FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 24 Ekim 2021 285 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 18-19-20-21-22-23-24 EKİM 2021’de TARSUS’TA Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

18-19-20-21-22-23-24 EKİM 2021’de TARSUS’TA Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

18 EKİM 2021’de TARSUS

CHP Genel Merkezi TÜRKİYE MEDYASINI MARMARİS’TE BULUŞTURDU

Tarsus’u Marmaris’te MEDYAD olarak Başkan Okan Çalışkan ve  Yönetim Kurulu Üyesi İHA muhabiri Ersoy Yalçın temsil etti.. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi Yakup BONCUK olarak yerel medya çalıştayına katıldım.  Başta TGF Onursal Başkanı Atila Sertel ,Tuncay Özkan, Marmaris Belediye Başkanı ve çok kıymetli belediye çalışanlarına ve CHP genel merkezine teşekkür ederiz’ dedi.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılarak, yerel ve ulusal yazılı ve görsel medyada konuşmasıyla Türkiye’de gündem yarattı…

…………OOO………..

EĞİTİM İŞ TARSUS ŞUBESİNDEN KUTLAMA

Eğitim-İş Sendikası kuruluşunun 16. Yılını kutluyor. Tarsus Şube Başkanı Yunus Karamık, konuya ilişkin olarak şu açıklama yaptı…”16. yaşımızı ilk günün heyecanı ve kararlılığıyla karşılıyoruz! 17 Ekim 2005’te aydınlık bir Türkiye kavgasına katkı sağlayacağı umuduyla can suyu verdiğimiz fidanımız Eğitim-İş, bugün serpildi; eğitim emekçilerininin ve ülkede kalbi Cumhuriyet’ten demokrasiden yana atan her kesiminin tepesinde koca bir çınara dönüştü.” dedi.

…………OOO………..

ESHAB-I KEYHF’TE GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMASI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi ekiplerinin birlikte yürüttükleri genel temizlik çalışmaları devam ediyor. Bölgenin en önemli kutsal değerleri arasında yer alan ve vatandaşların sürekli ziyaret ettiği Eshab-ı Kehf ziyareti ve mesire alanında Mevlid Kandili öncesi kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi.

…………OOO………..

SAZLIKTA YANGIN OLAYI

 Tarsus’ta dün  sazlıkta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.Şahin Mahallesi’ndeki sazlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

…………OOO………..

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR- TARSUS İDMAN YURDU: 2-1

TFF 2. Liğde dün Kırşehir Belediyespor- Tarsus İdman Yurdu: 2-1 yendi. İlk gol ev sahibi ekipten geldi. Tarsus durumu 1-1 yaptıysada 2. Gole engel olamadı. Maç sonucu Kırşehir Belediyespor- Tarsus İdman Yurdu: 2-1

19 EKİM 2021’de TARSUS

YENİ TARSUS EMNİYET MÜDÜRÜ BELLİ OLDU

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atama yapıldı. Ercan Elbir’in Tarsus’tan ayrılmasından sonra Mersin merkez Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü yürüten Ebubekir Fil Tarsus’a atandı. Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atama yapılan Ebubekir Fil’e hoş geldiniz diyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’TA KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her kandil gecesinde olduğu gibi Mevlit Kandili’nde de  Tarsus dahil 13 ilçede camilerde kandil simidi dağıtımı gerçekleştirdi. Vatandaşların kandillerini kutlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dağıtımları yatsı namazının ardından gerçekleştirdi.
31 camide toplam 20 bin kandil simidi dağıtıldı
…………OOO………..

CHP’Lİ VARAL HASTANEYİ SORDU

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus’ta 82 Evler Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilen ve “Tarsus İbn-i Sina Devlet Hastanesi” olarak adlandırılan yeni Tarsus Devlet Hastanesi binasının daha hizmete girmeden birçok dedikoduya neden olduğunu söyledi.

…………OOO………..

TARSUSLULARDAN VARDA’YA BÜYÜK İLGİ

Bölgemizdeki Asırlık “Varda Köprüsü”ne yoğun ilgi var. Tarsus gibi  Osmaniye Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından Adana’nın Karaisalı ilçesinde bulunan Varda Köprüsü ile  Tarsus’ta  yer alan Gülek Kalesi’ne gezi düzenlendi .

…………OOO………..

TÜRKİYE’DE BİR İLK; TARSUS BELEDİYESİNDEN ET MARKET

Tarsus Belediyesi et market açacak. Belediye tüketicinin yanında.. Yükselen fiyatlar nedeniyle et alamayan vatandaşların daha uygun fiyatlarla et alabilmeleri için Et Market’i hayata geçiriyor.

…………OOO………..

ÇUKUROVA  ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR ve EĞİTİM VAKFI 1. OLAĞAN GENEL KURULUNUN 2. Toplantısı 23 EKİM’de Yapılacak

Kurucuları arasında büyük çoğunluğu Tarsuslulardan oluşan Çukurova  Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı kongresi 1 toplantıda çoğunluğu sağlayamadığı için, 23 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 14.00’de  Şehit İshak İlkokulu’nun içinde bulunan Esra ŞEMSİ salonunda yapılacak.

20 EKİM 2021’de TARSUS

YENİDOĞAN FAALİYETİ KAPSAMINDA ETKİNLİK

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yenidoğan Faaliyeti‘ kapsamında çalışmalara devam edildi. Bu kapsamda  Fahrettinpaşa, Kemalpaşa, Barbaros, Fevzi Çakmak ve Şehitler Tepesi Mahallelerinde Yenidoğan Bebekler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA ASANSÖR KAZASI

Tarsus’ta bir engelli vatandaşa müdahale etmek isteyen 2 sağlık görevlisi, engelli asansörünün düşmesi sonucu yaralandı.

…………OOO………..

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, MUHTARLARI AĞIRLADI

 Tarsus Belediyesi, Mahalle ve köylerimizin gelişmesi, hizmet için birlikte mücadele ettiğimiz Değerli Muhtarları belediye tesislerinde ağırladı… Tarsus ortak paydamız, şehrimize hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun

…………OOO………..

TARSUS KIYI KESİMİ TURİZM BÖLGESİNE ŞEHİR DIŞINDAN YATIRIMCI İLGİSİ

Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi’nde yatırımların hayata geçmesi için girişimlerde bulunan MERSİN MESİAD’ın çabaları sonuç verdi. Bölgeye yatırım yapmayı planlayan iş insanları Ergün Bilen ve Memik Taner’e bölgeyi gezdiren MESİAD Başkanı Hasan Engin, bölge hakkında bilgiler verdi.

…………OOO………..

TARSUS’TA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı. Cumhuriyet Meydanında Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı ve Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü ile Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı ve Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

…………OOO………..

AKP Tarsus İLÇE BAŞKANI HASAN PODAK , YENİ DEVLET HASTANESİ İLE İLGİLİ İDDİALARA YANIT VERDİ

AK P Tarsus İlçe Başkanı Hasan Podak , Yeni Devlet Hastanesi İle İlgili İddialara Yanıt Verdi.

…………OOO………..

KAYMAKAM- KENT KONSEYİ BULUŞMASI

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Eylem Planı kapsamında önümüzdeki Kasım ayında düzenlenecek Çalıştayla ilgili Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında bir toplantı yapıldı.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E TEŞEKKÜR

Tarsus’un yeni yerleşim birimlerinden Adı Atatürk mahallesi olacak bölgede Ergenekon mahallesi 12194 sokak sakinlerinden yol yapımı nedeniyle  teşekkür var. Başkan Vahap Seçer ile Tarsus-Çamlıyayla koordinasyon sorumlusu Soner Yetgin’e mahalle sakinlerinden teşekkür geldi.

21 EKİM 2021’de TARSUS

YENİ TARSUS EMNİYET MÜDÜRÜ TARSUS KAYMAKAMINI ZİYARET ETTİ

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü iken Tarsus Emniyet Müdürlüğüne atanan Ebubekir FİL Tarsus’ta.. Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine atanan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Latif TUFAN, Emniyet Amiri Ufuk KOÇ ve  Başkomiser Seçkin YILDIZHAN, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ettiler.

…………OOO………..

ZAZALAR DERNEĞİ & MAYA GÖZ HASTANESİ ARASINDA İNDİRİM ANLAŞMASI

Zazalar Derneği & Tarsus  Maya Göz Hastanesi arasında İndirim Anlaşması Resmen İmzalandı.

…………OOO………..

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER,  MERSİN MUHTARLARIYLA BULUŞTU

Başkan  Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Gülnar’da ve Mersin’de tüm Mersin Muhtarlarıyla bir araya geldi. 18 Ekim’de Mersin 2. Bölge Anamur, Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Mut ve Erdemli Muhtarlarıyla bir araya gelen SEÇER, 19 Ekim’de Mersinde; Çamlıyayla, Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli Muhtarlarıyla bir araya geldi. Birçok ilçenin mahalle muhtarlarının katıldığı buluşmada Vahap Seçer, “Ben sizlerle iletişim kurarken siyasi partinizi bilmem, görmem. Sizi birmuhtar olarak görürüm” dedi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HAMİLELERE SÜT ULAŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kenti sağlıklı ve aydınlık bir geleceğe taşımaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin takdir toplayan çalışmaları arasında yer alan “Mersin Hamile Bakım Sütü” projesi çalışmaları Tarsus’ta da sürüyor.

…………OOO………..

 TARSUS Belediye BAŞKANI ANKARA’DA

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Ankara’da… Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Ankara’ya uğurlandı. Kentimiz için hayırlı haberlerle dönmesini ümit ettiğimiz Bozdoğan, Ankara merkezli görüşmelerinin ardından birtakım açıklamalarda bulunacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA BELEDİYEDEN TANITIM ETKİNLİĞİ

Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan öncülüğünde açılan  Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim  Sanat Kültür akademisi tarafından Yarenlik’te  bugün tanıtım etkinliği yapılacak. Saat 10.00- 18.00 arası Yarenlik Alanında gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğinde resim, müzik tiyatro, animasyon gösterileri sunulacak

…………OOO………..

NİĞDE VALİSİ  YILMAZ ŞİMŞEK, TARSUS’TA

Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK, Tarsus’a geldi. Kentimizde ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. Vali Şimşek önce Tarsus  Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu  makamında ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA TRAFİK KAZASINDA 3 YARALI

Tarsus’ta  otomobil ile pikap kaza yaptı. İki aracın çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Otomobil ile pikabın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikeleri bulunmuyor.

…………OOO………..

ESKİ MUHTARIN EVİNE SALDIRI

Tarsus Yenimahalle’nin eski muhtarının evine silahlı saldırı yapıldı. Yenimahalle’de eski Camlı Kahve sokağında bulunan eski muhtar Kenan Pehlivancık’ın evine dün kimliği belirsiz kişiler yoldan geçerken ateş açtı. Olayda ölen yada yaralanan olmaması teselli kaynağı oldu.

…………OOO………..

KUPADA TARSUS İDMANYURDU- AMED MAÇI 27 EKİMDE OYNANACAK

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu Kura Çekiminde TİY’e Diyarbakır  Amed çıktı. Maç 27 Ekim’de oynanacak. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde  kura çekimi yapıldı.

22 EKİM 2021’de TARSUS

TÜRKİYE’DE BİR İLK; Tarsus Belediyesi ET MARKETİ BUGÜN AÇILIYOR

Tarsus Belediyesi Bugün  saat 11.00’de halkımızın hizmetine sunacağı ET MARKET açılış törenine tüm halkımız davetlidir. Dar gelirli vatandaşların et alabilmesi ve besin sağlığı için halkımıza hizmette hiçbir alanı esirgemeden görevini yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN bir ilki daha hayata geçiriyor…

…………OOO………..

1.DANYAL MEYDANI, GÜL BAHÇESİ OLMALI

Bu kentte Hz. Danyal A.S.’ın kabri var. Buranın çevresine bakın. Burayı güzelleştirmek lazım… Önceki yerel iktidar söz verdi. Burayı gül bahçesi yapalım diye önerdik. Önceki başkanlar söz verdi ama yapmadı. Şimdiki Tarsus Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN’ın burayı Gül bahçesi yapması isteniyor.

…………OOO………..

ŞELALE OTELİNİ YIKMAK İSTİYORLAR

Aldığımız duyumlara göre Tarsus Şelale Otelinin binası yıkılacakmış. Buraya Mersin Büyükşehir Belediyesinden ekipler gelmiş. İnceleme yapmış, buraya havuzlu sosyal tesisler yapılması düşünülüyormuş. 7-8 yıldır kapalı olan Tarsus Şelale Oteli orada bir ucube gibi duruyor. Yerine yeni ve büyük güzel bir otel yapılması daha yararlı olur diye düşünüyoruz.

…………OOO………..

GENÇLİK KAMPI, HALK GÜNLERİNDE DE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus Gençlik Kampı, değişik yaş grupları ve farklı kesimlerin yanı sıra, Halk Günleri’nde de yüzlerce kişiyi ağırlama devam ediyor.

 …………OOO………..

TARSUS EMNİYETİNDE ÜÇ YENİ İSİM

Nüfusu 400 binlere yaklaşan Tarsus Emniyetinde yenilik… Geçen gün yeni Emniyet Müdürü olarak atanan Ebubekir Fil müdürümüz göreve başladı. Öncesinde ise Emniyet Müdür Yardımcısı Latif Tufan ve birde yeni Emniyet Amiri Ufuk Koç gelerek göreve başladı. Tarsuslular olarak Emniyet mensuplarımızın özverili çalışmaları ile huzur içinde yaşayacağız. Üç Emniyet mensubumuza Tarsus’a hoş geldiniz diyoruz.

…………OOO………..

MANTAŞ’TA DÜŞÜK VOLTAJDAN ŞİKAYET

Tarsus’un Mantaş mahallesinde Mantaş sokakta elektrikte voltaj düşüklüğünden sıkıntı yaşanıyor. Mantaşlılar, 2000 yılından bu yana, mahallelerinde voltaj düşüklüğü yaşadıklarını, bu nedenle çoğu zaman çamaşır makinası, buzdolabı, TV gibi elektrikli cihazların yandığını yada bozulduğunu belirterek “Voltaj düşüklüğünden mağdur olmaktayız. Yıllar önce voltaj düşüklüğünün giderilmesi için dilekçe verdik. 21. yüzyılda böyle sorun yaşamamak için biran evvel Elektrik idaresinin yatırım yapmasınıve voltajları yükseltmesini bekliyoruz” dediler.

…………OOO………..

TARSUS BARAJI VE TARİHİ EVLER SOKAĞI FOTOĞRAFÇILARIN DIŞ ÇEKİM MEKANI OLDU

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile 10 bin yıllık bir kent olan Tarsus Barajı ve Tarihi evler sokağı fotoğrafçıların dış çekim mekanı oldu.

…………OOO………..

 TARSUS BELEDİYESİ İLE MİLLİ  EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİ AŞILAYACAK ORTAK ADIM

Tarsus Belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, ilçede öğrenim gören öğrenciler her hafta gruplar halinde Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret edecek.

23 EKİM 2021’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI PİYASADAN DAHA UCUZA ET SATILACAK

Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Et Market’i hayata geçirdi. Et Markette Çukurova yöresindeki üreticilerden alınan et aracısız olarak tüketiciye ulaştırılacak. Et Market’te fiyatlar piyasadan 10 ila 15 lira daha düşük olacak. Et Market’te ayrıca “askıda et” uygulaması olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, market çalışanlarına “Parası olmayana da eti vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var” diye seslendi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN “KÜLTÜR MERKEZİNİ MODERNİZE EDECEĞİZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Uzun zamandır Kültür Merkezinin tarafımıza geçmesi için mücadele veriyorduk. Artık güzel bir bütçeyle bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi..

…………OOO………..

KARBOĞAZI TURİZM ALANI AYAĞA KALDIRILACAK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Özellikle Tarsus Gülek Karboğazı Turizm alanıyla ilgili yapacağımız yatırım tüm Türkiye’nin gözlerini buraya çevirecek” dedi.

…………OOO………..

TARSUS ŞELALE SOROPTİMİST KULÜBÜ, KULÜP EVİ AÇIYOR

Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, kulüp evi olarak düzenlenen binayı  yakında hizmete açacak 2021-2023 dönemi başkanı Ayşe Ateş Kaynak, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, kulüp evinin Anıt mahallesi 0351 sokakta no 14/d.2 Tarsus adresinde 27 Ekim günü saat 16.00’da törenle açılacağını söyledi.

…………OOO………..

ÇİFTÇİLERİN 2022 KAYIT SİSTEMİ AÇILDI

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis AVCI “2022 Çiftçi Kayıt Sistemi Açılmıştır. Kayıtlar 01. 09. 2021 tarihi itibariyle alınmaya başlamıştır. Kayıt yaptırmak isteyenler ve yenileme yapmak isteyenler Tarsus Ziraat Odasına kaydını yaptırabilirler” dedi.

…………OOO………..

TARSUS ZİRAAT ODASI YENİ TAŞ KIRMA MAKİNASI ALDI

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis AVCI, yeni bir taş kırma ve toplama makinası aldıklarını söyledi. Avcı “yeni makine, taşlı arazilerde taş toplayıp kırma işlerini yapacak. Üye çiftçi ve köylülerimize hizmet sunacak” dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA İZİNSİZ KAZI

Tarsus İlçesinde metruk bir bina içerisinde uzun süredir izinsiz kazı yapıldığı yönünde bilgi elde edilmesi üzerine Tarsus KOM Grup Amirliği görevlileri tarafından 21.10.2021 tarihinde yapılan operasyonda metruk bina içerisinde kazı çalışması yapıldığı ve üstünün  kapatıldığı, görüldü.

…………OOO………..

OTOMOBİL DEVRİLDİ, BİR YARALI

Tarsus’da dün park halindeki otomobile çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı. R.A.  yönetimindeki  otomobil, Fatih Mahallesi Şehit Ayhan Bozpınar Caddesi üzerinde park halindeki otomobile çarpıp devrildi.Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sürücü, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

…………OOO………..

 ALİ AĞA KÖYÜNDE KAPSAMLI BAKIM

Tarsus’a bağlı ovada yer alan Aliağa Mahallesi’nde bulunan taziye evi ve ziyaretler, hayırseverlerin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yeniden düzenlendi.

…………OOO………..

FUHUŞ OPERASYONUNDA 152 ŞAHIS YAKALANDI

Mersin Asayiş Şube Müdürlüğümüzce 12.10.2021 günü saat. 06.00’da, fuhuş yapan/yaptıran/aracılık eden/yer temin eden şahısların tespitine ve yakalanmalarına yönelik olarak, çok sayıda ekip ve personelimizin katılımıyla gerçekleşen 13 ayrı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. 13 şüpheli şahıs ve 1 SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) yakalanırken, ikametlerinde yapılan aramalarda; 11 Cep Telefonu, 6 Flash Bellek, 1 Adet Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet Şarjör, 13 adet 9 mm Çapında Fişeğe el konuldu.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU- NAZİLLİ BELEDİYESPOR MAÇI BUGÜN

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden kentimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdu’nun bu haftaki maç saati belli  oldu. Tarsus idmanyurdu- Nazilli Belediyespor maçı bugün (23 ekim 2021 cumartesi günü saat 19.00’da) oynanacak. Bu maç bugün Tarsus Şehir Stadında oynanacak olup, taraftarların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Halen TİY takımımızın 8 puanı bulunuyor ve 11. sıradayız. Nazilli maçını kazanarak üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU:NAZİLLİ MAÇI ÖNCESİ Tarsus Belediye Başkanından Futbolcularla YEMEK Yenildi

 Tarsus İdman Yurdu Kulübüne  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan moral yemeği verdi. Şehrimizin takımı Tarsus İdman Yurdu’yla akşam yemeğinde buluşarak, bugün oynayacağı maç öncesinde futbolculara ve teknik ekibe başarılar diledi.

24 EKİM 2021’de TARSUS

TARDOBDER’E İSTANBUL’DAN MİSAFİR GELDİ

İstanbul Tarsus’lular Dernek Başkanı Hakkı Yurdakul , emekli Emniyet Müdürü Orhan Ekinci  Tardobder’i  ziyaret etti. Tardobder başkanı Bayram Yıldız ‘’Derneğimizi gezerek memnuniyetlerini belirten, Ekinci ve Yurdakul’a teşekkür ederiz.’ dedi.

…………OOO………..

MÜFTÜ ALİ CAN’DAN VEFA ÖRNEĞİ

Tarsus Müftüsü Ali Can ve Tarsus Müftülüğü Personelleri 2021 yılı ‘Cami ve Din Görevlileri Haftası’ ve ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ dolayısıyla Tarsus’ta görev yapmış eski müftü ve din görevlilerinin kabirlerine  ziyarette bulundu. Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından yaptıkları hizmeti dua ile yad etti.

…………OOO………..

TÜED’DEN KAYMAKAMA ZİYARET

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ‘yu ziyaret etti.

…………OOO………..

JANDARMA ESRARCILARA GÖZ AÇTIRMADI

Mersin’in Mut İlçesi Sarıveliler Mahallesinde kendi tarlasına ekim yaparak esrar elde eden ve satmak için müşteri arayan şüpheliler Jandarmaya takıldı.
…………OOO………..

TARSUS YOREX’TE

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası coğrafi işaretli ürünü Tarsus Humusu ile Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) yerini aldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Tarsus Humusu’nun ilgi odağı olduğu standı ziyaretinde humus yapımına da eşlik etti.

…………OOO………..

TARSUS YERYÜZÜ PAZARI BUGÜN AÇIK

Tarsus Yeryüzü pazarı bugün kapılarını halka açtı. Kubatpaşa müzesi önünde açılan Tarsus Yeryüzü pazarı bugün akşama kadar açık kalacak.

…………OOO………..

TARSUS EMEKÇİ KADIN GİRİŞİMİ MERSİN’DE KERMESE KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesinin yürüttüğü ortak çalışmayla bir araya gelen kadınlar, kurulan stantlarda el emeği, göz nuru ürünlerini ve birbirinden lezzetli yöresel yiyecekleri sattı.

…………OOO………..

ÇUKUROVA  ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR ve EĞİTİM VAKFININ 1’İNCİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Kurucuları arasında büyük çoğunluğu Tarsuslular’dan oluşan Tarsuslu Ulusal Ressam-Çağdaş Sanatçı Ekrem KAHRAMAN öncülüğünde kurulan, Çukurova  Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı kongresi 23 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 14.00’de  Esra ŞEMSİ salonunda yapıldı… Vakfın kurucuları arasında olan Geçici Başkan Hasan Şemsi 1. olağan genel kurulda yeniden tekrar başkan seçildi. başkan yardımcılığına kuruculardan Sanatçı Remzi Karabulut seçildi.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU-1 NAZİLLİ BELEDİYESPOR-1 TFF. 2. Lig Beyaz Grup’ta TİY- Nazilli berabere 

kaldı. Ekibimiz Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada ilk golü TİY adına 11. dakikada  Arthun attı. Ancak konuk ekip buna 26. Dakikada Mert ile cevap verdi. Ve maç  1-1 berabere bitti.

…………OOO………..

TİY’DE HOCAYA TEPKİ

TFF 2. Lig Beyaz Grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın  bitimiyle birlikte Tarsus taraftarları yönetime ve Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’a tepki gösterdi. Hocanın görevden alınması bekleniyor…

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi