FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 8 Temmuz 2021 254 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 5 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

5 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK, “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TARSUS’A YENİ KARDEŞ ŞEHİRLER

Tarsus Belediyesi Meclisi, 2021 Yılı Temmuz Ayı 1. Toplantısında 2 yeni kardeş şehir projesi ele alındı. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Toplantıda Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından Gagauz Türklerinin yaşam sürdüğü Moldova’nın Valkaneş kentinin yanı sıra Tunceli’nin Ovacık Belediyesi ile kardeş şehir olunması teklifi oy birliği ile komisyona sevk edildi.

…………OOO……….

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’DAN AŞI ÇAĞRISI

Normalleşme sürecinde de Covid aşısı devam ediyor. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’dan aşı çağrısı geldi. Otcu sosyal medyadan yaptığı çağrıda “Salgın karşısında en güvenli ve en etkin mücadele gücümüz aşıdır. Sırası gelen vatandaşlarımızın bir an evvel aşılarını yaptırması normalleşmenin önünü açacaktır” dedi.

…………OOO…………

AKDENİZ İLÇESİ KAYMAKAMI TARSUS’TA OTCU’YU ZİYARET ETTİ

Akdeniz İlçesi Kaymakamı Muhittin PAMUK ve Kastamonu Entegre İşletme Müdürü Yücel KAYMAZ Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

……………ooo………..

BOZDOĞAN 7/24 GÖREVDE

Belediye başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan 7/24 hizmet anlayışı ile bu gece başkan yardımcıları ile bir araya gelerek açılışını yapacağı yerlerle ilgili açılış öncesi detaylı bir son çalışma yaptı. Bozdoğan “Şehrimize değer katacak çalışmalar yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

…………OOO…………

BELEDİYE BAŞKANI  DR. HALUK BOZDOĞAN HAFTA SONU HASTALARA BAKTI

Belediye başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, halk sağlığına katkıda bulunmak ve halkın yaralarına merhem olmak için hafta sonlarını hasta muayene ederek geçiriyor. Belediye başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan “Sağlıklı bir kent ve sağlıklı bir toplum yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

…………OOO…………

MAVİ BULVAR ÜZERİNDE BULUNAN 860 METRELİK KOŞU VE YÜRÜYÜŞ YOLUNA  BAKIM

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yürüyüş, koşu ve sportif amaçlı kullandığı alanlara bakım çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri tarafından Tarsus merkez Mavi Bulvar üzerinde bulunan 860 metrelik koşu ve yürüyüş yoluna, iş makineleri vasıtasıyla kiremit kırığı serim işlemi gerçekleştirildi. .

…………OOO……….

TÜM EMEKLİLER TARSUS ŞUBE BAŞKANI M.BÜLENT GÖZENER’DEN ZİYARETLER

Tüm Emekliler Tarsus Şb Bşk M.Bülent Gözener Emekliler Haftası Dolayısı ile Emeklilerimizin Güncel Sorunlarını dile getirdi.

………..ooo………..

TARSUS İNCİRGEDİĞİ KÖYÜNDE SU YOK

Tarsus İncirgediği köyünde su yok. Birde oraya baksanız köyün suyunu Adana’ya bağlı Karaisalı belediyesi veriyor.

…………OOO……….

TARSUS’TA ÇELTİK ÜRETİMİ

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise projede emeği geçenlere teşekkür eden, “Malumunuz dünyada bazen çok hızlı yağışlar oluyor ve 1 günde yağan yağmur bir yılda yağan yağmura eşit oluyor” dedi.

…………OOO……….

TARSUS BİSİKLET FESTİVALİ  BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Tarsus Bisiklet Festivali ülkemizin 22 farklı kentinden katılan 200 bisikletli ile başarıyla tamamlandı. Pandemi sonrası ülkemizde düzenlenen ilk bisiklet festivali olan etkinlik bisikletli ulaşımın yaygınlaşması konusunda farkındalığın yanısıra Tarsus’un tanıtımına büyük katkı sağladı.
…………OOO……….

MİLLİ YOL HAREKETİ MERSİN İL İSTİŞARE TOPLANTISI TARSUS’TA YAPILDI

Türkiye siyasetinde yeni kurulması planlanan bir partinin Milli Yol Hareketi Mersin il istişare toplantısı Tarsus’ta gerçekleştirildi.

…………OOO……….

TÜM EMEK-DER’DEN SEÇER VE PARTİLERE ZİYARET

Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı  M. Bülent Gözener, Emekliler Haftası dolayısı ile bir dizi etkinlik ve ziyaretler gerçekleştirdi. 30 Haziran Dünya Emekliler  gününün  94. Yıl dönümü kutlamaları  münasebetiyle Tüm Emek-Der Tarsus şubesi olarak Başkan Bülent Gözener, yönetimi ve bir grup üyeleri ile birlikte  Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar

…………OOO……….

İSTANBUL TARSUS KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ ”2021 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI” YAPILDI.

Tarsus kültürünü tanıtmak, Tarsuslular ve Tarsus’u sevenler arasında hemşerilik duygularını geliştirmek, dayanışma ve yardımlaşmalarını sağlamak amacı ile kurulan Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı, ‘’Yıldız Mah. Çırağan Caddesi No: 71 Beşiktaş / İSTANBUL‘’ adresinde gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız Hakkı YURDAKUL’ tekrar seçildi.

…………OOO……….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  49.924 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 49.924 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel; 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi