FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 6 Kasım 2021 298 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 1-2-3-4-5-6-7 KASIM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

1-2-3-4-5-6-7 KASIM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

1 KASIM 2021’de TARSUS

ŞİİRSEL DÜŞLER SERGİSİ

Tarsus’ta  Şiirsel Düşler Sergisi açıldı. Tarsus’un yanı sıra Mersin’den de bazı şairlerin eserlerinin yer aldığı sergi Tarsus Mehmet BAL Resim salonunda bir hafta açık kalacak.

…………OOO………..

TARSUSLU KARATECİLERE KAYMAKAMDAN ÖDÜL

Kayseri’de düzenlenen Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nda derece alan sporculara Kaymakam Kadir Sertel OTÇU ödül verdi.

…………OOO………..

TARSUS PTT MÜDÜRLÜĞÜNDEN PUL SERGİSİ

Tarsus PTT Müdürlüğü  teşkilatın kuruluşunun 181. yıl dönümünü kutlarken, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yılı Etkinlikleri kapsamında Pul sergisi açtı.

…………OOO………..

BUGÜNDEN İTİBAREN DOĞA PARKI TADİLATA ALINDI

Tarsus’ta bulunan  Doğa Parkı yenileme çalışmalarından dolayı ziyarete kapatıldı. Doğu Akdeniz’in en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip Mersin’deki Tarsus Doğa Parkı’nın, yenileme çalışmalarından dolayı bugünden başlayarak 1-23 Kasım arası ziyarete kapalı olacak.

……….ooo………..

TARSUS İDMANYURDU, RAKİBİNE 2-1 MAĞLUP OLDU

Liğde 10. Hafta maında Ankara Demirsporla karşılaşan  Tarsus İdmanyurdu, rakibine 2-1 mağlup oldu. TFF 2. Lig Beyaz Grubun 10. Haftasında deplasmanda Ankara Demirspor ile karşılaşan Tarsus İdmanyurdu, rakibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Tarsus, çıkış yakalamak için gittiği Ankara deplasmanından da eli boş döndü.

……….ooo………..

MERSİN AMATÖR LİĞİ BAŞLADI

 Amatör Futbol Ligi, uzun bir aranın ardından yeniden başladı. Mersin Amatör Futbol Ligi, pandemi dolayısıyla verilen uzun aranın ardından tekrar başladı. Süper Amatör Liginde önceki gün  Yenişehir sahasında Camspor-Tarsus Gücü ile oynanan maçla başladı. Tarsus Gücü 3-2 mağlup oldu.

……….ooo………..

2 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUSTA ÇAMAŞIR KAFE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Mersin merkezde ve Tarsus’ta hizmet veren ‘Çamaşır Kafe’leri, uzaktan eğitim döneminin ardından yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birlikte üniversitelilere bir kez daha kapılarını açtı. Gençlerin bütçelerine 9 aylık eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 5 bin lira katkı sağlayan Çamaşır Kafe, gençlere aynı zamanda verimli vakit geçirebilecekleri sosyal bir ortam da sunuyor.

2019’da Mersin’de, 2020’de ise Tarsus’ta açılmıştı

…………OOO………..

TARSUS’TA CUMHURİYET TENİS TURNUVASI BİTTİ

Cumhuriyetimizin 98. Yılı Etkinlikleri kapsamında  Tenis İhtisas Kulübü tarafından Cumhuriyet Tenis Turnuvası düzenlendi. Turnuvada dereceye giren tenisçilere ödülleri törenle verildi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 2021 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI BUGÜN

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı 02.11.2021 Salı günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

…………OOO………..

KIRBIYIK CANLI YAYINDA İSTİFA ETTİ

TİY Başkanı Şahin Kırbıyık  01.11.2021 günü saat 15.00’de sosyal medyada canlı yayında konuştu. Kırbıyık istifa ettiğini belirtti.

…………OOO………..

YAZIYOR.. YAZIYOR.. CUMHURİYETİN İLANINI YAZIYOR!

Tarsus Anaokulunun minik öğrencilerininhazırladığı mini piyes Tarsus’ta Cumhuriyet Bayramı törenlerine damga vurdu.

…………OOO………..

EMEKLİLER TARSUS GENÇLİK KAMPINDA EĞLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda toplumun her kesiminden vatandaşlar ağırlanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Merkez Emekli Evi’nin koordinesinde düzenlenen etkinlikle Tüm Emekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mezitli Şubesi üyeleri, Tarsus Gençlik Kampı’nda güzel bir gün geçirdi.
…………OOO……….

TARSUS’TA FAKİR VATANDAŞA UN

Mersin BŞB, Sosyal Hizmetler Dairesinin ekim ayı ortasında başlattığı ‘Un Dağıtım Projesi tamamlandı.

………..OO…………..

GÖZENER KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent GÖZENER ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

…………….ooo…………..

TARSUS’TA ASKIDA KEBAP ÇOCUKLARA YARADI

Tarsus’ta bir lokantacının Askıda Kebap uygulaması en çokta çocukları sevindirdi. Şehitkerim mahallesinde lokanta işletmeciliği yapan 51 yaşındaki Fayik Doğan yaklaşık dört aydır sürdürdüğü askıda kebap sistemi ile dar gelirli çocukların sevinç kaynağı oldu.

………..OO…………..

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI 29 EKİM 2022’DE TAMAM

Tarsustaki Havaalanı  Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanı olacak. Baharlıda bulunan ve  Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere büyük katkı sağlaması beklenen Çukurova Bölgesel Havalimanının inşaatında altyapının yüzde 99’u bitti.  Yine üstyapının da yüzde 42’si tamamlandı. Havaalanı Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanı olacak.

………..OO…………..

KARATECİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Kayseri’de düzenlenen Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında 40 kiloda Türkiye 1.si Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu öğrencisi Ayşe AYAR, tebrik edilerek ödüllendirildi.

…………OOO………..

KAN BAĞİŞINA TİY FORMASI HEDİYE

Tarsus ta  kan bağışı yapan vatandaşlara TİY forması hediye ediliyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu’nun forması kendisi ile bir arkadaşını getirip kan bağışlayanlara  hediye ediliyor.

3 KASIM 2021’de TARSUS

HALK ET MARKET’TE ASKIDA ET UYGULAMASI BAŞLADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Et Market açılışında dile getirdiği askıda et uygulaması başladı. Daha önce askıda ekmek uygulamasını da başlatan Tarsus Belediyesi şimdi de askıda et uygulaması ile bir ilke daha imza attı.

…………OOO………

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI

‘Organ Bağışı İle Umut Ol’ .. ‘3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’ dolayısıyla ‘Doktor Sunumları’ kapsamında düzenlediğimiz programına hepinizi bekliyoruz.

KONUŞMACI: Uzm.Dr. Sema Çelik Gürses

TARİH: 3 Kasım 2021 Çarşamba

SAAT.14.00

YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve

Erinç Evi-Şehitler Tepesi Şehit Fazlı

Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

…………OOO………

BARBAROS MAHALLESİ MUHTARINDAN BAŞKAN  SEÇER’E TEŞEKKÜR

Projenin son dağıtımlarındaki adreslerden birisi Tarsus’a bağlı Barbaros Mahallesi oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, toplam 64 bin aileye ulaştıklarını belirterek, “Burası Tarsus’un Barbaros Mahallesi. Birçok bölgeden göç almış, yerli halkın da bulunduğu; dezavantajlı vatandaşların bir arada yaşadığı bir mahalle. Biz dağıtımlarımızda özellikle bu tür mahalleleri seçtik.dedi..

………..ooo……….

ŞİİRSEL DÜŞLER SERGİSİ MAÇA CAFEDE DEVAM EDİYOR

Tarsus’ta  Şiirsel Düşler Sergisi açıldı. Tarsus’un yanı sıra Mersin’den de bazı Şairlerin eserlerinin yer aldığı sergi bir hafta açık kalacak.

…………OOO………..

GEZEN SİNEMA TIRI TARSUS’TA

İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Valiliği ve Tarsus Kaymakamlığı işbirliği ile 1-5 Kasım 2021 tarihlerinde ilçemizde bulunacak olan Gezen Sinema Tırı, ilk gün Lütfiye Benli İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle buluştu.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN “1 EKMEK 1 ÇORBA” HİZMETİ BU KIŞ YENİDEN BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle birlikte “1 Ekmek 1 Çorba” hizmetini 62 noktada yeniden başlattı. İlk yıl Tren Garı önünde başlayan proje, 3’üncü senesinde Tren Garı önünde yine yoğun ilgi gördü. Farklı birçok noktada işçiye, memura, emekliye ve dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara ücretsiz sunulan çorbalar, bu sene üniversite önlerinde de yerini aldı.

……….ooo………..

BOZDOĞAN; “BEN HAKK’IN ve HALKIN AVUKATLIĞINI YAPIYORUM”

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında bir önceki dönemden kalan arazi alım satımıyla ilgili dosya tekrar gündeme gelince Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Ben halkıma her zaman doğruları açıklamak zorundayım. Tarsus halkının haklarını korumak zorundayım bu nedenle kendimi halkımın avukatı olarak görüyorum. Benim iki yolum var merhum Bülent Ecevit’in de ifade ettiği gibi birisi hak yolu diğeri de halk yolu” dedi.

……….ooo………..

TARSUS’TA PKK/KCK OPERASYONU

 Tarsus ‘ta  terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon  düzenlendi. Eş zamanlı operasyonlarda 4 şüpheli

 gözaltına alındı.

4 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’ta ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’ı Anma ETKİNLİĞİ Yapıldı

Tarsus Türk Sanat Musikisi Dernegi  Başkanı Ahmet Deniz “4 Kasım 2021 perşembe günü Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği,  ADD, TARSADER ile birlikte Derneğimiz solistleri ve Şairimizin şiirlerinin bestelendiği seslendirileceği Tarsuslu Şair Ümit Yaşar Oğuzcan ı anma programına tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Yer Tarsus Nikah Salonu Saat… 18.30

…………OOO………..

ŞİİRSEL DÜŞLER SERGİSİ 5 KASIM’DA SONA ERECEK

Tarsus’ta  Şiirsel Düşler Sergisi açıldı. Tarsus’un yanı sıra Mersin’den de bazı şairlerin eserlerinin yer aldığı sergi bir hafta açık kalacak.

…………OOO………

TZO BAŞKANI AVCI, TARIM KREDİ KOOPERATİFİ  BÖLGE MÜDÜRÜ İSA GÜLER’İ ZİYARET ETTİ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü İsa Güler’i ziyaret etti. Başkan Avcı,  ziyarette, Bölge Müdürü Güler’e çiftçilerimizin tarım kredi kooperatifleri ile ilgili yaşadıkları problemler ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

………..ooo……..

MUHTAR ESKİ KARISINI VURDU

Tarsus ‘ta dün  mahalle muhtarı E. E. (39), eski eşini vurdu. E.E.  6 aylık çocuğunu kendisine vermediğini iddia ettiği bir süre birlikte yaşadığı anne E.E.’yi (30) tabanca ile yaraladı.

………..ooo……..…

SOLMAZ İŞHANINDA YANGIN

Tarsus’ta dün  bilgisayar deposunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın, Şehit Mustafa Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Solmaz İşhanı’nda bulunan bilgisayar deposunda çıktı.

………..ooo………..

TAL İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ YÜCEL KARAN’I KAYBETTİK

Tarsus Amerikan Lisesi’nin, Hazırlık sınıfının unutulmaz İngilizce öğretmeni Yücel Karan’ı kaybettik. Mekanınız cennet olsun .

………..ooo……..

TARDOBDER YÖNETİMİNDEN UĞUR UYAR’A GÖREV

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği-TARDOBDER’de oluşturulan Halkla İlişkiler Komisyonu’na Yönetim Kurulu Üyelerinden Uğur Uyar görevlendirildi.

………..ooo……..

TARSUS BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU ÇEHOV VODVİL OYUNUYLA ADANA FESTİVALİNDEN TAM NOT ALDI

Tarsus Şehir Tiyatrosu, Rus edebiyatının dünyaya armağan ettiği öykücü ve oyun yazarı Anton Pavloviç Çehov’un yazdığı komedi türündeki “Çehov Vodvil” adlı oyunu ile Adana 6. Şehir Tiyatroları Festivali’nde izleyicilerden tam not aldı.

………..ooo……..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇAMLIYAYLA’DA ONLARCA KİLOMETRELİK YOLDA ASFALTLAMA ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı yaz asfalt dönemini oldukça verimli şekilde yerine getirdi. Büyükşehir ekipleri, yayla turizmi önem arz eden yerleşim yerleri arasında yer alan Çamlıyayla ilçe genelinde onlarca kilometrelik alanda çift kat sathi asfalt kaplama uyguladı.

………..ooo……..

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN GENELİNDE TARSUS DAHİL TOPLAM 163 KOOPERATİF, BİRLİK VE ODA İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa verdiği destekleri kooperatif, birlik ve odalarla yaptığı iş birliği ile güçlendiriyor.

………..ooo……..

TARSUSLU  ATLETLERİN BAŞARISI

Tarsuslu başarılı atletlerden  ve atletizm antrenörü Nursel Karataş, başarısını sürdürdü. Karataş, Adana’da Çukurova Üniversitesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 29 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU’na katıldı.

14 kilometrelik koşuda, büyük bayanlarda Tarsus Belediyesi’nden Nursel Karataş birinci oldu. Büyük erkeklerde Müslüm Kurt 2. Muhammet Arabacı ise 3. oldular. Tarsus Belediyespor atletleri Mersin’de de başarılı olup kupa aldılar. Tebrik ederiz.

……….ooo………..

TARSUSLU ÜNLÜ ŞAİRİMİZ ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’I ANIYORUZ

Hemşerimiz Şair Ümit Yaşar Oğuzcan 4 Kasım 1984 yılında İstanbul’ya aramızdan ebediyyen ayrıldı. Şiirleri çağdaş sanat müziğinin popüler bestecileri tarafından bestelendi.Ünlü şairimiz arkasında dillere pelesenk olan birçok şarkının sözleri ve şiir kitaplarında yaşıyor.

……….ooo………..

TÜRK KIZILAY TARSUS ŞUBESİ VE GENÇ KIZILAY TARSUS ŞUBESİ’NİN ‘KAN BAĞIŞ ETKİNLİĞİ’ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türk Kızılay’ın kızılaycılık kültürünü ve temel ilkelerini çocuklar ve gençler arasında yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Kızılay Haftası’ dolayısıyla düzenlediği etkinlikler büyük ilgili görüyor.

5 KASIM 2021’de TARSUS

‘’TARSUS MÜZESİ SÖYLEŞİLERİ” İLGİ GÖRDÜ

Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘’Tarsus Müzesi Söyleşileri’ ’etkinliğinde tarih ve sanatseverler bir araya geldi.

…………OOO………..

ÖMER KURNAZ: AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEKÇİ DEĞİL
Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreter ve Tarsus Şube Başkanı, ekim ayı enflasyon rakamları hakkında açıklamalarda bulundu. Ömer Kurnaz ekim ayı için açıklanan aylık %2,39 ve yıllık %19,89 enflasyon rakamlarının güven vermediğini belirtti.

…………OOO………..

“YAŞAM TANEM- TARSUS SARIULAK ZEYTİNİ” PROJESİ TANITILDI 

Tarsus Dedeler Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında “YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini “ projesi tanıtıldı

…………OOO………

HADİYE KURADACI BİLİM VE SANAT MERKEZİ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI’ AÇILDI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Hadiye KURADACI Bilim ve Sanat Merkezi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katıldı. Fuarda stantları tek tek gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi alan Kaymakam OTCU, pandemi sürecinde kurulum ve tefrişi tamamlanan müzik ve teknik sınıfların da açılışını yaptı.

…………OOO………

MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRÜ MEHMET ASLAN, TARSUS’TA

Geçen ay atanan Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet ASLAN, Tarsus’ta ziyaretlerde bulundu. Mersin İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet ASLAN, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu  ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile bazı protokol mensuplarını ziyaret etti.

…………OOO………

BÜYÜKŞEHİR, YAYLALIK MAHALLENİN YOLLARINI GÜZELLEŞTİRİYOR

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus ilçesinin Gülek Mahallesi’nde 1700 metrelik yolda çift kat sathi asfalt kaplama işlemi gerçekleştirdi.

…………OOO………

CHP TARSUS’TA  ÇİFTÇİLERLE BULUŞMALARA DEVAM EDİYOR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe örgütü tarafından ovada yer alan Mahmutağa Mahallesinde “Mutlu Yarınlar İçin Mutlu Çocuklar” programı gerçekleştirildi. CHP Parti Okulu eğitim projesi kapsamında düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

…………OOO………

TARSUS İDMANYURDU ÇIKMAZA GİRDİ

Cumhuriyet ile yaşıt TİY tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor. Şampiyonluk parolası ile yola çıkan Akdeniz’in Sarı Lacivertli ekibinde sular durulmuyor. Sezon başında Ergün Penbe’nin görevden alınmasıyla yerine getirilen Hüseyin Kalpar bu görevi 5 hafta sürdürmüş ve yollarını Tarsus İdmanyurdu ile ayırmıştı. Kalpar’dan boşalan teknik patronluğa bir hafta önce getirilen Gürses Kılınç’ta dün istifa etti.

…………OOO………

TİY OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI

Suların durulmadığı Tarsus İdmanyurdu’nda olağanüstü kongre kararı alındı. 7 Aralık 2021 günü olağanüstü kongreye gidecek olan 98 yıllık TİY, ilk kongrede çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci toplantıyı 14 Aralık tarihinde yapacak. İş Adamı Şahin Kırbıyık’ın aday olup olmayacağı ise belli değil.

……….ooo………..

“KURŞUN MÜHÜRLER IŞIĞINDA TARSUS’TA TİCARET’’ SERGİSİ AÇILDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile “Kurşun Mühürler Işığında Tarsus’ta Ticaret’’ Sergisi  açıldı. Bu ilginç sergi Tarsus Müzesi’nde sanat severlerle buluştu. Sergilenen eserlerle ziyaretçilerinin ilgisini çeken sergi, 2 Aralık 2021 tarihine kadar açık kalacak.

6 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA BELEDİYE ÇALIŞANLARINDAN TÜRK KIZILAYI’NA KAN DESTEĞİ

Tarsus Belediyesi çalışanları daha önce yaptığı kan bağışlarına bir yenisini daha ekledi. Türk Kızılayı Mersin Kan Bağış Merkezi ile Tarsus Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına belediye çalışanları katılım sağladı.

…………OOO………..

MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRÜ ASLAN, TARSUS ŞOFÖRLER ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Duran Şen’i, makamında ziyaret etti.

…………OOO………..

“MEZARLIĞIMIZIN YOLLARI ÖNCEDEN BOZUKTU, ŞU AN DÜZENE GİRDİ”

Tarsus  Gülek Mahalle Muhtarı Tuncay Seyrek, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından memnun olduğunu dile getirerek, “Mezarlık yollarımız bozuktu. İlgili yerlerle görüştük, geldiler baktılar. Yaptılar” dedi.

…………OOO………..

İŞTEN ÇIKARILANLARIN TARSUS’TA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

“Mersin Büyükşehir Belediyesi İşten Çıkarılanlar Platformu’ndan Fotoğraf Sergili Protesto” yapıyor. Sergi Tarsus’ta Yarenlik alanında açıldı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYINA HAZIRLANIYOR

Tarsus Belediyesi Cumhuriyet’in 100. Yılına doğru ülkemizin sosyo-ekonomik yapısının ana temellerinden biri olan tarım konusunda çiftçi odaklı uluslararası tarım çalıştayı düzenliyor. 11- 12 kasım tarihleri arasında Tarsus Belediyesi Meclis salonunda düzenlenecek olan çalıştaya hazırlık başladı..

………….OOO…………..

YABAN KEÇİSİNİ AVLAYAN AVCIYA 120 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

Gülnar ilçesinde Koruma altında bulunan yaban keçisini avlayan avcıya 120 bin TL para cezası kesildi. 

…………OOO………..

ARATOS FELSEFE OKULLARI’NDA DERS BAŞLIYOR

Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gök bilimci Tarsuslu Filozof Aratos adına yakışır etkinlikler çeşitlenerek devam ediyor. Üniversiteden 35 akademisyen ders verecek. Türkiye’de 25 felsefe okulu aynı anda izleyecek.

…………OOO………..

TİY , BUGÜN  ESKİŞEHİR İLE OYNUYOR

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu’nun 2021-2022 sezonu maçlarında bugüne kadar umulanı veremedi. TİY- Eskişehir maçı bugün saat 13.00 de…

…………OOO………..

TİY ESKİŞEHİR MAÇINA YARDIMCI HOCALAR HAZIRLADI

Tarsus İdman Yurdu, 6 Kasımdaki  Eskişehirspor karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Eskisehirspor maçında takımımızın başında Birol Erol, Ramazan Çaktur, Cem Gökayaz, Sinan Atım ve Rıza Altıntaş bulunacak.

…………OOO………..

TARDOBDER KAHVALTI ETKİNLİĞİ

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği çatısı altında kurulan Sosyal yardım komisyonu olarak sizlerle bir arada olabilme mutluluğunu yaşamak istiyor ve siz kıymetli dostlarımızı 14 kasım pazar günü saat 10.00’da Ayana’da bekliyoruz.

 7 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’tan ANKARA’ya Bülent ECEVİT’i ANMAYA GİTTİLER

Eski başbakanlardan ve DSP eski lideri Bülent Ecevit ölüm yıldönümünde Ankara’da anıldı. Tarsus’tan bir heyette özel otobüsle Ankara’ya giderek Ecevit’i anma törenine katıldı. DSP Tarsus İlçe Başkanı Hasan Aslan ve bir grup partili Ankara’da Ecevit’i anma proğramına katılıp kente döndü… DSP Tarsus ilçe başkanı Hasan Aslan ‘’Merhum liderimizi saygı ve özlemle andık’’ dedi.

……….ooo………..

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA ÇİÇEKLENDİRME ve YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeşil ve temiz bir çevre için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler birimi ekipleri, program dahilinde Tarsus’ta sorumluluk alanı olan tüm caddelerin yanı sıra Atatürk ve Gençlik Parkı, Ötüken Parkı, Kültür Park ve Devlet Parkı Mesire alanı ile D-400 karayolu orta refüj bölümünde bitki bakım çalışmaları gerçekleştiriyor.

……………ooo…………

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ TARSUS ŞUBESİ YÖNETİM KURULUNDAN AYDAN DİRİK’E TEŞEKKÜR

Anıt lions klubü yöneticilerinden Aydan Dirik, TSD ve Görme Engelliler derneği üyeleri ile bir araya geldi. Dirik yemek verdi.

……………ooo…………

TARSUS KENT KONSEYİ  ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPTI

Tarsus Kent Konseyi  önümüzdeki ayın 3’ünde kutlanacak olan  Dünya  Engelliler günü öncesi görüş alışverişi yaptı. Asutay işhanındaki Güner Baykal Toplantı salonunda Kent Konseyi yönetimi ve bazı Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir toplantı yapıldı. Toplantıya Engelli derneklerinin başkan ve yöneticileri de katılarak hazırlanacak proğram ile  ilgili görüşlerini dile getirdiler. Tarsus Kent Konseyi toplantısında Engelliler günü için  program belirlendi..

……….ooo………..

ERDAL TURGUT TEKRAR GÜVENOYU ALDI AKD TARSUS ŞUBESİNDE KONGRE TAMAM

Alevi Kültür Dernekleri Tarsus şubesinin 4. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı… Mevcut Başkan Erdal Turgut tekrar güvenoyu alarak başkanlığa yeniden seçildi.

……….ooo………..

TÜM EMEK DER TARSUS ŞUBESİ ATAYI ANMAYA GİTTİ

Tüm Emek Der Tarsus Şubesi  üyeleri dün Atayı anmaya gitti. Tarsus’tan 2 özel otobüsle üyeler Ankara’ya gitti. Bu Pazar Ankara’da Anıtkabire geçilip Atatürk 10 Kasım öncesi saygıyla anılacak.

……….ooo………..

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI

Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında tekrarlanan Organ Bağışı haftası   Tarsus’ta da devam ediyor. Bu yılda ;Organ Bağışı İle Umut Ol .. kampanyası 3 Kasımda başlatıldı. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası; dolayısıyla;Doktor Sunumları; kapsamında düzenlenen proğram ile Uzm. Dr. Sema Çelik Gürses Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evinde halkımızı bilgilendirdi.-Şehitler Tepesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanındaki merkezde yapılan sunum ilgi gördü.

……….ooo………..

TARSUS’TA İŞARET DİLİ KURSUNA YOĞUN İLGİ “MÜZİK EŞLİĞİNDE İŞARET DİLİNİ ÖĞRENİYORLAR”

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Belediye iş birliğiyle açılan ücretsiz işaret dili kursuna yoğun ilgi gösteriliyor. Usta öğretmen Çiğdem Kırıtoğlu nezaretinde Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi’nde açılan ve haftada 4 gün verilen işaret dili kursuna çeşitli meslek gruplarından kursiyerler katılıyor.

……….ooo………..

TARSUS İDMANYURDU, RAKİBİNİ 2-0 MAĞLUP ETTİ

Liğde 11. Hafta maçında  sahasında Eskişehiri konuk eden  Tarsus İdmanyurdu, rakibini 2-0 yendi. TFF 2. Lig Beyaz Grubun 11. Haftasında  Tarsus İdmanyurdu, rakibine  acımadı ve maçı 2 farklı kazandı. Sarı lacivertli  ekibimiz Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında Eskişehirspor ile karşılaştığı maçta şeytanın bacağını kırdı.. Tarsus İdman Yurdu Eskişehirspor’u 2-0 mağlup etti. Puanımız 12 ye çıktı.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00 Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi