FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 6 Haziran 2021 271 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 5 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

5 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

………….ooo…………

Tarsus Belediyesi KREŞ HİZMETİ, KÖYLERDE DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü “Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda” projesi kapsamında okul öncesi eğitim faaliyetlerini köylere taşıyor. Okul öncesi eğitim çağında olan ancak bu olanaktan faydalanamayan miniklere imkan sunuldu.

………….ooo…………

HALUK BOZDOĞAN, ‘’ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ’.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çocuklara el becerisi kazandırmak, paylaşım ve yardımlaşma duygusunu,  çevre ve doğa bilincini vermeyi amaçladıkları etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi.

………….ooo…………

REKTÖR AYDIN, YAPIMI DEVAM EDEN EK BİNALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan  AYDIN, yapımı devam eden ek bina ve yeni kurulan birimlere dair Kaymakam Kadir Sertel  OTCU’ya bilgi verdi. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN’ı ziyaret etti.

…………..ooo………….

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA İÇME SUYU  ÇALIŞMALARI

Tarsus ve Çamlıyayla’daki çalışmalara değinen Başkan Vahap  Seçer, “Hizmet Sınırlarımız İçerisinde Muhtelif Mahallelerde İçme Suyu Amaçlı Jeofizik Etüt ve Sondaj Kuyusu Açılması Yapım İşi; 5 milyon liralık bir yatırım. Bu, kuraklık ile ilgili aldığımız tedbirlerden bir tanesi. İlave kaynaklar yaratıyoruz” dedi.

………….ooo…………

TARSUS KÜLTÜR PARK’TAKİ KONSERLER

Tarsus Kültür Park’taki konserlerde ise 1 Haziran’da Özgür Cavunt ve Hayrettin Dürüst sahne alırken, 2 Haziran’da da Civan  Gür ve Mehmet Akif Ersoy şarkılara ses verdi.

………….ooo…………

ARAÇ KANALA UÇTU 3 YARALI

Tarsus merkezde Mithatpaşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde  bir araç Dsi kanalına uçtu.. 3 kişi yaralandı.

………….ooo…………

TARSUS KAVAKLI’DA EV YANGINI

Tarsus merkezdeki mahallelerden Kavaklı Mahallesinde çıkan yangın korkuttu.  2412 Sokak 7 nolu evde dün yangın meydana geldi. Evin mutfak bölümünde çıkan yangını gören evde kiracı olarak oturan Velit Cuma, durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus İtfaiye Amirliği ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale ederek kontrol altına alıp söndürdü.

………….ooo…………

TÜFEKLE VURDU

 Yeni Mahalle 4025 Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, daha önceden kavga eden Tayfun Ö. (28) ile B.C.Ö. (20) karşı karşıya geldi ve tartışmaya başladılar. B.C.Ö. yanında bulundurduğu tüfekle Tayfun Ö.’ye rastgele ateş etti. Tayfun Ö. sırt bölgesi, sağ kol ve sağ bacak bölgesinden yaralandı.

………….ooo…………

YARALAMALI KAVGA

Tekke Mahallesi’nde bulunan Sanayi Sitesi’nin bekçi kulübesi yanında Hasan 1.ile A.E. kavga etti. A.E. aracında bulunan av tüfeğiyle H. Yılmaz’a ateş etti. Bacaklarından yaralanan Hasan Yılmaz hastaneye kaldırıldı.

………….ooo…………

TİY STORE’DE GÖREVLENDİRME

Tarsus idmanyurdu Store mağazası ve reklam bölümü müdürlüğüne Nermin Kollukırık getirildi. TİY ürünlerinin yer alacağı store mağazasının ayrıca özel bir araçla kentin değişik yerlerinde satış yapması için hazırlık yapılıyor.

…………..ooo……..…

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  47.976 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 47.976 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi