dedi.

………….ooo………..

TARSUS’TA CAMİLERDE ÖĞRENCİLERE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ ANLATILDI

Tarsus İlçe Halk  Kütüphanesi müdürü İbrahim KAÇIRA ve Kütüphaneci Nazlı ES, Tarsus’ta bulunan  Yavuz Sultan Selim Cami-Mithatpaşa Cami ve Benlizade Camilerini ziyaret ettiler. Kaçıra ve Es,  ziyaretlerde Kuran kursu öğrencilerine kütüphaneyi tanıtarak nasıl faydalanacakları konusunda bilgi verdi. Bizde başta Semiyye Yurtoğlu  olmak üzere diğer hocalarımıza ilgilerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

………….ooo………..

GÖZENER GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI

Kısa  adı TÜM-EMEK-DER olan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneğinin Tarsus Şubesinin genel Kurul toplantısında seçilerler görev bölümü yaptı. Yeni yönetim de  Başkan M.Bülent Gözener, Başkan Yardımcısı Telat Özen, Sekreter Necip Özdemir, Mali Sekreter Sabri Tıraş E ğitim Teşkilandırma Sekreteri Mehmet Ali Binici olarak görev dağılımı belirlendi.

………….ooo………..

STK VE VATANDAŞLARDAN LİMAN YÖNETİMİ’NE TEPKİ

Mersin Limanı’na giriş yapan tır ve kamyonların, liman kavşağı ile D-400 karayolu arasındaki güzergahta yarattığı trafik sıkıntısı içinden çıkılmaz bir duruma kavuştu. Bu konuda hiçbir önlem almayan ve görmezden gelen Liman Yönetimi’ne ise, Mersin’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşların tepkisi gün geçtikçe artıyor.

………….ooo………..

TARSUS İÇİN MEYVE ve SEBZE KURUTMA – PAKETLEME PROJESİ  HAZIRLIĞI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus Belediye ve Tarsus Yaşam Derneği ortaklığında, Birleşmiş Milletler ajanslarından UNHCR’ın Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ve WFP’nin Ülke Direktör Yardımcısı Margaret Rehm ile Ankara’da bir araya geldiler.

………….ooo………..

TİYATRO BUGÜN ALTAYLILAR MAHALLESİNDE

Yüzlerce vatandaşın kahkahalarla izlediği tiyatro etkinliği diğer günlerde de sırasıyla aynı saatte; Altaylılar, Hacıhamzalı, Gülek, Anıt, Öğretmenler, Yeşilyurt, Yeşil, Yenice, Fahrettinpaşa, Atalar, Yeşiltepe, Şahin, Reşadiye ve Barbaros mahallelerinde devam edecek. Oyun ücretsiz sahnelenecek.

………….ooo………..

TARSUS SEV’DEN BATMANA SEVGİ KÖPRÜSÜ KURULDU

SEV’e bağlı Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, Batmanlı kardeşleri için koliler dolusu kitap ve eğitim materyalleri topladı. Batman’dan gelen teşekkür mesajında, “Gerçekleştirdiğimiz bu yardımlaşmayla kalpler arasında bir köprü kurduk” denildi.

 

13 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

AKP TARSUS’U KARIŞ KARIŞ GEZİYOR

AKP Tarsus İlçe Yönetimi Tarsus’u karış karış geziyor. Taşkuyu, Belen, Pirömerli, Boztepe, Bögrüeğri, Dorak, Tepetaşpınar, Kaklıktaşı, Taşcılı, Sarıveli Mahallelerimizi ziyaret eden AKP ilçe teşkilatı vatandaşlarla buluştu.Ziyaret edilen yerlerde hemşehrileri ile buluşan AKP, taleplere çözümler üretmeye ve hizmet etmeye devam ediyoruz dedi

…………OOO………….

ÇAMLIYAYLA MESKİ TAHSİLAT BÜROSU ÖNÜNE GÜNEŞLİK KONULDU, VATANDAŞLARA ÇAY İKRAMI BAŞLADI

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bulunan MESKİ tahsilat bürosu önüne vatandaşların yaz sıcaklarından fazla etkilenmemeleri için güneşlik konuldu.

…………OOO………

MAHALLE MUHTARLARIMIZA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONUSUNDA EĞİTİM SEMİNERLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım’ın katılımı ile Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezimizde değerli mahalle muhtarlarımıza bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim seminerlerimiz devam ediyor.

…………OOO………

TARSUS BELEDİYESİ ve BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İŞBİRLİĞİ

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Yaşam Derneği ortaklığında, Birleşmiş Milletler ajanslarından UNHCR’ın Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ve WFP’nin Ülke Direktör Yardımcısı Margaret Rehm ile Ankara’da bir araya geldi..

…………OOO………

TARSUS ESHAB-I KEHF TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ KONGRESİ YAPILDI

Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kongresi  dün  yapıldı. Kooperatifin Eshab-ı Kehf  mevkii, Dedeler köyü, Dedeler mahallesinde yapılan kongresine Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı , Tarsus Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı M. Naci Güllü ile davetliler katıldı.

…………OOO………

ERGÜN PENBE, FUTBOLCULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

TFF2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu’nun Bolu Kampı devam ediyor. Teknik direktör Ergün Penbe kampta oyunculara göz açtırmıyor..

………ooo……..

TİYATRO ŞENLİĞİ BU CUMA HACIHAMZALI KÖYÜNDE

10 Ağustos Salı günü Tarsus’ta İsmetpaşa mahallesinde başlayan tiyatro şenliği devam ediyor. Çarşamba ve Perşembe günleri Gazipaşa-Mithatpaşa hattında  sahnelenen tiyatro oyunu dünde Altaylılar mahallesinde tekrarlandı. Bugün ise Hacıhamzalı köyünde saat 21.00’de köy halkına aynı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Cumartesi günü Gülek mahallesinde, Pazar günü ise yine saat 21.00’de Anıt Mahallesi sakinleri tiyatro oyununu ücretsiz izleyebilecekler.

…………OOO………

CANLAR BULUŞUYOR

Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut pazartesinden itibaren Muharrem ayının orucunu tutmaya başladıklarını  söyledi. Başkan Turgut “12  gün  boyunca oruç tutacağız ve bu vesileyle Tarsus’ta Cem evimizde lokma yapıp dağıtacağız. Canlar, gelip iftarını Cem evinde açabilir. Böyle bir günde, bolluk bereketlik ve paylaşım ayında tüm canları lokmalarımızı beraber paylaşmaya bekleriz’’ açıklamasında bulundu.

…………OOO………

FERİT ÇETİNER “İNŞAAT SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA”

Tarsus Müteahhitler Birliği Başkanı ve Ferar yapı sahibi Ferit Çetiner, gazetelere nezaket ziyaretinde bulundu Ferit Çetiner “İnşaat sektörü zor durumda” dedi.

…………OOO………

AKILLI ULAŞIM PARMAĞINIZIN UCUNDA!
Güzergah, yol tarifi, saat bilgisi, ücret tarifesi ve daha fazlası; ulasim.mersin.bel.tr ve TEKSİN’de.

 

14 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

 

TARSUS VE MERSİN’DE TERÖR ÖRGÜTLERİNE DARBE

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK propagandası yapan şahıslara yönelik şafak operasyonu düzenlendi;

…………OOO………..

ADANA İLE ORTAK PROJE

Tarsus belediyesi, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle ile  üç farklı proje imzaladı.

…………OOO………..

SICAK AĞUSTOS AKŞAMINDA AÇIK HAVADA TİYATRO KEYFİ

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği, usta oyuncu Cengiz Küçükayvaz ve ekibinin sahne aldığı seyirlik oyunları sıcak ağustos gecelerinde Tarsuslulara neşeli saatler yaşatıyor.  Şu ana kadar 3 mahallede binlerce Tarsuslu açık havada aileleriyle birlikte tiyatro izleme keyfi yaşadı. Oyunlar 13 mahallede daha sergilenecek.

…………OOO………..

MİLLETVEKİLİ ANTMEN MANTAŞ’TA

 Mersin Millet Vekili Av. Alpay ANTMEN Mantaş Mahalle Muhtarı Yusuf BAŞBÜYÜK’ün Nenesi İçin Okunan Kuran Tilavetine Katılım Sağladı. Muhtar BAŞBÜYÜK’e Taziyelerini İletti.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ –ADANA ARASINDA ÜÇ FARKLI PROJE

Tarsus Belediyesi ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle ile 3 proje  imzalandı.

…………OOO………..

OLCAY KILAVUZ TARSUS’TA

Milletvekili Olcay Kılavuz Tarsusta bir dizi ziyaretler yaptı.  Kılavuz, MHP Tarsus İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Şen’i ve çalışanlarını işyerinde ziyaret ederek hayırlı işler diledi.. Nezaketleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.

…………OOO………..

TARSUS CEMEVİN’DE MUHARREM AYI ETKİNLİĞİ

Tarsus Cemevin’de Muharrem ayının 4. Gününde oruç açma programı yapıldı.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ CEMAATE SU VE GÜLSUYU DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık Hizmetleri Birimi, Cuma Namazı Çıkışında; Ulu Camii  ve bazı camiler önünde vatandaşlarımıza su ikramı ve gül suyu ikramı yapıldı. Cuma Namazı Öncesi Merkezi Camilerde Dezenfekte Çalışması yapıldı Taşti Otogar Mescidi temizlik ve dezenfekte çalışması yapıldı.

…………OOO………..

OTOBANDA ARAÇ YANGINI

Tarsus’ta dün seyir halindeki ev eşyası yüklü kamyonet alev alarak küle döndü.

…………OOO………..

GERİ DÖNÜŞÜM ARACI YANDI

Tarsus’ta dün geri dönüşüm aracında çıkan yangın çevredekilerin yardımıyla söndürüldü. Olay, Gazipaşa Mahallesi 1902 sokak üzerinde meydana geldi.

…………OOO………..

TARSUS MÜFTÜLÜK GÖREVLİSİNDE CORONA ÇIKTI

Tarsus İlçe Müftülüğü Basın Yayın Sorumlusu Mehmet Kayış’ın  Covid19 Testi Pozitif Çıktı. Tedavisi Evde Devam Eden Kıymetli Hocamıza Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum.

 

15 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARİHİ EVLER SOKAĞINDA EV YANGINI

Tarsus’ta kent merkezinde  metruk bir evde dün çıkan ve yanındaki bir eve sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Kızılmurat mahallesinde metruk bir binada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede büyüyen yangın yandaki 1 eve sıçradı. Kontrol altına alınan yangın Söndürüldü..  Fakat yangının ilk çıktığı Şaban Tuluk’un evi kullanılamayacak hale geldi, ne yazık ki itfaiye ekipleri ilk yangına zamanında müdahale edemediler.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DA YILDIRIM HAYVANLARI ÖLDÜRDÜ

Çamlıyayla Sebil mahallesinde İsa O’ya ait 30 küçük baş hayvan yağmurdan korunmak için ağaç altında beklerken yıldırım çarpması sonucu telef oldu. Bölgede son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle olumsuzluklar yaşanırken, düşen yıldırım nedeniyle 30 koyun telef oldu.

…………OOO………..

GÖÇÜK KÖYÜNDE YANGIN ÇIKTI

Dün gece Tarsus’a bağlı Göçük köyünde yangın çıktı..  Ormanlık arazide çıkan yangına köylüler müdahale etti ve Yangın kısa sürede söndürüldü. Yangının neden çıktığı henüz tesbit edilemedi.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA ‘KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYESİ’Nİ HAYATA GEÇİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın ve çocuklara yönelik yürüttüğü projelerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir, Tarsus ilçesinde kadınlar ve çocuklara teknolojik eğitimler sunacak olan ‘Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ni hayata geçiriyor.

…………OOO………..

AVCI ‘’ANIZ YAKMAYIN UYARISI YAPTI

 Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, çiftçileri anız yakmamaları konusunda bir kez daha uyardı. Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, yaptığı açıklamada son zamanlardaki orman yangınlarının yoğunlaşması nedeniyle bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların, anız yakmayı daha da tehlikeli bir hale getirdiğini belirterek, “Üreticilerimizin bu gerçeği ve toprağa verdiği zararları da düşünerek anız yakmaktan kaçınması gerekir” dedi.

…………OOO………..

TARSUS-MERSİN-ADANA TREN SEFERLERİ ZAMLANMASINA TEPKİ

Halkın yolcu taşımacılığında en ucuz bulduğu trenlerin bilet ücretlerine zam yapıldı. Tarsus-Mersin-Adana arası bilet ücretleri zammı tepki yarattı, vatandaş zamları eleştiriyor.

 ………ooo……..

CESUR KADINLARIMIZ ..

STAND AÇMAK ISTEYEN TÜM CESUR KADINLARIMIZI BEKLİYORUZ

Üretici Ev Kadınlarımız El İşi Takı Gıda vs Getirip Satabilirsiniz. Tarsus Belediyesi ve Tarsus Üretici Kadın Kooperatifi İşbirliği İle Üretici Kadınlar Buluşuyor.

 -İletişim No: 0532 645 54 67

…………OOO………..

PENBE ‘’ÇOK İYİ BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ

Tarsus idmanyurdu teknik direktörü Ergün Penbe ‘’Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Futbolcularin kamptaki hırsı azmi beklediğim seviyede.Gerede kampı bitiminde 3 veya 4 oyuncu aramızdan ayrılacak” dedi.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi