FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 1 Ağustos 2021 303 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 27-28-29-30-31 TEMMUZ 2021 Yangın Günlerinde Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

27-28-29-30-31 TEMMUZ 2021 Yangın Günlerinde Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

27 TEMMUZ 2021’de TARSUS

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TARSUS’A GELDİ

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk bir dizi ziyaretler için Tarsus’a geldi. Bakan Selçuk’a “Telafide Bende Varım “ ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi olan (EKYA) Eski Köye Yeni Adet kapsamında  ORYANTİRİNG yarışması ve etkinlikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

…………OOO……….

TARSUS’TA SU SIKINTISINA ÇARE ARANIYOR

DSİ tarafından su kısıtlamasına gidildiği için çiftçilere ikinci ürün ekmemesi için uyarılarda bulunuldu.Yağış olmazsa Eylül Ayı’nın ortasından sonra çiftçilere su verilemeyecek

…………OOO………

TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜZÜMCÜLERE DESTEK

Bu yıl ülkemizde 26 Temmuz’da kutlanmaya başlanan Hasat Bayramı’nda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, çiftçilerimizi ziyaret edip Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın selamlarını ileterek ”Hasatın bereketli olmasını” diledi.

………..OOO…….….

TARSUS MARATONU İÇİN TOPLANTI

“Tarsus Yarı Maraton Koşusu” Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı. 28 Kasım tarihinde düzenlenecek “Tarsus Yarı Maraton Koşusu” Yürütme Kurulu Toplantısı,  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında Kaymakamlık Misak-ı Milli Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda maraton güzergahı ile alt organizasyon komitelerinin yapacağı çalışmalar değerlendirildi.

…………OOO……….

GÖNÜL KARAERASLAN SARPKAYA VEFAT ETTİ 

Tarsus Belediyesi eski Başkanların Bedrettin Sarpkaya’nın kıymetli eşi Gönül Karaeraslan Sarpkaya vefat etmiştir. Cenazesi bugün (27.7.2021 günü) ikindi vakti Adana ASRİ mezarlığında toprağa verilecektir. Mekanı cennet olsun.

…………OOO……….

2021 YILI DERİ TOPLAMA FAALİYETİ

 Tarsus ve Çamlıyayla ilçemizden 5358 koyun, 5810 keçi, 25 sığır derisi toplandı.. Türk Hava Kurumu yönetimi adına Şube Başkanı  Erdoğan ASLAN herkese teşekkür etti.

…………OOO……….

TARSUS İDMAN YURDU ANKARA KAMPI 2 AĞUSTOSA KADAR DEVAM EDECEK

TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü güç depolamak için Kızılcahamam Çam Otel Tesisleri’nde kampta bulunuyor..

…………OOO……….

TARSUS TENİS KULÜBÜ, YAZ TENİS KURSLARI  BUGÜN BAŞLIYOR

Tarsus’ta tenis sporu sevgisini arttırmak ve daha geniş kesimlere yaymak için yoğun çaba harcayan Tarsus Tenis Kulübü, çalışmalarını sürdürüyor.

 

28 TEMMUZ 2021’de TARSUS

GADİR-İ HUM BAYRAMI KUTLU OLSUN

Yüzyıllardır Arap Alevi Halkımız, Gadir-i Hum Bayramında yaşamın her alanını bayrama dönüştürür; beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu seferber eder. Bizler, Tarsus’ta da yaşayan  Arap Alevi Halkımızın Ğadir-i Hum Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

…………OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU,  KIZILCAHAMAM’DA İLK ÖZEL MAÇINI SAKARYASPOR İLE OYNAYACAK

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu,  Kızılcahamam’da sürdürdüğü yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk özel maçını Sakaryaspor ile oynayacak.

…………ooo………..

TARSUSTA AKADEMİ DERNEĞİ KURUDU

Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, derneklerinin kuruluşu ile ilgili olarak kamuoyu açıklaması yaptı.

…………OOO…………

TARSUS CHP TARAFINDAN, ÇUKUROVA HAVAALANI İNŞAATINDA “128 MİLYAR DOLAR NEREDE?” UÇURTMASI UÇURULDU

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, 9 ihale, 3 temel atma töreni yapılan, 7 Bakan gören ve 6 farklı tamamlanma tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde üzerinde “128 milyar dolar nerede?” yazılı uçurtma uçurdu.

…………OOO…………

SERVİS ARACI DEVRİLDİ

Tarsus’ta kontrolden çıkan servis aracı dereye yuvarlandı. Alınan bilgiye göre Özlüce köyünden Yenice’ye dönüş yapan 33 C …plakalı araç kavşakta hakimiyetini kaybederek dereye düştü. Kazada sürücü H.A hafif şekilde yaralanırken Yenice Jandarma Timleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

…………OOO…………

TARSUS-POZANTI ARASINDA HAVADAN UYGULAMA

Mersin’de jandarma trafik timleri, helikopter ve drone desteğiyle yaptığı uygulamada trafik kurallarına uymayan 12 araç sürücüsüne 3 bin 768 lira para cezası uyguladı.

…………OOO…………

13. TARSUS YARI MARATONU’ 28 KASIM TARİHİNDE KOŞULACAK  TARSUS YARI MARATONU YÜRÜTME 

KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

Mersin Valiliği’nin himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ve paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle ‘13. Tarsus Yarı Maratonu’ 28 Kasım tarihinde koşulacak.

…………OOO……….

TARSUS ‘TA TIR DORSESİ YANDI

Otoyolda kükürt malzeme yüklü TIR’ın dorsesi, lastiklerin bulunduğu noktadan yükselen alevler nedeniyle kısmen yandı.

………….ooo……..….

TARSUS’TA PORTATİF YÜZME HAVUZU AÇILDI

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yeni uygulama… Proje çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaşabilmesi amacıyla Mersin geneli Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Silifke ilçelerinde, portatif havuzlar deneyimli antrenörler ve cankurtaranlar eşliğinde eğitimlerine başladı.

29 TEMMUZ 2021’de TARSUS

BUGÜN TARSUS’TA “SLOWFOOD YERYÜZÜ PAZARI” VAR

Bugün Saat 17:00’den itibaren Tarsus’ta Makam bölgesindeki Kubatpaşa Medrese Meydanında kurulacak olan yeryüzü pazarında Tarsus’un ve yakın çevresinde “iyi, temiz ve adil” felsefesiyle üretilen ürünleri yer alacak.

…………OOO……….

ŞEHİT MOLLA KERİMİ RAHMETLE ANIYORUZ

Vatan için omuz omuza mücadele eden ve vatanı söz konusu olunca ölümün üzerine giden Şehit Molla Kerim’in şehadetinin 29 Temmuz 1920 101. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

…………OOO…………

KADELLİ KÖYÜNDE  TARIM ARAZİSİNDE YANGIN

Tarsus Kadelli köyünde, tarım arazisinde yangın çıktı. Çıkan yangında 1 hektar alan zarar gördü. Dörtler  mevkii ve Kadelli köyünde bağ ve  zeytinlik ile çevresindeki arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangında hamile olan 15 İnek can verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yangının büyümesini önledi.

…………OOO……….

VEYİS AVCI YANGINA MARUZ KALAN KÖYLÜLERİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kadelli köyü Dörtler mevkiinde tarım arazisinde çıkan yangın nedeniyle  köylüleri ziyaret eden Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı geçmiş olsun dileklerini iletti.

…………OOO……….

KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ BAŞKANI İSMAİL TAŞGİT “MOLLA KERİM VE SİLAH ARKADAŞLARINI, RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUZ”

Kuvayi Milliye Derneği  Tarsus Şubesi Başkanı İsmail Taşgit “Tarsus’un Kurtuluşunda canını veren  Şehit Molla Kerim ve Silah arkadaşlarını, rahmetle minnetle anıyoruz” dedi.

…………OOO……….

GENÇLİK DERNEĞİ BAŞKANINDAN MOLLA KERİM AÇIKLAMASI

Tarsus Gençlik Derneği başkanı   Deniz Durmuş ÖZDEMİR,  Tarsuslu şehit Molla Kerim’i  ve silah arkadaşlarını unutmadı ve bir anma yazısı yayınladı.

 

…………OOO……….

TOBB’NİN TARSUS’TA YAPTIRDIĞI 24 DERSLİKLİ LİSE İNŞAATI DEVAM EDİYOR 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Cihat Lokmanoğlu ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ile birlikte TOBB İnşaat Uygulama Müdürü Haluk Altuntaş 24 derslikli TOBB’nin Tarsus’ta yaptıracağı lise inşaat alanında incelemelerde bulundu.

…………OOO……….

TARSUS ŞEHİDİ MUSTAFA DAĞLI’YI  ŞEHADETE ERİŞİNİN 1. YILINDA RAHMETLE ANIYORUZ

Mersin’in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu  27.7.2020 tarihinde şehit düşen Ulş.Er Mustafa Dağlı’yı şehadete erişinin 1. yıldönümünde rahmetle andık.  Şehidimiz geçen yıl  28.7.2020 günü Tarsus’ta toprağa  verilmişti.

…………OOO……….

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA ÜÇ KİŞİ YAKALANDI

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince; uyuşturucu madde kullanan, imal ve ticaretini yapan ve uyuşturucu madde elde etmek amacıyla yasadışı kenevir ekimi yapan 3 kişi yakalandı.

…………OOO……….

TARSUS’TA KAÇAK KAZI  YAPAN 5 KİŞİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçak kazı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda; Belen Mahallesi yakınlarında define aramak amacıyla kaçak kazı yapıldığını tespit eden Jandarma ekipleri yaptıkları arazi araması sonucunda (5) şüpheli şahsı kaçak kazı yaparken suçüstü yakalamıştır.

…………OOO……….

SULARIN YÜKSELMESİYLE PİKNİK NOKTASINDA MAHSUR KALDILAR

MAHSUR KALAN VATANDAŞLARI BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Tarsus ‘ta  piknik yaptıkları alanda ırmak sularının bir anda yükselmesiyle mahsur kalan vatandaşlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi arama-kurtarma ekipleri müdahale etti.

…………OOO……….

OSMAN GÜLŞEN EMEKLİ OLDU

Tarsuslu öğretim görevlisi Osman Gülşen, 35 yıllık kamu görevinin son perdesi olan Erciyes Üniversitesindeki görevinden emekli oldu.

…………OOO………

TİY İLK MAÇI 1922 KONYA İLE

2021-2022 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig fikstür çekimi  dün yapıldı. TİY ilk maçını deplasmanda 1922 Konya ile yapacak.

 

30 TEMMUZ 2021’de TARSUS

KÜÇÜK AMAL TARSUS’A GELDİ

  Tarsus Kent Konseyi, savaşlar nedeniyle ailesini kaybeden çocukların dramına insani boyutta dikkat çekmek amacıyla yürütülen, annesini arayan  9 yaşındaki bir çocuğun hikayesini uluslararası bir “Gezici sanat ve umut festivali” ile anlatan “Walk with Amal” projesinin Tarsus bölümünü organize ederek bu anlamlı projede yer aldı.

……….ooo…….…..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NA MERSİN’DE YOĞUN İLGİ

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ÇEHOV VODVİL OYUNUYLA MERSİN İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU

Tarsus Şehir Tiyatrosu, Rus edebiyatının dünyaya armağan ettiği öykücü ve oyun yazarı AntonPavloviç Çehov’un yazdığı komedi türündeki “Çehov Vodvil” adlı oyunu ile Mersin izleyicisiyle buluştu.

…….ooo…….…..

KAYKAKAM YENİ İL EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Erzurum İl Emniyet Müdürü iken Mersin İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet ASLAN’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi

……….ooo…….…..

YENİ ESNAF KOOP. KURUCUSU İSA DOĞRU VEFAT ETTİ

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi kurucu başkanı  İsa DOĞRU’yu kaybettik!!! Doğru, Verdiği uzun yaşam mücadelesinde son ana kadar hep gülümsedi hep gülümsetti… Huzur içinde uyu kardeşim … Cennet olsun mekanın!!!

Cenaze töreni öğle namazının ardından Güney Mezarlığında ( Musalla ) yapılacaktır

……….ooo…….…..

KPSS SINAVI SINAV KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

1 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak KPSS Sınavı Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında Kaymakamlık Misak-I Milli Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Tarsus genelinde 9 okulda yapılacak sınav öncesi, sırası ve sonrasında alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi

…………ooo………..

KAYMAKAM HEM’İ ZİYARET ETTİ

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda önümüzdeki dönemde açılacak kurslara dair yapılacak çalışmalar ve kurumlarla yapılacak işbirliğinin koordine edilmesi hususları görüşüldü.

……….ooo…….…..

ANAMUR’DAN ÇAMLIYAYLA’YA TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLERİ DEVAM EDECEK

Anamur’dan, Tarsus ve  Çamlıyayla’ya kadar kentin her noktasına ayrımcılık yapmadan, taraf tutmadan hizmet götürdüklerini belirten başkan Vahap  Seçer, yaptıkları önemli tarımsal desteklerde de hayvancılık desteklerinde de kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

……….ooo…….…..

HAYVANLARA BUZLU KOKTEYL VE SU İLE SICAK ÖNLEMİ

Aşırı sıcaklar nedeniyle hayvanat bahçesindeki hayvanlara buzlu kokteyl ve su ile yıkama yöntemi yapıldı. Tarsusta  aşırı sıcaklar Mersin Büyükşehir Belediyesi Doğa Parkı sakinlerini de etkiledi.

……….ooo…….…..

22 DERSLİKLİ OKUL YILLARDIR ATIL KALDI

Tarsus Hasan Karamehmet İlkokulu bahçesine 1998 yılında  yaptırılan  okul binası kaderine mi terk edildi.

……….ooo…….…..

TİY TADER BAŞKANI NİŞANLANDI

Tarsus İdman yurdu Taraftarlar Derneği  başkanı nişan oldu. Konu hakkında sosyal medyadan kutlamada bulunan  TİY Tader başkan yardımcısı Fatih Akkoyun “Dernek Başkanımız Halil İbrahim Oğul  nişanlanarak evliliğe ilk adımı attı. Kendisine ve değerli nişanlısı Aslı hanımefendiye bir ömür boyu mutluluklar dileriz” dedi.

……….ooo…….…..

ARAÇ KANALA UÇTU

Tarsus’ta dün  meydana gelen olayda, kontrolden çıkan araç, DSİ kanalına uçtu. Olayda sürücü, çevredeki vatandaşların da yardımıyla araçtan yara almadan çıkmayı başardı

31 TEMMUZ 2021’de TARSUS

TARSUS’TA ÇİVİ FABRİKASINDA YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde TİY eski Başkanı Serhat Servet Dövenci’ye ait  Sertel bir çivi fabrikasında çıkan yangın söndürüldü.

…………OOO……….

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER YANGIN YERİNDE

Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer  Mersin Aydıncık ve Silifkedeki  yangın yerinde… Vahap Seçer ‘’Yangın felaketindeki acıları hafifletmek için vatandaşlarımızla ve tüm kurumlarla var gücümüzle çalışıyoruz. Hepimize geçmiş olsun.’’ Dedi.

…………OOO……….

MEMLEKET PARTİLİLER BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Tarsus Memleket Partisi İlçe Başkanı Özgür Türker ve yönetim kurulu üyeleri Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Bozdoğan “Memleket Partisi İlçe Başkanı Özgür Türker ve yönetim kurulu üyelerinin nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum’’ dedi.

…………OOO……….

Dr. HALUK BOZDOĞAN’DAN YANGIN İÇİN GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan Sertel Vida Metal A.Ş.’de çıkan yangın sebebiyle  geçmiş olsun mesajı yayınladı.

…………OOO……….

ÇAMLIYAYLA’DA ORMANA GİRİŞ YASAKLANDI

Çamlıyayla Kaymakamlığı, son günlerde yurt genelinde meydana gelen şüpheli orman yangınları nedeniyle, ilçe genelinde ormanlara girişleri yasakladı.

.…………OOO……….

TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYACI

Tarsus’ta  Burger hastalığı nedeniyle iki bacağını da kaybeden Mehmet Çevirgenoğlu, tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu belirterek  TSD’den yardım istedi.

…………OOO……….

TARSUS TSO’DAN DA ‘AŞI OLALIM’ ÇAĞRISI

Vaka sayılarının yeniden artması iş dünyasını tedirgin etmeye başladı. Yeni bir kapanmayı göze alamayan iş dünyasından sesler yükselmeye başlarken Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da aşı çağrısı geldi.

…………OOO………..

KADELLİ’DE ZARAR ZİYAN TESBİT EDİLECEK

Tarsus’un Kadelli Mahallesi (köyü)  Dörtler mevkiinde önceki gün (28.07.2021 günü) yaklaşık 150-200 dekarlık zeytin ve üzüm alanlarında çıkan yangında zarar meydana geldi.

…………OOO……….

KAYMAKAMDAN ŞAHİN’E KUTLAMA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına yeniden seçilen Mahmut ŞAHİN’i ziyaret ederek kutladı.

…………OOO……….

TFF 2. LİG TAKIMLARI  TİY-SAKARYA HAZIRLIK MAÇI BUGÜN

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman yurdu,  Kızılcahamam’da sürdürdüğü yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk özel maçını Sakaryaspor ile oynayacak

…………OOO……….

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi