FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 25 Eylül 2022 202 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 19-20-21-22-23-24-25 EYLÜL 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

19-20-21-22-23-24-25 EYLÜL 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

19 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Yeni dönem zeytin olgunlaştı. Yağmur yağmasının ardından  bugünlerde Sarıulak zeytini  hasadı başladı. Kentimizde ilk olarak bu sezon Kaleburcu köyünde hasat edilmeye başlandı. Yeni dönem zeytinleri bereketli olsun temennisiyle bol ürün ve bol kazanç diliyoruz.

………….OOO………..

TARSUS NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ARI GİBİ ÇALIŞIYOR

Tarsus Nüfus müdürlüğü personeli vatandaşlara hizmet için adeta arı gibi çalışıyor. Kıymet Aynur Taşyürek başkanlığında Tarsus Hükümet Konağı ikinci katında hizmet veren Tarsus Nüfus müdürlüğü personeli, randevu alarak gelen vatandaşlara hakkaniyet gözeterek hizmet sunuyor. 

 ………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESPOR  FİNALDE

Kadınlar Federasyon Kupası’nda finalistler belli oldu. Tarsus Belediyespor finale kaldı. Maç bugün..Elazığ İl Özel İdare ile Tarsus Belediyespor arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılacak final müsabakası saat 15.00’te başlayacak.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU İSTANBUL’DA 1-0 GALİP

TFF 2. lig beyaz grupta  5. Hafta maçımızda dün İstanbul da Vefa stadında oynanan maçta 1-0 galip geldik. Rakip Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor takımı önünde  Tarsus İdman Yurdu  90-2 de Artun’un golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Daha önce galibiyeti bulunmayan Tarsus İdman Yurdu şeytanın bacağını kırdı ve puanını 6’ya çıkardı.

20 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler günü Tarsus’ta da törenle kutlandı. Cumhuriyet alanında yapılan törenler Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu.

………….OOO………..

KAYMAKAM MUHARİP GAZİLERİ ZİYARET ETTİ

Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesine ziyaretler…Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlçe Protokolü, 19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri kapsamında Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesini ziyaret etti.

………….ooo..………..

 KADINLAR FEDERASYON KUPASI’NDA ŞAMPİYON : TARSUS BELEDİYESİ

Basketbol Kadınlar Federasyon Kupası’nın finalinde Elazığ İl Özel İdare’yi 54-51 skorla yenen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı şampiyon oldu. Bu sonucun ardından Federasyon Kupası Tarsus Belediyesi’nin oldu.

………….ooo..………..

 “ÖYKÜLERLE TARSUS” KİTABINI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE HEDİYE ETTİLER

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet METİN ile “Öykülerle Tarsus” kitabı yazarı dört öğretmenimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz  Adem KOCA’yı makamında ziyaret etti.

………….OOO………..

TARSUS SU PARKTA SEZON SONU

Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Su parkta sezon kapandı.  Tüm vatandaşların yararlanabileceği Tarsus Su Park, 2022 yaz sezonu, vatandaşların yoğun katılımı ile sona erdi. Yüzme kurslarının da yer aldığı su parkta binlerce vatandaş uzman eğitmenlerce hijyenik koşullarda yüzme eğitimi aldı

………….OOO………..

TARSUS GRUBU’NUN ‘DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ BUGÜN

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun ‘Dünya Alzheimer Günü’ dolayısıyla düzenlediği ‘Alzheimer Bilmecesinin Ne Kadarını Çözdük?.. Bilinenler Ve Bilinmesi Gerekenler…’ konulu programa protokolümüzün saygın üyelerini, tüm Tarsus halkını ve basınımızın güzide temsilcilerini davet ediyoruz.

………….ooo..………..

 TARSUS’TAKİ GİZEMLİ KAZIYLA İLGİLİ YENİ GELİŞMELER

Yıllar önce Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Tarsus’taki gizemli kazıyla ilgili gözden kaçan bir ayrıntı yeniden ortaya çıktı. Bir kişi  “Orada ne olduğunu gördüm. Evin altı labirent gibiydi. İki siyahi heykel nöbet tutuyordu” ifadelerini kullanmıştı. Evde yaşanan çökmeler sonrası bu kişinin sözleri doğrulanmış oldu.

21 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ TARIMDA ÜRETİYOR, ÇİFTÇİ VE KENT KAZANIYOR

Tarsus Belediyesi çiftçiye ve üreticiye destek olmak amacıyla belediyeye ait arazilerde üretim yapmanın yanı sıra belediye tesisleri içinde bulunan fidanlık alanında da üretim yapmaya devam ediyor. Alanda; tıbbi aromatik bitkiler, deneme alanları, seralar, bitki analiz laboratuvarı, fide yetiştirme sahaları ve model üretim alanları bulunuyor.

………ooo……….

TARSUS’A ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİ KAZANDIRILIYOR

Tarsus çiftçisine alternatif ürünler sunmak için çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, Tropikal iklim kuşağına uygun egzotik bir meyve olan pitayanın (Ejder meyvesi) Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde belediye fidanlığında ekimini gerçekleştirmişti.

………ooo……….

BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI İLE ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK SUNULUYOR

Bilinçli tarım uygulamalarına da hassasiyet gösteren Tarsus Belediyesi,üreticilerin yüzünü güldürmek, yüksek verimler ve üstün kaliteli ürünler almasını sağlamak amacıyla belediye tesisleri içinde bulunan bitki analiz laboratuvarı ile desteklerine devam ediyor.

………ooo……….

TARSUS’TA GAZİLERE  ZİYARETLER

19 Eylül Gaziler günü Tarsus’ta da törenle kutlanırken ziyaretler devam ediyor. Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Ali Uyan ve Ali Boltaç ile Tarsus-Çamlıyayla koordinatörü Soner Yetgin,  Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu’nu ziyaret edip günlerini kutladı.  Ziyarette Muharip Gaziler Derneğinin kuruluşu, Muharip Gazilik ve Gazilerin istekleri hakkında görüş alışverişindebulunuldu.

………….OOO………..

MERSİN VE TARSUS İÇİN UMUT YOLUNU BULUR HİZMETİ..

Mersin Büyükşehir Belediyesi,  ‘Umut Yolunu Bulur’ sloganıyla hayata geçirdiği Onkoloji Hasta Servis Aracı” hizmeti ile ihtiyacı olan hastaların yanında olmaya devam ediyor.

 ………….OOO………..

TARSUS SARIULAK ZEYTİNİ TASVİR EDEN İĞNE OYASI YAPTIRILDI

Tarsus Ticaret Borsası’nın her yıl katıldığı ve ziyaret ettiği İğne Oyası Festivali ‘nde emekçi kadınlara destek..

………….OOO………..

TARSUS TSO’DA SON 4 YILIN FAALİYETLERİ BASIN İLE PAYLAŞILACAK

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında son 4 yılın muhasebesi yapılacak. TSO’da 21 Eylül 2022 Çarşamba günü (bugün)  saat 15.30’da düzenlenecek toplantı ile başkan Ruhi Koçak ve yönetimi görevde olduğu 2018-2022 yıllarının faaliyetlerini anlatacaklar. Basın toplantısı ile  faaliyetlerini duyuracak olan Koçak ve ekibi yeni dönemi içinde yeniden göreve talip olduklarını açıklayacak.

………….ooo..………..

TARSUS OSB YENİ MÜDÜRÜ KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü olarak atanan D. Nezih Turhan kaymakam Otcu ile tanıştı. Hükümet konağına gelen Turhan ve Müdür Yardımcısı Erman Geçim Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti. Çalışmalar hakkında kaymakamı bilgilendirdi.

 ………….ooo..………..

TARSUSLULARA TOKİ’DEN 400 DAİRE YETER Mİ?

Mersin için 4 bin cıvarında toplu konut projesi hayata geçirilecek.  Anamur’a bile 1000 daire tahsis edilmesi uygun görülürken Tarsus’a 400 konut düşünülüyor. Nüfusu 400 bini geçen Tarsus’ta 400 daire devede kulak gibi kalır. Yani bin kişiye 1 konut düşecek.

………….ooo..………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, KADINLAR FEDERASYON KUPASI’NDA ŞAMPİYON OLAN  TARSUS BELEDİYESPORU KUTLADI

Basketbol Kadınlar Federasyon Kupası’nın finalinde Elazığ İl Özel İdare’yi 54-51 skorla yenen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı şampiyon olması nedeniyle belediye başkanı Haluk Bozdoğan teknik ekibi ve sporcuları kutladı.

………….ooo..………..

  14. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU 23 EKİM’DE

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu bu yıl  23 Ekim Pazar Günü koşulacak.

………….OOO………..

TARSUS DAHİL, MEVCUT 440 MEZARLIKTA İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin’de bulunan tüm mezarlıklarda ihtiyaç doğrultusunda gerekli çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Mezarlıklar Dairesi Başkanı İbrahim Zengin, “Mersin il genelinde 4 bin 68 tane mezarlığımız bulunuyor. Bunlardan 440 tanesinde, teknik ekiplerce yapılan inceleme neticesinde, bazı ihtiyaçların olduğu tespit edildi. “Tarsus Sucular Şehir Mezarlığı açıldı” diye konuştu.

………….OOO………..

TARSUS’TA MAÇ BİLET ÜCRETLERİNE YENİ DÜZENLEME

Tarsus idmanyurdu’nun iç saha maçlarında bilet ücretlerine yeni düzenleme getirildi. TİY yönetimi toplanarak önümüzdeki Pazar günü kentimizde oynanacak olan TİY- Ş. Urfa maçının bilet fiyatlarını değiştirdi. Daha önce 20 ve 50 TL ye çıkarılan bilet ücretleri yeni düzenleme ile maraton 10 TL, kapalı 30 TL olarak uygulanacak.

22 EYLÜL 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN CANLI YAYINDA GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLARI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla sorun yaşadıklarını, özellikle imar daire başkanlığının sürekli olarak dosyalarını beklettiğini  söyledi. tarsus CHP ilçe Başkanı Av. Ozan VARAL ve Yönetiminin kendisine her konuda yanlış yaptığını da belirtti. Bozdoğan, “Vahap SEÇER ile hiç bir sorunum yok, ama Tarsus ve Mersin’deki bürokratları ile var” dedi.

………….ooo……….

TARSUS’A 5 YILDIZLI OTEL YAPACAĞIZ”

Tarsus Belediye  Başkanı  Haluk Bozdoğan SUN TV de canlı yayında “Tarsus’a 5 yıldızlı bir otel kazandıracağız”

dedi.

………….OOO………..

TARSUS TSO’DA SON 4 YILIN FAALİYETLERİ ANLATILDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında son 4 yılın muhasebesi yapıldı. TSO’da dün düzenlenen toplantı ile başkan Ruhi Koçak ve yönetimi görevde olduğu 2018-2022 yıllarının faaliyetlerini anlattı. Basın toplantısı ile  faaliyetlerini duyuran Koçak ve ekibi yeni dönemi içinde yeniden göreve talip olduklarını açıkladı.

………….ooo..………..

84 YAŞINDA BİSİKLET DOKTORU:  YALÇIN ERKÖSE

Tarsuslu hemşehrimiz Yalçın Erköse’yi köşemize konuk ediyoruz bugün.. Yalçın amca 84 yaşında ama tam 60 yıldır bisiklet tamirciliği yapıyor. Bizde Tarsus Kazan Ben Kepçe diyerek gezerken yolumuz Yalçın amca’nın ekmek teknesi olan dükkanına düştü.

………….ooo..………..

ETEM ÇALIŞKAN’IN ESERLERİ TAŞ BİNAYI SÜSLEYECEK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen,‘Kaligrafinin Resme Dönüş Senfonisi Etem Çalışkan Sergisi’nin açılışına katıldı. Etem Çalışkan aslen Tarsusludur.

 ………….ooo..………..

 KİLİKYA MARATONUNA DOĞRU

Tarih, doğa ve sporun bir araya geleceği Kilikya Ultra Maratonu ile Mersin’in kültürel ve doğal mirasını spor aracılığıyla tanıtmak amaçlanırken; saklı kalan tarihte tüm koşu severlerle birlikte, kentte prestijli bir yarış imkânı yakalamak hedefleniyor. Başvuru tarihi 11 Eylül’de sona eren Kilikya Ultra Maratonu’na, toplam 500 sporcu kayıt yaptırdı. Dünkü tanıtıma Tarsuslu gazetecilerde katıldı. 

………….ooo..………..

TARSUS BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜNE ZİYARET

Voleybolda  1. Ligde oynayan kadın voleybol A takımımızı antrenman esnasında ziyaretler moral verdi. As başkan İsmail ALTUN yönetim kurulu üyelerinden Hakan Canan CAN ve Dursun GÜLER 1. Ligde oynayan kadın voleybol A takımımızı antrenman esnasında ziyaret etti Sporcular ‘’Bu güzel ziyaretten ve Desteklerinden dolayı yönetim kurulumuza teşekkürlerimizi sunarız.’’ Dediler.

 ………….ooo..………..

 TARSUS İDMAN YURDU’NDA YENİ SPORTİF DİREKTÖR FERHAT DUMAN OLDU

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu’ndan açıklama yapıldı; ‘’Takımımızda uzun süre forma giyerek birden fazla şampiyonluk yaşamış ve kupa kaldırmış eski kaptanımız Ferhat Duman kulübümüze Sportif Direktör olarak hizmet edecektir. ’’

………….OOO………..

TARSUS’TA ŞANLIURFA MAÇI HAZIRLIĞI

TFF 2. Lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu’nda bu hafta sonunda oynanacak olan Şanlıurfa maçının hazırlıkları aralıksız olarak devam ediyor.

 ………….OOO………..

 TARSUS YENİCE’DE FESTİVAL 18.YENİCE BARIŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLIYOR

Yenice Etkinlik Alanı daha önce ertelenen Barış Festivali yapılacak. Kıymetli sanatçımız Nurettin Rençber’in sahne alacağı festivalimize tüm halkımız davetlidir. Her yıl 1 Eylül’de yapılan festival Şehit cenazesi için ertelenmişti.

Nurettin Rençber Konseri 22 Eylül Perşembe 20.00-Yenice Etkinlik Alanı

23 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS’TA POLİS EKİPLERİNCE VATANDAŞLARA BROŞÜR DAĞITILDI

Tarsus ‘ta, polis ekiplerince vatandaşlara çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik, Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele, Toplum Destekli Polislik, Trafik Denetleme ve Terörle Mücadele şubeleri ekipleri, ilçedeki bir alışveriş merkezinde vatandaşlarla görüştü.

………….ooo..………..

TARSUS’TA OTOPARK ÜCRETİ 15 TL OLDU

100 binin üzerinde araç bulunan Tarsus’ta otopark park etme ücretine yüzde 50 zam geldi. Daha önce 10 Tl olan giriş çıkış ve saat ücreti dünden itibaren 15 TL ye yükseldi.

………….ooo..………..

SEÇER:  YAKINDA TARSUS’TA MARATON GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer  “Tarsus’ta 6-8 Mayıs’ta Kleopatra Bisiklet Festivali’ni yaptıklarını anımsattı.Başkan Seçer, ”sıra maratonda” dedi.

 ………….ooo..………..

 TARSUS’U İKİYE BÖLEN DEMİRYOLUNDA YENİ ÖNLEM

Tarsus kentinin ortasından geçen demiryolu üzerinde yeni önlemler alındı. Çevre duvarının çekilmesinden sonra tren hattına giriş çıkışlara sınırlama getirildi.

 ………….ooo..………..

 DÜŞME Mİ İNTİHAR MI?

Tarsus’ta bir şahıs 12. kattaki evinden düşüp hayatını kaybetti.  Bazı kişilerce düştüğü öne sürülen genç, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

 ………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDUNA MORAL YEMEĞİ

Emin Danyal GÜR TİY ekbine moral yemeği verdi.  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Kıymetli destekçimiz Emin Danyal GÜR dün takımımıza Şanlıurfaspor maçı öncesinde akşam yemeği ikramında bulundu. Sayın Emin Danyal GÜR’e takımıza verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederiz’’ dedi. Belediye Başkanımız Dr. Haluk BOZDOĞAN’da davete katılım gösterdi ve takımımıza moral verdi.

………….OOO………..

18. YENİCE BARIŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİ YAPILDI

Tarsus’a bağlı Yenice’de 18. Yenice Barış ve Kültür Festivali yapıldı. Etkinliğe belediye başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı. Başkan Bozdoğan ‘’Yeniceli hemşehrilerimiz ile birlikte Nurettin Rençber konserini dinledik. Bu eşsiz dinleti için değerli sanatçımız Nurettin Rençber’e ve alanı tıklım tıklım dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kentimizde, kültür ve sanata ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA ŞANLIURFA MAÇI HAZIRLIĞI BUGÜN SON

TFF 2. Lig beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu,  Şanlıurfa maçının hazırlıklarını bugün tamamlayacak.

24 EYLÜL 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN, “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 18. Yenice Barış ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen Nurettin Rençber konserine konuşması ile damga vurdu. Hep direneceğiz diye halka seslenen Başkan Bozdoğan, “Her şeye karşı hep direneceğiz, yoldaşlarımızdan ahlaksızlık yapanlar varsa onlara karşı da direneceğiz”dedi.

………….OOO………..

NURETTİN RENÇBER: “TARSUS KÜLTÜRÜYLE, İNSANIYLA, ÇALIŞKAN BAŞKANIYLA İL OLMAYI HAK EDEN BİR İLÇE”

Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Nurettin Rençber, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “18. Yenice Barış ve Kültür Festivali” kapsamında konser verdi.Yüzlerce kişinin meydanları doldurduğu alanda sanatçı, birbirinden güzel türkülerini Yeniceliler için seslendirdi.”Tarsus il olmalı” dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA EV YANGINI

Tarsus’ta, bir binanın ikinci katındaki dairede çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Cumhuriyet Mahallesi Türkistan Caddesi’ndeki iki katlı binanın son katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.Evde hasar meydana geldi.

………….OOO………..

HİNT KENEVİRİ OPERASYONU

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında Tarsus’ta 2, Mezitli’de 1 şüpheli yakalandı.
………….OOO………..

 TARSUS BELEDİYESPORDA KUPA TÖRENİ YAPILIYOR

Tarsus Belediyespor Kadın basketbol takımı Federasyon kupasını almanın sevincini yapıyor. Bu nedenle bugün saat 13.00’de Kapalı spor salonunda bir tören yapılacak.

………….ooo..………..

TARSUS’TA ÜÇ KAYMAKAM BİR ARAYA GELDİ

Mersin’in üç ilçe kaymakamı Tarsus’ta bir araya geldi. Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ile Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Tarsus’a gelerek Tarsus  Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret etti. Tarsus Hükümet konağındaki buluşmada üç kaymakam yerel ve genel konular üzerinde sohbet etti.

………….ooo..………..

TARSUS’TA 100 BİN MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ilçe genelinde bandrolsüz ve faturasız içi tütün doldurulmuş makaron satan şahısların tespiti ve önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde M.S isimli şahsın aracında içi tütün doldurulmuş makaron olduğu tespit edildi. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada 100  bin adet bandrolsüz ve faturasız içi tütün doldurulmuş makaron ele geçirilerek el konuldu.

 ………….OOO………..

BAŞKAN MURAT KAYA,”TARSUS VE ÜLKEMİZ İÇİN YAPACAK İŞLERİMİZ DAHA BİTMEDİ”

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Borsa seçimlerinin 1 Ekim 2022 ‘de olacağını ve görünürde iki listenin yarışacağını, çıkacak sonucun Tarsus için şimdiden hayırlı olmasını dilediğini açıkladı.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN YANINDAYIZ!

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu’na taraftardan destek. Sarı lacivertli kulübün fanatik taraftarlarından genç işadamı Emin Danyal Gür, takıma moral yemeği  verdi.

………….OOO………..

TARSUS’TA ŞANLIURFA MAÇI PAZAR GÜNÜ SAAT 19.00’DA

TFF 2. Lig beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu,  Şanlıurfa maçının hazırlıklarını  bitirdi. Maç saat 19.00 da başlayacak. Şu anda 6 puanı bulunan sarı lacivertiler ikinci galibiyetini almak istiyor.

25 EYLÜL 2022’de TARSUS

ÇOBAN HIRSIZLIĞI ÖNLEDİ …

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayında Telefon kablosunu kesen kişiler iki mahalleyi internetsiz ve telefonsuz bıraktı. Olay ilçeye bağlı Belçınar Mahallesi’nde meydana geldi.

………….OOO………..

TARSUS’TA OTOMOBİLİN MOTOR KISMINDA ELEKTRİK AKSAMINDA YANGIN

TEM otoyolu Mersin-Adana yönü, Tarsus Batı gişelerine yakın noktada M.N.’nin kullandığı 01 EUU 53 plakalı otomobilin motor kısmında elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangın oluştu. Durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir itfaiye ekipleri müdahale ederek alevleri söndürdü. Şans eseri yaralananın olmadığı olayda maddi hasar meydana geldi.

………….OOO………..

TARSUS UÇUŞ İÇİN GÜVENLİ YER

Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Erhan Ufuk Özaydın, Mersin Gelincik Tepesi’ne olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Tarsus ve Adana bu bölgede uçuşlarını gerçekleştiriyoruz. Bölgemiz, yamaç paraşütü için çok ideal. 12 ay boyunca hemen hemen her gün uçuş oluyor.’’ Dedi.

………….OOO………..

ANNENİN ÇOCUKLARI GECE ACI BADEM PEŞİNDE ALZHEİMER HASTALIĞI’NA DİKKAT ÇEKTİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ’21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Haftası’ etkinlikleri kapsamında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde ‘Sinema Etkinliği’ düzenledi.

………….OOO………..

CAN: TİY Ş.URFA’YI YENECEK

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus  İdman Yurdu,  Pazar günü  sahamızda ve seyircisi önünde konuk  edeceği Şanlıurfaspor maçından mutlak galibiyet hedefliyor. Kulüp  Basın Sözcüsü  Hakan Canan Can, Arnavut  Belediyespor maçını kazanarak kötü  gidişata son verdiklerini belirtti.

………….OOO………..

SÜPER AMATÖR MAÇLARI BAŞLADI

Mersin Süper Amatör Ligi’nde  (SAL)  2022-2023  futbol sezonu  başladı.. A ve B gruplarında 20 takımın mücadele vereceği Mersin Amatör Süper  Liginde Tarsus takımları da yer alıyor.

………….ooo..………..

ŞAHMERAN FİLMİNİN BAZI ÇEKİMLERİ TARSUS’TA YAPILIYOR

Netflix’in Türk yapımı dizileri arasında yer alacak Şahmeran dizisi büyük ilgi görüyor. Bu nedenle dizi ekibi önceki gün Adana’da çekimlere başladı. Dünde Tarsus’a gelerek gece sabaha kadar Kızılmurat mahallesinde gece çekimleri yapıldı..

………….ooo..………..

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNDEN  OTOPARK ÜCRETİNİN ZAMMINA TEPKİ

Türkiye’de dolar ve Yuronun değer artışı Türk lirasının değerini düşürürken birçok mal ve hizmete zam gelmeye devam ediyor. Geçen yıl bir sene önce Tarsus’ta otopark ücreti 5 TL idi. Sonra 7 ve 8 TL ye çıktı, ardından 3 ay önce 10 TL oldu. Ama önceki gün ise 19 Eylül tarihi itibariyle bu kez otopark ücreti 15 TL ye yükseltildi. 100 binin üzerinde araç bulunan Tarsus’ta otopark park etme ücretine yüzde 50 zam geldi. Daha önce 10 TL olan giriş çıkış ve saat ücreti dünden itibaren 15 TL ye yükseldi.

………….ooo..………..

DEMİRYOLUNDA ARA  KAPI KAPATILMASINA TEPKİ VAR

Tarsus’ta TCDD’den yeni önlem. Kentin ortasından geçen demiryolu üzerinde yeni önlemler alındı. Çevre duvarının çekilmesinden sonra tren hattına giriş çıkışlara sınırlama getirildi. Tren yolculuğu yapacakların hayati tehlike yaşamamaları için yapılan düzenleme ile Şehitishak mahallesi hattından geçişler demir ve tel örgü ile kapatıldı.

………….ooo..………..

 KADINLAR FEDERASYON KUPASI TARSUS’TA..

Kadınlar Federasyon Kupasını kentimize kazandıran Belediyespor Kadın Basketbol Takımımızın kupa töreni yapıldı.Şampiyonluk coşkusunu birlikte yaşadık.

 ………….ooo..………..

TARSUS BELEDİYESİ İLK MAÇINI 82-66 KAZANDI..

Tarsus Belediyesi  sezonun ilk maçında dün  Elazığ Basketi yendi. Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı  Elazığ Basketbol Takımı ile karşılaştı. Karşılaşmayı 82’ye 66 kazanan Kadın Basketbol Takımımız ile bir kez daha gurur duyuyor başarılarının devamını diliyoruz.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK – MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi