FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ 3 Temmuz 2021 295 Görüntüleme

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL, Elektriğe ve Doğal Gaza Yapılan Zamlara Tepkiyle; “1 TEMMUZ’da ZAMLARLA NORMALLEŞTİK!” dedi.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL, Elektriğe ve Doğal Gaza Yapılan Zamlara Tepkiyle; “1 TEMMUZ’da ZAMLARLA NORMALLEŞTİK!” dedi.

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, pandemi döneminde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle zaten zor günler yaşayan esnaf, çiftçi, emekli, işçi ve toplumun geniş kesimini oluşturan alt gelir gruplarının, 1 Temmuz itibariyle atılan normalleşme adımları kapsamında destek yerine, zam’larla müjdelendirildiklerini söyledi.

Elektrik fiyatlarına 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarında geçerli olmak üzere %15 zam yapılmasının halktan uzak Saray yönetim anlayışının artık hiçbir şeyi kontrol edemediğinin net bir kanıtı olduğunu belirten Başkan Av. Ozan Varal, “Pandemi döneminde AKP tarafından yürütülen hatalı sosyal ve ekonomik uygulamalardan zaten muzdarip olan insanlarımız, cebindeki paranın her geçen gün daha fazla değer kaybetmesinin derin düşüncesi içerisinde iken, önce elektriğe %15, ardından doğalgaza %12 zam yapılmasının şoku içerisindedir.

‘1 Temmuz’da normalleşme adımları atılacak, hayat hızla eski haline dönecek’ şeklinde iktidar kanadından yapılan beyanların asıl amacının zamlar olduğunu görüyoruz. Ne demişti Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan?

‘Enflasyon önceliğimiz…’

Öncelikli olanda durum buysa gerisini varın siz düşünün” ifadelerini kullandı.

 

ZAMLARLA HALK İNİM İNİM İNLETİLMEKTEDİR!

“Ne yaparlarsa yapsınlar, bu iktidarın sonu geldi” diye konuşan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Üretim ekonomisi yerine rant ekonomisi mantığıyla hareket eden AKP, ülkeyi dışa bağımlı hale getirmiş dudumdadır.

Milyarlarca dolar borçlandırılan, hazinede bulunması gereken 128 milyar doların nerede olduğunun cevabını veremeyen, yeni yetme tiplerle ülkeyi karapara cenneti algısıyla tüm dünyaya rezil eden iktidar, yurt dışında caka satıp, içeride ise zamla halkını inim inim inletmektedir” dedi.

 

BAŞKAN VARAL’DAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Ozan Varal, “Tek adam rejiminin hukuk, adalet, ekonomi, sosyal hayat, sağlık; kısacası tüm kulvarlarda hatalı uygulamalarının ve ülkeyi yönetemez durumunun tek çıkış yolu halka gitmektir. Yani sandıktır.

Erken seçim talebimizi hür bir sesle yükseltiyoruz. Yaşanan sıkıntıların, çektirilen çilelerin, umutsuz gençlerin yarınları için, emeklinin ay sonunu rahatlıkla görebilmesi için, çiftçinin alın terinin karşılığını alabilmesi, öğrencilerin eşit şartlarda eğitim hakkı bulabilmeleri için tek çare erken seçimdir. Tek çare halkın iktidarındadır” şeklinde konuştu.