FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 15 Mayıs 2022 246 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 9-10-11-12-13-14-15 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

9-10-11-12-13-14-15 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

9 MAYIS 2022’de TARSUS

TALAT DİNÇER , MERSİN  ESOB’DA TEKRAR  BAŞKAN SEÇİLDİ

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin iki adayın yarıştığı Başkanlık seçiminde, Talat Dinçer ve ekibi zafere ulaşan isim oldu. 69 meslek odasına bağlı başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 547 üyeden 519 üyenin rekor katılımla oy kullandığı seçimlerde 381 oyu hanesine yazdıran Başkan Dinçer, büyük farkla yeniden Başkanlığa seçilirken, göreve getirildiği 2005 yılından bu güne üst üste beş dönem seçim kazanan lider oldu.

………….OOO…………

TARSUS’TA HAYIRLI SERGİ

Tarsu’ta  otizmli çocuklar yararına resim sergisi açıldı. “Farkındalığı paylaş” sloganıyla açılan sergide Özlem Küçük’e ait 72 tablo bulunuyor.

…………ooo…………

ATGİRMEZ’DEKİ ANNELER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE İLKLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN EĞİTİM YATIRIMLARI ANNELERİN MUTLULUK GÖZYAŞI OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta Yenice  Atgirmez mevkiinde açtığı Kadın ve Çocuk Atölyesi, kadınlara ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Çocuklarının ilk eğitimlerini aldığı oyun atölyesinde kendilerine yönelik açılan kursla okuma-yazma öğrenen kadınlar, ilk kez düzenlenen Anneler Günü programı ile hem çocuklarıyla eğlendi hem de duygu dolu anlar yaşadı.

………….OOO…………

ENGELLİLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Tarsus İlçe Engelliler Koordinasyon Kurulu, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplantı yaptı. Tarsus Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, SYD Vakfı, Kent Konseyi ve Engelli Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda ilçe genelinde engellilere yönelik yapılan çalışmalar değerlendirilip 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile yapılacak faaliyetler karara bağlandı.

………….OOO…………

TARSUS’TA KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ  SONA ERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Tarsus Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu iş birliğinde yapışan festival sona erdi.  ‘Pedallar Tarihe, Yüzümüz Geleceğe’ sloganıyla 6-7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde Tarsus’ta Kleopatra Bisiklet Festivali gerçekleştirildi.

………….OOO…………

TİY İÇİN PLAY OFF TARİHLERİ BELLİ OLDU

2021-2022 sezonunda 2. Lig ile Spor Toto 1.  lig ile TFF 3. Liglerinde play-off tarihleri belli oldu. Tarsus idmanyurduda Play Offta mücadele edecek. Buna göre; Spor Toto 1. Liginde Yarı Final 1. Maçlar 25 Mayıs Çarşamba , Yarı Final 2. Maçları 29 Mayıs Pazar, Final müsabakası ise  2 Haziran Perşembe günü  oynanacak.

………….OOO…………

MERSİN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ CENGİZ EKİCİ TARSUS’TA

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz EKİCİ, bir dizi ziyaret için Tarsus’a gelerek incelemelerde bulundu. Ekici, beraberinde Tarsus Müze müdürü Doğukan Alper ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimlerde incelemelerde bulundu. Tarsus Müzesinden sonra St. Paul Anıt Müzesi (kilise) gibi yerlerde inceleme yaptı. Tarsus Müze müdürü Doğukan Alper’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

………….OOO…………

TİY Kulübü Başkanı Ali İLK; “TARSUS’A STAD YAPILMALI ANKARA DUY SESİMİZİ”

Tarsus Şehir Stadı seyirci kapasitesi bir an evvel artırılmalı. TİY Taraftarı ‘Stadımızın  yetersizliğinden dışarıda kalan binlerce taraftarımızın ve memleketimizin yüksek kapasiteli bir stada ihtiyacı var. Tüm siyasilere ve iş insanlarına sesleniyoruz Tarsus İdman Yurdu için “Şimdi Değilse Ne Zaman!” Her şey Tarsus İdman Yurdu için her şey memleketimiz için’’ diyerek talepte bulundu.

………….OOO…………

TARSUSLU GÜREŞÇİMİZİN BAŞARISI

Tarsuslu Güreşçimiz Oğuz Dönder, Brezilya’da yapılacak olan 24. Yaz İşitme Engelliler Deaflympics Olimpiyat Oyunlarında 74 kg serbest stilde ülkemizi temsil edecek. Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

10 MAYIS 2022’de TARSUS

ENGELLİLER GÜNÜ TARSUS’TA DA KUTLANIYOR

Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası bugünden itibaren Tarsus’ta da kutlanıyor. Saat 10.00 da Anıt önünde tören var.

………….OOO…………

TARSUSLU İKİ DOKTOR TENİSÇİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA

Tarsus’lu iki doktor Tenisçimiz Dünya şampiyonasında ülkemizi temsil ediyor. Dr. Levent ve Elvan Alpaltaş tenisde temsilcilerimiz oldu. Levent Alpaltaş “Rakiplerimiz  Fransa, Avustralya, Kanada, Danimarka, İrlandaydı. Çok güzel maçlar oldu” dedi.

………….OOO…………

TARSUS’TA TERÖR OPERASYONU

Mersin ve Tarsus’ta  terör örgütü DEAŞ (IŞİD) üyesi oldukları ileri sürülen kişiler yakalandı. Kent genelinde 10, Tarsus ilçesinde 3 olmak üzere 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı.

………….OOO…………

EMNİYET MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil ve ekibi Okullarda sohbetler yapıyor. Fil ve ekibi Okul  Aile El Ele Yön Verelim Geleceğe projesi kapsamında Fahrettin Paşa İlk/Ortaokulunda öğrencilerle ve öğretmenlerle buluştu.

………….OOO…………

TARSUS’TA BAŞLAMIŞ PROJELERE İNCELEME

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Yatırım Yılı ilan ettikleri 2022 yılında hayata geçirilecek olan projeler için çalışmalara son hızla devam ediyor. Bu kapsamda kente yeni kazanımlar sağlamak için kolları sıvayan Başkan Bozdoğan, yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak olan projeleri yerinde inceledi.

……………ooo…………

TARSUS’TA İLK TURFANDA KİRAZ HASADI

Tarsus ‘ta dün  ilk etapta sekiz çeşit üzerinden adaptasyon çalışması yapılan ve üç çeşit kirazın hasadı başladı. Dalında yapılan hasat nedeniyle açıklama yapan Ziraat Mühendisi Deniz Gürbüz, erken hasat nedeniyle şuan alıcısına tanesi 4 ila 5 TL arasında ulaşacak olan meyvelerin kilosu ise yaklaşık Bin TL’ye verildi.

11 MAYIS 2022’de TARSUS

BELEDİYE ARAZİLERİNE KAMUOYU YARARINA SİLAJLIK MISIR EKİLDİ

Tarım alanında hayata geçirdiği projelerle örnek olan Tarsus Belediyesi, kamuoyu yararı için gerçekleştirdiği tarım hamlelerine devam ediyor. Bu kapsamda atıl durumda olan belediye arazilerini değerlendirmek ve kamuoyu yararına kullanmak amacıyla harekete geçen Tarsus Belediyesi, arazilere hayvancılık ile uğraşan çiftçilere destek olmak için silajlık mısır ekimi gerçekleştirdi.

………….ooo…………

HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN VATANDAŞLARA HASAT İLE YEM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Çiftçileri desteklemek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğüne değinen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, ‘’baraj yolu üzerinde belediyemize ait 10 dekarlık bir alandayız. dedi.

………….ooo…………

TARSUSLU ANNELERE GENÇLİK KAMPINDA ETKİNLİK

Anneler günü münasebetiyle Tarsus’taki annelere Gençlik kampında bir etkinlik düzenlendi. Bugün kadınlarımız saat 13.00’de Baraj alanına gidecek.. Mersin Büyükşehir belediyesi Tarsus Emekli Evine üye kadınlarımız Gençlik Kampında ağırlanacak. Burada müzik etkinliği yapılacak.

………….ooo…………

MUHARİP GAZİLER VE KUVAYİ MİLLİYECİLER SARIKAMIŞ’A GİDİYOR

Tarsuslu Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliyeci Mücahitler Derneği üyeleri 11 Mayıs akşamı  Sarıkamış’a Gidiyor. Tarsus Belediyesinin desteği ve tahsis ettiği otobüslerle Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliyeci Mücahitler Derneği üyeleri 3 günlük bir gezi ve ziyaret için Sarıkamışa hareket edecek. Kafile iki ayrı otobüsle 11 Mayıs gecesi saat 23.00’de eski Adliye önünden hareket edecek.

………….ooo…………

RESSAM VE YAZAR HİKMET ÖZ AMELİYAT OLACAK

Tarsus Kentine sevdalı, Kent araştırmacısı- yazar, “Modern Mozaik” adını verdiği kendine özgü bir teknikle doğal taşlardan yaptığı özgün resimlerle 7’si Yurt dışında olmak üzere, 25 kişisel sergi yapan ressam HİKMET ÖZ ameliyat olacak.

………….ooo…………

TARSUS’TA 1. ENGELSİZ FARKINDALIK FESTİVALİ BAŞLADI

Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası  Tarsus’ta  festivale dönüştürüldü. Tarsus 1. Engelsiz Farkındalık festivali Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı. İstiklal marşının söylenmesinden sonra şiirler okundu, gün ile ilgili Engelliler Platformu adına Dursun Arslan bir konuşma yaptı.

………….ooo…………

TÜRK EĞİTİM-SEN TARSUS ŞUBESİNİN VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI

 Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi  tarafından düzenlenen 30. yıl Voleybol turnuvası başladı.

………….ooo…………

 TARSUS CHP’DEN ANNELER GÜNÜ ZİYARETİ

 CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Anneler Günü dolayısıyla anlamlı ziyaretlerde bulundu. İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, Eğitimci-Yazar Beyhan Balaban ve partili yöneticilerinde eşlik ettiği ziyaretler kapsamında İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsuslu hayırseverlerden, Cumhuriyet kadını Ülker Aydın’ı ziyaret etti.

 ………….ooo…………

ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

Baş tacımız annelerimiz için hazırlanan ‘Müzik ve Şiir Dinletisi’ne tüm halkımız davetlidir. Etkinlik bugün saat 14.00 de Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evinde yapılacak.

12 MAYIS 2022’de TARSUS

MERSİN’E YENİ VALİ ATANDI

Mersin Valiliğine yeni atama yapıldı. Valimiz Ali İhsan Su Diyarbakır Vali’liğine atandı. Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in yeni valisi oldu. Pehlivan’a yeni görev yerinin hayırlı olmasını diliyor, Diyarbakır Valiliğine atanan Valimiz Ali İhsan Su’ya ilimize yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

………….OOO…………

DOKTOR HALUK TAN ‘SAĞLIK VE ŞİFA DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR’

Tarsus’ta Ortadoğu hastanesinin  sevilen kıdemli doktorlarından  Dahiliye mütehassısı doktor  Haluk  Tan ‘sağlık ve şifa dağıtmaya devam ediyor’.

………….OOO…………

TARSUS TSO’DA ”ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZ EĞİTİMİ”

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Slow Food ve Yeryüzü Pazarı Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi’’ başladı.

………….OOO…………

ÇAMLIYAYLA’DA YAŞANAN OTOPARK SORUNU  BİTECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında ki birçok noktada proje çalışmalarına devam ediyor. Yayla turizmi açısından bölgenin cazibe merkezi olan ve özellikle yaz aylarında veya hafta sonları günübirlik ziyaretçilerinde uğrak yeri olan Çamlıyayla’da yaşanan otopark sorunu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje ile çözüme kavuşturuluyor.
………….OOO…………

TARSUS’TA MECLİS TOPLANDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda meclis üyeleri ve kamuoyuna seslendi. Başkan Bozdoğan, sosyal medya üzerinde müdürlüklere gelen çeşitli eleştirilere de cevap verdi.

………..ooo………….

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TARSUS İDMAN YURDU KENTİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERDİR’’

 BaşkanHaluk  Bozdoğan aldığı başarılarla gündemden düşmeyen Tarsus İdman Yurdu ile ilgili  konuştu. Başkan Bozdoğan kent genelinde takıma destek olunması gerektiğini belirtti. Uzun bir aradan sonra büyük başarılar elde eden Tarsus İdman Yurdu’nun her daim yanında olduklarını belirten Başkan Bozdoğan, takımın bu büyük başarısının kentin değerlerine önemli bir katkısı olduğunu, şehrin markalaşmasında büyük payı olacağını ve destek olunmasını gerektiği kaydetti.

………….OOO…………

TARSUS YILDIRIMSPOR’DAN DAVET… HAYDİ KIZLAR FUTBOLA

Yıldırımspor başkanı Mehmet Uğur Sandal, kızları futbola davet etti. Sandal ”Futbolu seven, öğrenmek ve oynamak isteyen kız çocuklarımız Yıldırımspor Futbol Okulu hizmetinizde. Enerjisini atmak, fit kalmak, kötü alışkanlıklardan uzak durmak, sosyal çevre edinmek, özgüvenini geliştirmek, yaşamında yeni bir sayfa açmak isteyen ve hedeflediklerinden asla vazgeçmeyecek çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

………….OOO…………

 TARSUS İDMANYURDU BUGÜN AMED İLE İLK SINAVDA..

Tarsus İdmanyurdu, TFF 2. Ligi play-off çeyrek final ilk maçında  Amed Sportif Faaliyetleri konuk edecek. Tarsus Şehir Stadında oynanacak karşılaşma 12 MAYIS AKŞAMI saat 20.00’de başlayacak.

13 MAYIS 2022’de TARSUS

MURAT KARAYALÇIN BAŞKAN BOZDOĞAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Eski Bakanı,  SHP Genel Başkanı ve önceki dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı görevlerinde bulunan ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çukurova Bölgesine gelen Murat Karayalçın, önce Tarsus CHP İlçe Teşkilatını ardından Tarsus Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile bir araya geldi.

………….ooo…………

ENGELLİLER HAFTASINDA SAĞLIK ARAYIŞI

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesi  üyesi Turhan Beçet  ameliyat olmasından sonra hastaneden çıktı . Beçet halen evinde Tedavi görüyor.

 ………….ooo…………

 TARSUS’TA   KÖY FUTBOL TURNUVASI YENİDEN DÜZENLENECEK

Tarsus’ta köyler arası futbol turnuvasının yeniden düzenlenmesi için başvurular kabul edilmeye başlandı. Tarsus Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ve birkaç yıldır ara verilen Köylerarası futbol turnuvası maçlarına 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında yeniden start verilecek.

………….ooo…………

TARSUS DAHİL 13 İLÇEMİZDE MOLA EVİ AÇILACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mola Evleri hakkında konuştu: “13 ilçemizde yapmak için gayret ediyoruz” dedi.

 ………….ooo…………

TARSUS’TA KOBİ İŞLETMELERİNİN BULUNDUĞU BÖLGENİN YOLLARI SICAK ASFALTLA KAPLANDI

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta Öğretmenler Mahallesi’nin batı kısmında yer alan ve KOBİ işletmelerinin yanı sıra tarımsal ürün işleme tesisleri ile Tarsus Hal Kompleksi’nin de yer aldığı alanda kademeli olarak sıcak asfalt kaplama işlemi uyguladı.

………….ooo…………

VİNÇ OPERATÖRÜ KAZA KURBANI

Tarsuslu Ali Türkmen adlı  operatörü geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu Hakkın rahmetine kavuştu. Olay Damlama mevkiinde oldu. Kaza yapan araçlara müdahale etmeye giden Ali Türkmen’e freni boşalan bir araç çarparak ölümüne neden oldu.

………….ooo…………

ZİNCİRLEME KAZADA ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Tarsus’ta trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye 1. E. yönetimindeki 16 HT 051 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü Tarsus-Mersin-Adana D 400 karayolunda Nusret mayın kavşağında Tarsus ilçe merkezinden D-400’e çıkmak isteyen A. Ç. idaresindeki 33 PJ 008 plakalı kapalı kasa panelvan minibüsle çarpıştı

………….ooo…………

MEHMET YUNUS SEVEN, HEMŞİRELER GÜNÜNDE İKTİDARA ÇAĞRIDA BULUNDU

İYİ Parti’li Dr. Mehmet Yunus Seven Hemşireler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Seven, Hemşireler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlık hizmetinin yükünü çeken hemşirelerin sorunlarının, ivedilikle çözülmesi gerektiğini belirtti.

………….ooo……….

JANDARMADAN KAN BAĞIŞI

Mersin İl Jandarma Komutanlığı personelleri Kızılay Kan haftası nedeniyle kan bağışında bulundular. Kızılay Kan Haftasında Mersin Kızılay Kan Merkezi tarafından İl Jandarma Komutanlığına kurulan kan bağışı standında İl Jandarma Komutanlığı personelince kan bağışı yapıldı.

………….ooo…………

TARSUS’TA KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta 435 kilo gümrük kaçağı nargile tütünü ve 12 bin 200 adet makaron ele geçirildi. Tarsus Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir adreste yaptığı çalışmada 435 kilogram gümrük kaçağı nargile tütünü ve 12 bin 200 adet makaron ele geçirdi.

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, AMED İLE YENİŞEMEDİ

Dün Tarsusta oynanan maçta   temsilcimiz Tarsus idmanyurdu Amed Sportif faaliyetleri ile 0-0 berabere kaldı. TFF 2. Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu evinde ağırladığı Amed sportif Faaliyetleri ile 0-0 berabere kaldı . İki takımda 90 dakika boyunca gol atamadı.

Rövanş maçı, 16 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de Diyarbakır’da oynanacak.

14 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA  DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Dünya Çiftçiler gününü kutladı. Veyis Avcı,  ve TZO yöneticileri bugün sabah saat 09.00 da Atatürk anıtına gelerek Atanın huzurunda saygı duruşunda bulunacak çelenk koyacaklar. Avcı, Dünya Çiftçiler gününü kutlayarak bir konuşma yapacak.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ VE MERSİN BAROSU İŞ BİRLİĞİ İLE KADIN VE ÇOCUKLARA DESTEK SAĞLANACAK

Tarsus Belediyesi kadın ve çocuklara yönelik destek çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Mersin Barosu ile Tarsus Belediyesi arasında korunmaya ihtiyacı olan kadın ve çocuklara yönelik ortak çalışmaları içeren işbirliği protokolü imzalandı. Çeşitli çalışmaların ortak yapılması için imzalanan protokol ile kadın ve çocuklara destek olunurken aynı zamanda kent genelinde bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

………….OOO…………

BAŞKAN BOZDOĞAN, ’’KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKACAK’’

Ülkenin en önemli sorunlarında biri olan korunmaya ihtiyacı olan kadınlara ve çocuklara yönelik hassas davranılması gerektiği belirten Başkan Bozdoğan ‘’İmzalanan protokolün önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum” dedi.

………….OOO…………

BORSA PERSONELLERİ İLK YARDIM VE HEİMLİCH MANEVRASI EĞİTİMİ ALDI

Tarsus Ticaret Borsası personeline, hizmet içi eğitimleri çerçevesinde Dr. Mehmet Can Şahin tarafından ‘İlk Yardım ve Heimlich manevrası” konusunda eğitim verildi.

………….OOO…………

TARSUS EMEKLİ EVİ ÜYELERİ GENÇLİK KAMPI’NDA DOYASIYA EĞLENDİ

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Tarsus Emekli Evi’ne üye yaş almış kadınlar, Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen “Anneler Günü” etkinliğinde doyasıya eğlendi. Büyükşehir’in Türk Halk Müziği ekibinin sahne aldığı programda üyeler hem şarkılara eşlik etti hem de halay çekti.

………….ooo…………

MEHMET YUNUS SEVEN SİYASİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

İyi Partili Dr. Mehmet Yunus Seven Eczacılar Odası Tarsus Temsilciliği’ni ziyaret etti. Eczacılar Odası Tarsus Temsilcisi Adem Oyal ziyarete ilişkin ‘’Mehmet Yunus Seven’in ziyaretinden dolayı çok memnun olduk. Ülke gündemine ve eczacıların sorunlarına ilişkin birçok konuda istişarede bulunduk’’ dedi.

………….ooo………..

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI YAPTIĞI İDDİASIYLA 2 KİŞİ GÖZALTINA  ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarsus ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapan şahısları takibe aldı.

………….ooo………….

 TARSUS’TA  KÖY FUTBOL TURNUVASI YENİDEN DÜZENLENECEK

Tarsus’ta köyler arası futbol turnuvasının yeniden düzenlenmesi için başvurular kabul edilmeye başlandı.

15 MAYIS 2022’de TARSUS

MİLLİ GÜREŞÇİ OĞUZ DÖNDER ALTI MADALYA KAZANDI

Tarsuslu hemşehrimiz milli güreşçi Oğuz Dönder, Kazak rakibini yenerek altın madalya kazandı. Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda serbest stil 74 kiloda mindere çıkan hemşehrimiz milli güreşçi Oğuz Dönder, Kazak rakibini yenerek altın madalya kazandı.

………….ooo…………

TARSUS’TA DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis  Avcı, Ziraat Odası yöneticileri , MHP mersin milletvekili Baki Şimşek ve  bir grup çiftçi ile muhtar Atatürk anıtı önünde yapılan törene katıldı

………….ooo…………

CHP’Lİ 10 BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI MERSİN’DE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nın 9’uncusu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliğinde Mersin’de yapıldı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı buluşmanın ardından basın açıklaması yapılarak ortak bir bildiri yayımlandı.

………….ooo…………

BAŞKANLARIN EŞLERİ TARSUS’U GEZDİ

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşleri Mersin’e  geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in ev sahipliğinde önce Tarsus’u gezen başkan eşleri, ardından Darısekisi’nde Örnek Köy Projesi kapsamındaki Yörük Köyü’nü  ziyaret etti. Tarsus’ta tarihi mekanlar şenlendi.

………….ooo…………

KARAMAN’DAN GELEN ATLETLER TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA AĞIRLANDILAR

Mersin’de gerçekleştirilen Okullararası Yıldızlar Atletizm Yarı Final yarışmalarına katılmak için Karaman’dan gelen genç sporcular, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildiler.

………….ooo…………

KAYA,” TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI MURAT TARIMDA PLANLAMA ŞART”

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, geçtiğimiz iki yılda yaşanan süreçlerin Türkiye’nin tarımın her alanında üretimi artırması gerektiğini gösterdiğini belirterek, tarım da çok ciddi bir üretim planlamasının yapılması gerektiğini söyledi.

………….ooo…………

KAYA, ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, önümüzdeki günlerde başlayacak yeni hasat döneminin bol kazançlı ve bereketli geçmesi dileğinde bulundu.

………….ooo…………

BAŞKAN SERGİYİ GEZDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mehmet Bal Sanat Galerimizde Ressam Ümit Aslan tarafından açılan Şah-e maran Yalnızlığı adlı sergiyi ziyaret ederek, sanatçımıza destek olmak amacıyla güzel bir eserini satın aldı. Tüm sanatseverleri bu güzel eserleri görmeye Mehmet Bal Sanat Galerimize davet ediyoruz.

………….ooo…………

TÜRKİYE’NİN MUHTARLARI TARİHİ KENT TARSUS’TA BULUŞTU

Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından düzenli olarak farklı kentlerde gerçekleştirilen istişare toplantısının 58.’si Tarsus’ta düzenlendi.  Tarsus Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Tarihi Kent Tarsus’un doğal ve kültürel güzellikleri anlatılırken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a ise misafirperverliklerinden ötürü teşekkür dilekleri iletildi.

………….ooo…………

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ GERÇEK HİZMET BİRİNİN KALBİNE DOKUNABİLMEKTİR’’

Muhtarlarla bir anısına değinen Başkan Bozdoğan, muhtarlarla buluşmasında bir anısını anlattı.

………….ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNDEN DUYARLI DAVRANIŞ

Çamlıyayla’dan bindiği belediye otobüsünde parasını düşüren ve Tarsus’ta yaptığı aktarmadan sonra bunun farkına varan 76 yaşındaki Saniye Keskin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosunda görev alan otobüs şoförlerinin dikkati ve vatandaşların duyarlılığı sayesinde parasını eksiksiz teslim aldı.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi