FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 19 Ekim 2021 321 Görüntüleme

TARSUS CHP İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL, YENİ DEVLET Hastanesinin Zemininde ÇÖKME İddiasının Araştırılmamasını Gündeme Taşıdı

TARSUS YENİ DEVLET HASTANESİ’NİN ZEMİNİNDE ÇÖKME OLDUĞU İDDİASININ ARAŞTIRILMAMASI, ŞEFFAF ŞEKİLDE KAMUOYU İLE PAYLAŞILMAMASI RAHATSIZLIĞA NEDEN OLDU!

 CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL: “AKP İKTİDARININ PLANSIZ VE YANLIŞ YATIRIMLARI, BECERİKSİZLİK İLE BİRLEŞTİKÇE AÇIĞA ÇIKIYOR”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus’ta 82 Evler Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilen ve “Tarsus İbn-i Sina Devlet Hastanesi” olarak adlandırılan yeni Tarsus Devlet Hastanesi binasının daha hizmete girmeden birçok tartışmanın odağı haline geldiğini söyledi.

Yapımı konusunda uzun yıllar süren “yer” tartışmasının ardından, belirlenen 82 Evler Mahallesi’ndeki kamu arazisine inşa edilmeye başlanan Tarsus Yeni Devlet Hastanesi binasının, açılışı dahi yapılmadan zemininden çökmeye başladığı iddiasının kamuoyunda büyük rahatsızlık yarattığını kaydeden Başkan Ozan Varal, “CHP Mersin Milletvekilimiz sayın Av. Ali Mahir Başarır’ın da konuyu Meclis gündemine taşımasıyla ülke gündeminde de yer bulan Tarsus Yeni Devlet Hastanesi binasının, defalarca kez açılış tarihi verilmiş olmasına rağmen halen açılmamış olması, KAMUOYUNUN DA AYDINLATILMAMASI kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden olmaktadır” ifadesini kullandı.

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Mevcut Tarsus Devlet Hastanesi (SSK) binasındaki fiziki yetersizlik ve deformasyona karşı kesin çözüm getirileceği ve Tarsus’taki sağlık problemlerini çözeceği yönünde sürekli açıklama yapılan 600 yataklı Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nin, daha açılmadan, yine fiziki yapısı konusunda gündeme gelmiş olması, halkımızı karamsarlığa sürüklemekte, kafalarda “bu hastane de fiziki yetersizliği, zemin çökmeleri veya çürüklüğüyle mi anılacak?” sorularını akıllara getirmektedir. Maalesef AKP iktidarları döneminde plansızlık her alanda yanlış yatırımlar ile açığa çıkıyor.

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’ne ambulans veya araç giriş-çıkışlarının rahatlıkla yapılabilmesi adına, yine alel acele bir şekilde yapılan ve “akıllı” olarak nitelendirilmesine rağmen, vatandaşların akıllarında yine soru işaretlerine neden olan, kaza oranını arttıran D-400 üzeri Şahin Mahallesi kavşak düzenleme çalışmalarında oluşan tepkiler sıcaklığını korurken, hastane binasının temelinde oluşan zemin çökme iddialarına en kısa zamanda netlik kazandırılması, kamu vicdanı açısından ehemmiyet oluşturmaktadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü olarak iddiaların takipçisi olacaklarını belirten Başkan Ozan Varal, “Kavşak konusunda vatandaşların sesi olarak defalarca kez açıklamada bulunduğumuz gibi, hastane binası konusun da takipçi olacağız. Buradan tüm ilgililere sesleniyoruz:

Rant uğruna, birilerinin cebini doldurma anlayışıyla, daha hizmete girmemiş bir sağlık kuruluşu tesisinde zemin çökme iddiası incelenerek sonucu açık bir dille kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Bilgi edinmek istiyoruz,

– Devlet Hastanesi yer belirlemesi yapılırken zemin etüdü yapılmadı mı?

– İnşaat devam ederken kabul işlemleri yapılırken denetlemeler incelemeler yapıldı mı , yapılmadı mı?

– Bina tamamlandıktan sonra toprak kayması meydana gelmiş ise bunun önceden

öngörülmemesinin nedeni nedir?”

– Hastane tam  ve eksiksiz olarak ne zaman hizmete açılacak?” dedi.

Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Tarsus, Mersin, Çukurova Üniversiteleri’nden oluşacak bağımsız bir kurulun inceleme yaparak sonucu kamuoyu ile paylaşması gerektiğinin altını çizen Başkan Ozan Varal, “Umuyoruz ki AKP’nin yaptığı  her iş  gibi Tarsus Yeni Devlet Hastanesi de havaalanı inşaatı gibi yapboza dönüşmez. İnşaatı yaptıktan sonra tamir etmeye çalışmaz, yer tesliminden sonra umuyoruz ki hastane temelini sürekli su basması nedeni ile motopomplarla su çekilmek zorunda kalınmaz. Umuyoruz ki Yeni Hastanenin temeli çürümüyordur.!

Bu endişelerimizin bilimsel ve şeffaf bir şekilde araştırılmasını ve kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz!” diye konuştu.