FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 17 Nisan 2022 204 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 11-12-13-14-15-16-17 NİSAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

11-12-13-14-15-16-17 NİSAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

11 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS’TA  POLİS HAFTASI KUTLANDI

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yıldönümü Tarsus’ta da törenle kutlandı. 10 Nisan Pazar günü kutlamalar Atatürk anıtı önünde yapıldı. Burada saat 10.00’da Atatürk anıtına çelenk sunulup saygı duruşunda bulunuldu.. 

 ………….ooo…………

BELEDİYE ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARIYLA BULUŞTU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Şehit Yakınları, Gaziler ve Ailelerine iftar programı hazırladı. Bozdoğan ‘’Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi. Programa Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OÇTU da katıldı.

………….ooo…………

ÇAMLIYAYLALILAR YAĞLIK AYÇİÇEĞİ EKMEK İÇİN KARAR ALDI

Çamlıyayla’ya bağlı Sarı Kavak mahallesi üreticileri dün olduğu gibi bu günde üretimde biz de varız dediler ve Yağlık Ayçiçeği ekmek için karar aldılar. Atıl araziler tohumla buluşuyor. Bizi misafir eden köy muhtarımıza ve Tarımsal kalkınma koop. Bsk. Ve köy deki üreticilerimize teşekkür eder bol kazançlı verim yılı temenni ediyoruz.

………….ooo…………

ŞEN’DEN POLİSE KUTLAMA

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen Türk Polis Teşkilatının 177. Yıldönümünü Kutladı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177.’nci yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

………….ooo…………

 ŞEHİTLERTEPESİ  MAHALLESİNE KAPALI SEMT PAZARI YAPIMINI BAŞLATTI

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Şehitlertepesi  Mahallesine kapalı  Semt Pazarı yapımını başlattı. İhaleyi alan yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Şehitler  Tepesi Mahallesi Semt Pazarı bu yıl içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine açılacak. Zemin çalışmaları  başlayan  Kapalı Semt Pazarı  hizmete  sunulduğunda Şehitlertepesi mahalle sakinlerinin de  bir sorunu da giderilmiş  olacak .

Haber: Fırat Maktay

………….ooo………..

TARSUS’TA VE  MERSİN’DE YOLCULAR İFTAR SAATİNDE ÇORBA İLE KARŞILANIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e gelen yolcuları iftar saatinde “1 Ekmek 1 Çorba” hizmetiyle karşılarken, şehir dışına gidecek yolcuları da yine sıcacık bir çorbayla uğurluyor. Ramazan ayı dolayısıyla MEŞOT, TAŞTİ, Mersin Tren Garı ve Tarsus Tren Garı önünde başlayan iftarlık çorba ikramları vatandaşlardan takdir topladı.

…………ooo…………

BAŞKAN SEÇER, OTOBÜS FİLOSUNA KAZANDIRILAN 26 YENİ “LİMON”LA KENT TURU YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Mersin’in kırsal mahallelerinde sefere çıkacak olan 26 yeni “Sarı Limon”un kent turuna katıldı. Kafalar değiştikçe çok şeyin değiştiğini ve değişmeye de devam edeceğini ifade eden Başkan Seçer, yeni otobüslerin Mersinlilere hayırlı olmasını diledi. Bu ay içinde Tarsus’ta hizmete sunmak için 41 ve Eylül ayında da 118 yeni otobüs Mersin’e kazandırılacak.

12 NİSAN 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’BU ÜLKE ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ SAYESİNDE DİMDİK AYAKTADIR’’

İftar programında konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Bu ülke şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde dimdik ayaktadır” dedi.

……….ooo……….

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 26 YENİ ‘SARI LİMON’U YAYLA YOLLARINDA TARSUS’A DA BUNLARDAN GELİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı sonuna kadar toplu taşıma filosuna katacağı 67 otobüsün 26’sı kente ulaştı. Kırsal mahallelere doğru sefere başlayan yeni Sarı Limonlar, ilk günden yolcuların takdirini topladı.

………….ooo…………

CHP TARSUS İLÇE ÖRGÜTÜ’NDEN POLİS MERKEZLERİNE ZİYARET

TÜRK Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus ilçe yöneticileri Niyazi Azimet, Özay Güngör, Selahattin Şahin ve Canda Çınar; Yeni Mahalle, Gazipaşa Benli, Yeşil Mahalle ve Merkez Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaret ederek görevli polislere Türk bayrağı hediye ederek, başarı dilediler.

………….ooo…………

VELİ ÇİRKİN, MYP ÇAMLIYAYLA İLÇE BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

Eski merhum siyasetçilerden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ilkelerinden ve yolundan giderek siyaset yapan Milli Yol Partisinin Çamlıyayla ilçe kongresi yapıldı. Başkanlığa mevcut başkan Veli Çirkin tekrar seçildi.

………….ooo…………

BAŞKAN SEÇER: “3 YILDA 1 MİLYON TON SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda 26’sını teslim aldıkları 8,5 metrelik 67 atak otobüse değinerek, “Kalan 41 otobüsü de bu ayın sonu itibari ile tarafımıza teslim edecekler.

………….ooo…………

AMED TARSUS’A HAZIRLANIYOR

Tarsus İdmanyurdu’nun bu hafta rakibi Diyarbakır Amedspor.. 2. Lig Beyaz Grup’ta Play-Off yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Anagold 24Erzincanspor’u 3-1 yenmişti. Amed puanını 50’ye çıkardı, haftayı ikinci sırada tamamladı. TİY ise Pazarsporu yenip 49 puanla 3. Sıraya yerleşti.

13 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS İDMANYURDU’NDA AMED MAÇI ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN ALİ İLK “HERKESİ TAKIMIMIZA DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUM”

Tarsus İdmanyurdu kulüp başkanı Ali İlk, basın toplantısı yaparak bazı önemli açıklamalarda bulundu. İlk “Tarsus İdmanyurdu’nun başarısı  için her zaman elimizi taşın altına koyarız. AMED Spor maçında küfür, kötü tezahürat ve diğer yasak hareketlere dikkat edelim, sağduyulu olalım” dedi.

………….ooo…………

TARSUS’A ACİLEN STAD VE OTEL YAPILMALI

Başkan Ali İlk, Rize Pazar maçına  değinerek, 15 bin nüfuslu Pazar ilçesinde 3-4 yıldızlı 4 otel olduğunu yine takımlarının 6 bin kapasiteli stadları bulunduğunu ifade etti.

………….ooo…………

MEMLEKET PARTİSİ TARSUS’TA KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI

Memleket Partisi Tarsus ilçe teşkilatı, köy gezilerine başladı. Partinin ilçe başkanı olan ve aynı zamanda Tarsus Belediye Başkan adaylığını açıklayan  Dr. Ahmet Kalmış, önceki gün Tarsus’a bağlı Tiznik , Kel Ahmet, Alifakı, Kargılı köylerini yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile birlikte  gezdi.

………….ooo…………

TARSUS VE MERSİNDE ŞÜPHELİ 32 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Otoyolda durdurdukları araçlardan hırsızlık ve yağma yaptıkları iddiasıyla 32 zanlı gözaltına alındı.

………….ooo…………

“KENT BELLEĞİNDE RESİM” SERGİSİ

Tarsus’ta “Kent Belleğinde Resim” adlı Karma Resim Sergisi açıldı. Tarsus Belediyesi  ve Tarsus Kent Konseyi işbirliğinde, Tarsus Kültür Evi (KubatPaşa Medresesi)’nde düzenlenen “Kent Belleğinde Resim” adlı Karma Resim Sergisine vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. 11-21 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan Karma Resim Sergisine tüm vatandaşlarımızı bekleriz.

………….ooo…………

MİNİK  FUTBOLCULAR, POLİS İÇİN DOSTLUK MAÇI YAPTI

Reşadiye Spor ve Tarsus Gençler Birliği Bayan Futbol takımı,  Tarsus emniyet teşkilatı mensuplarıyla Polis bayramını kutladı.

 ………….ooo…………

TARSUS’TA DOĞUP BÜYÜYENLER DERNEĞİNDE BAŞKAN DEĞİŞTİ

Geçen Yıl Nisan ayında kurulan ve kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinde başkan değişti. Bayram Yıldız görevi Ümran  Yıldırım’a devretti. Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği Yeni Başkanı Ümran Yıldırım Hanım Dernek Başkanlığına yönetim kurulu kararıyla seçildi… Eski Başkan Bayram Yıldıza  Emeklerinden Dolayı  Teşekkür edildi. Yıldız Onursal Başkan oldu.

………….ooo…………

BOZDOĞAN YAŞAM EVİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’ni ziyaret etti. Okuma Salonuna gelen öğrencilerle sohbet eden Başkan, salonun mevcut durumu ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Öğrencilerin, istek ve taleplerini dinledi, derslerinde başarılar diledi.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ BELEDİYE ARAZİLERİNDE KUNDURU BUĞDAYI YETİŞİYOR

Tarsus Belediyesi’nin tarımsal gelişimi ve çiftçiyi desteklemek, kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla sürdürdüğü Ata ve Yerli Tohum projesi kapsamında gerçekleştirdiği tarım hamleleri tüm hızıyla devam ediyor.

14 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ AÇTIĞI KURSLARLA İSTİHDAM İMKÂNI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus halkının refahını arttırma adına çalışmalar yürüten Tarsus Belediyesi, ücretsiz kurslar düzenleyerek vatandaşları meslek ve iş sahibi yaparak istihdama da katkı sağlıyor. Tarsus Belediyesi, tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak, yeni istihdam yolları açmak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif oluşturmak amacıyla Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği doğrultusunda bünyesinde açtığı mantar yetiştirme kurslarında istihdam imkânı sağlamaya devam ediyor.

………….ooo…………

KAYMAKAM OTCU, HUZUREVİ SAKİNLERİ İLE BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Ramazan Buluşmaları kapsamında Tarsus Huzurevini ziyaret etti. Kaymakam Otcu,  Huzurevi Sakinleri ile birlikte iftar yaptı. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik ve SYD Vakfı Müdürü Ahmet Sarman da hazır bulundular.

………….ooo…………

TARSUS CHP’DEN KIRSAL MAHALLELERE ZİYARET İLÇE BAŞKANI AV.OZAN VARAL: “SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL, HER DAİM TARSUS İÇİN SAHADAYIZ”

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, vatandaşlarla bir arada olmayı sürdürüyor. Başkan Varal, İlçe Yöneticisi Hüseyin Uğur ile birlikte Tarsus’a bağlı kırsalda yer alan Özlüce, Kütüklü, Tepeçaylak, Topçu ve Muratlı mahallelerini ziyaret etti.

………….ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR,  TARSUS DAHİL 4 BİN 263 ÖĞRENCİNİN SINAV ÜCRETİNİ YATIRDI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, YKS’ye hazırlanan 4 bin 263 öğrencinin sınav ücretlerini yatırdı. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim alan öğrenciler ile Büyükşehir’in Halk Kart desteğinden yararlanan ailelerin üniversite sınavına girecek çocukları için sınav ücreti olarak toplam 935 bin 642 lira yatırıldı.

………….ooo…………

STK’LARA İFTAR YEMEĞİ

Tarsus  Belediyesi Şehit ve Gazi ailelerinden sonra bir iftar da  STK, odalar ve siyasi parti temsilcilerine iftar yemeği verdi.Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Odalar, Siyasi Partiler, Muhtarlar ve Basın Mensupları ile iftar programında bir araya geldi. Başkan Bozdoğan ‘’ İftarımıza katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.

………….ooo…………

ARATOS FELSEFE DERGİSİ 19. YILINI “KİBELE’NİN KADINLARI” SERGİSİYLE KUTLADI

Tarsus’ta yayın yapan Aratos Felsefe Dergisi 19. yılını kutladı. Adını Antik Çağ’dan yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos’tan adını alan Aratos Felsefe Dergisi 19. yılını “Kibele’nin Kadınları” başlıklı ahşap heykel sergisiyle kutladı. Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşen Sergiyle birlikte 2022 Aratos Kültür Sanat Ödülleri de sahiplerini buldu.

………….ooo…………

ÇAPAR TSO’YA KONUK OLDU

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ve Yönetim Kurulu üyeleri Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar’ı konuk etti. Ziyarette Tarsus’un gelişimine katkı sunacak projelerden bahseden Çapar, işbirliğini artırarak kenti hak ettiği yere taşımayı amaçladıklarını vurguladı. Başkan Koçak da Tarsus için işbirliğine açık olduklarını belirterek, ‘’Birçok projede beraberiz. Zaten işbirliği yapmak mecburiyetindeyiz. Biz Tarsus için her şeye varız, işbirliğine açığız. Tarsus’u bir an önce geleceğe hazırlamamız gerekiyor.’’ diye konuştu.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ 3 SEYHAN BELEDİYE SPOR KULÜBÜ 0 MAĞLUP ETTİ

Türkiye genç bayanlar voleybol Gurup birinciliği maçlarına Toroslar 1000 kişilik spor salonunda oynayan Tarsus Belediyesi genç bayanlar takımı oynadığı 3 maçında yenerek bölge şampiyonu oldu. Bölge şampiyonu olan takımımız Türkiye genç kızlar voleybol yarı finallerine katılmayı hak kazandı. Takımımız yarı finallerde başarılı olarak finallere katılabilmek için mücadele edecek. Tebrikler kızlar..

………….ooo…………

SEYİR HALİNDEKİ TIR ANİDEN ALEV ALDI

Tarsus-Pozantı TEM Otoyolu’nda Yaşar G. idaresindeki gazlı içecek yüklü  tır, Gülek mevkii Tünel girişinde kupa kısmından alev aldı. Şoför, alevleri fark ederek aracı emniyet şeridine çekti. Yaşar G. hemen yangına müdahale ederken, alevler buna rağmen büyüdü. Olay yerine gelen Tarsus itfaiyesi ekiplerinin kısa sürede söndürdüğü aracın kupa kısmı kullanılamaz hale geldi.

………….ooo…………

TARSUS EMNİYET MÜDÜRÜ FİL, “VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ POLİSİN GURURUDUR”

Tarsus Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, kentin huzuru ve asayişi için fedakarca çalıştıklarını söyledi. Tarsus’u çok sevdiğini belirten Emniyet Müdürü Fil, Tarsus’un çok hassas ve tarihi bir kent olduğunu, bir çok güzelliği barındırdığını ifade etti.

15 NİSAN 2022’de TARSUS

EMEKLİ İKRAMİYESİ DEĞERİNİ YİTİRDİ ÖMER KURNAZ: EMEKLİLER İKRAMİYE MÜJDESİ BEKLİYOR!

Türkiye Emekliler Derneği’nin mücadelesiyle, 11.05.2018 tarihinde yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanunla, 5510 sayılı Kanuna ek madde 18 ilave edilmiş ve 1.000 TL ikramiye emeklilere ödeme başlanmıştır. Emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, “2018 yılında ödenmeye başlayan ikramiyenin son dört yılda 100 TL artırılması, emeklilerde hayal kırıklığı yarattığını belirterek, emekli ikramiyesinin uygulandığı (Mayıs 2018-Mart 2022) döneminde tüketici fiyat endeksi ve değişim oranlarına göre TÜFE artışı yüzde 146 arttığı dikkate alındığında, 2022 yılı ilk yarısı için ikramiye tutarı 2.460 TL olmaktadır.” dedi.

………….ooo…………

TARSUS’TA ARAÇ YANDI

Kent merkezinde  alev alan araca müdahale eden trafik polisleri, yangını büyümeden söndürdü. Olay, İsmetpaşa Mahallesi Mersin Caddesi üzerinde meydana geldi. H.Ç. idaresindeki 33 NBT 15 plakalı otomobil seyir halindeyken motor kısmından birden dumanlar yükseldi.

………….ooo…………

KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Ramazan Buluşmaları kapsamında Şehitler Tepesi Mahallesinde ikamet eden Gazi Cehti Cocalak ve ailesi ile Anıt Mahallesinde ikamet eden bazı aileleri evlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde Müftü Ali Can ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik de hazır bulundular.

………….ooo…………

TARSUS’TA JANDARMADAN KAÇAK SİGARA OPERASYONU”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen kaçak sigara operasyonunda (2) şüpheli yakalandı. Toroslar ve Tarsus ilçelerinde kaçak sigara imalatı ve satışı yaptığı tespit edilen (2) şüpheliye yönelik operasyon icra eden Jandarma ekipleri şüpheli şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

………….ooo…………

ESENLER MAHALLEMİZDE ANNE-BABA TUTUMLARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Güner Yüksek(Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezimizin “Sosyal Mahalle Sosyal Kadın” projesi kapsamında  Esenler Mahallemizde Anne-Baba Tutumları Eğitimi gerçekleştirildi.

………….ooo…………

TARSUS’TA BİRLİK BERABERLİK SOFRASI KURULDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Odalar, Siyasi Partiler, Muhtarlar ve Basın Mensupları ile iftar programında bir araya geldi. “Ramazan’ın bereketi hep birlikte yaşanır” diye konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Ramazan’ın on ikinci gününde gerçekleştirilen iftar programında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu

………….ooo…………

İÇEL SANAT KULÜBÜNDE TOPLANTI

İçel Sanat Kulübünün aylık toplantılarından biri daha gerçekleştirildi. Nisan ayı toplantısında Kulübümüzün, şehrimizin sanatsal ve kültürel gelişimi, yapılanması ve değerlendirilmesi konularında son derece faydalı bilgi alışverişinde bulunduk. Katılımlarından ve değerli katkılarından dolayı İçel Sanat Kulübü Danışma Kurulu Üyesi arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim.

………….ooo…………

ÇAMLIYAYLA’DA YAĞLIK AYÇİÇEĞİ EKMEK İÇİN TALEP ARTTI

Çamlıyayla’ya bağlı Sarı Kavak mahallesi üreticilerimiz dün olduğu gibi bu günde üretimde biz de varız dediler. Yağlık Ayçiçeği ekmek için karar aldılar. Atıl araziler tohumla buluşuyor. Bizi misafir eden köy muhtarımıza ve Tarımsal kalkınma koop. Başkanı ve köy deki üreticilerimize teşekkür eder bol kazançlı verim yılı temenni ediyoruz.

…………ooo…………

KAYMAKAM, HAFIZLIK KURSLARI ÖĞRENCİLERİ İLE BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Ramazan Buluşmaları kapsamında Hafızlık Kursları öğrencileri ile birlikte iftar yaptı. İftarda İlçe Müftüsü Ali Can ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik de hazır bulundular.

………….ooo…………

VALİ VATANDAŞLA İFTARDA BULUŞTU

Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su, Mersin Valiliği tarafından hayırsever iş adamı Adnan Gündoğdu’nun katkılarıyla Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

………….ooo…………

“KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ”NİN DIŞ PAYDAŞLAR TOPLANTISI

Tarsus’ta  düzenlenecek olan “Kleopatra Bisiklet Festivali”nin dış paydaşlar toplantısı  yapıldı. 6-7-8 Mayıs’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta düzenlenecek olan “Kleopatra Bisiklet Festivali”nin dış paydaşlar toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve ilgili kuruluş temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

16 NİSAN 2022’de TARSUS

“TARSUS ŞELALESİ TURİZM TESİSLERİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI” ÖDÜLLERİ

 “Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışması” proje sergisi ve kolokyumu, Mersin-Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. 74 projenin sunulduğu yarışma çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, ödüle layık görülen mimari projeler değerlendirilerek, proje sahiplerine plaket verildi.

………OOO………..

ÇUKUROVA BİRLİKSPOR FK, ANAMUR MAÇINA GİDEMİYOR

Tarsus’un Süper amatör ligdeki takımlarından Çukurova Birlikspor FK, Anamur maçına  otobüs tahsis edilemediği için gidemiyor.

……….ooo……….

TARSUS’TA ‘’EZOP’’ COŞKUSU SÜRÜYOR

Tarsus Şehir Tiyatrosu EZOP oyununu bir kez daha sahneledi. Oyun dün akşam Tarsus Amerikan Koleji’nde  sahnelendi.Yapılan açıklamada ‘’ Tarsus Şehir Tiyatromuz’un EZOP oyununa gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz. ‘’ denildi.

……….ooo……….

TARSUS’TA PARKLARDA TEMİZLİK

Tarsus’ta bulunan  Parklar, gelecek güzel ve hareketli günlere hazırlanıyor. Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, parklarımızda genel temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

……….ooo……….

RAMAZAN BULUŞMALARI KAPSAMINDA ZİYARETLERE DEVAM

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Ramazan Buluşmaları kapsamında evde eğitim gören öğrenci Ali Çevik ve ailesini ziyaret etti. Otcu, Tozkoparan Zahit Mahallesindeki evlerinde, 84 Yaşındaki Hatice (Özlüce) Teyzeyi Kemalpaşa Mahallesindeki evinde ve Tarsus Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz ve eşini Gözlükule Mahallesindeki evlerinde ziyaret etti. Ziyaretler sırasında Tarsus Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Sarman, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Dikeç de hazır bulundular.

……….ooo……….

TARSUS POLİSİNDEN UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerimizce yapılan eş zamanlı operasyonda; Uyuşturucu Madde Ticareti yaptığı tespit edilen A.Ö. ve B.T. isimli şahısların ikamet ve aracında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yapılan operasyonda;

2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 34 adet 9 mm çapında fişek, 42 adet 7,62 mm çapında fişek Toplam 76 adet fişek, 1 Namlusu kesik 6136 sayılı kanun kapsamına giren tüfek ile 27 av tüfeği fişeği elegeçti. 

……….ooo……….

TARSUS BARAJ SAHASINDA TEHLİKE GELİYORUM DİYOR 

Tarsus Baraj sahasında  göl kenarındaki korkuluklar tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yaz aylarında daha yoğun ilgi gören Tarsus Baraj sahasında suyu çevreleyen alanda insanların can güvenliği için yapılan korkulukların bazıları çürüdü, bazılarının ise yerde kalan bölümleri çürüdüğü için sallanmaya başladı.

……….ooo……….

BÜYÜKŞEHİR TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYESİ’NDE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATILIYOR 

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta bulunan Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde hem çocuklar hem de anneler eğitim alıyor. Çocuklara robotik tasarım ve kodlama, akıllı devre sistemlerinin nasıl yapılacağı gibi konularda eğitim verilirken, annelerine ise 3 boyutlu tasarım, dijital vatandaşlık ve temel bilgisayar eğitimleri uygulamalı olarak gösteriliyor.

………….ooo…………

TARSUS’TA AMED MAÇI BİLETLERİ SATIŞTA

Tarsus İdmanyurdu’nun bu hafta rakibi Diyarbakır Amedspor.. 2. Lig Beyaz Grup’ta Play-Off yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Amed Sportif Faaliyetler,  maçı hazırlığı tamam. TİY  geçen hafta Pazarsporu yenip 49 puanla 3. Sıraya yerleşti.Bu arada BİLETLER SATIŞTA..

Kapalı Tribün: 20 TL-Maraton Tribün: 10 TL

Yer: Tarsus Şehir Stadı Saat: 10:00 – 17:00 Arası.

17 NİSAN 2022’de TARSUS

OTOBAN ÇETESİNE OPERASYON YAPILDI

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünce,  Tarsus ve Otoban yolu üzerinde yola çıkıp araçlara taş atarak hasta numarası yapan, fuhuş ve aşk vaadi ile araçları durdurmak suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık, Yağma (GASP), Hırsızlık ve Kasten Yaralama olaylarına karışan şahıslar yakalandı. Yapılan operasyonda toplam 34 şahıs yakalandı 25’i tutuklandı.

………….OOO…………

KAYADAN DÜŞEN GENCİ JANDARMA KURTARDI

Çamlıyayla ilçesinde kayadan düşen 17 yaşındaki gence Çamlıyayla Jandarma ekipleri ulaştı. Çamlıyayla’ya ilçesi Bağçatağı mahallesindeki ikametinden ayrılan ve dağlık alanda bir kayanın üzerinden düşerek mahsur kalan genç jandarmanın 18 saatlik aramasından sonra bulundu.
………….OOO…………

JANDARMA; UYUŞTURUCU MADDE KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEDİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uluslararası uyuşturucu sevkiyatına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYE BAŞKANINDAN YAPILAN SAYGISIZLIĞA SİTEM.. “GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM”

Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN; “Tarsus İdman Yurdu maçlarında takımımıza başarılar dilediğim, hiçbir siyasi cümle, amblem, logo, motto, ima bulunmayan: “Tarsus idman Yurdu’muza başarılar dilerim” yazılı pankartımın Tarsus Şehir Stadyumu’ndan indirilip merdiven altına atılması, büyük bir saygısızlıktır” dedi. Birçok yazılı basın olayı kınayarak başkana hak verdi.

………….OOO…………

TARSUS AGROPARK’DA İNŞAATLAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Türkiye’nin ilk Tarım-Gıda İhtisas Teknoparkı olarak nitelendirilen, toplam 800 dekar alanda hizmet verecek olan ve kurucu ortaklarından biri Tarsus Ticaret Borsası  olan Mersin Agropark Tarım Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi  tamamlanmak üzere.

………….ooo…………

TARSUS’TA EVİ YANAN 8 AİLEYE DAHA BÜYÜKŞEHİR’DEN EŞYA DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerle çıkan yangınlarda evleri zarar gören vatandaşlara eşya desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Tarsus’ta geçtiğimiz aylarda evlerinde çıkan yangın dolayısıyla mağduriyet yaşayan 8 aileye daha eşya desteği verdi.

………….ooo…………

TARSUS’TAN ODA BAŞKANLARI MERSİN’DE ESOB’UN İFTARINA KATILDI

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, çalışan, üreten, ülkesine katkı sunan esnaf ve sanatkarlar ile devletin temsilcisi bürokratları iftar sofrasında buluşturarak birliğin, dirliğin, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi.

………….OOO…………

TARSUS BORSA  “İHRACAT BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ EKONOMİK SİLAHIDIR”  

Tarsus’ta Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, üretici ve ihracatçı üyeleri Asil Tarım – Sinan ERSERİN, Özyürekoğlu Tarım Tic. Ltd. Şti.- Süleyman ÖZYÜREKOĞLU, İskender Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti.-Mahmut TURHAN, Gülhan SAVCI ve Erdin YALÇIN’ı  ziyaretlerinde, Rusya, Ukrayna ve Belarus yaş meyve sebze ihracatları ile bu 3 pazar için üretim planı yapılmış ve hasat bekleyen yaş meyve sebze ürünlerinin durumu,  ticareti ve genel ekonomi hakkında istişarede bulundular.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU BUGÜNKÜ MAÇA HAZIR

Tarsus İdmanyurdu kulüp başkanı Ali İlk  “Pazar günü sahamızda oynayacağımız kritik Amed mücadelesinden üç puan alacağız” dedi.İlk “Amed maçında, tribünlerin yine dolacağına, cefakar Tarsus taraftarlarının 90 dakika boyunca  centilmence takımlarını destekleyeceklerine inanıyorum” dedi.  Şu anda Diyarbakır  Amed sıralamada ikinci durumda, TİY ise 3. sırada ve takımımızın 49 puanı bulunuyor. Maç saat 15.00 de başlayacak ve TİY youtube kanalından canlı yayınlanacak

………….ooo…………

İÇEL İDMAN YURDU , PLAY-OFF’U GARANTİLEDİ

Sezona şampiyonluk parolasıyla İçel İdman Yurdu, 2. Lig yolunda kritik bir deplasmanı daha kayıpsız geçti. Kırmızı Lacivertliler bu skorla birlikte ligdeki yenilmezlik serisini 25 maça çıkarırken; gol yememe serisini ise 11 maça yükseltti.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi