FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM 14 Mart 2022 215 Görüntüleme

Akademi Derneği Başkanı ÖZBOZKURT; “Tarsus’u Uluslararası Platforma Taşıyacağız”. 

Akademi Derneği Başkanı Özbozkurt: “Tarsus’u Uluslararası Platforma Taşıyacağız” 
10 bin yıllık tarihe sahip Tarsus’u tüm dünyaya tanıtmak, sosyal, kültürel ve akademik anlamda kent kültürüne katkı sağlamak amacıyla kurulan Akademi Derneği çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Tarsus’un 10 bin yıllık tarihe sahip dünya çapında bir kent olduğunu, böylesine değerli bir kentin gerek ulusal ve gerekse uluslararası platformda en iyi şekilde tanıtılması için her türlü fedakarlığı göstereceklerini belirten Özbozkurt, “Akademi Derneği olarak Tarsus’umuzu her platformda öne çıkarmak, kültürel ve tarihsel zenginliğini tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” dedi.
Önümüzdeki süreçte ulusal ve uluslar arası çeşitli etkinlikler düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, bunların yanı sıra bir dizi ulusal ve uluslararası projeleri hayata geçireceklerini söyledi.
Özbozkurt, Akademi Derneği’nin önümüzdeki süreçte yapacağı etkinliklerle adından daha çok söz ettireceğini ve dünyanın en önemli tarihi kentlerinden biri olan Tarsus’u ve Mersin’i sosyal, kültürel, eğitim ve bilimde daha çok tanıtacaklarını kaydetti.
Yaptıkları etkinlikler kapsamında ünlü yazar, eğitmen ve sanatçı Ümit Ünker’e “Onursal Üyelik” belgesini takdim ettiklerini kaydeden Başkan Özbozkurt, “Bilim, sanat ve eğitime katkı sağlayan önemli isimleri Akademi Derneği çatısı altında buluşturarak büyük başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Akademi Derneği’nin ilk “Onursal Üyelik” unvanını tevcih etmekten mutluluk duyuyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Ümit Ünker ise, “Akademi Derneği’nin Türkiye’de verdiği ilk onursal üyelik unvanına sahip olduğum için son derece mutlu ve gururluyum. Kendi alanımdaki başarılarımın akademik dünyada da takdir görmesi benim için büyük bir onur oldu. Akademi Derneği ile beraber çok yakında büyük projeleri birer birer hayata geçiriyor olacağız” diye konuştu.