FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 3 Ekim 2021 288 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 27-28-29-30- EYLÜL 2021 ve 1-2-3 EKİM 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

27-28-29-30- EYLÜL 2021 ve 1-2-3 EKİM 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

27 EYLÜL 2021’de TARSUS

BAŞKAN SEÇER HABERTÜRK’TE KONUŞTU: “YAPACAK ÇOK İŞİMİZ, YÜRÜYECEK ÇOK YOLUMUZ VAR”

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Tarsuslu Vahap Seçer, Habertürk ekranlarında canlı olarak yayınlanan ve gazeteci Ceren Bektaş Atuk’un sunduğu Akşam Haberleri’ne konuk oldu. Atuk’un sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, göreve geldikleri günden bu yana Mersin’de hayata geçirdikleri projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Metro projesinde yapım aşamasına geldiklerini anlatan Seçer, “Bu, Mersin tarihindeki en büyük yerel yönetim yatırımı” dedi.

…………OOO………..

TSD’YE TEKİRDAĞ’DAN  ZİYARET

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy şubesi ve Tekirdağ şubesi Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesini ziyaret ettiler . Ali Çelik ‘’başta Başkan olarak bütün yönetimini nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz.’ Dedi.

…………OOO………..

SELENOĞLU AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Akkoza Gazetesi  imtiyaz sahibi Kardeşimiz Hasan Selenoğlu’nun ve Selenoğlu ailesinin kıymetlileri Cansu hanım dünya evine girdi. Cansu hanım genç iş adamlarından Furkan Köksal ile hayatını birleştirdi.

 …………OOO………..

NEZİHİ ÜNAL DEMİRTAŞ USTAMIZ İSTANBUL’DA BİZLERİ TEMSİL EDİYOR

Tarsuslu Ahşap Oyma sanatı ustası Kültür Bakanlığı sanatçısı Nezihi Ünal Demirtaş İstanbul Pendik’te açılan Sanatçılar Buluşmasında Tarsus ve Mersin’i temsil ediyor. Sergi 24 Eylül- 1 Ekim 2021 tarihleri arası açık kalacak. İmkanı ve fırsatı olanlar gezmeli..

…………OOO………..

SEYHAN ÇAĞLAR EMEN’İN  ACI GÜNÜ

Manisa’da bulunan hemşehrimiz  Seyhan Çağlar Emen’in acı günü… Seyhan Çağlar Emen ‘’1940 doğumlu çok sevdiğim ortanca ağabeyim Çetin Kaya EMEN’i bu sabah  Tarsus’ta kalp krizinden kaybettik. Haklarınızı helal ve ardından dua etmenizi istirham ediyoruz’’ dedi. Helal olsun Allah rahmet eylesin.

…………OOO………..

HALUK BOZDOĞAN KÜÇÜK BİR OPERASYON GEÇİRDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 23 Eylül Perşembe günü küçük ve başarılı bir operasyon geçirdi. Kamuoyuna yapılan açıklamada ‘’Sayın Başkanımızın sağlık durumu gayet iyi olup, 27 Eylül Pazartesi günü itibariyle görevinin başında olmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.’’ Denildi.

…………OOO………..

EYÜPHAN EYÜBOĞLU’NUN ACI GÜNÜ

TİY Eski Başkanı ve TSO Meclis Başkanı Eyüphan Eyüpoğlu’nun  Sevgili Annesi, Merhum Eski Tarsus Belediye Başkanı Ali Haydar EYÜBOĞLU’nun Eşi Cevriye  Kuyucuoğlu EYÜBOĞLU’nu ebedi yolculuğuna uğurladı… Cenaze Tarsus şehir mezarlığında toprağa verildi. Mekanı cennet olsun…

…………OOO………..

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANINA YENİ GÖREV

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü’ye yeni görev… Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4.Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimde, M. Naci Güllü Konfederasyon Denetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KADIN BASKETBOL TAKIMI GALİP

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Ankara’da düzenlenen Türkiye Kadınlar Basketbol Federasyonu Kupasına katıldı. Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, dün  Uludağ Basketbol Nilüfer Belediyesi’ni 62-61 yendi.

…………OOO………..

TARSUS 1-0 MAĞLUP

Tarsus İdman Yurdu, Deplasmanda oynadığı Isparta karşılaşmasında 1-0 mağlup oldu. TİY 4 puanda kaldı.

…………OOO………..

28 EYLÜL 2021’de TARSUS

ELEKTRİKÇİLER ODASI BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus Elektrikçiler Odası başkanı Nurettin vefat etti.  Taş, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Yoğun bakımda olan ve 27.09.2021 tarihinde  hayatını kaybeden Nurettin Taş Çamlıyayla’ya bugün  defnedilecek.Nurettin Taş evli ve iki çocuk babasıydı. Allah rahmet eylesin.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, BÜYÜKŞEHİR KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

…………OOO………..

TiY Yönetimi ERGÜN PEMBE’NİN GÖREVİNE SON VERDİ

Tarsus İdmanyurdunda gelişme… Ergün Penbe ile yollar ayrıldı. Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı H.Şahin Kırbıyık ve TİY Spor kulübünden açıklama yapıldı. TİY Kulübü Yönetim Kurulu Teknik Direktör Ergün PENBE’nin yönetimine son verdi.

…………OOO………..

YOL KAVGASI ÇİFTE CİNAYETLE SONUÇLANDI

 Tarsus ta dün  meydana olayda amca hem kardeşini hemde yeğenini öldürdü. Olay ilçeye bağlı Taşobası Mahallesinde meydana geldi.

…………OOO………..

KOCASINDAN HABER ALAMAYAN AİLE PERİŞAN OLDU

İki çocuk annesi Aliye Aslan bir aydır haber alamadığı kocası için devlet büyüklerinden yardım beliyor. Abi Erdal Aslan ise, “kardeşimin hayatından endişe ediyorum diyerek Cumhurbaşkanından yardım istedi.

…………OOO………..

GÖRÜNMEZ KAZA 1 YARALI

Tarsus’ta tavana asılı olan vantilatörün düşmesi sonucu 1 çocuk yaralandı. Alınan bilgiye göre, Bağlar Mahallesinde meydana gelen olayda evin oturma odasında asılı bulunan vantilatör iddiaya göre yerinden çıkarak çocuğun başına düştü.
Başından yaralanan çocuk, ilk önce Tarsus Devlet Hastanesi’ne, ilk müdahalenin ardından da Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Çocuğun genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

…………OOO………..

YANGINDA EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Tarsus’un Göçük mahallesinde meydana gelen ev yangınında bor hane kullanılamaz hale gelirken olayda ise bir kişi dumandan etkilendi. Yangına Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı

…………OOO………..

Karavan Park ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN!

Tarsusumuza Karavan turizmini canlandırmak amacıyla Avrupa Standartlarına uygun KARAVAN PARK istasyonunu Çağlayan Mahallemizde yakında hizmete açılacak.

…………OOO………..

OKULA SOKAK OYUNLARI ÇİZİMİ

Tarsus Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi kapsamında; Tarsus Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından Yunus Emre İlkokulu bahçesine Sokak Oyunları çizimi yapıldı.

29 EYLÜL 2021’de TARSUS

ÖĞRENCİLERE SORU BANKALARI DAĞITILDI

 Mersin Büyükşehir Belediyesinin 8. sınıfta okuyan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için geçtiğimiz yıl ilk kez Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesinde açtığı kurs merkezi, bu yılda çalışmalarına devam ediyor.

…………OOO………..

TARSUS KARAVAN TURİZMİNE HAZIRLANIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “Şehri pandemi sonrası turizm tercihlerine göre hazırlama planı çerçevesinde” yeni bir adım daha atıldı. Tarsus Belediyesi, karavancıların konaklayabileceği bir alan oluşturmak için harekete geçti.

…………OOO………..

ELEKTRİK, SU VE BARINMA ÜCRETSİZ

Tarsus’ta Karavan Parkı alanında incelemelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Son zamanlarda ilginin arttığı karavan turizmini yaygınlaştırmak ve Tarsus’u karavanların uğrak noktası haline getirmek amacıyla “Karavan Park” projesi çalışmalarını kısa sürede tamamladık”  dedi.

…………OOO………..

ZANLI TUTUKLANDI

 Tarsus’ta Taşobası cinayetinde yeni gelişme… Dün yol anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı ağabeyi ve yeğenini pompalı tüfekle öldüren Ahmet I (48) tutuklandı.

…………OOO………..

OTOMOBİL DEVRİLDİ 3 YARALI

Tarsus ‘ta dün bir  otomobilin devrilmesi sonucu yaralanan 3 kişi, tedavi için hastaneye kaldırıldı.

…………OOO………..

CUMALİ GÖK, KARAEVLİ GÖLETİNİN YAPIMINA BAŞLANDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Tarsus’ta 10 köyün sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan Karaevli göletinin yapımına başlandı.

…………OOO………..

TARSUS KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ÜYESİ VEFAT ETTİ
Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ‘’Derneğimizin üyelerinden, hemşehrimiz Sevgili Hüseyin TÜRER ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Dernek yönetimlerimizde farklı dönemlerde çeşitli görevlerde de bulunmuş Hüseyin ağabeyimize Allah’tan rahmet, ailesine, akraba ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz. Mekanı Cennet Olsun…’
Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu

…………OOO………..

TARSUS’TA YAŞLILAR İÇİN ETKİNLİK

Tarsus Belediyesi tarafından 1 Ekim Cuma günü Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’nde yapılması planlanan etkinlikler arasında; “Sevgi ve Alzheimer” konulu kısa film gösterimi var.

30 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ TARIMIN ZİRVESİNDE

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen “CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ ne katılıyor.

……….ooo………..

NTV’NİN TARSUSLU MÜDÜRÜ BABASINI KAYBETTİ

Meslektaşımız değerli dostumuz  NTV Ankara Müdürü Uğur ŞEVKAT’in kıymetli babaları Yaşar Şevkat vefat etmiştir

……….ooo………..

TARSUS’TA BIÇAKLAMA

Tarsus’ta dün iki kişi arasında bıçaklı kavga çıktı. Olayda taraflardan biri yaralandı. A.B.G. ile H.Ş. arasında Kızılmurat Mahallesi 2710 sokakta çıkan tartışmanın büyümesi üzerine H.Ş, A.B.G’yi bıçakla yaralandı. Yaralanan A.B.G., ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, şüpheli H.Ş. gözaltına alındı.

……….ooo………..

TARSUS’TA MEYDANA GELEN OLAYDA 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Olay Gazipaşa mahallesi 1967 sokakta meydana geldi. 1 kişi vurularak öldürüldü.

……….ooo………..

GÖZENER ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Tüm Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Bülent Gözener ve Yönetim kurulu üyeleri bizleri ADD Tarsus şubesini ziyaret etti.

……….ooo………..

TARSUS’TA ÜNİVERSİTE İÇİN TOPLANTI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında Tarsus ve Çağ Üniversitesi Genel Sekreterleri ve ilgili birim amirlerinin katılımı ile bir toplantı  yapıldı.

……….ooo………..

SEÇER’DEN İTFAİYECİLERE “ALLAH SİZLERİ MEMLEKETİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nın 97. yıl dönümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personelini ağırladı.

……….ooo………..

TARSUS İDMANYURDU,  TEKNİK DİREKTÖR HÜSEYİN KALPAR İLE ANLAŞTI

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan Tarsus İdman Yurdu , teknik direktör olarak  Hüseyin Kalpar’la anlaşmaya vardı.

1 EKİM 2021’de TARSUS

ALZHEİMER HASTASI ÜNLÜ Av. İRFAN ARPAÇ HER ŞEYİ UNUTSA DA KİTAP OKUMAYI UNUTMADI

‘Ziyaret Birimi’ bünyesinde Tarsus’un ve Çamlıyayla’nın muhtelif mahallelerinde ikamet eden yaş almış çınarları ziyaret eden Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu alzheimer hastası ünlü Avukat İrfan Arpaç’ı ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUSLU TEK ÇOCUK MOTOKROSÇU

Tarsus’ta tek çocuk motokrosçu olan Berkay Sarı, Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası’nın 3. ayağında Tarsus’u temsil ederek 3. oldu.
…………OOO………..

TARSUS’UN GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI USTALARI TRT DİYANET TV’DE… ‘’HERŞEY TARSUS İÇİN, HEP BİRLİKTE EL ELE’’

TADER’ in organizasyonu ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Elif Hatun Konağının katkılarıyla gerçekleşen “Ayinesi İştir Kişinin” Belgesel Programında Tarsuslu El Sanatları Ustaları yer alıyor.

…………OOO………..

TARSUSLU MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Mezarlıklar İşleri Dairesi Başkanı İbrahim Zengin ve Tarsus Çamlıyayla Şube Müdürü Soner Yetgin, Tarsus Muhtarlar Derneği’ne üye muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldiler.

……OOO………..

TARSUS’TA ÜRETİCİ KADINLAR SATIŞ STANDI AÇTI

Tarsus’ta belediyenin desteği ile kurulan Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri Cumhuriyet Alanı Atatürk çarşısı önünde stant açtı. Üretici kadınlar el işi göz nuru ürünlerini sergileyip satış yapma olanağı buluyor…
…………ooo………..

TARSUS EMEKLİ EVİNDE ETKİNLİK

Tarsus’ta  bugün Yaşlılar Haftası kutlanıyor. Bu kapsamda 1 Ekim 2021 tarihinde (bugün) 14.00- 16.00 saatleri  arası Yaşlılar Haftası nedeniyle  (Eski park) Kültür parkı içinde bulunan Tarsus Emekli evinde etkinlik yapılacak… Mersin Büyükşehir Belediyesine ait Emekli Evi, bugün bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Tüm yaş almışların günü kutlu olsun.

……OOO………..

TARSUS’TA YENİ BİR ZEYTİN İŞLEME TESİSİ AÇILDI

Tarsus’ta Tesisimize hayırlı olsun ziyaretine gelen sayın kaymakamımız Kadir Sertel beye Borsa başkanımız murat kaya beye iltarım ve ilçe tarım müdürlerimize T.k.d.k koordinatör Beytullah beye yönetim kurulumuza teşekkür ederiz.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN “MOBİL KUAFÖR” ARACI TARSUS’TA DA HİZMET VERİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde “Yar Saçların Lüle Lüle” sloganıyla çalışmalarını sürdüren “Mobil Kuaför” aracı, Tarsus’ta da hizmet veriyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA SOFRALIK ZEYTİNİN HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesine ait alanlarda yetişen zeytinin hasadı gerçekleştirdi. Tarsus Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’ın da katıldığı hasat şenliğinde Halk Marketler sorumlusu Gizem Öner Kara ve Kadın Üretici Kooperatifi başkanı Döne Çolak, Başkan Yardımcısı Demet Tavman  ve üyelerinin de katılım sağladığı hasat şenliğinde şehrimize özgü ve kendi ürettikleri ürünleri açtıkları standlarda sergilediler.

2 EKİM 2021’de TARSUS

TÜED: ‘’DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

TÜED Tarsus şube başkanı ve genel merkez mali sekreteri Ömer Kurnaz ‘’1990 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından alınan kararla, 1 Ekim, Dünya Yaşlılar Günü ilan edilmiştir’’ dedi. Dünya Yaşlılar Günü her yıl 1 Ekimde kutlu olsun.

…………OOO………..

TARSUS’TA İNSAN HAKLARI KURULU VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ÖLÇTÜ

Tarsus’taki kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet alan vatandaşlara, aynı gün veya ertesi gün telefonla ulaşılarak aldıkları hizmetle ilgili bir şikayet varsa dinlenildi…

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN “MOBİL KUAFÖR” ARACI TARSUS’TA DA HİZMET VERİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde “Yar Saçların Lüle Lüle” sloganıyla çalışmalarını sürdüren “Mobil Kuaför” aracı, Tarsus’ta da hizmet veriyor.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, HALK KART’IN EYLÜL AYI TUTARLARINI HESAPLARA YATIRDI

Büyükşehir tarafından Halk Kart sahibi 12 bin 577 kişinin hesabına 100 ve 180 liralık bakiyeler olmak üzere toplam 1 milyon 618 bin 180 TL aktarıldı. Kart sahibi yurttaşlar, Halk Kartlarını anlaşmalı bakkal ve yerel marketlerde gıda ve temel ihtiyaç maddeleri almak için kullanabiliyor. Yurttaşlar market listesine Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinden ulaşabiliyor.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KARAVAN PARK İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın karavan turizmini yaygınlaştırmak ve Tarsus’u, karavancıların uğrak noktası haline getirmek amacıyla başlattığı “Karavan Park” projesi kısa sürede tamamlanıp hizmete sunuldu.

Karavan Park hizmete girer girmez İtalya, İzmir ve İstanbul’dan ilk misafirler Karavan Park’taki yerlerini aldılar

…………OOO………..

TARSUS ALİFAKI İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN BORSA  BAŞKANI  KAYA’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ 

Tarsus’a bağlı Alifakı mahallaesinde bulunan 16 derslikli 250 öğrenci kapasiteli okulun tamir, tadilatı yapılarak ve akan damı yenilendi. Tarsus Ticaret Borsası, eğitim kurumlarımızın fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bütçe olanakları ölçüsünde desteğini esirgemedi.

…………OOO………..

BORSA İŞLEM HACMİ, GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE ORANLA % 47,5 ARTTI

Tarsus Ticaret Borsası Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcıları Fatma Temel ve Ramazan Bozdağ başkanlığında gerçekleşti.

…………OOO………..

KUPADA TARSUS İDMANYURDU’NA AMED ÇIKTI

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu Kura Çekimi dün yapıldı. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde  kura çekimi yapıldı. Tarsus İdmanyurduna Amed çıktı.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU-AKHİSAR MAÇI BUGÜN

TFF 2. Ligde yer alan  Tarsus idmanyurdu-Akhisar maçı bugün oynanacak. Bu maç Tarsus şehir stadında saat 19.0 da başlayacak.

3 EKİM 2021’de TARSUS

VALİ SU, VAHAP SEÇER’E TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Mersin Valisi Ali İhsan Su, geçtiğimiz günlerde  Tarsus’ta yaşayan halası Sebahat Payzin’i kaybeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e taziye ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Taş Binada gerçekleşen ziyarette Vali Su’ya İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da eşlik etti. Vali Ali İhsan Su ziyarette Başkan Seçer ile bir süre görüşerek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

…………OOO………..

DAMLAMA’DA İNTİHAR OLAYI

Tarsus’ta Damlama’da yaşayan emekli polis intihar ederek yaşamına son verdi. Damlama Mahallesinde bulunan 49 yaşındaki İ.S adlı emekli polis nedeni henüz bilinmeyen bir sebeple beylik tabancasını ateşleyerek canına kıydı.

…………OOO………..

TARDOBDER  YARIN NAĞMELERLE DOLACAK!

Derneğin müzik komisyonunda, müzik koordinatörü  Tarsuslu Müzik Sanatçısı Fahri IŞIK’ın önderliğinde “TARDOBDER Türk Sanat Müziği Korosu” oluşturuluyor. 4 Ekim 2021 Pazartesi günü ilk çalışma ile yola çıkacak olan koroda, koro çalışma saatleri öncesinde Türk Müziği Solfej ve Nazariyat Dersleri yanında Ud Dersleri de verilmesi planlanıyor.

……………ooo…………

OZAN VARAL“EV İŞÇİSİ KADINLAR YALNIZ DEĞİLSİNİZ; ÇÜNKÜ CHP VAR”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, bilek gücüyle, alın teriyle yaşam mücadelesi veren, güvencesiz çalışan ve çok sayıda hak ihlallerine maruz bırakılan ev işçisi kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Başkan Varal, “Ev işçilerinin diğer tüm işçilerle benzer haklardan faydalanmaları için gerekli koşullar vakit kaybedilmeden oluşturulmalıdır” dedi.

……………ooo…………

BAŞKAN NEBİH MARUF GÜNEŞLİ U 60 TAKIMINI ZİYARET ETTİ

U 60 Takımının Birlik Beraberlik İçinde 10 Yıla Yakındır Çalışmaları İle Vatandaşlara Sağlık İçin Spor Yapın Diyerek Örnek Oluyor. Başkan GÜNEŞLİ ”Spor Yapmada Takıma Spor Eğitmeni Tahsis Eden Mersin Büyüksehir Belediye Başkanı Sayın Vahap SEÇER’e Teşekkür Ederiz” dedi.

  ……………ooo…………

ÇAMLIYAYLA’DA SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKAN KADINA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MAMA DESTEĞİ

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde sokak hayvanlarına sahip çıkan hayvansever kadına Mersin Büyükşehir Belediyesi mama desteği verdi. Çamlıyayla’nın Belçınar Mahallesi’nde bulunan Ayşe Güngör, çok sevdiği sokak kedilerinin aç kalmaması için, kendi imkanları ve temin ettiği mamalarla besliyor.

……………ooo…………

2 YARALAMALI KAZA

Tarsus ta dün  elektrik direğine çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı. Gaziler Mahallesi’nde Metehan G.’in kullandığı 01 FAJ 57 plakalı otomobil, kaldırımdaki elektrik direğine çarptı.Yaralanan G. ve otomobilde bulunan Kutlu .B.12 Acil Sağlık ekipleri tarafından Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı

……………ooo…………

YENİ MAHALLEDE EV YANGINI

Tarsus Yeni Mahallede bir evde  dün yangın çıktı.  Yeni mahalle  4080 Sokak’taki H.Y’ye ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın nedeniyle evde hasar oluştu. Dumandan etkilenen H.Y. 112 sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

……………ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU KENDİ SAHASINDA DÜN  AKHİSARSPORU 1-0 YENDİ

TFF. 2. Lig Beyaz Grup’ta Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında Akhisarspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Tarsus İdman Yurdu’nun 1-0 galibiyeti ile son buldu. Tek golü penaltıdan 75. Dakikada  Sinan Kurumuş attı. Tarsus İdman Yurdu’na nice başarılar dileriz. Bu galibiyetle puanımız 7’ye çıktı..

……………ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU KOMBİNELERİNİN SATIŞINA DEVAM EDİLİYOR

2021-2022 futbol sezonu kombineleri Tarsus İdman Yurdu Store Mağazası’nda satışa devam ediliyor. Buna göre, Maraton Tribünü: 500 TL

Kapalı Tribün: 1000 TL

Protokol Tribün: 2000 TL olarak fiyat belirlendi.

Ayrıca, maç biletleri tüm tribünler olarak ortak  20 TL olarak belirlendi.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi