FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 5 Haziran 2021 293 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 4 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

4 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

MERSİN İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİNİN 1.Olağan Genel Kurulu Mersin KEPİRLİ Yaylasından İnternet yayını yapan SONSES.TV’nin ve İnternet Gazetecileri Derneği Binasının Bahçesinde KEPİRLİ’de açık alanda gerçekleşti. 

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ Başkanı Beyhan BALABAN, MERSİN İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİNİN 1.Olağan Genel Kurulunu Divan Başkanlığını yaparak kurul üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. 

Mersin İnternet Gazetecileri Başkanlığına Kurucu Başkan ve eski Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MCG) Başkanı ve ONURSAL Başkanı Abdülvahap ŞEHİTOĞLU seçildi. Divan Başkanlığını Beyhan Balaban’ın yaptığı açık hava kongresinde yönetim kurulu üyeliklerine: M. Esat Durak, Süleyman Tıraş, Uğur Özgür, Mustafa İnsan, Tayfun Tuna ve İsmail Usta. Denetim kurulu üyeliklerine ise: Mustafa Göktaş, Hatice Yardım, Ahmet Söyler seçildi.

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğinin 1. Olağan Kurulu 19 Mayıs’ta yapılması beklenirken Covid-19 Virüsünden dolayı tam kapanmanın yeniden 17 Mayıs’a kadar uzamasından ve resmi genel kurul ile resmi ilan işlerinin durmasından dolayı yapılamadı. Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği 1. Olağan Kurulunun 30 Ağustos 2021’de yapılması bekleniyor. 

Tüm yerel gazeteci meslektaşlarımıza başarılar dileriz. 

…………OOO………

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ ÇEHOV İLE AÇTI

1 Haziran itibariyle Türkiye kademeli normalleşme sürecine girdi, Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu da yeni dönem için perdelerini açtı

…………OOO………

BORSADA HAZİRANIN İLK TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Haziran ayı ilk  toplantısı yapıldı. Fiziki olarak gerçekleşen toplantıya maske, mesafe kurallarına uygun olarak katılımcı olan yönetim kurulu üyeleri Covid-19 sürecinde Haziran ayı itibariyle kademeli olarak başlayan normalleşme sürecini değerlendirdi.

…………OOO………

İHRACAT YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ 

Pandemi sürecinde zarar gören sektörlere destek kapsamında geçen yıl başlatılan ve Aralık ayında süresi 31 Mayıs’a kadar uzatılan KDV indiriminin, Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeyle  2 ay daha uzatılmasının da işletmeler açısından olumlu bir gelişme olduğuna değinilen toplantıda 2021 yılı için öngörülen 184 milyar dolarlık ihracat hedefinin geçilmesi de  sevindirici olduğu kaydedildi.

…………OOO………

MESKİ’DE 85 MİLYONLUK BORÇLANMA GEÇTİ

MESKİ’nin 2021 yılı Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Seçer, Genel Kurul’da MESKİ’nin devam eden ve planlanan yatırımlarını anlattı. Toplantıda, MESKİ’nin 85 milyon liralık borçlanması için yetki verildi.

…………OOO………

TÜED TARSUS ŞUBE BAŞKANI ÖMER KURNAZ: TÜFE ARTIŞI GÜVEN VERMİYOR

Türkiye Emekliler Derneği Genel mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı tüfe artışının yüzde 0,89 olarak hesaplanmasının inandırıcı olmadığını belirterek, bu sisteme göre emekli aylıklarına yapılacak olan zamların düşük kalacağına dikkat çekerek, “seyyanen zam” yapılmasını istedi.

…………OOO………

HAYDAR ARATEKİN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sadık Emre DİREK , Destek Kalite Müdürü İmran DOĞAN, Hastane Bilgi İşlem sorumluları Nail Tarsuslu ve Yusuf Şahin  Öz Büro iş sendikası temsilcisi Haydar Aratekin’i ziyaret etti. Aratekin” bizlerii ziyaret Edip Yeni Görevimizde Hayırlı olsun Dileklerinde Bulundular. Kendilerine Teşekkür Ederim” dedi.

…………OOO………

TARSUS –DAMLAMA’DA OTO YANGINI

Tarsus -Damlamada  hareket halindeyken alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi. 1.K. idaresindeki 33 E 655x  plakalı otomobilin motor bölümünde, Adana- Pozantı Otoyolu Damlama mevkisinde seyir halindeyken yangın çıktı. Otomobili saran alevlere olay yerine yönlendirilen itfaiye ekipleri müdahale etti ve  söndürdü, otomobil kullanılamaz hale geldi.

…………OOO………

TARSUS’TA ATATÜRK EVİ MAKETİ YAPIMI

Tarsuslu hemşehrimiz Mehmet Dedemen Atatürk’ün Selanik’te doğmuş olduğu evin maketini yaptı. Tarsus Atatürkçü Düşünce Derneği  başkanı Gökhan Arıkan ve Eğitim iş sendikası başkanı Yunus Karamık  ADD yöneticilerinden Mehmet Dedemen Atatürk’ün Selanik’te doğmuş olduğu evin maketini yaparak sendikamıza hediye etmesi bizleri çok onurlandırdı. Emeğine yüreğine sağlık diyor, Eğitim İş olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

…………OOO………

TARSUS’TA KADINDAN FOTOĞRAF” KONULU SERGİ

Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi Temel Fotoğrafçılık Atölyesi kursiyerleri  sergi açtı. Kadın fotoğraf sanatçıları  tarafından Tarsus Belediyesi  meclis binasının fuaye kısmında müzik dinletisi ile birlikte açılan “Kadından Fotoğraf” konulu sergi  büyük bir beğeniyle gezildi.

…………OOO………

GÜNER YÜKSEK İSMİ MERKEZE VERİLDİ

Tarsus  Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezine  Güner Halanın adı verildi. Yaşamı boyunca kendini iyiliğe adamış, ilçenin tanınmış simalarından halk arasında Hala olarak tanınan Güner Yüksek isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

…………OOO………

TARSUS PLAJINDA DÜZENLEME YAPILACAK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yıllardır atıl kalan Tarsus Plajına talip olduklarını söyledi. Mecliste konuşan başkan Bozdoğan, “Tarsus plajı bu şehrin yıllardır kanayan yarası. 104 dönümlük alana talip olduk. Eğer bir engel çıkmazsa plajı düzenleyeceğiz ve işleteceğiz” dedi. Plajın bu yıl en geç bir aya kadar açılması durumunda  halkın kullanabileceği ve  uzun yıllar sonra bu işlemin başlayabileceği haberi bile kentte heyecan yarattı.

…………OOO………

TABİT BİSİKLET GÜNÜNÜ KUTLADI

Kısa adı TABİT olan Tarsus Bisiklet Topluluğu 3 Haziran Dünya Bisiklet gününü kutladı. Dünkü tura Mersin BŞB Vahap Seçer de katıldı ve Tarsus’ta bisiklete bindi.

………..ooo…………

OKAN BAYDEMİR TARSUS İDMAN YURDUNDA

TFF 2. Liğde yer alan Tarsus idmanyurdu dün 2 sporcu ile anlaştı. İlk olarak Okan Baydemir Tarsus idman yurdumuz’da!  Aynı gün Cengiz  Ötkün ile de sözleme imzalandı.

………..ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  47.882 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 47.882 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi