FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 19 Aralık 2021 319 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 13-14-15-16-17-18-19 ARALIK 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

13-14-15-16-17-18-19 ARALIK 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

13 ARALIK 2021’de TARSUS

BAŞKAN SEÇER, 4 KANALIN ORTAK YAYININDA GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Başkan Vahap  Seçer, Tarsus Gençlik Kampında 4 Yerel TV kanalının ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis’te borçlanma yetkisi alamamaları ve bürokrasiye takılmaları nedeniyle hizmetlerde geciktiklerini söyleyen Başkan Seçer, “Biz onun için diyoruz; parti ayrımı yapmaksızın, belediyeler doğru işler yapıyorsa merkezi hükümet bizim işimizi kolaylaştırmalı” dedi.

…………OOO………..

HALUK BOZDOĞAN’DAN ET MARKETE YENİ ŞUBE İSTEĞİ

Tarsus Belediyesinin geçtiğimiz ay açtığı Halk Marketlerden sonra ilkini açtığı Et Market büyük ilgi görüyor. Öyleki piyasaya göre daha ucuz et, ekmek ve bazı gıda maddelerini satan Halk marketler önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar, çok pahalı olan eti Et Markette Daha ucuza alabiliyor. Bu da ilgiyi artırıyor. Et Market inanılmaz bir ilgi gördü. Gelen yüzlerce yorumlara ve mesajlara bakınca, halk bu mağazanın daha da artırılmasını istiyor. Elçiye zeval olmasın.

…………OOO………..

CUMHURİYET KONUTLARININ YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI

Tarsus Belediyesi iştirakı ile İmar Beton Ltd. Şirketi tarafından yapımı devam eden Cumhuriyet Konutlarının yüzde 95’i tamamlandı. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Çok yakında teslimi gerçekleştirecek dairelerin hazırlığı tüm hızıyla devam ediyor.

…………OOO………..

FERAH VE İSA ÖMÜR OĞULLARINI EVLENDİRDİ

Türk Halk Müziği Derneği Korosu’nun türkü sözlü koristi Ferah Hanım ve türkü bakışlı koristi İsa Bey’in kıymetli evladı Erhan evlendi. Aşiyandaki düğün törenine seçkin davetliler ve THM türkü dostları katılım sağladı.

………….ooo…………..

TARSUS GENÇLİK KAMPINDA BULUNAN GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE HURDALAR HAYAT BULUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda bulunan Geri Dönüşüm Atölyesi’nde hurdalar, insanların kullanımı için yeniden hayat buluyor. o malzemelerinin üretimi de gerçekleştiriliyor.

………….ooo…………..

BESİNLER İLACIMIZ OLSUN, İLACIMIZ BESİNLER OLSUN

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun ‘Doktor Sunumları’ kapsamında düzenlediği ‘Beyin Sağlığı ve Hafızayı Güçlendiren Besinler’ konulu sunum Diyetisyen Hatice Aksan’ın anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’nde gerçekleşti.

………….ooo…………..

SELÇUK TOGO VEFAT ETTİ

Tarsus’un simge isimlerinden Selçuk Togo’nun vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz.
Merhumun cenazesi 13 Aralık 2021 Pazartesi günü  öğle namazına müteakip Tarsus Şehir Mezarlığında toprağa verilecek. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ile dost, akraba ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

14 ARALIK 2021’de TARSUS

KIRSAL MAHALLELERİMİZDE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ

 Tarsus Belediyesi, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe Jandarma Komutanlığı iş birliği ile kırsal mahallerimizde madde bağımlılığı ile mücadele eğitimlerimiz devam ediyor. Bu hafta Narko Rehber uzmanları Çavuşlu, Alibeyli ve Kızılçukur mahallerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek madde bağımlılığı ile mücadele konusunda bilgiler aktardı.

Belediye yetkilileri ”Eğitimlerimiz devam edecektir.” dedi.

…………OOO………..

Dr. Mücahit Emin POLAT’A DESTEK TARSUS Devlet hastanesi baş hekim Yardımcısı Memleketimizin Evlâdı TARSUS insanının Gönlünde yer yapmış Dr. Emin Polat’ın Devlet hastanesindeki görevinde kalması için  destek yağdı. Bu değerlere sahip çıkmak,bizlerin görevi olmalı.

Tüm insanlara Gülen yüzüyle yaklaşan her kim olursa olsun telefonuna çıkan Dr. Mücahit Emin Polat’a destek verelim.

…………OOO………..

SEÇER, TARSUS’TA ROBOTİK KODLAMADA ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Başkan Seçer, Tarsus Gençlik Kampı ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim alan ve robotik kodlama yarışmasında ortaokul ve lise düzeyinde başarı göstererek ödüle layık görülen öğrencilerle bir araya geldi.

…………OOO………..…

(TÜED) GENEL BAŞKANI KAZIM ERGÜN TARSUS’TA

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, Kayseri Şube Başkanı ve Genel Sekreter Gazi Aykısı, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Abdulkadir Ersal ve diğer yöneticiler, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu makamında ziyaret ettiler.
………OOO………..……

ÇOK SEVİLEN, SOSYAL AKTİVİTELERDE İSİM OLMUŞ ÖĞRETMEN RAFET BARIN VEFAT ETTİ

Şehrimizin sevilen eğitimcilerinden Rafet Barın’ın vefatı üzüntü yarattı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan bir taziye mesajı yayınlayarak “Değerli hocamız Rafet Barın’ın ani vefatı bizleri üzdü. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

………OOO………..……

BAŞKAN BOZDOĞAN, SELÇUK BABA İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, işadamı Selçuk Togo’nun vefatı nedeniyle  bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Bozdoğan  mesajında “Şehrimizin değerlerinden, iş insanı ve hayırsever Selçuk Togo’nun vefatını üzüntüyle öğrendim.Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi, Başkan ayrıca Şehir mezarlığındaki cenaze törenine ve akşamda yas yerine giderek Togo ailesine taziyede bulundu.

………OOO………..……

SELÇUK TOGO DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus’ta, Selçuk Togo, Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından sonsuzluğa uğurlandı.

15 ARALIK 2021’de TARSUS

KAYMAKAM VE BAŞKANDAN MEMET EMMİYE ÇİÇEKLİ ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve beraberindeki protokol Tarsus Kuvayı Milliyeci Mehmet Turgut Arkan’ı ziyaret etti. Kaymakam Otcu ile Başkan Bozdoğan Mehmet Amca’ya çiçek takdim ettiler.

…………OOO………..

TARSUS’TA SEVİLEN İSME YENİ GÖREV. YENİ İLÇE BAŞKANI DR. AHMET KALMIŞ OLDU

Bir süredir değişiklik beklenen Muharrem İnce’nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisinde Tarsus İlçe Başkanlığına Dr. Ahmet Kalmış getirildi.

…………OOO………..

İNCİRLİKUYU’DA YANGIN

Metruk binada çıkan yangın hasara yol açtı. İncirlikuyu Mahallesi’nde daha önce okul olarak kullanıldığı belirtilen metruk binada dün yangın çıktı.Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangın nedeniyle binada büyük çapta hasar oluştu.

…………OOO………..

TARSUS’TA “OKUMANIN YAŞI YOKTUR” KURSU

Kadınlara yönelik Kişisel Gelişim Seferberliği projesi kapsamında başlatılan kadınlara yönelik okuma yazma kursu bu dönemin ilk mezunlarını verdi. Okuma yazma öğrenen kadınlara Başkan Dr. Haluk Bozdoğan sertifikalarını takdim etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA ASAYİŞ UYGULAMASI

06.12.2021 ile 12.12.2021 tarihleri arasında Tarsus genelinde yapılan operasyonlar, denetlemeler ve uygulamalar sonucunda; KOM Grup Amirliği tarafından ev, işyeri ve araca toplamda 17 operasyon yapılmış, 10 şahıs gözaltına alındı. Bu aramalarda; 3 tabanca, 4 tüfek, 233 fişek, 1 el bombası, 1 uçaksavar fişeği, 3 gaz maskesi, 23,1 gr uyuşturucu madde, 13100 dolu makaron, 751200 boş makaron, 375 kg tütün, 44 kredi kartı, 2 pos cihazı ve 1 cep telefonu ele geçirildi.

…………OOO………..

SEL İÇİN UYARI

Tarsus’ta Sel/Su Taşkınları Müdahale ve Tahliye Planı görüşüldü Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Tarsus Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Sel/Su Taşkınları Müdahale ve Tahliye Planı değerlendirilerek planın gerektiğinde ne şekilde uygulanacağı görüşüldü

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN TARSUS BİLİM ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİ BAŞARILI SONUÇLAR ALMAYA DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler başarılarına yenilerini ekliyor.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ BANGKOK’TA DÜNYA ŞAMPİYONU VE DÜNYA 3’nü ÇIKARDI

Tayland Bangkok kentinde 5-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen, 98 ülkenin katılım sağladığı Dünya Şampiyonasında çifte başarı elde eden Tarsus Belediye Spor ’un şampiyon sporcularını Başkan Bozdoğan makamında ağırladı.

…..……OOO………..

BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTISI 16 ARALIK’A ERTELENDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Aralık Ayı İkinci Birleşimi, toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için 16 Aralık 2021 Perşembe gününe ertelendi.

……….ooo………..

TARSUS GENÇLİK KAMPI, MOLA EVLERİ’NDEN GELEN MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mola Evleri’nden faydalanan özel gereksinimli çocuklar ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gençlik Kampı’nın doğal ortamında gezi arabasıyla tur atan özel gereksinimli bireyler, survivor parkurlarında oyun oynadı.

16 ARALIK 2021’de TARSUS

TARSUS’TA, TEFECİLİK YAPANLARA YÖNELİK OPERASYON

Tarsus’ta, tefecilik yapanlara yönelik operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı.İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, savcılık koordinesinde, tefecilere yönelik 7 ev ve 2 iş yerine operasyon düzenledi.

…………OOO………..

MEHMET BÜLENT GÖZENER’DEN MEVLANA GEZİSİ İÇİN TEŞEKKÜR

Tüm Emek Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener’den teşekkür.. Gözener ‘’Dernek Üyelerimizle Şeb-İ Arus Törenleri Dolayısı İle, Konya Mevlana’yı, Şems-İ Tebrizi Hazretleri’ni Ve Konya’da Gezilecek, Görülecek Yerleri Ziyaret ettik. Allah Tüm Üyelerimizin ve Bizlerin Ziyaretini Kabul Eylesin. Bu Arada Gidiş Geliş İçin, Otobüsümüzü Temin Eden Tarsus Belediye Başkanı Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a Üyelerimiz Ve Camiamız Adına Teşekkür Eder, Saygı Ve Sevgiler Sunarız’’ dedi.

…………OOO………..

KAÇAK KAZI YAPAN İKİ KİŞİ YAKALANDI

Tarsus ‘ta  kaçak kazı yaptıkları belirlenen 2 şüpheli, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HALK KART’LA YEREL ESNAFA DA DESTEK OLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılının Ekim ayında Tarsus dahil başlattığı Halk Kart hizmeti sayesinde Mersinli esnafın kasasına 26 ayda toplam 33 milyon 406 bin TL girdi. .

…………OOO………..

SAĞLIKÇILARIN İŞ BIRAKMA EYLEMİ TARSUS’TA DA YAPILDI

15 Aralık Çarşamba günü tüm Türkiye’de yapılan iş bırakma eylemi nedeniyle Tarsus’ta da basın açıklaması yapıldı.

…………OOO………..

MESKİ, ATALAR MAHALLESİ SAKİNLERİNİ KESİNTİSİZ İÇMESUYUNA KAVUŞTURDU

Vatandaşlara kesintisiz içmesuyu hizmeti sağlamaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Atalar Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorununa son verdi. Çalışmanın tamamlanmasıyla Atalar’ın yetersiz içmesuyu sorunu çözülürken, mahalle sakinleri kaliteli ve kesintisiz içmesuyuna kavuştu.

…………OOO………..

 SEÇİL KAUÇUK FABRİKASI SAHİBİ ORHAN KOÇ’UN VEFATI ÜZÜNTÜ YARATTI

Aslen Tarsuslu olan Seçil Kauçuk San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı,  Orhan Koç’un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.. Koç’un cenazesi bugün Adana Kabasakal mezarlığında toprağa verilecek. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

…………OOO………..

 ÇAMLIYAYLA’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI KIŞ AYLARINDA DA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Vahap Seçer’in “Tüm ilçelerimize eşit hizmet gidecek” söylemi doğrultusunda, sorumluluk alanında ki her noktada altyapı çalışmaları sürüyor.

…………..ooo…………..

SEBİL’DE MEZAR TEMİZLİĞİ

Çamlıyayla Sebil Mahallesi merkez mezarlığında genel temizlik, düzenleme ve alan açma işlemi uygulayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Giden Mahallesi’nde ise arazi yolu düzenleme çalışmasını icra etti.

17 ARALIK 2021’de TARSUS

TÜRK EĞİTİM-SEN TARSUS  YÖNETİCİLERİ HAK TALEBİ İÇİN MEYDANLARDA

Türk Eğitim-Sen, aşırı enflasyon nedeniyle memur maaşlarının hızla eridiğini ve gerekli zam taleplerinin biran önce karşılanmasını gerektiğini, bir kez daha alanda haykırdı.
…………OOO………..

SORUMLU DENETÇİ EĞİTİMİ TARSUS TİCARET BORSASINDA BUGÜN SON

Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından 15-17 Aralık tarihlerinde 3 gün sürecek Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği eklerinde yer alan tüm ürün gruplarını kapsayan 100’e yakın katılımcısı ile Sorumlu Denetçi Eğitimi Tarsus Ticaret Borsasın da bugün sona erecek.

…………OOO………..

BOZDOĞAN HAK ARAYAN SAĞLIKÇILARA DESTEK VERDİ

TARSUS HABER- Sağlıkçıların  Türkiye’de yapılan iş bırakma eylemi nedeniyle Tarsus’ta da basın açıklaması yapılırken doktor olan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da eyleme destek verdi.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’TARSUS’TA OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK’’

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere önem veren Tarsus Belediyesi’nin, Kişisel Gelişim Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlara özel açtığı okuma yazma kursu meyvelerini veriyor.

 …………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’OKUMANIN YAŞI YOKTUR’’

Eğitime verilen her desteğin Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Şu ana kadar hayata geçirdiğimiz en önemli çalışmalardan birisi de kadınlara yönelik başlattığımız okuma yazma seferberliği projesidir. dedi.

…………OOO………..

56 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Çocukken okumayı çok istemesine rağmen imkânsızlıklar nedeniyle bunu yapamadığını ifade eden 56 yaşında 2 çocuk annesi Cemile Sain, ’’Biz küçükken hem kız çocukları okula gönderilmezdi, hem de hayat şartları çok zordu.Dedi.

…………OOO………..

TÜRKONFEDDEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Yüzde 50’lik bir artışla Asgari Geçim İndirimi de dahil olmak üzere 4.250 TL olarak açıklanan asgari ücret, aslında gerçek enflasyon ile halkın enflasyonunun birbirini tutmadığını da göstermiştir.

…………OOO………..

YENİ DOĞUŞ 36. YILINA GİRDİ

Tarsus’ta yayınlanan 4 GÜNLÜK Yerel Gazetelerinden Yeni  Doğuş Gazetesi 36. yayın yılına girdi. Tarsus 4 gazete dışında günlük çıkan gazete yok. Maddi imkansızlıktan diğer gazetelerimiz haftalık yayın yapıyor.

16 Aralık 1986 tarihinde yayın hayatına atılan ve kuruculuğunu  (Merhum)  Mehmet Geçim’in yaptığı Yeni Doğuş Gazetesi, 16 Aralık 2021 tarihi itibariyle 35. yayın yılını tamamladı. Yayın ekibini kutlar nice yıllar dileriz.

…………OOO………..

TARSUS DOĞA PARKI’NA İKİ ASLAN DAHA GELDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Doğa Parkında bulunan hayvan sayısı her geçen gün artıyor. Tarsus Doğa Parkı’nın en çok ilgi gören türleri arasında yer alan aslanların sayısı, iki yeni dişi aslanın gelmesiyle çoğaldı. Kayseri’deki bir hayvanat bahçesinden getirilen aslanlara, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA ODA SEÇİMLERİ OCAK AYINDA BAŞLIYOR

18 odanın bulunduğu Tarsus’ta bazı oda başkanlıkları Ocak 2022 ayı içerisinde kongrelerini yapmak için ilan verdiler. Kongreler Ocakta başlıyor.

…………OOO………..

TARSUS YENİCE GARINDA RESTORASYON YAPILACAK

Tarsus’a bağlı Yenice’de bulunan Yenice TCDD Gar istasyonunda restorasyon çalışmaları yapılacak. Bu nedenle TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ihaleye çıktı. Yenice Gar sahasında bulunan tescilli Gar binası ve lojman binalarının restorasyon işleri ile çevre düzenlemesi yapılması işi TCDD İşletmesi genel müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı.

…………..ooo……………

TURGUTLU BELEDİYESPOR TARSUS BELEDİYESİ’Nİ 71-62 YENDİ

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden Tarsus Belediyesi, ligin onbirinci haftasında deplasmanda karşılaştığı   sahasında Turgutlu Belediyespor’a 71-62 mağlup oldu.

18 ARALIK 2021’de TARSUS

ANKARA’DA TARSUS İÇİN  100.YIL ETKİNLİĞİ

TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI KUTLAMA PROĞRAMI BELLİ OLDU

Tarsus’un Düşman işgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle Ankara’da bir etkinlik tertip edildi. Alınan bilgiye göre Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi ve Ankara Tarsuslular Derneği’nce düzenlenen etkinlik kapsamında  23 Aralık 2021 Perşembe günü saat 09.00’da Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. Meclis binası içinde) ziyaret edilecek.

………..O.OO…………..

TARSUS TSO’YA ZİYARETLER

Tarsus Üniversitesi Kent Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Şen ve Doç. Dr. Fatih Kaplan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret etti. .

…………OOO………..

DOKTOR MÜCAHİT EMİN POLAT’IN SÖZLEŞMESİ YENİLENMEDİ

Sevilen doktorlarımızdan Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Dr. Mücahit Emin Polat gitti. İşte siyaset böyle bir şey. Herkes istese de, hatta tüm Tarsus halkı istese de siyasetçi istemediği zaman bir devlet memuru yerinde duramıyor.

Polat bu kentte en az 200 bin kişinin aşısının yapılmasını sağladı.  Ama gece gündüz çalışan bir doktoru da görevinden ettiler.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİCE LGS KURS MERKEZİNDEN VELİ ZİYARETLERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 8. sınıfta okuyan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesinde açılan kurs merkezinin faaliyetleri aralıksız sürüyor. Kurs merkezi idareci ve öğretmenleri, veli ziyaretleri gerçekleştiriyor.

…………OOO………..

MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’E ZİYARET

Uzun yıllar Tarsus Adalet Sarayı olarak hizmet veren kent merkezindeki binanın tarihi izleri kaybetmeden, modern bir halde restore edilerek Tarsus Müzesine dönüştürülüp hizmete açılması dolayısıyla gerçekleşen Müze Müdürü Doğukan Alper’e, Tarsus Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Seçer hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

…………OOO………..

TARSUS’TA BELEDİYENİN SATTIĞI ET FİYATLARI

Tarsus Belediyesi Et Markette fiyatlar piyasayagöre daha ucuz. Fiyatlar şu şekilde, Dana kıyma 52.5, Dana kuşbaşı 54.4, Dana but biftek 62, Dana tranç 70, Dana antrikot 75.00, Dana bonfile 85.00, Kuzu kıyma 54.5, Kuzu kemiksiz 62, Kuzu pirzola 65, Kuzu gerdan 55,  Kuzu sırt 57, Kuzu kaburga 53, Kuzu kol 57, Kuzu but 58, Kuyruk 65 TL olarak satılıyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA  SİGARA OPERASYONU

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen kaçak sigara operasyonunda 1 şüpheli yakalandı.

…………OOO………..

ADİL AKTAY’DAN BOZDOĞAN’A ZİYARET

 CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay Tarsus’a geldi .Tarsus’ta bir STK eylemine katılan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan birlikte gündeme dair sohbet etti. Bozdoğan ‘‘Nazik ziyaretlerinden ötürü İl Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

…………OOO………..

YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEME

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, yapım çalışmaları devam eden Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu. Kaymakam OTCU’ya İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL de eşlik etti.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU,  ZONGULDAK KÖMÜR DEPLASMANINA 4 EKSİK İLE ÇIKIYOR

TFF2. Lig Beyaz grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu,  Zonguldak Kömür  deplasmanına 4 eksik ile çıkıyor.

19 ARALIK 2021’de TARSUS

BAŞKAN SEÇER VE BOZDOĞAN  BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN KAYSERİ’DE        

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan , 17-19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Belediye Başkanları Çalıştayına katıldılar.

…………OOO………..

CHP TARSUS İLÇE ÖRGÜTÜ, EKMEK DAĞITIYOR

CHP Tarsus ilçe örgütü, ekonomik olarak zor günlerden geçen ülkemizde örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Tarsus’ta dayanışma ağı kuran CHP İlçe örgütü, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen unları, gönüllü kadınların emekleriyle yoğurup, yufka ekmek yaparak, dezavantajlı mahallelerde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

…………OOO………..

TARSUS İLÇE PROTOKOLÜNDEN TAZİYE ZİYARETİ

Bir süre önce vefat eden Fahrettin Paşa Mahallesi Muhtarı Nevzat SAİN’in Annesi Meryem SAİN için Tarsus kaymakamı Kadir Sertel OTCU,Tarsus müftüsü Ali CAN, Tarsus ilçe emniyet müdürü Ebubekir FİL,Sosyal hizmetler ilçe müdürü Hüseyin ÇELİK taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinde okunan kur’an-ı kerimin ardından müftümüz Ali CAN dua ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

…………OOO………..

BAŞKAN SEÇER: “ARTIK TEK KART UYGULAMASINA GEÇİYORUZ; MERSİN 33 KART”

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye MeclisiAralık Ayı İkinci Birleşimi’ndetoplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarının yenileneceğini duyurarak; “Artık tek kart uygulamasına geçiyoruz; Mersin 33 Kart. Bu kart toplu taşımada kullanıldığı gibi daha birçok alanda kullanılabilecek, birçok avantajı olacak; promosyon sağlayacak kart sahibine. Alışverişlerde indirim sağlayacak” dedi.

…………OOO………..

KARİYER MERSİN PROJESİ’NE ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ DE “EVET” DEDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Kariyer Mersin Projesi için Çağ Üniversitesi ile de iş birliği gerçekleştirdi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ, DÜŞÜRÜLEN CÜZDANI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus Yeniceli  personeli, örnek bir tavır sergiledi ve bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı.

…………OOO………..

İKİ YÜZ KEDİYİ BESLİYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN MAMA DESTEĞİ ALAN HAYVANSEVER AYŞE GÜNGÖR’DEN, BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR..

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde sokak hayvanlarına sahip çıkan hayvansever kadına Mersin Büyükşehir Belediyesi mama desteği veriyor.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, KADIN ELİYLE MERSİN’İ ÇİÇEK GİBİ YAPIYOR

Başkan Vahap Seçer’in pozitif ayrımcılık uygulayarak Büyükşehir bünyesinde istihdamını sağladığı kadın çalışanlar, Mersin’de çiçek gibi bir hava estiriyor. Kış aylarına girildiği şu günlerde de bitki ve çiçek dikimini sürdüren ekipler, Mersin’in dört mevsim rengarenk olmasını sağlıyor.

…………OOO………..

BUGÜN OYNANACAK AMATÖR MAÇLAR ASKF TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ..

Tarsus dahil Mersin genelinde  bugün oynanacak olan tüm  Amatör Maçlar Askf Tarafından İptal Edildi… Ertelemeye aşırı yağış gösterildi.

…………OOO………..

TİY 3 PUANA KENETLENDİ

TFF 2. Lig Beyaz grup ekiplerinden temsilcimiz Tarsus idmanyurdu bugün saat 13’de deplasmanda oynayacağı Zonguldak Kömür maçı için 3 puana kenetlendi. Karşılaşma saat 13’de Karaelmas 1.Köksal stadında oynanacak.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00 Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi