FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 10 Temmuz 2021 275 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 8 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

8 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TARSUS’TAN 2 FİRMA İLK 500’DE

İstanbul Sanayi Odası mayıs ayında açıkladığı “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2020” araştırmasının ardından “İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2020” araştırmasının sonuçlarını da açıkladı. Listeye Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 2 firma da yerleşti

…………OOO……….

TARSUS’TA AFAD FARKINDALIK EĞİTİMİ ÇADIRI KURULDU

Tarsus’da, Mersin İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce “Afet Eğitim Yılı Faaliyetleri” kapsamında oluşturulan “AFAD Farkındalık Eğitim Çadırı” ziyarete açıldı.

…………OOO……….

KILIÇDAROĞLU’NDAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: “BELEDİYE BAŞKANI DEDİĞİMİZ BUDUR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en kapsamlı belediye mobil uygulaması olan “Teksin Mersin”in lansmanını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.

…………OOO……….

TARSUS ÜNİVERSİTESİ PLANLI VE DENGELİ BİR BÜYÜME KAYDETTİ

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, 3 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen doğru adımlarla planlı ve dengeli bir büyüme kaydettiklerini ve geliştiklerini söyledi.

…………OOO……….

TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI MURAT KAYA’YA İLK KİTAP TAKDİMİ

Tarsus Üniversitesi öğretim görevlisi Doçent Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Fatma Yeşilkuş’un Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’ te Yönetim” isimli ilk gelişim odaklı kitabını Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’ya takdim ettiler.

…………OOO……….

TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer KURNAZ: TÜFE ARTIŞI, BAYRAM İKRAMİYELERİNE Yansıtılmalıdır

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğuna vurgu yapan, TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, “Bu rakamlar yanlış. TÜİK bu hesaplamaları hangi çarşıda, hangi pazarda yapıyor, biz anlayamadık” dedi.

…………OOO……….

TARSUS ve MERSİN’DE CANLI HAYVAN KURBAN SATIŞ FİYATLARI BELLİ OLDU

Tarsus ‘ta da Kasaplar Odası tarafından yapılan toplantıda yine aynı fiyatlarda karar kılındı. Yapılan açıklamada küçükbaşlarda 35 TL, büyükbaşlarda ise 30 TL’lik canlı kilogram fiyatlarında karar birliği olduğu ifade edildi.

…………OOO……….

AKDENİZ’DE BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURAN  BALON BALIKLARI TARSUS’TA SATIN ALINACAK

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce Akdeniz’de büyük tehdit oluşturan  balon balıkları  toplayanlardan satın alınacak.  Mersin ili genelinde Tarsus’ta ise Perşembe günleri  İlçe Tarım ve hayvancılık müdürlüğünde saat 08.00-17.00 arası alım yapılacak.

…………OOO……….

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİNİN GENEL KURULU 10 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Tarsus 1 Nolu Esnaf Kefalet kooperatifinin genel kurulu 10.07.2021 cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

…………OOO……….

TARSUS’TA KONSER İPTAL OLDU

Şehit askerimiz olduğu için dün Tarsus’ta akşam yapılması düşünülen konser iptal oldu. Mardin’de hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Cihan Çiftçibaşı’na Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

…………OOO……….

KOCAMAZ’IN TEYZESİ ÖLDÜ

Mersin ve Tarsus eski belediye başkanlarından Burhanettin Kocamaz ‘’Rahmeti Rahmana kavuşan kıymetli teyzem Songül Ertong’u son yolculuğuna uğurladık. Merhume teyzeme Allah’tan rahmet ailesine, sevenlerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Taziyelerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

…………ooo………….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  50 BİN 042 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı  50.042 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi