FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM, KADININ SESİ, Kutlamalar, TARSUS TARİHİ, YEREL GÜNDEM 9 Şubat 2022 456 Görüntüleme

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜYEN KADIN Muhtar Adayı

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜYEN KADIN Muhtar Adayı

       ATATÜRK Mahallesi Muhtarlığına, ATATÜRK’ÜN İZİNDEN Yürüyen KADIN Muhtar Yakışır

       Seyhan İPEKOĞLU; Tarsus’un bilinen iş kadını ve siyasetçisidir. Tarsus’ta “Tarsus’un Seyhan Ablası” olarak toplumda kabul görmüş duruşuyla tanınır. Siyasette “Cesaretli Kadın” olarak anılır. Bir dönem DSP’den Tarsus Belediye Başkan Adaylığı ve birkaç dönem DSP Tarsus İlçe Başkanlığı yapmış, Tarsus Halkının birçok sorununu koalisyon hükümeti döneminde çözmüştür. Tarsus’ta; “Tarsus’a Tercüman” ve bölgemizde “Çukurova’ya Tercüman” Gazetelerini kurmuştur. Gazeteciliğinde ve tüm yaşamında kimseyi kimseden ayırt etmeden mücadele vermiştir. Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğimizin KURUCUSU ve Başkan Yardımcısıdır. Gazeteciliğe devam eden Seyhan İPEKOĞLU biz Gazetecilerin önermesiyle Tarsus ATATÜRK Mahallesi Muhtar Adaylığı yarışına girdi.

Seyhan İPEKOĞLU Ablamıza neden Muhtarlık seçimine girmesini önerdik? Buradan ATATÜRK Mahallesi Halkına sesleniyorum; Atatürk İlke ve Devrimlerini özümsemiş, çağdaş duruşu ve geçmişteki siyasi mücadelesinde cesaretiyle tanınmış ve bilinmiş bir KADIN olmasının mahalleye katkı getireceğine inandığımız için. Atatürk İlke ve Devrimlerini kendi tüzüğünde madde olarak taşıyan ve ülkenin en zor döneminde Terörist Başını teslim alan, hapse atan Dürüst ve İlkeli Başbakanımız Bülent ECEVİT’in kurduğu DSP’de teşkilat başkanlığı yaptığı için. Yine DSP’den Belediye Başkan Adayı olup, kentimizde her mahallede ve köy köy gezip Korkusuz ATATÜRKÇÜ KADIN olduğunu ispatladığı için. Tarsus Gazetecilerinin içinde hiç kimsenin arkasından konuşmayıp, yanlışları direk yüzlerine söyleyip, doğruları taşıyıp, halkımızın sesini her zaman duyurduğu için. Seyhan İPEKOĞLU’na her konuda güvendiğimiz için, siz değerli Atatürk Mahallesi sakinlerine Seyhan Ablamızı layık gördük…

       Seyhan İPEKOĞLU’nun çevresine yardımlarını, kazanımlarını, geçmişindeki başarıları anlatmak için sayfalar lazım. Konunun özünden çıkmadan ATATÜRK Mahallesine KADIN Muhtar yakışır diyoruz. Ama mahallenin adı gibi adayın kendisi de ATATÜRK’ÜN İZİNDEN gitmiş bir geçmişe sahip olan Kadın Muhtar olmalı diyoruz. Seyhan İPEKOĞLU bu tanımlara hayatıyla ispatlı şekilde uymaktadır.

Tarsus Ergenekon Mahallesinin tam ortasından geçen ana yol mahalleyi ikiye bölüyordu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın hem ATATÜRK adını bir mahallemize verme isteği, hem de Ergenekon Mahallesinin yol sorunundan dolayı muhtarlıkla ilişkisinin daha da yakın olması gerektiğini düşünüldüğünden mahalle resmiyet kazanarak ikiye bölündü. İkinci bölüme Tarsus Belediye Meclisi kararıyla “ATATÜRK Mahallesi” adı verildi. Seçimlerden sonra bu çalışma resmi sonuç bulunca, Ergenekon Mahallesinin 1. Muhtar Azasının yasa gereği diğer tarafta Muhtar olması olası değildi. Bu yüzden muhtarı olmayan bu yeni mahalleye yasal süreçle Yüksek Seçim Kurulu 6 Mart 2022’de ATATÜRK Mahallesinde Rasim Dokur Anadolu Lisesinde Muhtar Seçimi yapılmasını karar aldı. Böylesi onurlu bir süreç sonrası, ATATÜRK Mahallesine geçmişiyle ve çağdaş mücadelesiyle layık bir KADIN olan Seyhan İPEKOĞLU’nu Muhtarlığa layık görüyoruz. Atatürk Mahalle sakinleri bilsinler ki, mert, ilkeli, net ve çok gerçekçi bir insan olan Seyhan İPEKOĞLU’nu muhtar seçtikleri anda çok kazanımları olacaktır. Biz Tarsus Gazetecileri ve Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği olarak Seyhan İPEKOĞLU’nun ve akabinde Atatürk Mahallesi sakinlerinin yanındayız. Kendisini Atatürk Mahallesi sakinlerine layık görüyoruz.

Seyhan İPEKOĞLU’nun girişimleriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Atatürk Mahallesine direk olarak Konak Sitesine gidip gelecek Halk Otobüsü tahsis etti. Özellikle bu hattı kullanan Devlet Memurları ulaşımla işe gidiş dönüşlerinde Tarsus Üniversitesine gidip dolanarak çalışan otobüs hattının zaman kaybından mustariptiler. Gazeteci kimliği ve iş bitiren mücadelesiyle bilinen Seyhan İPEKOĞLU mahallenin bu ulaşım sorununu çözdü. Atatürk Mahallesine yerleştiğinden bugüne kadar zaten muhtar gibi mahalle sakinlerinin sorunlarıyla ilgilenen Seyhan İPEKOĞLU Atatürk Mahallesi Muhtarlığına çok yakışır. Kendisine hedefini tutturup, mahalle muhtarlığında başarılar dileriz.

       Tarsus’un İş Kadını ve Gazetecilerinden Seyhan İPEKOĞLU ATATÜRK Mahallesi Halkına Diyor ki;

       “SAYGIDEĞER ATATÜRK MAHALLESİ SAKİNLERİ

Tarsus’un 180. Mahallesi olarak kurulan ve Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün TÜRK’ÜN ATASI kabul edilerek TBMM’de 24 Kasım 1934 yılında verilen ATATÜRK soyadına layık görülen, Tarsus Atatürk Mahallemizin çağdaş, modern, sosyal, sorunsuz bir mahalle olması için mahallemin muhtarlık görevine talibim.

Yeni kurulan bir mahalle olmamızdan dolayı ihtiyaçlarımız çok. Burada ilk ikamet eden Ailelerden biri olarak, mahallemizin eksikliklerini ve neler yapılması gerektiğini çok iyi bilen biriyim.

Bir Gazeteci olarak kentimizin Mülki Amirleri ve Yöneticileri ile iyi bir diyalog içindeyim. Mahallemizin sorunlarının çözümü için nerede kiminle görüşüp sorunlarımızı dile getireceğimi ve kimlerle sorunlarımızı çözeceğimi çok iyi bilen biriyim. Üstelik mahallemiz yeni kurulurken yol, su, temizlik gibi konularda ilgili birimlerle sürekli irtibat halinde olup, sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında çok çaba sarf ettim ve etmeye devam ediyorum. Birçok mahalle sakinimiz çabalarıma şahittir.

Bu çabalarımın ve çalışmalarımın devamını Muhtar olarak yetkili bir konumda yapmak, hizmetlerimi arttırarak devam ettirmek adına, mahalle halkım olan siz değerli hemşerilerimin desteğini ve 6 Mart 2022’de mahallemizde Rasim Dokur Anadolu Lisesinde yapılacak Mahalle Muhtarlığı seçiminde oylarınızı istiyorum. Seçildiğim takdirde yine her gün, her saat mahalle halkımızın içinde olacağıma ve mahallemizi siz değerli Mahalle Sakinlerimiz ve seçilecek Mahalle Azalarımızla birlikte yöneteceğimize söz veriyorum.

Sizlerden gelecek öneri, gereksinim ve istekleri dikkate alarak ilgili birimlere iletip birlikte çözeceğiz, birlikte gerekli projeler hazırlayacağız. ATATÜRK MAHALLEMİZİN sesini adına yakışır bir şekilde birlikte duyurup, birlikte sahiplenip yöneteceğiz.

Unutmayınız, ATATÜRK gibi bir Dünya Liderinin adını taşıyan mahallemizin sakinleri olarak ATATÜRK İLKE ve İNKILAPLARINA sahip çıkan bir Muhtar Adayını göreve getirerek Tarsusluluk bilinciyle hareket etmiş olacaksınız.

İçinizden biri, Ailenizden biri olarak Muhtar Adayınızım. Her zaman el ele mahallemizi medeni ve çağdaş yönetimle yönetmeye talibim. Desteğinizi bekliyorum. Saygılarımla”.

6 Mart 2022’de Tarsus Rasim Dokur Anadolu Lisesinde saat 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek ATATÜRK Mahallesi muhtarlık seçiminin huzurlu geçmesini ve Gazeteci Arkadaşımız Seyhan İPEKOĞLU’nun muhtarlığa seçilmesini yürekten dileyerek, tüm mahalle sakinlerine sağlık, bereket, mutluluk dileriz.

 

Beyhan BALABAN

Tarsus İnternet Gazetecileri Başkanı