FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 28 Şubat 2022 243 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 21-22-23-24-25-26-27 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

21-22-23-24-25-26-27 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum..”.

21 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ AÇIKLAMASI ”A HABER’İN YALANI KURSAĞINDA KALDI”

Tarsus Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi’nin Tarsus’u rezil etmek amacıyla çığırtkanlık yaparak bilgiler sızdırdığı A Haber isimli havuz medyası mensubu kanalın, TESKİ binasını kaçak inşa ettiğimiz yönündeki haberi, yalan ustalığının son noktası oldu.

………….ooo……….

 ADAYI CANINA KIYDI

Tarsus Şahin mahallesinde üzücü bir olay meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mersin Tarsus Şahin mahallesinde gece saatlerinde yaşanan olayda, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 32 yaşındaki şahıs boynundan iple asılı halde buldu.
ildi

………….ooo……….

VOLEYBOL MUTLU BİTİRDİ

Tarsus Belediyespor  Voleybolcu kızlarımız sezonun son maçında Kayseri OSB Teknik Koleji Voleybolu deplasmanda 3-2 ile geçti. Takımımız böylece sezonu galibiyetle kapattı. Tarsus Belediyespor  Voleybolcularını ve antrenör Hasan Baykara’yı tebrik ederiz.

………….ooo……….

MHP İLÇE BAŞKANI COVİD OLDU

 MHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Çelik Covid-19 hastalığı nedeniyle tedavi altına alındı. Çelik MHP nin dünkü toplantısına  katılım sağlamazken partililer geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

………….ooo……….

MHP İLÇE  TEŞKİLATI KAHVALTIDA BULUŞTU

MHP ‘liler Barajda  Toy bahçesinde basın ve partililerle buluştu. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda düzenlenen ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı’ MHP Mersin İl Teşkilatı’nın koordinesinde Tarsus’ta geniş bir katılımla gerçekleşti.

22 ŞUBAT 2022’de TARSUS

AKŞENER TARSUS’TA DÜN HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

İyi Parti Lideri Meral Akşener 21 Şubat 2022 pazartesi günü Tarsus’a geldi. Saat 15.00’de Tarsus’ta olan Akşener bir süre Otel Zorbaz da dinlendi. Daha sonra saat 16.00 sularında Atatürk caddesinden itibaren esnaf ziyaretleri yapan Akşener ardından Bankaların bulunduğu mevkide Atatürk caddesinde bir platforma çıkarak halka hitap etti.

………….ooo………….

TARSUS’TA LİSENİN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜM İHALESİ

Tarsus Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesinde doğalgaz dönüşüm projesi 24 şubatta ihaleye çıkarıldı. Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı ihale  ile okulun ısınma tertibatı doğalgaza dönüştürülecek. İhale ile ilgili bilgi  0324. 3291481 nolu telefondan alınabilir.

…………oo………..

AKBAL’DA DOĞALGAZ SİSTEMİNE DÖNÜŞ

Tarsus Abdul Kerim Bengi Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu   Lisesinde doğalgaz dönüşüm projesi ihaleye çıkarıldı. Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı ihale  ile okulun ısınma tertibatı doğalgaza dönüştürülecek. İhale 24 Şubat 2022 tarihinde saat 10.00’da  Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılacak. İhale ile ilgili bilgi  0324. 3291481 nolu telefondan alınabilir.

…………oo………..

TARSUS ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ  MOTORİN ALACAK

Tarsus Orman  İşletme Müdürlüğüne akaryakıt alımı için ihale yapılacak. 15 bin litra motorin alımı için 23 Şubat 2022 tarihinde saat 10.00 da Hilmi Seçkin Caddesi üzerinde Yeşilyolda bulunan Tarsus Orman işletme müdürlüğünde ihale yapılacak.

0324 613 8428 nolu telefondan bilgi alınabilir.

…………oo………..

AĞAÇ OYMA SANATI USTASINA NAZAR DEĞDİ!

Kültür Bakanlığı Ağaç Oyma sanatı sanatçısı Tarsuslu hemşehrimiz Nezihi Ünal Demirtaş’a nazar değdi. Öncelikle ustamıza geçmiş olsun diyoruz.

………….ooo………….

KAYA’DAN VERGİ HAFTASI KUTLAMASI

Tarsus Borsa Başkanı Murat Kaya, 33. Vergi Haftasını kutladı Kaya,“ Ödenen vergiler, geleceğimizin teminatıdır.”  dedi. Başkan Murat Kaya, Bu yıl 33. üncüsü kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

………..ooo…………

 TARSUS KENT KONSEYİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Kent Konseyi 2021 yılı birinci “Bilgilendirme ve Değerlendirme Genel Kurul Toplantısı”, Güner Baykal Toplantı Salonunda yapıldı. Genel Kurul Toplantısında Konseyin 6 Aylık Faaliyetleri değerlendirildi.

………..ooo…………

BİSİKLET HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Kent Konseyinin çalışma gruplarıyla yürüttüğü diğer projeler konsey yürütme kurulundaki konularla ilgili sorumlu üyelerin de katılımıyla anlatıldı. Tarsus Kent Konseyi Bisikletli Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı Gökhan ÖZBERK, Kent Konseyi bünyesinde kurulan Tarsus Bisiklet Topluluğu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

………..ooo…………

LÖSEV’DEN TARSUS’TA ET DAĞITIMI

Tarsus Lösev’e kayıtlı ailelere et kolisi dağıtımı yapıldı.. Tarsus belediyesinin Artı 1 cafe’de gerçekleşen et dağıtımında, dağıtımı gerçekleştirilirken Tarsus temsilcisi Erkan Yağlıpınar da hazır bulundu. Yağlıpınar ‘’ Lösev’e yaptığınız kurbanların, yılın 12 ayı ailelere ulaştırdıklarını’’ dile getirdi.

………..ooo…………

TARSUS İDMANYURDUNDA 4 İSTİFA KABUL EDİLDİ

Tarsus İdmanyurdu spor kulübünden yapılan açıklamada yönetimden başkan  Şahin Kırbıyık dahil  4 istifanın kabul edildiği bildirildi.

………..ooo…………

KIRŞEHİR MAÇI BİLETİ 1 TL

Tarsus İdmanyurdu spor kulübünden yapılan açıklamada yarınki Kırşehir maçının bilet fiyatları 1 TL olarak bildirildi.

………..ooo…………

TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA BABALARA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI

 Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından çocuk gelişimini desteklemek amacıyla yürütülen Baba Destek Eğitim Programı çalışmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı ev sahipliği yaptı. Gençlik kampında ağırlanan AÇEV grubu, program dahilinde eğitim gördüler.

………..ooo…………

KUMAR OPERASYONU 9 ŞÜPHELİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

 jandarmanın düzenlediği kumar operasyonunda 9 kişi suçüstü yakalandı. Yapılan açıklamaya göre; Gülnar ilçesinde bir kahvehanede kumar oynatıldığını tespit eden Jandarma ekipleri gerçekleştirdiği operasyonda kumar oynayan 8 şahıs ile kumar oynanması için yer ve imkân sağlayan işyeri sahibini suçüstü yakaladı.

Kumar oynayan her bir şahsa 1.819 TL olmak üzere toplam 14.552 TL idari para cezası uygulandı. İşyeri sahibi hakkında kumar oynamak için yer ve imkân sağlamak suçundan adli tahkikat başlatarak Jandarma Komutanlığına götürdü.

………..ooo…………

 DARIPINARI’NDA HEYELAN YAŞANAN BÖLGEDE BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN ÇALIŞMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son yılların en sert kış mevsimini yaşayan Çamlıyayla’da, yağışlar nedeniyle oluşan olumsuzlukları bir bir ortadan kaldırmaya devam ediyor.

23 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİYE VE ÜRETİCİYE DESTEK SÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi, yerli tohumlar ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere destek olmak amacıyla başlatılan ‘’Fidan Bizden Üretim Sizden’’ faaliyetinde 24 köye ücretsiz olarak fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

………….ooo…………

TARSUS’TA KONTROLDEN ÇIKAN TIR’IN KUPASI YOLA SAVRULDU

Tarsus ‘ta meydana gelen kazada iki kişi yaralandı. Olay eski Ankara yolu olarak bilinen Yarbay Şemsettin mahallesinde meydana geldi.

………….ooo…………

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI İNŞAAT İÇİN ZİYARET

Tarsus Çiçekli Mahallesinde yapımı devam eden Çukurova Uluslararası Havalimanı inşaatı yapım işi devam ediyor. İnşaat işini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Sinan Kozuva, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi verdi.

………….ooo…………

ÇERKEZKÖY TSO BAŞKANI SÜLEYMAN KOZUVA,  TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ 

 Çukurova Bölgesel Havalimanı üstyapı inşaatını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

………….ooo…………

TARSUS’TA PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

Tarsus’ta dün gece park halindeki bir otomobil bilinmeyen bir nedenden yandı. Cengiz Topel caddesi üzerinde Baltalı işhanı önünde yol kenarına park etmiş olan kırmızı renkli bir otomobil saat 21.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri olaya müdahale ederek araçtaki yangın söndürdü. Ancak araç kullanılamayacak hale gelince çekici ile kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 …………oo………..

KUVAYİ MİLLİYE’NİN ORMANI BÜYÜYOR

Tarsus Kuvayi Milliye Derneğinin  ormanı  günden güne büyüyor. Eshabı Kehf bölgesinde Orman Müdürlüğünün gösterdiği alana kurulan Kuvayi Milliye Ormanına dikilen ağaçlar büyürken, dernek başkanı İsmail Taşgit ve yönetim kurulu üyeleri kendi adlarını taşıyan ormana ziyarette bulundu. Başkanİsmail Taşgit ve arkadaşları, Kuvayi Milliye’nin ormanınnnı işaret eden tabelayı yeniledi. Ayrıca ağaçların bakımını yapan Kuvayi Milliyeciler, birde hatıra fotoğrafı çektirerek herkesi ağaç ve fidan dikmeye davet ettiler.

………….ooo…………

SİPTİLLİ ÇARŞISINDA İNCELEME

Geçmişte halkımızın uğrak noktalarından biri olan Tarihi Siptilli Çarşısı’nın yenileme çalışmaları devam ediyor. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, çarşıda inceleme yaptı. Son günlerde, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Tarihi Siptilli Çarşısı’nın yenileme çalışmalarında şemsiyeler yerine başka bir aksesuar konuluyor.

………….ooo…………

TARSUS’TA DAYANIŞMA ATÖLYESİ AKTİVİTELERE DEVAM EDİYOR

Tarsus’ta Belediye tarafından   etkin hale getirilen Dayanışma Atölyesi Aktivitelere devam ediyor. Bu kez  Alzeihmer hastaları için resim çerçevesi boyayıp süsleyecekler..

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN KIRŞEHİR’İ AĞIRLIYOR

TFF 2. Ligde Tarsus İdmanyurdu bugün Kırşehir’i ağırlıyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu 23 Şubat 2022 Çarşamba Günü saat 13.00’de kendi sahasında Kırşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Tarsus İdman Yurdu’na bol gollü maçlar diliyoruz. Hepinizi kentimizin kulübüne destek olmaya davet ediyoruz.

24 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS TİCARET BORSASINDA ŞUBAT MECLİSİ TOPLANDI

Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi. Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Koronavirüs tedbirleri uygulanarak yüz yüze katılımla gerçekleştirildi.

…………..ooo………..…

TARSUS’TA TA-DE-KA TOPLANTISI

Tarsus’a Değer Katanlar Toplantısının bir yenisi bugün saat 17.15 de Ticaret Odasında yapılacak. Kent Tarihi Araştırmaları ve Kent Belleği oluşturulacak. Kurul 2022 yılı takvimini  netleştirecek. Kurul sözcüleri belirlenecek.

…………..ooo………..…

TARSUS GENÇLİK KAMPI, KADIN HENTBOLCULARI AĞIRLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı takımlarından olan ve Kadınlar Türkiye 1. Ligi’nde mücadele eden Kadın Hentbol Takımı, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda, kritik maçlar öncesinde kamp yapıyor.

…………OOO………..

ZAFER PARTİSİ TARSUS’TA ÖRGÜTLENİYOR… GENEL MERKEZ TARAFINDAN İLÇE BAŞKANLIĞINA EĞİTİMCİ GÜÇLÜ GÜNEY ATANDI….

Genel Başkanlığını siyasetin tanınmış isimlerinden Ümit Bozdağ’ın yaptığı ZAFER PARTİSİ Tarsus’ta da ilçe örgütü atamasını gerçekleştirdi. Tarsus’ta eğitimcilik yapan Güçlü Güney Genel Merkez tarafından gönderilen atama yazısıyla ilçe başkanlığı görevine getirildi. İlçe başkanlığına getirilen Güçlü GÜNEY’e siyasi hayatında başarılar dileriz.

…………OOO………..

TARSUS’A KAZANDIRILAN SAİNT PAUL BUTİK OTELİ  YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE HİZMET VERİYOR
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın şehrin turizm potansiyelini artırmak ve konaklama sorununu çözmeye yönelik girişimleri kapsamında tarihi evler sokağında bulunan mülkiyeti belediyeye ait konak Butik Otel olarak hizmete devam ediyor.

…………..ooo………..…

TARSUS VE MERSİNLİ GENÇLERE MÜJDE

Her geçen gün hizmetlerine bir yenisini ekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER bu defa da bu zor süreçte üniversite de okumaya hazırlanan öğrencilere bir kez daha elini uzattı. Üniversite Harç Ücretlerini  Mersin Büyükşehir belediyesi ödeyecek.

…………..ooo………..…

TARSUS BELEDİYESİ ÇUKUROVA KİTAP FUARI’NDA  STAND AÇTI

Tarsus Belediyesi 19-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Çukurova Kitap Fuarı’nda kentimizin temsil edilmesi için stand açtı. Tarsuslu şair ve yazarlarda fuara  katılıyor.

…………..ooo………..…

TARSUS DEMOKRASİ PLATFORMU SON ZAMLARI PROTESTO EDECEK

Tarsus Demokrasi Platform bu hafta sonunda son zamları protesto edecek. Bu nedenle CHP ilçe binasında bir toplantı yapıldı. Toplantıya CHP’nin yanı sıra ADD, ÇYDD, HDP, Kesk, Disk TİP, Sol Parti, Halk Evleri, PSAKD, Meslek Odaları ve diğer bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.

…………..ooo………..…

TARSUS İDMAN YURDU,  KIRŞEHİRİ 1-0 YENDİ

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta dün Tarsus İdman Yurdu   Kırşehiri 1-0 yendi. Tarsus İdmanyurdu kendi sahasında karşılaştığı Kırşehir Belediyesporu 1-0 yenerek üç puan aldı. TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu hafta arası mesaide Kırşehir Belediyesporu konuk etti. Tarsus Şehir stadında oynanan maçın ilk yarısında TİY, Uğur’un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitti. Tarsus İdmanyurdu  İkinci yarıda farkı artırmak isterken konuk ekip de beraberlik peşinde koştu. Ancak bu yarıda her  iki takımında çabaları başka gol getirmeyince maçı TİY 1-0 kazandı.

25 ŞUBAT 2022’de TARSUS

ANADOLU’NUN GELENEKSEL İĞNE OYASI KÜLTÜRÜ MERSİN’DE YAŞIYOR

Mersinden Kadın Kooperatifi, Dolmabahçe Sarayı’nın seçkin eserleri arasında yer alan İtalyan Ressam Fausto Zonaro’nun ‘Anne Sevgisi’ tablosundan esinlenerek inovatif bir ürün ortaya çıkardı. Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde nesillerdir geleneksel iğne oyasıyla uğraşan kadınlar, tablodaki papatya nakışını işleyerek küpe, kolye ve bileklik gibi ürünler üretti. Milli Saraylar’da satışa sunulan el emeği göz nuru ürünler bir geleneği yaşatırken, üretici kadınlara da kazanç sağlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Mersinden Kadın Kooperatifi’nde inovatif bir çalışmaya imza atıldı. Kooperatif’in girişimiyle İtalyan Ressam Fausto Zonaro’nun ‘Anne Sevgisi’ tablosundaki papatya deseni, Çamlıyayla’da iğne oyasıyla ilgilenen kadınlar tarafından küpe, kolye ve bileklik gibi ürünlere işlendi. Ortaya çıkan ürünler Milli Saraylar’da satışa sunuldu.

…………000………..

BOZDOĞAN ’80 MİLYON BORÇ ÖDEDİK’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katılmış olduğu bir canlı yayın programında çeşitli konulara değinerek Tarsus Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgiler verdi. Belediyenin eski dönemden kalan borcun 80 milyon TL’sini ödediklerini ve şu an belediyenin kasasında 24 milyon TL artış olduğunu belirtti

Başkan Bozdoğan, “Biz Tarsus Belediyesi olarak ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Yarı yolda kalmayalım, borçlanmayalım diye projelerimizde ek kaynaklar oluşturduk. Türkiye’de yaşanan ekonomik buhrana rağmen kasamızı artışa çıkardık’’ dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR ANLAYIŞA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’nin kasası artışa geçen nadir belediyelerinden biri olan Tarsus Belediyesi, bütçedeki fazlalığı projelerle üretilen ek kaynaklar ve tasarruf ile sağlıyor Bu kapsamda Başkan Bozdoğan, vatandaşlara Belediye Kasasının her zaman açık olduğunu, gelir gider hesaplarının tüm vatandaşlar tarafından sorgulanabilir olduğunu iletti. Yaptıkları her çalışma ve planlamada şeffaf davrandıklarını belirten Başkan Bozdoğan, ‘’Kıymetli hemşehrilerim Belediye kasasında bulunan para sizindir. Bireysel ve kurumsal ölçütlerde en önemli kurallardan biri karşılık güven duygusudur. Yaptığımız tüm faaliyetlerin kuruşu kuruşuna hesabını vermek ve vatandaşlarımızın kamunun kaynaklarını yine kamuya yatırım olarak aktardığımızdan emin olmalarını istiyoruz’’ diye konuştu.

“AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATIYORUZ’’

Tarsus Belediyesi’nin ek kaynaklar üretme çabasında olduğunu ve tasarrufla artı değer kazandığını belirten Başkan Bozdoğan, “Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyor ve israf da etmiyoruz. Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik sorunlarla baş ediyor. Biz yaptığımız her projede ek kaynak üretiyoruz, nerden nasıl kısabiliriz, nerden ne kadar az masraf yapabiliriz diyoruz. İsraf etmemeli, üretmeli, geleceğe hazırlık yapmalıyız. Bu disiplin ve anlayışla devam ediyoruz. Yaptığımız tüm faaliyetlerin kuruşu kuruşuna hesabını vermek ve vatandaşlarımızın kamunun kaynaklarını yine kamuya yatırım olarak aktardığımızdan emin olmalarını istiyoruz’’ diye konuştu

………….ooo……….

TARSUS YERYÜZÜ PAZARI  PAZAR GÜNÜ AÇIK

Tarsus Yeryüzü Pazarı  Pazar günü açık olacak. Yöresel ürünler bu Pazar, Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı’nda.

27 Şubat Pazar, Saat: 13:00 Tarsus Kubat Paşa Medresesi Önü

………….ooo……….

MUHARİP GAZİLER, TARSUS TİCARET BORSASI’ NDA

Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim YUVARLAKOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya’yı ziyaret etti.

Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim YUVARLAKOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, şehit yakınları ve gazilere gösterdiği yakın ilgiden dolayı Başkan Murat Kaya’ya teşekkür ettiler.

…………000………..

TARSUSLU DAMLA ÇETİN in BABASI TV’YE ÇIKTI. KIZININ BULUNMASINI İSTEDİ

Tarsuslu Metin Çetin 12 yaşındaki kızı Damla Çetin’in psikolojik sorunlarıyla ilgili tedavi amaçlı ilaç kullandığını ve bu kaçma eylemlerinin birkaç kez tekrarladığını dile getirerek kayıp kızının bulunmasını istedi.
Tarsus İlçe Emniyetine de kayıp başvurusu yapan dertli baba ”kızımın psikolojik sorunları var. Bunun için de ilaçlar kullanıyor. Bir keresinde Urfa’ya kaçmak isterken terminalde yakaladık. Bu kez de Tuvalet penceresinden kaçarak kayıplara karıştı. Hayatından endişeliyiz. Görenlerin, yerini bilenlerin insaniyet adına 0 533 093 7840 nolu telefonuma ya da Tarsus ilçe Emniyet birimlerine haber vermelerini önemle istirham ediyorum” diyor

………….ooo……….

VALİYE ZİYARETLER

Bir dizi program için ilimize gelen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan ŞENER ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem KOCA, Valimiz Sayın Ali İhsan SU’ yu makamında ziyaret ettiler.

………….ooo……….

TEFECİ OPERASYONU

Mersin il Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; KOM şube  müdürlüğü Tefecilik-Yağma” suçu ili ilgili yürütülmekte olan projeli çalışmalar kapsamında 14 adrese  eş zamanlı operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslara ait ev aramalarında 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 10 adet 7.65 mm çapında fişek, 3 adet senet,ele geçirildi. Müştekilere ait tapu senetleri ve incelenmek üzere çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

26 ŞUBAT 2022’de TARSUS

MERSİN VE TARSUS’TA TAZİYE YEMEĞİ İÇİN BELEDİYE FIRIN KURUYOR

Vatandaşların taziye yemeği ihtiyaçlarına destek sunacak yeni bir hizmeti  Mersin ve Tarsus’ta hayata geçiriyor.Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taziye yemeği ihtiyaçlarına destek sunacak yeni bir hizmeti hayata geçiriyor.

…………ooo………..…

BÜYÜKŞEHİR’İN TARSUS HALİNDE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Tarsus Hal Kompleksi içerisinde altyapı yenilemenin ardından çift kat sıcak asfalt serimi yapan Büyükşehir ekipleri, araçların güvenli şekilde giriş-çıkış yapabilmeleri için yol çizgilerini de tamamladı. Büyükşehir ekiplerinin Tarsus kent merkezinde birçok noktada yol yapım ve yenileme faaliyetleri ise sürüyor.

………….ooo…………

YENİCE MEVKİİNDE TANKER YANGINI

Tarsus Yenice yakınlarında akaryakıt dolu tankerin lastik bölümünde  yangın çıktı. Çıkan yangın, itfaiye görevlilerince araca yayılmadan söndürüldü.

………….ooo…………

TARSUS’TA  ” TARIMSAL ÜRETİMDE AKILLI GÜBRELEME VE SULAMA” SEMİNERİ

Tarsus’ta   bugün ” Tarımsal Üretimde  Akıllı Gübreleme Ve Sulama” Semineri düzenleniyor. Seminer saat 10 da Nikah salonunda başlayacak.

………….ooo…………

TSKGV  TARSUS  FAHRİ TANITIM KURULU KÜTÜPHANE YAPTIRDI

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV)  Tarsus  Fahri Tanıtım Kurulu tarafından  Çukurova sanayi  Ortaokulu Aile Birliği  tarafından hazırlanan Kütüphane ve okuma salonu törenle hizmete açıldı.

………….ooo…………

ARICILIK TA ZİRAİ MÜCADELE YÖNTEMLERİ KONULU TOPLANTI DÜZENLENDİ

Tarsus İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğünce Tarsus Ziraat Odası Toplantı Salonunda Tarsus genelinde tarımsal üretimin yaygın olarak yapıldığı mahallelerin muhtarları ile Yaş Sebze ve Meyvede Pestisit Kalıntıları ve Arıcılık ta Zirai Mücadele Yöntemleri konulu toplantı düzenlenmiştir.

………….ooo…………

SANATLA İÇ İÇE TARSUS

Ressam Dr. Oya Gönen’in kişisel resim sergisi devam ediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mehmet Bal Sergi Salonunda Ressam Dr. Oya Gönen’in kişisel resim sergisi açılışına katılım sağladı. Birbirinden kıymetleri eserleri incelemek için sergiye katılım sağlayabilirsiniz. Eserleri ile Tarsus’a renk katan Dr. Oya Gönen’e teşekkür ediyoruz

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDUNDA ALİ İLK BAŞKAN OLDU

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü yeni yönetimini oluşturdu. Yönetim Kurulu Başkanı Ali İLK olurken As Başkan Yakup ATEŞ oldu.

27 ŞUBAT 2022’de TARSUS

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ 13. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Atatürkçü  Düşünce Derneği (ADD) Tarsus Şubesi’nin 13. Kurultayı bugün (26.02.2022 Cumartesi) Saat 10:30’da Güner Baykal Toplantı ve Konferans salonunda gerçekleşti. Gökhan ARKAN tekrar başkan seçildi.

…………OOO………..

‘YENİDOĞAN FAALİYETİ‘ ZİYARETLERİNE DEVAM EDİLDİ..

Tarsusta   ‘Yenidoğan Faaliyeti‘ ziyaretlerine devam edildi. Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yenidoğan Faaliyeti‘ kapsamında;Gazi Paşa, Şahin, Kırklarsırtı ve FevziÇakmak Mahallelerinde yenidoğan bebekler ve aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi

…………OOO………..

TARSUS’TA DRAM İÇİNDE DRAM

Talihsiz bebek doğuma giderken hastane önünde annesini kaybetti. 10 aylık olana kadar babası tarafından bakılan talihsiz bebeği, çocukları olmayan 37 yıllık Tarsuslu bir aile sahiplendi. Talihsiz çocuk iki yaşına geldiğinde ise amansız hastalığın pençesine düştü.

…………OOO………..

KRİPTO PARA ÜRETİMİ YAPAN ŞAHSA BASKIN

Mersin’de yurt dışından kaçak yollarla getirdiği, elektronik cihazlarla izinsiz kripto

  …………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU, NAZİLLİ’YE GİTTİ

Tarsus İdman Yurdu Spor takımı, pazar günü deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Çarşamba günü kendi evinde Kırşehiri 1-0 yenen Tarsus İdman Yurdu , yarınki maçtan da puan almaya çalışacak. İlk yarıda Tarsus’ta oynanan maç 1-1 bitmişti Bu pazarki maç saat 13.00 de başlayacak.

…………OOO………..

ELİFE ASLAN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

TSK Güçlendirme Vakfı Tarsus Fahri Tanıtım Kurulu ve Çukurova Sanayi Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından yapımı ve tefrişi tamamlanan Çukurova Sanayi Ortaokulu Kütüphanesi açılışı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’nun da katıldığı törenle yapıldı..

…………OOO………..

TARSUS ADİLE ONBAŞI KIZ MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ EMEKLİ OLDU

Tarsus’ta eski adıyal Kızz Meslek lisesi, yeni adıyla  Adile Onbaşı  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü emekli oldu. Üç yıldır adı geçen okulda müdürlük yapan Muhsin Pırlak hizmet süresini ve yaşını tamamlayarak emekliye ayrıldı.

………….ooo…………

KAYMAKAM OYA HANIMIN SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Kırklareli’de ikamet eden Tarsuslu Ziraat Mühendisi Dr. Oya GÖNEN tarafından dün Tarsus Mehmet BAL Sanat Galeri’sinde açılan kişisel resim sergisini ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUSLU ÖĞRENCİ MATEMATİK ŞAMPİYONU

Tarsus  Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan Ömer Erken, online olarak katıldığı Caribou Contests Matematik Yarışması’nda dünyada 1. Oldu. Ömer, onlarca ülkeden 8 bin 855 yarışmacıyı geride bırakarak matematik dalında dünya birincisi olmanın gururunu ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştı.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi