FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 6 Mart 2022 292 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 28 ŞUBAT-1-2-3-4-5-6 MART 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

28 ŞUBAT-1-2-3-4-5-6 MART 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

28 ŞUBAT 2022’de TARSUS

“JANDARMADAN DÜZENSİZ GÖÇE YÖNELİK HUZUR UYGULAMASI “

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzensiz göçe yönelik huzur uygulaması gerçekleştirildi. Jandarma ekipleri (262) personelin katılımı ile (73) uygulama noktasında düzensiz göçmenlere yönelik yaptıkları uygulamada (4.822) şahsı kontrol etti.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE ‘’TARIMSAL ÜRETİMDE AKILLI GÜBRELEME VE SULAMA’’ SEMİNERİ

Tarım sektöründe gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar ile örnek teşkil eden Tarsus Belediyesi, tarımda farkındalığı ve verimliliği arttırmak, kaynakların daha ekonomik kullanımı ve çevreye verilen zararın en aza indirilmesi amacıyla üreticilere ‘’Tarımsal Üretimde Akıllı Gübreleme ve Sulama’’ semineri düzenledi.

 …………OOO………..

TARSUS’UN VERİMLİ TOPRAKLARI AKILLI TARIMLA DAHA DA BEREKETLENECEK

Tarsus’ta bulunan toprağın verimine değinen Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, ‘’Toprağın gücü çiftçinin gücüdür. Gıda Kaynakları her geçen gün azalıyor. Topraklarımız çölleşme riski altında, su kaynaklarındaki azalma tarımsal verimliliği etkileyecek, tehdit altındaki su ve toprak kaynaklarına yeteri kadar önem verilmiyor, dedi.

…………OOO………..

TARSUS DAHİL 8 BİN 960 ÖĞRENCİNİN HESABINA TOPLAM 2 MİLYON 99 BİN TL YATIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitede okuyan öğrencilere yönelik en büyük desteklerinden biri olan öğrenim yardımı ödemeleri sürüyor. Şubat ayında öğrenim yardımları kapsamında lisans ve ön lisans olmak üzere 8 bin 960 öğrencinin hesabına toplam 2 milyon 99.4 bin TL yatırıldı.

…………OOO………..

DAHA GÜZEL BİR TARSUS

Kentimizin çeşitli noktalarında vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz park, yeşil alan ve yürüyüş yolları ekiplerimizin özverili çalışmaları ile düzenleniyor ve güzelleşiyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri, kentimizde peyzaj çalışmalarının yanı sıra budama ve genel çevre düzenlemeleri gerçekleştirmeye devam ediyor

…………OOO………..

TARSUS ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİSİNİN BAŞARISI

Tarsus Atatürk ilkokulunda öğrenim gören öğrencilerden Ömer Erken online olarak katıldığı Uluslar arası Caribou Matematik yarışmasında Dünya birincisi oldu.

…………OOO………..

ŞELALE TARSUS OTELİ YIKILMASIN

Tarsus’ta yıllar evvel yapılmış bir Şelale otelimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ihale ilanında, Şelale Oteli için yıkım ihalesinin açıldığını öğrendik

…………OOO………..

TARSUSLU YİĞİT EFE BİLEK  GÜREŞİNDE MADALYA ALDI

Tarsus’ta Şelale Aile Çay bahçesi işletmecilerinden Mehmet İnak’ın oğlu Yiğit Efe Mersin’de yapılan bilek güreşi müsabakasında yine madalya aldı.

…………oo………..

TARSUS KAYMAKAMLIĞI İNSAN HAKLARI KURULU ŞUBAT AYI TOPLANTISI TARSUS HALK EĞİTİM MERKEZİ TOPLANTI VE SERGİ SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİ

Tarsus Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında Tarsus Halk Eğitim Merkezi Toplantı ve Sergi Salonu’nda bir araya gelerek Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi.

………….ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU, NAZİLLİ’DEN 3 PUAN ALDI

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu dün Aydın Nazilli’de galip  geldi. Tarsus İdman Yurdu, Nazilli’de maçın ilk yarısını önde kapattı. Maçı ise 90 dakika sonunda 2-0 kazandı. Puanımız 31’e çıktı.

1 MART 2022’de TARSUS

ŞİMŞEK’TEN VEFAT EDEN SAVCI İÇİN TAZİYE

Milletvekili Baki Şimşek ‘’Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mersin Cumhuriyet Savcısı, hemşehrimiz Yusuf Taner Yıldız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.’’ Dedi.

………….ooo…………

MERSİN EMNİYETİN’DEN RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU

KOM Şube Müdürlüğümüzce ilimize farklı illerden ruhsatsız silah getirileceği bilgisine ulaşılması üzerine; 28.02.2022 günü O.A. isimli şahsın kullanmakta olduğu araçta yapılan aramada, 47 adet Glock marka 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ele geçirilerek tahkikata başlanılmıştır.Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

………….ooo…………

TARSUS’TA 12 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus KOM Grup Amirliğince Akaryakıt Kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonda; V.Ç. isimli şahsın sevk ve idaresindeki araçta Savcılık talimatıyla yapılan aramada; her biri 1’er tonluk 12 tank halinde toplam 12 Ton Kaçak Akaryakıt ve 1 Tabanca, 18 Tabanca Fişeği ele geçirilirken, V.Ç. isimli şahsın silah ticaretine yönelik iletişim kurduğu tespit edilen A.Ç. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada; 2 ruhsatsız Tabanca, 5 Tabanca Fişeği, 2 Otomatik Av Tüfeği, 56 Av Tüfeği fişeği ele geçirildi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla şüpheli V.Ç. ve A.Ç. isimli şahıslar gözaltına alınarak, soruşturmaya başlandı.

………….ooo…………

TARSUS’TA BIÇAKLI KAVGADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Tarsus’ta dün çıkan kavgada 1 kişi bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olay, Eski Ömerli Mahallesi 1338 sokakta meydana geldi.
………….ooo…………

BAŞKAN SEÇER’İN SINAV ÜCRETİ AÇIKLAMASI GENÇLERİ SEVİNDİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Tarsus dahil Halk Kart desteği sağladıkları 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocukları ile kurs merkezlerinde üniversiteye hazırladıkları 4 bin 318 öğrencinin üniversite sınavlarına giriş ücretlerinin Büyükşehir tarafından ödeneceğini açıkladı. Her bir oturum için 115 lira ödeme derdinden kurtulan öğrenciler, destekten faydalanmak için başvurularını yapmaya başladı.

………….ooo…………

BÜYÜKŞEHİR YENİ HALDE ASFALT YAPTI

Tarsus Hal Kompleksi içerisinde altyapı yenilemenin ardından çift kat sıcak asfalt serimi yapan Büyükşehir ekipleri, araçların güvenli şekilde giriş-çıkış yapabilmeleri için yol çizgilerini de tamamladı. Büyükşehir ekiplerinin Tarsus kent merkezinde birçok noktada yol yapım ve yenileme faaliyetleri ise sürüyor.

………….ooo…………

YÜZBAŞI YAŞAR CADDESİNDE ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’un birçok noktasında cadde ve bulvar yenileme faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor. Kırklarsırtı Mahallesi’nde bulunan Yüzbaşı Yaşar Caddesi üzerinde bozuk zemini sökerek 650 metre sıcak asfalt serimi uygulayan ekipler, Fevzi Çakmak Mahallesi’nden geçen Hürriyet Caddesi’nde de asfaltlama işlemi uyguladı.

………….ooo…………

TARSUS ÜÇGENÇARŞI’YA OTOBÜS DURAĞI İSTENİYOR

Tarsus’un Üçgençarşı mevkiinde bir süre önce kaldırılan Otobüs durağının yeniden yapılması istendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan  Alpaslan Türkeş ve Yeşilyol caddelerinin birleşim noktasında bulunan Üçgençarşı noktasında Otobüs durağı birkaç yıl önce mal sahipleri ile ihtilaf olduğu için kaldırılmıştı.

…………OOO………..

1 MART MERSİN  ASLANKÖY’ÜN KURTULUŞ GÜNÜ

1 Mart Aslanköy’ün kurtuluş günü kutlanacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Tarsuslu Kuvayi Milliyeciler bu etkinliğe katılarak kurtuluş gününü kutlayacaklar. Başkan İsmail Taşgit ve bazı Kuvayi Milliyeciler belediyenin tahsis ettiği özel bir otobüsle bu sabah saat 07.00’de Ulu Cami karşısındaki dernek binası önünden Aslanköye hareket Etti.. Kuvayi Milliyeciler Aslanköy’de kurtuluş törenlerine katılıp akşam saatlerinde Tarsus’a geri dönecekler.

2 MART 2022’de TARSUS

TARSUS’TA POLİS ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Tarsus Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi kapsamında, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL ve beraberindeki personel Lütfiye Benli İlkokuluna ziyaret gerçekleştirdi.

………….ooo……….

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDE GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesinde görev bölümü yapıldı Başkan  Gökhan Arkan ‘’Atatürkçü Düşünce

Derneği 13.Olağan Genel kurulda. Yönetim Kurulu Üyesi Seçilen Arkadaşlarımızla İlk Toplantımızı Gerçekleştirdik. dedi.

………….ooo……….

BOLTAÇ “ BU TARİHİ VE ONURLU BİR DURUŞTUR”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç, Millet İttifakı’na mensup 6 partinin genel başkanının Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in  yeniden inşası konusunda bir araya gelmesinin tarihi ve onurlu bir duruş olduğunu söyledi.

………….ooo……….

TARSUS BELEDİYESPOR KADIN BASKETBOL TAKIMI  KARYA’YI 65-57 YENDİ

Kadınlar Basketbol liginde yer alan Tarsus Belediyespor kadın basketbol takımı  Karya’yı 65-57 yendi. Bodrum deplasmanında oynanan maçta takımımız ilk yarıyı 26-40 önde kapattı. Maçı ise 65-57 kazanmasını bildi. Tebrik ederiz.

…………ooo…………

TARSUS U 60 TAKIMINDAN AHDE VEFA

Tarsus’ta geçtiğimiz yıllarda kurulan U 60 Atletizm takımı  ahde vefa örneği sergiledi. Hüseyin Aydın ‘’Tarsusun değerli u60 Sabah sporcuları Derneğimizde Tarsus İdman Yurdu başkanlığı görevi için bizleri.ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundular kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz’’ dedi. Aydın,  ‘’ U 60 Takımı Kurucumuz Mehmet Emin KÖKSAL’ı da mezarı başında ziyaret ettik.  Tarsus İdman Yurdu Atkısını Tarsus İdman Yurdunun Fanatik Taraftarı Başkanımız Köksal’ın mezarına bıraktık . Bu İnceliğinden Dolayı T.İ Yurdu Başkanımız Sayın Ali İLK ‘e de Ayrıca Teşekkür Ederiz.’’ dedi.

…………ooo…………

U 60 TAKIMINDAN TARSUS İDMAN YURDU BAŞKANI SAYIN ALİ İLK ‘E HAYIRLI OLSUN ZİYARETI..

U 60 Takımı Başkanı Nebih Maruf GÜNEŞLİ ‘’Yeni Başkan Sayın Ali İLK’ e Tarsus İdman Yurdu Bizim Göz Bebeğimiz, her Zaman Destek İçin Yanınızda Olacağız Dedi.

…………ooo…………

TARSUS KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ, ARSĹANKÖY’ÜN 102. KURTULUŞ BAYRAMINA KATILDI..

Tarsus Kuvayi Milliye Derneği, Mersin’in  Arslanköy  yerleşim biriminde Kurtuluş Bayramı etkinliklerine katıldı.

………….ooo……….

MYP TARSUS İLÇEDE GÖREVLENDİRME

Milli Yol Partisi Tarsus kurucu ilçe başkanlığına Zekeriya NURANOĞLU görevlendirildi. İl başkanı Hasan  Köse ‘’Milli Yol Partisi Tarsus kurucu ilçe başkanlığına sn Zekeriya NURANOĞLU görevlendirilmiştir…” dedi.

3 MART 2022’de TARSUS

TAKİK TOPLANTISI YAPILDI

Kısa adı TAKİK olan, Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi, H.Ruhi Koçak Başkanlığında kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

…………OOO………..

MİLLİ YOL PARTİSİ ÇAMLIYAYLA’YA VELİ ÇİRKİN ATANDI

Milli Yol Partisi İl başkanı Hasan Köse ilçelere başkan görevlendirmesine devam ediyor. Dün  Çamlıyayla kurucu ilçe başkanlığına  Veli ÇİRKİN görevlendirildi. Milli Yol Partisi Mersin il başkanı Hasan KÖSE ‘’Alperen arkadaşımız Veli Çirkin’e Başarılar dilerim…’’ dedi.

…………OOO………..

HALK MARKET, ET MARKET VE ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFLERİ GELİŞTİRİLECEK

Tarsus Belediyesi yetkilileri, Halk Market, Et Market ve Üretici Kadın Kooperatiflerini geliştirmek amacıyla Ege bölgesinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladı.

…………OOO………..

KAYMAKAMDAN ÖMER’E HEDİYE

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, başarılı öğrencimiz Ömer Erken’i kabul etti. Uluslararası Caribou Matematik yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ömer ERKEN, kaymakam Kadir Sertel Otcu ile buluştu. Otcu, Ömer’i tebrik ederek ödüllendirdi. Ziyarette Atatürk ilkokulu müdürü  Mehmet Okur da hazır bulundu.

…………OOO………..

“ATA TOHUMU MİRAS” PROJESİNDE TAKAS İŞLEMİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yerli ve organik tarımı geliştirmek amacıyla başlattığı “Ata Tohumu Miras” projesi ile tohum bankasında muhafaza edilen ata ve yerli tohumlar İzmir Tohum Takas Şenliği’nde vatandaşlarla buluştu. Gerçekleştirilen Tohum Takas Şenliği’nde çeşitli şehirlerden gelen vatandaşlar, ellerindeki ata tohumlarını takas yöntemiyle değiştirdi.

…………OOO………..

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜYEN KADIN MUHTAR ADAYI: SEYHAN İPEKOĞLU

6 Martta seçim yapılacak olan Tarsus Atatürk Mahallesi Muhtar Adayı Seyhan İpekoğlu “ATATÜRK Mahallesi Muhtarlığına,

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN Yürüyen Muhtar adayı yakışır.” dedi.

…………OOO………..

TARSUS OSB TOPLANTISINA VALİ BAŞKANLIK ETTİ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Şubat ayı toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

…………OOO………..

ÇÖP EV TEMİZLENDİ

Tarsus Belediyesi, vatandaşların sağlıklı, temiz ve daha yaşanılabilir bir kentte barınma hakkını korumak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.  Bu kapsamda, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan bir evden gelen kötü kokular sonrası evde çöp biriktirildiği ihbarını alan Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti.  Çevreye yayılan kötü kokular sebebi ile mahalle sakinlerinin ihbar ettiği evden 3 kamyon çöp çıkarıldı.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN HER TÜRLÜ OLUMSUZLUKLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’
Çevre ve halk sağlığını korumanın öncelikli görevlerinin arasında yer aldığını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Sağlığınız bizim için her şeyden önemli. Ekiplerimiz bu tarz münferit olaylarda ivedilikle hareket ederek tüm önlemleri almak üzere harekete geçiyor. dedi.

…………OOO………..

TARSUS TSO’DAN YETKİ İŞLEMİ AÇIKLAMASI

Yetki Kabul işlemlerinin Elektronik ortamda yürütülmesi işlemine başlandı. Tarsus TSO’dan yapılan açıklamada Yetki Kabul işlemlerinin Elektronik ortamda yürütülmesi işlemine 1 Mart 2022 tarihinden itibaren başlandığı duyuruldu.

4 MART 2022’de TARSUS

KUVAYİ MİLLİYE 71 YAŞINDA..

Kuvayi Milliye Tarsus Şube başkanı İsmail TAŞGİT, dernek olarak kuruluşlarının 71. yıldönümünü kutladıklarını söyledi.Taşgit “Tarsus’ta 4 Mart 2022 Cuma günü (bugün) Kuvayi Milliye Mücahitler  Derneğimizin kuruluşunun 71. Yıldönümünü kutlayacağız. Kutlamalar için Tarsus Kaymakamı, Belediye Başkanı ve diğer protokol üyeleri derneğimizi ziyaret edeceklerdir. Saat 10.30’da dernek binamıza bekleriz..” dedi.

………..OOO………..

BEKTAŞ ASLAN LOKMA DAĞITTIRDI

Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Bektaş Aslan her yıl geleneksel hale getirdiği Lokma gününü  geçtiğimiz gün tekrarladı.

………..OOO………..

MESKİ, ARAÇ VE İŞ MAKİNELERİNİN BAKIMINA DEVAM EDİYOR MESKİ, 1 YILDA 5 BİN 887 ADET BAKIM VE ONARIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Mersin’in tüm noktalarına kesintisiz hizmet götüren MESKİ, araç ve iş makinelerinin arıza, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Hizmet araçlarının her türlü bakım, onarım ve tedarik işlemlerini kendi bünyesinde bulunan uzman personelle yapan MESKİ, 1 yılda 589 bakım, 1527 onarım ve 3 bin 771 arıza olmak üzere toplam 5 bin 887 adet bakım/onarım çalışması gerçekleştirdi.

………..OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN EĞİTİM YATIRIMLARI VELİLERİ MEMNUN EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ve Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde hizmet veren Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi’ndeki öğrencilerin velilerine yönelik tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. LGS’ye yönelik eğitim çalışmalarının gerçekleştirildiği merkezdeki hizmetlerin anlatıldığı toplantıda, velilerin dikkat etmeleri gereken konularla ilgili detaylı bilgiler verildi.

………..OOO………..

KAYA: TARSUS’UN ÖNEMLİ SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Tarsus’un sorunlarının çözümü noktasında ortak paydasında başta siyasiler olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının da mücadele vermesini isteyen Borsa başkanı Murat Kaya, son günlerde Tarsus gündemini meşgul eden Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmaların hızlandırılmasını, Tarsus’un “ İL “yapılması ile ilgili mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

………..OOO………..

SAĞANAK YAĞIŞ ÇAMLIYAYLA’DA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR BELEDİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ İLE KURTARILDI

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde son günlerde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle dün gece saatlerinde şiddetini arttıran yağış nedeniyle, Çamlıyayla’nın bazı bölgelerinde su taşkınları meydana geldi.

………..ooo………..

TAŞYAD, ŞAİRLERİ BULUŞTURUYOR

Kısa adı TAŞYAD olan Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği,  uzun bir aradan sonra şairleri  yine güzel bir etkilikte bir araya getirecek.Başkan Doğan Akpınar, Belediyeye ait Artı 1 Cafe’de geçen yıl yapılan toplantılara Pandemi  nedeniyle ara verdiklerini, uzun bir aradan sonra 4 Mart 2022 Cuma günü saat 19.00’da yine Artı 1 Cafede bazı sanatçı ve şairlerle bir araya gelerek şiirler okuyacaklarını, sohbet yapacaklarını belirterek tüm şiir severleri ve şairleri etkinliklerine davet etti.

………..OOO………..

TADEKA’NIN TOPLANTILARINA DEVAM

Kısa adı TA-DE-KA olan Tarsus’a Değer Katanlar grubu toplantıları başladı.  Mersin’de ME-DE-KA olarak toplanan grup, Tarsus’ta ise TADEKA adı altında 8 değişik grup olarak toplantılar yapıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi uhdesinde yapılan toplantılar her hafta değişik bir mekanda gerçekleştiriliyor. Önceki gün Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda  toplantı yapıldı.

………..OOO………..

OSBDE PROTOKOL İMZALANDI

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek adına yeni bir adım daha atarak, Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) ve Mersin Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı

5 MART 2022’de TARSUS

ÖMER KURNAZ: FİYAT ARTIŞLARI KARŞISINDA EMEKLİLER KORUMASIZ KALDI

Şubat ayı TÜFE artışı yüzde 4,81 0alarak açıklandı. 2022 yılının iki aylık tüfe artışı ise yüzde 16,45 oldu. Emeklilere yapılan zammın iki ayda geri alınması karşısında emeklilerimizin korumasız kaldığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon ile çarşı-pazar fiyatları arasında “uçurum” olduğundan, emeklinin alım gücünün TÜİK oranlarıyla korunmadığına dikkat çekerek, 2000 sonrası emeklilerimizin intibakı ile birlikte ısrarla seyyanen zam yapılmasını istedi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ EGE BÖLGESİ’NDE BİR DİZİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarsus Belediyesi, 2022 Yatırım Yılı programları kapsamında tarım alanında hayata geçirilecek olan projelerde modern teknolojileri kullanmak, özgün tarımsal projeleri yerinde incelemek ve bünyesinde faaliyet gösteren Halk Market, Et Market, Halk Manav ve Üretici Kadın Kooperatiflerini geliştirmek, Tarsus tarımı ve üreticisine katkı sağlamak amacıyla Ege bölgesinde bir dizi inceleme ve ziyaret gerçekleştirdi.

…………OOO………..

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR BELEDİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ İLE KURTARILDI

 Çamlıyayla ilçesinde son günlerde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle dün gece saatlerinde şiddetini arttıran yağış nedeniyle, Çamlıyayla’nın bazı bölgelerinde su taşkınları meydana geldi. Sel sularının sürüklediği toprak ve mil ise bazı noktalarda ulaşımda kısmi aksamalara neden oldu.

…………OOO………..

TARSUS’TA “GEÇİNEMİYORUZ” YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

Tarsus’ta elektrik ve diğer zamları protesto için 5 Mart 2022 cumartesi günü bir eylem yapılacak. Ana başlığı “Geçinemiyorum, Sesimi Yükseltiyorum” olan protesto yürüyüşü saat 15.00’de başlayacak.

…………OOO………..

SUAVİ’NİN ‘BAHARA MERHABA’ KONSERİ BUGÜN

Duayen sanatçımız Suavi’nin ‘Bahara Merhaba’ Konseri’ne tüm halkımız davetlidir. Konser bugün (5 Mart 2022 Cumartesi günü) saat 17.00’de  Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek. Konseri Tarsus Belediyesi ile Mersin Büyükşehir belediyesi ortaklaşa  organize ediyor.

………….ooo…….……

KUVAYİ MİLLİYE’DE KUTLAMA

Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin kuruluşunun 71.yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve belediye başkanı adına Hakan Yıldırım katıldı.

………….ooo…….……

TARSUS İDMAN YURDU  BUGÜN ANKARA DEMİRSPORU KONUK EDİYOR

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden  Tarsus İdman Yurdu  bugün Ankara Demirsporu konuk ediyor. Bugün saat 14.00’de Tarsus Şehir Stadyumu’nda Ankara Demirspor ile karşılaşacak olan TİY maça hazır. TİY yönetimi ‘’Herkesi Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’ne destek olmaya davet ediyoruz. ‘’ dedi.

………….ooo…….……

İÇEL İDMAN YURDU,  BUGÜN MARDİN DEPLASMANINDA

İçel İdman Yurdu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3.Grup’un 25. Hafta maçında  Mardin 1969 Spor’a konuk olacak. Mardin 21 Kasım Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 14.00’te başlayacak.

………….ooo…….……

TARSUS BELEDİYESİ – KARŞIYAKA ÇARŞI KOLEJİ KARŞI KARŞIYA

Tarsus Belediyesi – Karşıyaka Çarşı Koleji kadınlar basketbol maçı bugün oynanıyor. TKBL 24. Haftada Belediyemizin Karşıyaka Çarşı Koleji ile oynayacağı basketbol maçına tüm halkımız davetlidir! Tarsus Belediyesi – Karşıyaka Çarşı Koleji maçı bugün  05.03.2022 – 14:00’de TARSUS KAPALI SPOR SALONU’nda..

6 MART 2022’de TARSUS

ATATÜRK MAHALLESİNDE 10’DAN FAZLA MUHTAR ADAYI YARIŞACAK

Tarsus Atatürk Mahallesinde bugün muhtarlık seçimi yapılıyor. Mahallede  10’dan fazla muhtar adayı var. Seçim saat  08 de Rasim Dokur Anadolu Lisesinde başladı. Sandıklar saat 17. de açılacak ve oy sayımı sonunda kazanan muhtar belli olacak. Ancak 2 yıl sonra tekrar normal seçim yapılacak.

………….ooo……….

MERSİN POLİSİ KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR

KOM Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalarda, İlimiz genelinde gümrük kaçağı eşya ticareti yaparak haksız kazanç elde eden ve devleti zarara uğratan şahısların tespit ve yakalanmaları yönünde sürdürülen çalışmalar kapsamında;Doğu illerinden ilimize gümrük kaçağı sigara getireceği bilgileri elde edilen bir araçtan 208 paket gümrük kaçağı sigara, 5.2 kg gümrük kaçağı çay ve 8.75 kg gümrük kaçağı nargile tütünü tespit edilerek el konulurken, olay şüphelisi olan (1) şahıs ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile serbest bırakıldı.

………….ooo……….

“JANDARMANIN YAKALADIĞI 4 HIRSIZ TUTUKLANDI”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri meyve bahçelerinden hırsızlık yapan (4) şüpheli şahsı  yakaladı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edilen (4) şüpheli şahıs tutuklandı.

………….ooo……….

TARSUS İÇİN FİTRE MİKTARI 40 LİRA OLARAK BELİRLENDİ

 Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, 2022 yılı fitre miktarının 40 lira olarak belirlendiğini  açıkladı.

 ………….ooo……….

KAYA: RUSYA-UKRAYNA  KRİZİNDEN LOKAL OLARAK EN FAZLA TARSUS ETKİLENECEK

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan ve savaşa dönüşen krizin iki ülkeyle de ekonomik ve ticari ilişkileri olan Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini belirten Borsa Başkanı Murat Kaya, savaşın uzaması durumunda tarım ürünleri ihracatı başta olmak üzere birçok sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi.

………….ooo……….

GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ YAPILDI

Tarsus’ta dün ‘’Geçinemiyoruz, Sesimizi Yükseltiyoruz!” Mitingi’ yapıldı. Cetvel köprü başından başlayan yürüyüş Cumhuriyet alanında son buldu. Burada konuşmalarla hükümetin zamları protesto edildi.

………….ooo……….

TARSUS İDMAN YURDU, ANKARA DEMİRSPORU 2-1 YENDİ

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden  Tarsus İdman Yurdu kendi saha ve seyircisi önünde Ankara Demirspor’u konuk etti. Maçı TİY 2-1 kazandı. Tarsus İdman Yurdu,  Ankara Demirspor’u 2-1 mağlup ettiği maçta gollerimizi  13. Akikada Artun 55. Dakikada Batuhan kaydetti. Konuk ekibin golü uzatmalarda Engin Keleş’ten geldi. Tarsus İdman Yurdu, maçtan 3 puanla ayrıldı.

………….ooo……….

KADIN GAZETECİLERE ÇİÇEK

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali İlk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  TİY- Ankara Demirspor maçında kadın gazetecilere çiçek verdi. Akkoza gazetesi yazarı Emine Kuren ‘’tarafıma takdim ettiği çiçekten dolayı ve Basın Tribünü’nünde Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’ne destek veren basınımızın emektar güzidelerini ziyaret ettiğinden dolayı kalbi muhabbetlerimle teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız başkanım’’ dedi.

………….ooo……….

TARSUSLU DEMOKRATLAR ANKARA’YA GİTTİ

Demokrat Parti Mersin İl Koordinatörü Sedat Erdal: 6 Mart’taki kongremiz için yoğun bir çalışma yürütüp herkesi kongreye davet ediyoruz” dedi. Mersin, Tarsus ve ilçelerden partililer dün gece Ankara’ya gitti.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK- MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi