FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 2 Ocak 2022 264 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 27-28-29-30-31 ARALIK 2021 ve -1-2 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Okuyalım

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

27-28-29-30-31 ARALIK 2021 ve -1-2 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Okuyalım

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

27 ARALIK 2021’de TARSUS

TARSUS’UN KURTULUŞ BAYRAMI BUGÜN KUTLANIYOR

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. Yılı kutlamaları  dün başladı. Bugün Cetvel köprü başında Milis Kuvvetleri karşılanarak devam edecek.

…………OOO………..

“KURTULUŞ HAFTASI KUTLAMALARINDA BULUŞALIM”ETKİNLİĞİNE 3. GÜN BUGÜN

“Kurtuluş Haftası Kutlamalarında Buluşalım” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikler 25 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de “Tarsus Basın Tarihi” konulu söyleşiyle başladı. Bugün devam edecek.

…………OOO………..

KUVAYİ MİLLİYECİLERDEN AHDE VEFA

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. Yılı kutlamaları kapsamında Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin 8 şubesini Tarsus’ta ağırlıyor. Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi Kemal Duru, Yakup Boncuk ve Deniz Özdemir’e plaket verdi.

…………OOO………..

KURTULUŞ BAYRAMI  MÜNASEBETİYLE Kurtuluş Gününün 27 Rakamıyla Eşleşen 27 AÇILIŞ VAR

27 Aralık 1921 yılında düşman işgalinden kurtarılan TARSUS’umuzun Kurtuluşu’nun  100. Yıl Dönümü nedeniyle  Tarsus Telediyesi 27 açılış yapacak.

Yer: 100. Yıl Parkı Kavaklı Mahallesi 2440 Sokak.
Saat: 13.00

…………OOO………..

SEÇER, TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

…………OOO………..

KURTULUŞ BAYRAMI BİSİKLET TURU  DÜN  YAPILDI

27 Aralık TARSUS’umuzun Kurtuluşu’nun 100. Yıldönümü nedeniyle dün bisiklet turu yapıldı. Gökhan Özberk ‘’Dün  gerçekleştirdiğimiz KURTULUŞ turuna desteklerinden dolayı Tarsus Kaymakamımız Sn. Kadir Sertel OTCU’ya Tarsus Belediye Başkanımız Sn. Dr. Haluk BOZDOĞAN’a Tarsus İlçe Emniyet Müdürümüz Sn. Ebubekir FİL’e teşekkür ederiz’ dedi.

…………OOO………..

TİY 3 PUANA YİNE ULAŞAMADI

  1. Lig Beyaz grup ekiplerinden temsilcimiz Tarsus idmanyurdu dün Buca ile 1-1 berabere kaldı. TFF. 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında Bucaspor 1928 ile karşılaştı. Karşılaşma 1-1 berabere bitti. Tarsus İdman Yurdu 2 puan kaybetti.Tarsus İdman Yurdu-1- Bucaspor 1928-1

…………OOO………..

TARSUS ‘TA DÜN İKİ MOTOSİKLET ÇARPIŞTI KAZADA 1 KİŞİ YARALANDI

Dün Tarsusta N.Ç. yönetimindeki 01 ALJ 960 plakalı motosiklet, Rasim Dokur Bulvarı’nda Y.M’nin kullandığı 33 NLA 86 plakalı motosikletle çarpıştı.Kazada hafif yaralanan sürücü N.Ç. olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

28 ARALIK 2021’de TARSUS

KURTULUŞUN 100.YILINA ÖZEL 27 ARALIK’TA 27 AÇILIŞ YAPILDI

Tarsus Belediyesi, 27 Aralık Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.yılı sebebiyle 27 Aralık’ta 27 açılış gerçekleştirdi. Toplu açılış töreninde konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Bu kadim toprakların olması gereken en iyi yere gelmesi için, halkımızın refahı için, sosyal yaşantısının, kent kültürünün özellikle de kent ekonomisinin en iyi yere gelmesi için var gücümüzle, 24 saat çalışacağız’’ dedi.

…………OOO………..

 ‘’HİZMETLERİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK VE VATANDAŞLARIMIZI KİMSEYE EZDİRMEYECEĞİZ’’

Başkan Haluk  Bozdoğan, ’’Bu kadim toprakların olması gereken en iyi yere gelmesi için, halkımızın refahı için, sosyal yaşantısının, kent kültürünün özellikle de kent ekonomisinin en iyi yere gelmesi için var gücümüzle, 24 saat çalışacağız. dedi.

…………OOO………..

TARSUS’UN KURTULUŞUNUN 100.YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Tarsus Belediyesi, Milli Mücadelenin önemli sembollerinden olan Tarsus’un, Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılını düzenlenen törenle coşku ile kutladı.100.Yıl Kurtuluş Kutlamalarına yüzlerce vatandaş katıldı. .

…………OOO………..

TARSUSLULAR ETKİNLİKLERE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Etkinliklerin ikinci gününde Ruhi Koçak’ın moderatörlüğünde Murat Kaya ve Veyis Avcı ile Hasan Şemsi’nin Zoom aracılığıyla konuşmacı olarak katıldıkları ‘100 Yıllık Süreçte Tarsus Ticareti’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi ilgi gördü.

…………OOO………..

TARSUS’TA ARAÇ KONVOYU

Tarsus’umuzun Kurtuluşunun 100.yıldönümü vesilesi ile tüm Resmî Kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odalarının katılımıyla Rasim Dokur Baca Meydanından başlayarak 100. Yıl Araç Konvoyu gerçekleştirildi… 100.Yıl coşkusu sokaklara taşındı. Vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları ile evlerinin balkonlarından araç konvoyuna eşlik ederek 100. Yıl coşkusuna ortak oldu

…………OOO………..

MİLLETVEKİLİ  ZEYNEP GÜL YILMAZ KAYMAKAMLIKTA

Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz Tarsus’a geldi. Yılmaz dün Kurtuluş bayramı törenlerine katıldı. Ayrıca , Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

…………OOO………..

KURTULUŞ KONSERİ

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında sokak konserleri düzenlendi.Bu kapsamda  Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesliler beşlisi Golden Horn Brass Hükümet Meydanında konser verdi. Başkan Haluk Bozdoğan ve  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU sanatçıları tebrik etti.

29 ARALIK 2021’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HAZIRLADIĞI ‘TARSUS 100. YIL ETKİNLİĞİ CUMHURİYET  ALANINDAKİ SERGİ İKİ GÜN DAHA AÇIK KALACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarsus’un Kurtuluş Haftası Kutlamaları” kapsamında hazırlanan ‘Tarsus 100. Yıl Etkinlik Alanı’ndaki programlarda tarih dolu anlar yaşandı. 3 gün süren oturumların son bölümünde ise tarihçi-yazar Sinan Meydan, düzenlenen söyleşi de Tarsuslularla buluştu. Bu arada vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle platform  29 Aralık’ta da açık kalacak.

………….OOO…………..

TARSUS’TA HASTANIN PARASINI ÇALDILAR

Tarsuslu S. Yılmaz’ın (56) ameliyat parası ile kızının emanet ettiği altınlar çalındı. Eve giren 3 kadın yaklaşık 300 bin TL’yi çaldı.

………….OOO…………..

JANDARMA KOMUTANINA KUVAYİ MİLLİYE’DEN  ZİYARET

Tarsus Kuvayi Milliye Derneği  Başkanı İsmail Taşgit ve yönetimi Tarsus ilçe Jandarma. Komutanımızı ziyaret etti. Taşgit ‘’Komutanımız sayın İnanç Marım’a çok teşekkür ederiz. Bizlere ,.Zaman Ayırıp sohbet ettikleri için. Ayrıca teşekkür ederiz.’’ Dedi.

………….ooo…………..

BAŞKAN MURAT KAYA, “KURDA İSTİKRAR İŞ DÜNYAMIZA GÜVEN VERECEKTİR” 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, geçtiğimiz  hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan tarafından açıklanan yeni ‘Ekonomi Paketi’ni iş dünyası adına atılmış olumlu bir adım olduğunu söyledi. 

………….ooo…………..

MİLLİ ŞAİRİMİZ  MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Milli şairimiz  ve İstiklal marşının söz yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 85. yıl dönümünde Tarsus’ta düzenlenen bir etkinlik ile anıldı.

………….ooo…………..

TARSUSLU VOLEYBOLCUNUN ŞANSSIZLIĞI

 Tarsuslu voleybolcu kızımız  Başaksunun Sol Yan diz bağlarında kopma ve yırtılma teşhisi koyan Prf. Dr Gökhay Görmeli  İstanbul Cerrahi Hastanesinde Başarılı bir Amaliyat yaparak yeniden sağlığına kavuşmasını sağladı.

 ………….ooo…………..

 TARSUS’TA MÜZİK DİNLETİSİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Sanatçıları, Müzemizde gerçekleştirilen “Müzik Dinletisi” etkinliğinde klasik ve yerel eserleri sanatseverlerle buluşturdu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe ilgi gösteren değerli sanatseverlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

30 ARALIK 2021’de TARSUS

AKP MİLLETVEKİLLERİ TARSUS’A ÇIKARMA YAPTI

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı  Orhan Yegin , Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın, AKP Mersin  İl Başkanı Cesim Ercik ve İl Yöneticileri Tarsus’ta buluştu.

…………OOO………..

KAYA, ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN TOBB MÜŞTEREK KONSEY TOPLANTISINA KATILDI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Konsey Üyesi Murat Kaya, Ankara’da gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısına katıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen toplantıda, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

…………OOO………..

UYUŞTURUCUDAN 2 KİŞİ YAKALANDI

Tarsus’ta Jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre; Tarsus ‘un Yanıkkışla Mahallesinde uyuşturucu madde imalatı ve satışı yaptığını tespit ettiği 2 şahsa yönelik jandarma operasyon yaptı.

…………OOO………..

GENÇLERE SOSYAL FARKINDALIK ÇALIŞMALARI İLE YATIRIM YAPIN

Mersin Alzheimer Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü ‘Gençlerle Genç Yaş Al Projesi’ kapsamında ben de Tarsus sokaklarında gençlerimize ve yaş almış çınarlarımıza mikrofon uzattık.

…………OOO………..

SPOR MUHABİRİ FIRAT MAKTAY’IN MERHUM BABASI ANILDI

Tarsus’lu gazetecilerden Yenises Gazetesi Spor Muhabiri Fırat Maktay’ın babası Boyacı Hasan Maktay mezarı başında ölüm yıldönümünde anıldı.

…………OOO………..

MİLLİ YOL PARTİSİ MERSİN VE TARSUS’TA DA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Yeni kurulan Milli Yol Partisi çalışmalara başladı. BBP eski il başkanı ve milletvekili belediye başkan adaylarından Muhsin Yazıcıoğlu hareketi mensuplarından hemşehrimiz Hasan Köse Milli Yol Partisinin Mersin genelinde teşkilatlanması için çalışmalara başladı.

…………OOO………..

KALİGRAFİ USTASI ETEM ÇALIŞKAN’IN RESİM SERGİSİ AÇILIŞI YAPILDI

Belediye  Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, günümüzün duayen sanatkârı, Kaligrafi Ustası Etem Çalışkan’ın resim sergisi açılışına katıldı. Ardından Araştırmacı ve Yazar Hikmet Öz’ün anlatımıyla Kurtuluşun 100.yılına özel Kurtuluş Savaşı ve Tarsus konulu konferans düzenlendi. Bozdoğan ‘’Yaşayan en büyük üstatlardan Etem Çalışkan’a ve Tarsus’umuzun geçmişine ışık tutan, kentin hafızası Hikmet Öz’e teşekkür ediyoruz’’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA SAHTE İÇKİLERE EL KONDU

Tarsus’a  bağlı Aliağa ve Yenice mahallerinde 5 şahsın sahte içki üretimi yaptığını tespit eden ekipler, operasyon gerçekleştirdi.

31 ARALIK 2021’de TARSUS 

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN YENİ YIL MESAJI

Her yeni yıl, yeni umutları ve beklentileri beraberinde getiren yeni bir başlangıçtır. 2021 yılını acı ve tatlı hatıralarıyla geride bırakırken, büyük umutlar, beklentiler, coşku ve heyecanla yeni bir yıla giriyoruz.” dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA SOKAKTA KALANLARA ÇARE

Kış aylarında aç kalan ve beslenme sorunları yaşayan sokak hayvanlarının sorunlarının giderilmesi için alınan tedbirlerin görüşüldüğü koordinasyon toplantısı yapıldı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve gönüllülerin katılımı ile yapıldı.

…………OOO………..

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Başkan  Dr. Haluk Bozdoğan, 100. Yıl Koşusu Kros Yarışması ödül törenine katılım sağladı. Kazandıkları başarılarla Tarsus’umuzun spor kenti olmasına katkı sağlayan sporcularımızın hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Genç sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KANALA DÜŞEN KÖPEĞİ KURTARDI
Tarsus Belediyesi ekipleri, Hasanağa Köyü’nde kanala düşen köpeği,  kanalın içerisine girerek kurtardı. Kanal’dan köpek sesi duyan vatandaşlar ekiplere haber verdi.

…………OOO………..

BORSA BAŞKANINDAN YENİ YIL KUTLAMASI

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya yeni yıl kutlama mesajı yayımladı. Başkan Murat Kaya mesajında; “Diliyorum ki 2022 yılı bu topraklar üzerinde yaşayan herkese daha fazla sevgi, anlayış ve huzur getirsin” dedi..

…………OOO………..

BORSA MECLİS  BAŞKANINDAN YENİ YIL KUTLAMASI

Borsa Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu 2022 yılının hem ülkemiz hem de bölgemiz Adına sağlıklı ve hayırlı bir yıl olması temennisinde bulundu.

…………OOO………..

CHP’NİN BAŞLATTIĞI EKMEĞİMİZİN PAYLAŞIYORUZ DAYANIŞMASI HIZLA YAYILIYOR

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kara Kış Projeleri”nin hayata geçirileceğini duyurmasının ardından, Tarsus İlçe örgütü tarafından Türkiye’ye örnek olan “Ekmeğimizi birlikte üretiyoruz, ekmeğimizi birlikte paylaşıyoruz” çalışması, destek görmeye ve daha geniş kesimlere ulaşmaya devam ediyor.

…………ooo………….

TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI VEYİS AVCI’DAN ÇİFTÇİLERİMİZE  DUYURU

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı açıklama yaparak ‘’%4 lük Vergi Kesintisi İadesi Son Başvuru Tarihi 31 Aralık 2021’dir. Çiftçilerimizin Vergi Dairesi Müdürlüklerine Dilekçeleriyle Başvuru Yapmaları Gerekmektedir” dedi.

…………ooo………….

TÜM EMEK-DER BAŞKANI GÖZENER “EMEKLİLER GEÇİNEBİLECEĞİ BİR AYLIK İSTİYOR’’

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener “Emeklilerimiz Zorda’ dedi.

………OOO………..

TARSUS’TA BİBERİYE ÜRETİMİ

Tarsus, Erdemli, Gülnar ve Silifke orman işletme müdürlükleri bünyesindeki 3 bin 365 hektarlık alanda, iki yıllık periyotlarla biberiye üretimi yapıldığı belirtildi.

……….ooo…………

TARSUS’TA GASP İDDİASI

Tarsus ‘ta dün bir kadın annesi ile yolda yürürken gasp edildi.Alınan bilgiye göre, Gaziler Mahallesinde B.P. ve annesi M.P. evlerine giderken motosikletli 2 kişinin gaspına uğradı. Gaspçılar kadının kolundaki çantayı alıp kaçtı. Olaydan sonra büyük şok yaşayan genç kadın ile annesi polis merkezine giderek şikayette bulundu.

1 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS İÇİN  EN GÜZEL 100. YIL HATIRASI

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı anısına bastırılan  özel posta pulları geride kalan 2021 yılına Tarsus açısından damga vurdu.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bastırdıkları bu özel pulların Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı anısına ayrı bir anlam katacağını ayrıca kentin tarihi turistik ve kültürel değerlerini ülkeye tüm dünyaya tanıtmada oldukça etkili olacağına inandıklarını belirtti.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI Dr. Haluk BOZDOĞAN’IN YENİ YIL MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Bozdoğan mesajında, “Çok kıymetli hemşehrilerim, Tarsus Belediyesi olarak 2021 yılını nice projeler ve başarılarla geride bırakıyor, planlanan yeni hizmetlerimizle 2022 yılını tüm umutlarımızla bekliyoruz…” dedi.

…………OOO………..

EĞİTİM-İŞ TARSUS ŞUBESİ ÜYELERİNDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Eğitim-İş, eğitim çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi ve eğitim politikalarında değişiklik yapılması talebiyle Çarşamba günü iş bırakma eylemi yaptı.

…………OOO………..

TÜED ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI PROF. DR. VEDAT BİLGİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ve beraberinde; Genel Sekreteri Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreter ve TarsusŞube başkanı  Ömer Kurnaz, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Abdülkadir Ersaldan oluşan heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgini ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI YILIN SON MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Tarsus Ticaret Borsası Meclisi 2021 yılının son meclis toplantısını Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel Başkanlığında gerçekleştirdi. Temel, “Tarsus başta olmak üzere, bölge ve ülke ekonomisindeki, ticaretindeki gelişmeler ile tarım ve diğer sektörlerin istişare edildiği toplantının ardından yaptığı açıklamasında, 2021 yılında yaşanan ekonomik gelişmeler üzerine değerlendirmede bulunurken, 2022 yılının hem ülkemiz hem de bölgemiz adına sağlıklı ve hayırlı bir yıl olması temennisinde bulundu.

…………OOO………..

MEKKE’NİN FETHİNİN 1391. YILI TARSUS’TA DA KUTLANDI

Mekke’nin fethinin 1391.yılı nedeniyle Tarsus Spor salonunda bir etkinlik yapıldı. Etkinlik saat 19.00’da etkinlik düzenlendi.

…………OOO………..

TARSUS’TA TRAKTÖR DEVRİLDİ

Tarsus’ta dün Tepeçaylak köyünde traktör devrildi. Dikkatsizlik sonucu  devrilen traktörün sürücüsü yaralandı. Tepeçaylak Mahallesi’nde A.U’nun kullandığı 33 KA 0162x  plakalı traktör, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralanan sürücü,  Acil Sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesi kaldırıldı. Tedavisi devam ediyor.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ CAN DOSTLARA SAHİP ÇIKIYOR

Tarsus Belediyesi ekipleri, Hasanağa Köyü’nde kanala düşen köpeği,  kanalın içerisine girerek kurtardı.

………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, YILBAŞI ÖNCESİ ÖĞRENİM YARDIMININ İLK KISIM ÖDEMESİNİ YATIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı öncesi Tarsus dahil Mersin’de ikamet eden ve bu yıl ilk kez üniversitelerin lisans bölümlerini kazanan 6 bin 278 öğrencinin 2021-2022 eğitim-öğretim dönemindeki öğrenim yardımlarının 350 TL’lik ilk kısım ödemesini hesaplarına yatırdı.

………OOO………..

HALK KARTIN ARALIK AYI TUTARLARI TARSUS DAHİL YATIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl öncesi Tarsus dahil  Halk Kart tutarlarını kullanıcıların hesaplarına yatırdı. 12 bin 712 Halk Kart kullanıcısının hesabına toplamda 1 milyon 614 bin TL yatırıldı.

………OOO………..

BORSA BAŞKANI KAYA: 2002’DE YATIRIMLAR ARTMALI

Tarsus Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya  ‘’ 2022 yılının ülkemize milletimize ve elbette ki yatırıma üretime ve istihdama yönelecek olan iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

…………OOO………..

BERDAN BARAJI MESİRE ALANINDA TAHRİBAT VE HIRSIZLIK OLAYI

Tarsus Berdan Barajı Devlet Bahçeli mesire alanında bulunan elektrik altyapısını oluşturan kablolar ve farklı aparatlar çalındı, bazı noktalarda tahribat yapıldı.

2 OCAK 2022’de TARSUS

PROTOKOLDEN YENİ YIL ZİYARETLERİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yeni yıl dolayısı ile Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret etti. Ardından Başkanımız 2021 yılının son gününde, vatandaşlarımızın huzuru, emniyeti ve sağlığı için çalışan kamu görevlilerini, çalıştıkları yerlerde ziyaret etti. Fedakârca çalışan kamu görevlilerine ziyaret ile bir nebze olsun moral verip, yeni yılın iyi geçmesi temennilerinde bulunuldu.

…………OOO………..

MERSİN VALİSİ ALİ İHSAN SU, TARSUS’TA YENİ YILI KUTLADI

Mersin Valisi Ali İhsan SU, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet KENDİR yeni yılda Tarsus’a geldi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN, SGK MÜDÜRÜ İLE BULUŞTU

Tarsus SGK Müdürü Süleyman Metin, Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı makamında ziyaret etti. Bozdoğan ‘’Kendilerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

…………OOO………..

TARSUS POLİSİNDEN KAÇAMADI

Tarsus Gaziler mahallesinde yolda yürüyen (B.Y.) isimli kadın şahsın arkasından Motosiklet üzerinde bulunan iki şahsın, (B.Y.)’nin kolunda takılı bulunan çantayı çekip almak süretiyle kapkaç olayı meydana gelmiştir.

…………OOO………..

BORSA’DAN EKONOMİK ANLAMDA İYİ BİR YIL OLMASI DİLEĞİ

Tarsus Ticaret Borsasında  yılın son toplantısında bir araya gelen Borsa ve TTB LİDAŞ personellerine Başkan Yardımcısı Ali Seçer de eşlik etti.

…………OOO………..

YENİ YIL GECESİ HASTANE ZİYARETLERİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU beraberinde Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN, yeni yıl ziyaretleri yaptı.

…………OOO………..

OTCU, PERSONELLE KUTLAMA YAPTI PASTA KESTİ

Tarsus’ta yeni yıla girerken Kaymakam Kadir Sertel OTCU, Kaymakamlık personelinin yeni yılını kutladı. Kaymakam Kadir Sertel OTCU, Kaymakamlık toplantı salonunda tüm personelinin yeni yılını kutladı birlikte pasta kestiler. Kutlamada yazı işleri müdüresi Hasibe Çetinay da hazır bulundu.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN 100. KURTULUŞ YILINI ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını Forum AVM yanında kurulan Yenişehir Etkinlik Alanı’nda kutlayacak. 8 gün boyunca sürecek ve birbirinden farklı müzik dinletileri, performanslar ve söyleşilerle renklenecek. 3 Ocak 1922’de düşman işgalinden kurtulan Mersin’in Kurtuluş Haftası Kutlamaları etkinliği 2-9 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA YILBAŞI ÖNCESİ KUR’ANLI MEKKE ANMASI

Mekke’nin fethinin 1391.yılı nedeniyle  AGD Tarsus temsilcisi Şeref İyiyolbulan, “Yılları aşarak kalplerimizin kapılarına ışıklar tutan Mekke’nin Fethinin 1391.yılı nedeniyle Tarsus Spor salonunda düzenlediğimiz etkinliğe katılanlara teşekkür ederiz’’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NDA ARA TRANSFER DÖNEMİNDE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

Tarsus İdmanyurdu, 1461 Trabzon takımından 1998 doğumlu merkez orta saha oyuncusu Hakan Demir ile anlaşma sağladı. TİY, Diyarbekirspor forması giyen 1990 doğumlu stoper Volkan Altınsoy ile de anlaşmaya vardı.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi