FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 28 Mayıs 2021 254 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 27 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

27 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TSO’DA TÜRKİYE TARIMINDA TARSUS NEREDE? KONUSU ELE ALINDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda, TOBB’un Mersin Oda ve Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Erkan Aktaş tarafından ‘’Tarsus’un Türkiye Tarımındaki Yeri’’ konulu sunum yapıldı. Raporda dikkat çeken detaylar var.

…………OOO………

TARSUS’TA İCRALIK OLAN KAHVECİ MASA VE SANDALYELERİNİ YAKTI

 Tarsus’ta  kahvehane işletmeciliği yapan kanser hastası  esnaf, icra ile dükkanı boşaltılınca masa ve sandalyeleri ateşe verdi. Olay, Kent merkezindeki  Şehit Mustafa Mahallesinde  oldu.

…………OOO………….

TİY CENGİZ ÖTKÜN TRANSFERİNİ BİTİRDİ

TFF 2. lig ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu Başkanı Şahin Kırbıyık, sosyal medya hesabından Cengiz Ötkün transferinin olumlu sonlandırıldığını açıkladı.

…………OOO………….

TARSUS  İSTİKLAL CADDESİ YENİLENİYOR 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Tarsus’ta Eski Ömerli Mahallesi’nden geçen ve oldukça yıpranan İstiklal Caddesi’ni yeniliyor. Büyükşehir ekipleri, yağmur suyu hatlarını revize edip, kaldırım ve zemin yenileme uygulaması gerçekleştirecek.

…………OOO………….

TARSUS TARİH VE KÜLTÜR ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ KURULMASI İÇİN GİRİŞİM

Tarsus Tarih ve Kültür Araştırmaları Enstitüsünün kurulması için altyapı oluşturuluyor.

.………..ooo…………

ŞAHİN MAHALLESİNDE YOLLARIN KASİSİ BOYANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Boya Ekibi boş durmuyor. Ekipler, bugünlerde Şahin Mahallemizde Kasisleri boyuyor. Muhtar Hüseyin Aydın, ekibe teşekkür ederek “Çalışmalarından Dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e ve tüm ekibine Teşekkür Ederiz.” dedi.

………..ooo…………

BORSA İŞLEM HACMİ, GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE ORANLA % 35 ARTTI. 

 Tarsus Ticaret Borsasından yapılan açıklamada üyelerinin salgın sürecinde dahi üretime ve ihracata devam ettiği, pandemiye rağmen üretimden vazgeçmediği belirtildi.

………..ooo…………

YANAN ŞAHIS ÖLDÜ

Tarsus’ta önceki  gün  alevler arasında kalan araçtan yanarak çıkan sürücü öldü. Kaza yapan araçta alevler arasında kalan sürücü, 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

………..ooo…………

BERDAN BARAJINI ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER

Mersin ve Tarsus’un içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajını çöplüğe çevirdiler. Duyarsız kişi ve kişilerce yapılan bu hain olay çevre sakinleri tarafından nefretle karşılandı. Bu çöpü içme suyu havzasına döken kişi yada kişilere gerekli araştırma Jandarma tarafından başlatıldı.

………..ooo…………

YARALI LEYLEK TARSUS’A GETİRİLDİ

Çamlıyayla’da dün  yaralı bulunan leylek, Tarsus Doğa Parkı’nda tedavi altına alındı. Kale Mahallesi Kozağacı mevkiinde vatandaşların bulduğu, kanadı yaralı ve bitkin haldeki leylek, belediye ekiplerince teslim alınarak tedavi edilmek üzere Tarsus Doğa Parkı’na götürüldü. Yaralı leyleğin tedavisi tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanına salınacak.

………..ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  46.787. Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 46.787 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi