FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 25 Haziran 2021 257 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 24 Haziran 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

24 Haziran 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

………….ooo…………

TARSADER KONGRE YAPTI

TARSADER (Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği) 2. Olağan Genel Kurulunu Yaptı.

22 Haziran 2021 ADD (Tarsus Atatürkçü Düşünce Derneği) Şubesinin salonunda gerçekleşen TARSADER 2. Olağan Genel Kurulu sonucunda TARSADER Başkanlığına Emekli Cumhuriyet Savcımız Osman HOMURLU seçildi. TARSADER Kuruluşundan bu yana dernek üyelerinin kendi maddi ve gönüllü imkanlarıyla Tarsus için çok güzel işler yaptı.

………….ooo…………

(TARDOBDER.) YÖNETİM KURULU BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

Tarsus ‘ta Doğup Büyüyenler Grubu ve Tarsus’ta  Doğup  Büyüyenler Derneği, (TARDOBDER) Yönetim kurulu  iki Belediye Başkanı Tarsus’ta Dr. Haluk BOZDOĞAN ve Mersin’de Vahap SEÇER’e ziyaretlerini tamamladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın maaşının yarısını 10 BİN TL’yi verdiği ayrıca her iki başkandan maddi yardım ve birçok büro malzemesi, bilgisayarlar, eşyalar alan Dernek Başkanı Bayram YILDIZ; ‘’Biliyorsunuz ki ilk ziyaretimizi Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Dr, Haluk Bozdoğan Olmuştu. 2. Ziyaretimiz Mersin Büyükşehir  Belediye Başkanımız  Sayın Vahap Seçer oldu” dedi.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN MÜZİSYENLERE DESTEK ADIMI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, pandemi nedeniyle zor günler geçiren müzisyenlerle bir araya geldi. Görüşme, müzisyenlerin vardiya saatlerinin sonrasına denk getirildi.

Başkan Bozdoğan, konserler dâhil her türlü projelere destek vereceklerini söylerken, dün akşam saatlerinde Başkan Bozdoğan’ın çalışma ofisinde müzisyenlerin melodileri yükseldi.

………….ooo…………

KUNDURU BUĞDAYININ SON HASADINI BAŞKAN YAPTI

TARSUSİ BAŞKAN BOZDOĞAN

Yerli tohum seferberliği başlatan Tarsus Belediyesi, atalık tohumlar kullanarak ektiği buğday ve arpa tarlalarında hasadı tamamladı.

Belediyenin kendi olanaklarıyla ektiği 90 dönümlük alanda yetiştirilen kunduru buğdayı ve arpanın hasadı yapıldı. Yapılan hasatlarda 40 ton buğday ile 10 ton arpa edildi.

………….ooo…………

ERTAŞ YENİDEN ASKF BAŞKANI SEÇİLDİ YÖNETİME TARSUS’TAN SALİH ERDOĞAN GİRDİ

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı için yapılan seçimi Mithat Ertaş  kazandı. Yönetimde Tarsus’tan Salih Erdoğan da yer aldı.

………….ooo………

KOCAMAZ ve YAZICIOĞLU AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

Tarsus Özgür Ofset tesislerinin sahiplerinden İhsan Kocamaz ve eşi İjlal Kocamaz oğulları Hayrettinin düğününü yaptı.  Hayrettin Kocamaz hayatını Nadide- Metin Yazıcıoğlu çiftinin güzel kızları  Psikolog  Özge Hanım ile birleştirdi.

………….ooo………

KIRBIYIK İKİNCİ AÇILIŞI YAPIYOR

Tarsus İdmanyurdu kulüp başkanı Harun Şahin Kırbıyık, göreve geleli kısa süre geçmesine rağmen ikinci açılışı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde biri sabit, biri gezici Tır olmak üzere 2 store açılışı yapan başkan Kırbıyık, yenilediği TİY tesislerinin açılışını da 25 Haziran 2021 Cuma günü yapacak.

………….ooo………

TARSADER KONGRE YAPTI

TARSADER (Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği) 2. Olağan Genel Kurulunu Yaptı.

22 Haziran 2021 ADD (Tarsus Atatürkçü Düşünce Derneği) Şubesinin salonunda gerçekleşen TARSADER 2. Olağan Genel Kurulu sonucunda TARSADER Başkanlığına Emekli Cumhuriyet Savcımız Osman HOMURLU seçildi.

………….ooo…………

TARSUS’TA SIKIŞMALI KAZA

Dün meydana gelen kazada, baba ile çocuğu yaralandı. Kaza, Tarsus Yaramış Mahallesi Adana Irmağı seti üzerinde meydana geldi.

………….ooo…………

ERKEKLER VOLEYBOLDA TARSUS MAĞLUP

Voleybol Bölgesel Lig final grubunda mücadele eden Tarsus Gençlikspor 3-1 mağlup oldu.

………….ooo…………

TARSUS’TA NARENCİYE AĞACI  YANGINI

Tarsus ‘ta  meydana gelen yangında 30 adet narenciye ağacı kül oldu. Bağlar mahallesinde çıkan yangında yaklaşık 5 dönüm kargılık alan ise kullanılamaz hale geldi.

………….OOO…………

TARSUS’TA ERKENCİ ÜZÜM HASADI

Tarsusta dün hasadına başlanan erkenci üzüm yüz güldürdü. Üzümde, geçen yıla göre dekar başına 500 kilogram verim artışı olması bekleniyor.

…………ooo………..

SUÇ ÖRGÜTÜNE BASKIN

Mersin il Emniyet Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında, özel harekat polislerinin katılımıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, yağma, silahlı tehdit, tefecilik ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı

………ooo……….…

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  49.358 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 49.358 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi