FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 28 Mart 2022 229 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 21-22-23-24-25-26-27 MART 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

21-22-23-24-25-26-27 MART 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum…”.

21 MART 2022’de TARSUS

TARSUS KAYMAKAMI NEVRUZU KUTLADI

Bugün Nevruz bayramı.. Tarsus Kaymakamı Nevruzu kutladı. Tarsus Kaymakamlığından yapılan açıklamada ‘’Baharın-habercisi kardeşlik ve barışın simgesi Nevruz bayramı ve Orman Haftasını kutlar esenlikler dilerim’ denildi. Her iki gün nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA MUM IŞIĞI FAALİYETİ

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yenidoğan‘ ve ‘Mum Işığı’ Faaliyetleri kapsamında faaliyetler devam ediyor. Bu kapsamda; Yeşilevler, Reşadiye, Bağlar, Yarbay Şemsettin ve Tozkoparan Mahallelerinde aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sosyal Hizmet Merkezi, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA DON ZARAR VERDİ

Tarsus’ta don nedeniyle zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması başlatılıyor. Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdür Hayri Erdoğan ve Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçede etkili olan don nedeniyle zarar gören tarım alanlarında incelemede bulundu.Erdoğan, yaptığı açıklamada, don nedeniyle 78 mahalledeki 12 bin dekarlık sert çekirdekli meyve bahçelerinde ciddi hasar yaşandığını belirtti. 21 Mart Pazartesi bu alanlarda hasat tespit yapılacağını kaydetti.Avcı da don nedeniyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

…………OOO………..

TARSUS’TA YAŞLILAR ETKİNLİĞİ

Tarsus belediyesi  18-24 Mart Yaşlılar Haftası sebebi ile etkinlik düzenledi. Belediye  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği programda kıymetli büyüklerimiz bir araya gelerek çeşitli etkinliklere katılım sağladı. Büyüklerimiz düzenlenen beceri atölyeleri, müzik dinletileri ve eğlence programları ile güzel vakit geçirdi.

………….ooo………….

YARALI KIZIL ŞAHİN TARSUS’A GETİRİLECEK

Dün Adana’da  kanadından yaralanmış halde bulunan kızıl şahin, Osmaniye’de tedaviye alındı. Ceyhan ilçesi Mustafabeyli Mahallesi’nde yaralı halde kızıl şahin bulan kişi, durumu ilgililere bildirdi. Bölgeye yönlendirilen Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kızıl şahini teslim aldı. Sağ pençesinin koptuğu, sağ kanadından da yaralanmış olduğu belirlenen kızıl şahin tedaviye alındı. Kızıl şahinin tedavisinin ardından Mersin’in Tarsus ilçesindeki veya Gaziantep’teki hayvanat bahçesine gönderileceği belirtildi.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘AKTİF VE BAŞARILI YAŞ ALMA YÜRÜYÜŞÜ’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında ‘Aktif ve Başarılı Yaş Alma Yürüyüşü’ düzenledi. Yaş almış yurttaşlar Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya gelerek, Fenerbahçe Meydanı’na kadar yürüdü. Etkinliğe katılanlara yürüyüşün sonunda Büyükşehir Belediyesi ekipleri çorba ikramında bulundu.

…………OOO………..

FOTOĞRAFÇILAR ODASI BAŞKAN VEKİLİ RAMAZAN ARDUÇ ‘UN MUTLU GÜNÜ

Fotoğrafçılar Odası Başkan Vekili Ramazan Arduç’un Kiymetli Kızı Görkem Arduç ve damat Veysel Candan çiftinin mutluluğuna ortak olduk. Tarsus Fotoğraflarçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cumali Taş aileleri tebrik ederek ‘’Genç Çiftleri Tebrik Eder Ömürboyu Mutluluklar Dileriz.’’ Dedi.

…………OOO………..

DUATEPE MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Tarsus’un eski ve kenar semtlerinden Duatepe mahallesinde kentsel dönüşüm başladı.

…………….ooo……………

TARSUS İDMAN YURDU, 5-1 GALİP

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu, seriyi bozmadı. Dün deplasmanda Eskişehirspor karşısında 8. dakikada Onur Arı’nın golüyle yenik duruma düşen ekibimiz güzel futbolunu 5 golle süsledi.

Tarsus  İdman Yurdu’nun gollerini 26. dakikada Bartu Göçmen kendi kalesine, 43 de Eren Keleş, 45 de Niyazi Batuhan, 66 ve 71. dakikalarda Artun Akçakın kaydetti. Galibiyet sevinç yarattı.

22 MART 2022’de TARSUS

TARSUS’TA NEVRUZ KUTLAMASI

Tarsus’ta da 21 Mart Tarihi itibariyle bazı önemli kutlamalar yapılıyor. Tarsus’ta Nevruz kutlamaları devlet töreni ile kutlandı. 21 Mart Nevruz Bayramı törenleri Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen programa Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Belediye başkan yardımcısı Hakan Yıldırım, Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ile diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. Törende yumurtalar tokuşturulup halaylar çekildi.

………….ooo…………

TARSUS TİCARET BORSASINDAN  ‘’SU TASARRUFU YAPIN’’ . 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, su tasarrufu çağrısında bulundu. İklim, su ve ürün deseni hakkında konuşan Başkan Murat Kaya, “İklim Değişiyor, Suyumuz Tükeniyor” Ülkemiz su kaynaklarını daha dikkatli sarf etmeli” dedi

………….ooo…………

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’TARSUS’TA YILDIZLAR YETİŞECEK’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu ve Tarsus’ta faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin yöneticileriyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.”… Velilere, bizlere ve yetkililere büyük görevler düşüyor. Tarsus’ta yıldızlar yetişecek’’ diye konuştu.

………….ooo…………

TİY BAŞKANI ALİ İLK ‘’HEDEF ALT YAPI’

Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali İlk, ‘’Bizim hedefimiz alt yapı, altyapıya önem vermeyen hiçbir kulüp başarılı olamaz. Bugün de değerli Belediye Başkanıma rica ettik, kendisi koşarak, severek gelirim dedi. Tarsus’ta futbola ve amatör spor kulüplerine büyük katkıları olan değerli Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum’’ dedi.

………….ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS YEŞİL MAHALLE’DE KAPSAMLI ASFALT ÇALIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus Yeşil Mahalle’nin ana arteri konumunda bulunan 4234 Sokak ile Hasan Özçivi Sokak başta olmak üzere birçok sokakta zemin iyileştirme ve ardından sıcak asfalt kaplama işlemi yaptı.

………….ooo…………

TIPKI SİZİN GİBİYİZ.. +1 FARKLA AYNIYIZ

21 Mart Down Sendromu günü idi. Tarsus’ta da Kaymakamlık binası karşısında Demokrasi  ve İnsan Hakları meydanında güzel bir kutlama yapıldı.

………….ooo…………

MUHALİF PARTİLERİN ÖNERDİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM NEDİR?” KONULU KONFERANS YAPILDI.

Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda Tarsus Kent Konseyi olarak Tarsus Belediyesi’nin desteği ile düzenlediğimiz, “Muhalif Partilerin Önerdiği Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Nedir?” konulu konferans yapıldı.

………….ooo…………

ŞAHİN MAHALLESİNE SAĞLIK OCAĞI YAPILACAK

Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, yeni yapılacak projeler  hakkında bilgi verdi. Kendisini ziyaret eden ve bilgi veren Bozdoğan “Yıllardır Mücadelesini Verdiğimiz Şahin Mahallesi aile sağlık merkezinin İhalesinin yapıldığını Müjdeliyorum.” dedi.

23 MART 2022’de TARSUS

ASAYİŞ TOPLANTISI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında yapıldı. Toplantıya , Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat TİRYAKİ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç MARIM, Cezaevi Tabur Komutanı Binbaşı Cüneyt YÜKSEL ve İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL’in katılımıyla Kaymakamlık Makamında gerçekleştirildi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ESHAB-I KEHF’DE KAYNAR İKRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaynar ikramının kapsamı her geçen gün genişliyor. Soğuk havada içleri ısıtan kaynar, bu kez de Tarsus’ta bulunan Eshab-ı Kehf’i ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi.

…………OOO………..

TAŞYAD, DÜNYA ŞİİR GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus Şairler Derneği başkanı Doğan Akpınar, “21 Mart Dünya Şiir Günü” nü kutladı. 21 Mart Dünya Şiir Günü”  UNESCO şiirin insanlar arasında evrensel bir dil olarak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 1999 yılında ilan ettiği ve tüm dünyada kutlanan bir gündür. Tüm şairlerimize şiir günü kutlu olsun

…………OOO………..

TIPKI SİZİN GİBİYİZ.. +1 FARKLA AYNIYIZ

21 Mart Down Sendromu günü idi. Tarsus’ta da Kaymakamlık binası karşısında Demokrasi ve İnsan Hakları meydanında güzel bir kutlama yapıldı.

………OOO………..

ŞAİRLER ÖDÜLLERİNİ 25 MARTTA ALACAK

MYD-Mersin Yazarlar Derneği 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle “Bahar” konulu şiir Yarışmamızın ÖDÜL TÖRENİ İçin ‘Teşekkür Belgelerini hazırladı.

…………OOO………..

TARSUS ŞELALE OTELİNİN YIKIMINDAN VAZGEÇİLMELİ

Tarsus Şelale Oteli yıkımından vazgeçilmeli. Yıllardır atıl kalan Şelale  Tarsus Oteli yeniden ayağa kaldırılması için en kısa sürede çalışma yapılması istenmesine rağmen, alınan kararla Otelin yıkımına karar verildi.

…………OOO………

BOZDOĞAN’DAN TAZİYE

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Bingöl Özel Harekat Müdürlüğü’nde anti tank eğitimi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Necati Aygün ve Birol İli özel harekat polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.Ulusumuzun Başı Sağ Olsun’’ dedi.

…………OOO………

ENGELSİZLER TARSUS GENÇLİK KAMPINDA EĞLENDİ

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla Tarsus Gençlik Kampında ‘+1 Engelsiz İzciler Kampı’ düzenledi.

…………OOO………..

TARSUS MELEKLERİ DERTLERE DERMAN OLUYOR

Tarsus Melekleri lakabıyla anılan Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olmaya devam ediyor.Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde faaliyetlerini yürüten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus’ta ikamet eden yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerini evlerinde ziyaret ederek ihtiyaç duydukları konuları tespit ediyor.

…………OOO………..

PAPATYALAR YAŞ ALMIŞ BÜYÜKLERİNİ UNUTMADI

Samiye Naim Eğitim Vakfı Anaokulu’nun Papatyalar Sınıfı ’18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’ dolayısıyla etkinlik düzenledi.

24 MART 2022’de TARSUS

TARSUS’TA YERLİ TOHUM EKİMİ GELENEK HALİNE GELDİ

YERLİ MISIR ÇUKUROVA TOPRAKLARINDA YENİDEN TOPRAKLA BULUŞTU 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Yaptığımız işbirliği çalışmalarıyla çiftçinin toprağında hayat bulan yerli tohumlar yeni yerlerin de eklenmesiyle beraber Tarsus topraklarında yeniden bir gelenek haline geldi” dedi.

………….ooo……….

CEZAEVİ RİNG ARACI ŞOFÖRLERİNE TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERDİ

Mersinde Jandarma ekipleri trafik kazalarını önlemek amacıyla cezaevi ring aracı şoförlerine trafik güvenliği eğitimi verdi.

………….ooo……….

MİLLİ GAZETE VE TARIM YAZARI SADETTİN İNAN TARSUS’A GELİYOR

Ulusal gazetelerden  Milli Gazete ve Tarım yazarı Sadettin İnan Tarsus’a geliyor.Milli Gazete Ankara Haber müdürlüğü de yapan , Tarım konularının uzman yazarı Sadettin İnan  25 Mart 2022 Cuma günü saat 14.00’de Ticaret ve Sanayi Odasında bir konferans verecek..

………….ooo……….

AVCI “ÇİFTÇİLERİMİZİN YARALARININ SARILMASI İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ”

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis AVCI “Çiftçinin afetlerden gördüğü zararın karşılanması için tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis AVCI, kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan TSO başkanı Ruhi Koçak ve Tarsus -Çamlıyayla Muhtarlar  Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü’ye teşekkür etti.

………….ooo……….

TARSUS İDMANYURDU, KURULUŞUNUN 99. YILINI KUTLADI

Cumhuriyetle yaşıt olan   Tarsus İdmanyurdu, 99. kuruluş yıldönümünü  görkemli bir törenle kutladı. Yürüyüş ve anıta çelenk sunumu yapıldı. Kulüp Başkanı Ali İLK konuşma yaptı.

………….ooo……….

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI OZAN VARAL: “SÜT ÜRETİCİSİNİN HALİ İÇLER ACISI, İNEKLER KESİME  GÖNDERİLİYOR”

Çözüm ithalat değil, yerli üreticinin değişik kollardan desteklemesi yoluyla hayvansal üretimin artırılmasıdır. CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın “paramız var, dışarıdan alırız” mantığıyla yürüttüğü hatalı politikalar neticesinde zor günler yaşayan ülke hayvancılığının, adım adım uçuruma sürüklendiğini söyledi

………….ooo……….

KADINLAR FUTBOLDA TARSUS’UN KONUĞU ADANA OLACAK

TFF Kadınlar Futbol 3. Ligi’nde Adana’yı temsil eden Adana 01 Kadın Futbol Kulübü, ligin ilk haftasında karşılaştığı Akdeniz Demirspor Kadın Futbol Kulübü’nü 5-0 mağlup etti. TFF Kadınlar Futbol 3. Ligi’nde mücadele eden Adana 01 Kadın Futbol Kulübü, Ligin 2. haftasında 26 Mart Cumartesi günü Tarsus Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Adana 01 Kadın FK, hazırlıklarına devam ediyor.

25 MART 2022’de TARSUS

MOLDOVA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DİMİTRİ CROİTOR, TARSUS ZİYARETİ

Bir dizi ziyaret ve program için Mersin’e gelen Moldova Ankara Büyükelçisi Dimitri Croitor, Tarsus’u da ziyaret etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyareti ardından Tarsus’a gelen Dimitri  Croitor, Tarsus Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı ve Seçer A.Ş. Dış Ticaret Müdürü Murat Kurt tarafından Seçer Tarım A.Ş. de karşılandı.

…………OOO………..

ÇEVRE BİLİNCİ VE SIFIR ATIK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, kent genelinde bulunan okullarımızda sürdürülen sıfır atık projesi ve çevre bilinci eğitimleri kapsamında, Şehit İshak İlkokulu’nda 500 öğrenciye sıfır atık ve çevre bilinci konularında uygulamalı eğitim verildi. Temiz bir gelecek için bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz

………….ooo…….……

TARSUS’TA FİDAN DAĞITIMINA DÜN DE DEVAM EDİLDİ

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü – Orman Haftası Daha Bitmeden 30.000+ Fidan dağıtımı gerçekleşti.

………….ooo…….……

TARSUS  LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI ALİ TAVMAN  GÖZ AMELİYATI OLDU

Tarsus  Lokantacılar , Kebapçılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Ali Tavman gözünden rahatsız olduğu için ameliyat oldu.Ali Tavman’ın geçirmiş Olduğu Göz Ameliyatından Dolayı Geçmiş Olsun Dileklerimle Acil Şifalar Dileriz.

………….ooo…….……

KARMA RESİM  SERGİSİ

Tarsus’ta Ticaret Ve Sanayi Odası Katkılarıyla Resim sergisi açılıyor. Çiğdemler çırçır fabrikası olarak bilinen ve Tarsus kent belleğinde önemli bir yeri olan bu mekanda karma sergi 31 Mart 2022 tarihine kadar sürecektir.

………….ooo…….……

MERSİN’DE DEAŞ’A ŞAFAK OPERASYONU

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine, terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten ve finansal destek sağlayan şahıslara yönelik olarak iltisaklı kurumlarla kurulan koordine neticesinde; 11’i il merkezinde, 2’si Anamur ve 1’i Tarsus ilçesinde olmak üzere toplamda 14 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonel çalışmada 13 şüpheli yakalandı.

………….ooo…….……

20 BİN TL.Yİ ÇALDI

Tarsus’ta S.G.’nin ev almak için biriktirdiği 20 bin TL’yi çaldılar. Yatak odasından parayı  çalan enişte S.S. gözaltına alındı.

26 MART 2022’de TARSUS

BAHAR ŞENLİĞİ COŞKUSU

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, düzenlenen  Bahar Şenliğinde vatandaşlarımızla bir araya geldi. Şenlikte; üreticilerimize ve vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapılırken, halk oyunları ve çeşitli etkinlikler ile baharın coşkusu doyasıya yaşandı. Belediye, Tarsus tarihinde görülmeyen bir çalışmayla kentimizin nefes almasını amaçlıyor, Tarsus’u bir uçtan bir uca yeşille buluşturuyor…

…………OOO………..

TARSUS HUZUREVİNDE YAŞLILAR GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevine ziyarette bulundu. Otcu, Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevine ziyarette bulundu.

…………OOO………..

TARSUS’TA MEZARLIK TEMİZLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı , Tarsus Koordinasyon Müdürlüğünce Mezarlıklarda  temizlik  çalışmalarına başlandı.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇAMLIYAYLA’YA KATLI OTOPARK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında yaylacıların akın ettiği Çamlıyayla’da yaşanan otopark sorununu çözüyor. Fen İşleri Dairesi tarafından Çamlıyayla merkezde bulunan ve pazar alanı olarak adlandırılan alana katlı otopark inşa edilmeye başlandı.

  …………OOO………..

ORMAN HAFTASI DAHA BİTMEDEN 30.000 FİDAN DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİ

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü – Orman Haftası Daha Bitmeden 30.000+ Fidan dağıtımı gerçekleşti. Ekim programlarının yanı sıra traktör traktör ücretsiz fidan dağıtımı yapan Orman İşletme Müdürlüğü, Kendi Müdürlükleri önünde, Yarenlik alanında, dünde Tarsu Avm’de fidan dağıtımına devam etti..

…………OOO………..

TİY BAŞKANI ALİ İLK ‘DEN BUGÜNKÜ MAÇA DAVET

  1. Kuruluş Yıldönümü’nü büyük bir coşkuyla kutlayan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü  play off için sıkı hazırlanıyor.

TİY 26 Mart 2022 Cumartesi günü, saat 14.00’de, Tarsus Şehir Stadyumu’nda TECO Karacabey Belediyespor ile karşılaşacak. Başkan Ali İlk ‘’Tüm Tarsus Protokolü’nü ve Tarsus Halkı’nı Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’ne destek olmaya davet ediyorum’’ dedi.

…………OOO………..

2 TIRIN ÇARPIŞTIĞI KAZADA SÜRÜCÜLERDEN BİRİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Tarsus’ta Abdulcebbar D’nin (35) kullandığı 73 SU 456x plakalı tır ile aynı yönde ilerleyen İ.B idaresindeki 50 ANN 362x  plakalı tır, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Takbaş mevkisinde çarpıştı.Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, sıkıştığı yerden çıkardıkları Abdulcebbar  D’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

…………OOO………..

TARSUS’TA MUM IŞIĞI FAALİYETİ

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yenidoğan‘ ve ‘Mum Işığı’ Faaliyetleri kapsamında faaliyetler devam ediyor. Bu kapsamda; Yeşilevler, Reşadiye, Bağlar, Yarbay Şemsettin ve Tozkoparan Mahallelerinde aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sosyal Hizmet Merkezi, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi.

…………OOO………..

BELEDİYE  VATANDAŞLARA  8 BİN FİDAN DAĞITTI

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü organizesinde düzenlenen şenliğe binlerce vatandaş katılım sağladı.Gönüllü 600 çiftçiye ve vatandaşlara dağıtılan 8 bin fidan,  hem toprak anayı yeşillendirecek hem de fidanların yetişip büyümesi ile ağaçlar meyve verecek.

…………OOO……….

TARSUS’TA MANTAR KURSU DEVAM EDİYOR

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde Belediye Tesislerinde sürdürülen Mantar Yetiştirme Kursu devam ediyor. Bugün Barbaros Hayrettin Kız Anadolu Lisesi Öğrencileri biyoloji dersinde konuları olan Mantar Yetiştiriciliği eğitimini hocamız Sibel Güvençli ile uygulamalı olarak işlediler

…………ooo………..

TARSUS’TA SİBER SALDIRIYA KARASI TEDBİR BİLGİLENDİRMESİ

Mersin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından  seminer verildi. Tarsus Belediyesi  Spor Klübü öğrencilerine Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezinde Siber Saldırı konusunda bilgilendirme semineri verildi.

…………ooo………..

BAŞKAN BOZDOĞAN , ŞAMPİYONLARLA BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Belediyesispor yönetim kurulu, hocalar, şampiyonlar ve derece alan tüm sporcuları makamında ağırlayan Başkan Bozdoğan;” Her zaman için sporun ve sporcunun yanındayız. Bizler Tarsus’un sadece tarih, kültür ve sanatla değil sporla da gündeme gelmesini istiyoruz.” Dedi.

27 MART 2022’de TARSUS

TARSUSLULAR ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALINDA…

 ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ’NE 7 ESER KAZANDIRILIYOR

Çukurova’da Tarsus merkezli uluslararası bir çağdaş sanatlar müzesi kurulması amacıyla bir araya gelen Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi ve Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı, müze koleksiyonuna bağış eser kazandırma kampanyası çalışmalarının ilkini, Adana’da 25 Mart tarihinde başlayan ve 27.03.2022 tarihinde sona erecek olan 10’uncu Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında oluşturulan iki ayrı atölyede gerçekleştiriyor

………….ooo…………

BAHAR KONULU ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI KİTAP ÖDÜLÜ DİKKAT ÇEKTİ

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ‘Kitap Ödülü’ ile bir ilke daha imza attı. “Bahar” Konulu Şiir Yarışması ödül töreni Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Toplantı salonunda yapıldı. Tarsuslu şair 3. Oldu.

 ………….ooo…………

ASKIDA ET DAYANIŞMASI SÜRÜYOR

“En güzel hizmet, yüreklere dokunandır.” Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Halk Et Marketlerimizde devam eden ‘Askıda Et’ uygulamamız ile ihtiyaç sahibi 200 hanemize ulaştık. Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hep birlikte hemşehrilerimizin yanında olmaya, onlara yardım eli uzatmaya devam ediyoruz.’’ Dedi.

………….ooo…………

ANKARA’DA “EZOP” RÜZGARI ESTİ!

Tarsus Şehir Tiyatrosunun Ezop’ adlı oyunu 14. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali bünyesinde Ankara Necip Fazıl Salonu’nda müthiş bir coşkuyla sahnelendi. Ankara Tarsuslular Derneği (TADER)’inde katılım sağladığı oyunumuz yoğun ilgiyle izlendi. Oyunumuza yoğun ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür ediyoruz.

………….ooo…………

ARATOS FELSEFE DERGİSİ’NİN 109.SAYISI YAYINLANDI

Tarsus’ta yayınlanan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisinin 109. sayısı çıktı. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan Aratos’tan alan Aratos dergisi, 109. sayısının konu ve yazarları açıklandı.

………….ooo…………

MERSİNDE HIRSIZLAR JANDARMAYA YAKALANDI
Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bağ ve bahçe sulamasında kullanılan su borularını çalan (2) şüpheli şahsı yakaladı.
………….ooo…………

TÜRKİYE’DE TARIMIN YAŞADIĞI SORUNLAR TARSUS’TA ANLATILDI

Tarsus ve yöre Çiftçisine Türkiye’de tarımsal ve hayvansal sorunların anlatıldığı bir konferans verildi. Milli gazete Ankara Haber müdürü ve Tarım yazarı Sadettin İnan, bir dizi konferans vermek üzere Tarsus’a geldi.

………….ooo…………

 TARSUS İDMAN YURDU 2, KARACABEY BELEDİYE SPOR 0

TFF 2. Lig maçında – Tarsus İdman Yurdu rakibi, Karacabey Belediye Sporu 2-0 yendi. 8 Maçtır Yenilmeyen  Karacabey belediye spor, Tarsus’ta  Tarsus İdman Yurduna 2-0r yenilerek, mağlup oldu.

Gollerimizi Eren KELEŞ (DK.19) ve Niyazi Batuhan SALMAN (DK.52)  kaydetti.

Play Off yolunda önemli bir galibiyet elde ettik. Tarsus İdman Yurdu oyuncularını ve teknik heyeti kutluyoruz.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESPOR,BASKETBOL DA ÇEŞME BASKETBOL TAKIMINI 72-52 MAĞLUP ETTİ

Türkiye kadınlar basketbol Ligi 28. Hafta karşılaşmasında Tarsus Belediyesi  kızları galip. Tarsus spor salonunda oynanan maçta Tarsus belediyespor  basketbol takımı Çeşme basketbol takımını 72-52 mağlup etti

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi