FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM, KADININ SESİ, SİYASET HABERLERİ 1 Haziran 2022 238 Görüntüleme

CHP TARSUS, BİR ÇUVAL UN İle Yüzlerce Haneye Ekmek Pişirip Dağıtıyor

TARSUS’TAN BİR DAYANIŞMA ÖYKÜSÜ: BİR ÇUVAL UN, YÜZLERCE DAYANIŞMA ELİ

CHP İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL: “HERKESİ BU DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

MİS KOKULU YUFKA EKMEKLER BU KEZ KAVAKLI’DA DAĞITILDI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe örgütünün, pahalılığa karşı başlattığı ekmek dayanışması büyüyor. Bağışlanan unların, gönüllü kadınlar tarafından yufka ekmek olarak pişirilip, vatandaşlara ücretsiz ulaştırıldığı proje kapsamında, bu kez ekmekler Kavaklı Mahallesi sakinlerine dağıldı.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Herkesi bu dayanışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Varal, “Bir dostumuzun CHP Tarsus İlçe Kadın Kollarımıza dayanışma için bir çuval un bırakması ve daha sonra bir partilimizin de odun bağışlamak istemesi ile başladı bu çalışma.

‘Birer çuval un ve odunu dayanışmanın parçası haline nasıl getirebiliriz?’ diye düşünürken iktidarın halkımıza reva gördüğü yoksulluğun sonucu olarak ucuz ekmek kuyrukları başlamıştı.

Biz de “Hamurumuzda dayanışma var, hamurumuzu yoğurur, ekmeğimizi açar, saç ateşini yakar, ekmeğimizi pişirir ve dağıtırız” diyerek dayanışmanın parçası olan Tarsus’un her noktasından kadınların, esnaflarımızın katkılarıyla yapılan ekmekleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya başladık” dedi.

Başkan Varal, gördükleri destekle, dayanışma ekmeği dağıtımının süreceğini kaydederek, “#CHPTarsus’un çağrısı ile yapılan ekmekler; yoksulluğa, hayat pahalılığına karşı birlikte mücadele etme ve dayanışma kültürünün bir simgesi oldu. Emekçilerle, kadınlarla yan yana gelerek ekmeğimizi ürettiğimiz, paylaştığımız gibi tüm zorluklara ve halkımıza yoksulluğu reva görenlere karşı mücadeleyi de dayanışma ile büyüteceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.